Kraft Heinz aandelen kopen

Iedereen kent Kraft Heinz wel. Zelf heb ik bijvoorbeeld een verpakking Kraft Heinz ketchup in mijn koelkast staan. Wil je beleggen in dit grote voedings- en drankenbedrijf uit Noord-Amerika? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! Hier ontdek je direct hoe je Heinz aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van Kraft Heinz raadplegen.

Waar kan je Heinz aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Kraft Heinz? Dan kan het interessant zijn om Kraft Heinz aandelen te kopen. Wel is het verstandig om een goedkope broker te kiezen. Mensen verliezen veel geld doordat ze een dure partij gebruiken om hun aandelen te kopen. Banken zijn bijvoorbeeld vrij duur vergeleken met veel andere, modernere partijen.

Hieronder zie je direct bij welke brokers je het voordeligst Heinz aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Kraft Heinz. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Kraft Heinz & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende Kraft Heinz koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in aandelen Kraft Heinz?

Actief handelen in aandelen Kraft Heinz kan erg interessant zijn. In 2017 was het aandeel nog bijna 100 dollar waard en op het moment van schrijven is hier nog maar 25 dollar van over. Wanneer je aandelen Kraft Heinz had gekocht dan had je hier flink aan kunnen verliezen. Door actief te handelen kan je hier echter slim op inspelen. Je kan namelijk short gaan op de aandelen Kraft Heinz: je speculeert dan op een dalende koers.

Maar wat is nu een goede partij om short te gaan op een aandeel? Plus500 is een broker waar je met CFD’s kunt speculeren op de aandeelkoers van Kraft Heinz. Door actief te handelen kan je constant posities openen en sluiten waardoor je kunt inspelen op bewegingen omlaag en omhoog. Wil je de mogelijkheden van CFD beleggen gratis uitproberen? Open dan direct een account met de onderstaande knop:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Kraft Heinz?

Wil je weten hoe de koers van het aandeel Kraft Heinz zich heeft ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je de actuele CFD prijs van Kraft Heinz.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Kraft Heinz

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Kraft Heinz.

Analyse van Kraft Heinz

Voordat je besluit of je Kraft Heinz wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Kraft Heinz zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Kraft Heinz zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Kraft Heinz in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Kraft Heinz gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Kraft Heinz is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in Kraft Heinz aandelen?

Wanneer mensen vaker thuisblijven, doet Heinz het extra goed. Het bedrijf verkoopt namelijk veel comfort foods zoals kaas & ketchup. Het bedrijf deed het dan ook extra goed tijdens de coronapandemie. In vergelijkbare situaties kan het dus aantrekkelijk zijn om Fraft Heinz aandelen te kopen.

Eén probleem van het bedrijf is dat niet alle merken het meer even goed doen: Jell-O en Kool Aid hebben bijvoorbeeld niet genoeg aandacht gekregen waardoor ze in de vergetelheid zijn geraakt. Wanneer merken van het bedrijf minder waard worden, kan dit de winstgevendheid van het bedrijf schaden. Een investering in Kraft Heinz kan dan minder aantrekkelijk worden.

Ondanks dit minpunt wordt het Kraft Heinz door veel mensen nog wel als een waarde aandeel gezien: Warren Buffet bezit met Berkshire Hathaway bijvoorbeeld aandelen in het bedrijf. Het is dan ook een defensief aandeel dat dividend betaalt en een stabiele positie heeft opgebouwd. Een belegging in Kraft Heinz is niet bijzonder spannend en kan een goede keuze zijn voor de risico averse belegger.

Wel is het belangrijk om rekening te houden met recente trends: consumenten vinden het steeds belangrijker om lokaal & organisch te eten. Een grote multinational die vooral onnatuurlijk verwerkt voedsel verkoopt past nog niet goed binnen deze trend. Ook worden veel mensen steeds gezondheid bewuster waardoor snacks het minder goed zouden kunnen doen in de toekomst. Wanneer je Kraft Heinz aandelen wilt kopen, is het daarom belangrijk om de laatste ontwikkelingen goed in de gaten te houden.

Wat doet het bedrijf Kraft Heinz?

Kraft Heinz is een wereldwijd vertrouwde producent van heerlijke voedingsmiddelen. Het bedrijf levert voeding van hoge kwaliteit en met een goede smaak. Dit is voeding voor alle gelegenheden, dus voor onderweg, in restaurants en thuis. Wat betreft grootte staat dit voedings- en drankbedrijf in Noord-Amerika op de derde plaats. In de wereld staat het bedrijf op de vijfde plaats. Bij het bedrijf werken 38.000 mensen (2018).

Kraft Heinz aandelen

Het bedrijf The Kraft Heinz Company (KHC)

Het Amerikaanse voedingsbedrijf The Kraft Heinz Company (KHC) is vooral bekend onder de naam Kraft Heinz. Het bedrijf werd gevormd door een fusie van Kraft Foods en Heinz. De hoofdkantoren van het bedrijf bevinden zich in Chicago en in Pittsburgh. Tot het bedrijf behoren niet alleen de merken Kraft en Heinz. Nog 20 ander merken behoren tot het bedrijf. Merken die tot het bedrijf behoren zijn bijvoorbeeld Boca Burger, Gevalia koffie en Philadelphia roomkaas.

Oprichting van het bedrijf

In 2015 werd de fusie van de bedrijven Kraft Foods en H.J. Heinz goedgekeurd door het bestuur van beide bedrijven. Ook de aandeelhouder stemden in met de fusie. De nieuwe Kraft Heinz Company is een groot bedrijf. Naast de hoofdkantoren in Chicago en Philadelphia heeft het bedrijf nog kantoren die verspreid zijn over de Verenigde staten, kantoren in Canada, Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië.

Mislukte overname van Unilever

In 2007 maakte Kraft Heinz bekend dat ze voor 143 miljard dollar het Brits-Nederlandse multinational Unilever wilden overnemen. Dit bedrijf is veel groter dan Kraft Heinz. Het heeft 123.000 meer werknemers en een omzet die 34 miljard dollar hoger is. Unilever wees het aanbod af. Minister-president Theresa May verzocht om een onderzoek over de overeenkomst. Karl Heinz besloot toen van de overname af te zien.

Denk je dat Kraft Heinz in de toekomst een interessante overname gaat doen? Dan kan je bedenken of dit beleggen in Heinz interessanter maakt.

Introductie van Springboard Brands

In 2018 introduceerde Kraft Heinz Springboard Brands. Dit is een onderneming die gericht is op het produceren van organische, natuurlijke en super-premium voedselmerken. Later dat jaar verwierf het bedrijf het Primal Kitchen merk. Dit merk werd verworven om de start van Springboards Brands te bevorderen. Voor het merk Primal Kitchen werd in 2019 200 miljoen dollar betaald. Verwacht werd dat dit merk een jaarlijkse bijdrage aan de omzet zou leveren van 50 miljoen dollar.

Denk je dat deze overnames de beurskoers in de toekomst positief zullen beïnvloeden? Dan kan het interessant zijn om te beleggen in Kraft Heinz.

Kraft Heinz in financiële cijfers

Het jaar 2017 was een goed jaar voor het bedrijf. In het fiscale jaar 2017 maakte het bedrijf bekend 11,1 miljard dollar inkomsten te hebben. De omzet was dat jaar 26,2 miljard dollar. Dat was 0,6% minder dan de omzet in het fiscale jaar 2017. De aandelen van het bedrijf werden verkocht voor 61 dollar.

In februari 2018 waren de aandelen van Karl Heinz nog minder dan 35 dollar waard. Dit laagterecord werd bereikt nadat het bedrijf bekend had gemaakt dat vorig jaar een verlies was geleden van 10,2 miljard dollar. Het bedrijf kondigde aan dat de Kraft en Oscar Meyer merken voor 15 miljoen zouden worden afgeschreven. Ook werd het dividend beduidend minder.

In 2019 was de omzet van het bedrijf 24,97 miljard dollar. Het netto-inkomen was dat jaar 1,94 miljard dollar.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *