Kraft Heinz aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je Kraft Heinz aandelen kopen? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! Hier ontdek je direct hoe je kunt beleggen in Heinz aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van Kraft Heinz raadplegen.

Waar kan je Heinz aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Kraft Heinz? Dan kan het interessant zijn om Kraft Heinz aandelen te kopen. Wel is het verstandig om een goedkope broker te kiezen. Mensen verliezen veel geld doordat ze een dure partij gebruiken om hun aandelen te kopen. Banken zijn bijvoorbeeld vrij duur vergeleken met veel andere, modernere partijen.

Hieronder zie je direct bij welke brokers je het voordeligst Heinz aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Kraft Heinz. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Kraft Heinz & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Kraft Heinz?

Wil je weten hoe de koers van het aandeel Kraft Heinz zich heeft ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je de actuele koers van Kraft Heinz.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Kraft Heinz

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Kraft Heinz.

Analyse van Kraft Heinz

Voordat je besluit of je Kraft Heinz wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Kraft Heinz zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Kraft Heinz zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Kraft Heinz in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Kraft Heinz gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Kraft Heinz is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het voordelig zijn om Kraft Heinz aandelen te kopen?

 • Sterk merk: Kraft Heinz is een internationaal herkenbaar merk, waardoor consumenten hier vaak de voorkeur aan geven
 • Diversificatie: Kraft Heinz is actief in meerdere segmenten van de voedselbranche, waardoor het bedrijf minder afhankelijk is van één specifiek product.
 • Strategische overnames: Kraft Heinz nam in 2018 bijvoorbeeld Primal Nutrition over. Deze acquisities geven Kraft Heinz toegang tot nieuwe markten.
 • Sterke financiële positie: Kraft Heinz zet een mooie, jaarlijkse groei neer wat het een interessante belegging kan maken.

Dit zijn de grootste risico’s van beleggen in Kraft Heinz aandelen

 • Concurrentie: een nadeel van beleggen in Kraft Heinz is de intense concurrentie. Wanneer een concurrent marktaandeel afpakt, kan de aandelenkoers dalen.
 • Productierisico’s: Kraft Heinz is afhankelijk van een goed lopende supply chain.
 • Afhankelijkheid: Kraft Heinz is afhankelijk van één industrie voor haar inkomsten.

Wat zijn de grootste concurrenten van Kraft Heinz?

Hoe kan je beleggen in Kraft Heinz aandelen?

 1. Onderzoek het aandeel: vergelijk Kraft Heinz met de concurrentie en bepaal of het interessant is om in de aandelen te investeren.
 2. Open een rekening: klik hier om de verschillende aandelen brokers met elkaar te vergelijken en open een rekening.
 3. Activeer je account: activeer vervolgens je beleggingsrekening om direct te beginnen met beleggen.
 4. Stort geld: je kunt geld storten op je beleggingsrekening via bankoverschrijving of creditcard.
 5. Aandelen Kraft Heinz kopen: selecteer nu het aandeel en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Druk op kopen om direct Kraft Heinz aandelen te kopen.

Wat is Kraft Heinz?

Het Amerikaanse voedingsbedrijf The Kraft Heinz Company (KHC) is vooral bekend onder de naam Kraft Heinz. Het bedrijf werd gevormd door een fusie van Kraft Foods en Heinz. De hoofdkantoren van het bedrijf bevinden zich in Chicago en in Pittsburgh. Naast de merken Kraft en Heinz vallen er nog 20 andere merken onder het bedrijf. Merken die tot het bedrijf behoren zijn bijvoorbeeld Boca Burger, Gevalia koffie en Philadelphia roomkaas.

Oprichting van het bedrijf

In 2015 werd de fusie van de bedrijven Kraft Foods en H.J. Heinz goedgekeurd door het bestuur van beide bedrijven. Naast de hoofdkantoren in Chicago en Philadelphia heeft het bedrijf nog kantoren die verspreid zijn over de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië.

Mislukte overname van Unilever

In 2007 maakte Kraft Heinz bekend dat ze voor 143 miljard dollar het Brits-Nederlandse multinational Unilever wilden overnemen. Unilever wees het aanbod af. Minister-president Theresa May verzocht om een onderzoek over de overeenkomst waarna Karl Heinz besloot van de overname af te zien.

Denk je dat Kraft Heinz in de toekomst een interessante overname gaat doen? Dan kan je bedenken of dit beleggen in Heinz interessanter maakt.

Introductie van Springboard Brands

In 2018 introduceerde Kraft Heinz Springboard Brands. Dit is een onderneming die gericht is op het produceren van organische, natuurlijke en super-premium voedselmerken.

Later dat jaar kocht het bedrijf het Primal Kitchen merk. Dit merk werd verworven om de start van Springboards Brands te bevorderen. Voor het merk Primal Kitchen werd in 2019 200 miljoen dollar betaald. Verwacht werd dat dit merk een jaarlijkse bijdrage aan de omzet zou leveren van 50 miljoen dollar.

Denk je dat deze overnames de beurskoers in de toekomst positief zullen beïnvloeden? Dan kan het interessant zijn om te beleggen in Kraft Heinz.

Kraft Heinz aandelen

Is het verstandig om te investeren in Kraft Heinz aandelen?

Wanneer mensen vaker thuisblijven, doet Heinz het extra goed. Het bedrijf verkoopt namelijk veel comfort foods zoals kaas & ketchup. Het bedrijf deed het dan ook extra goed tijdens de coronapandemie. In vergelijkbare situaties kan het dus aantrekkelijk zijn om Fraft Heinz aandelen te kopen.

Eén probleem van het bedrijf is dat niet alle merken het meer even goed doen: Jell-O en Kool Aid hebben bijvoorbeeld niet genoeg aandacht gekregen waardoor ze in de vergetelheid zijn geraakt. Wanneer merken van het bedrijf minder waard worden, kan dit de winstgevendheid van het bedrijf schaden. Een investering in Kraft Heinz kan dan minder aantrekkelijk worden.

Ondanks dit minpunt wordt het Kraft Heinz door veel mensen nog wel als een waarde aandeel gezien: Warren Buffet bezit met Berkshire Hathaway bijvoorbeeld aandelen in het bedrijf. Het is dan ook een defensief aandeel dat dividend betaalt en een stabiele positie heeft opgebouwd. Een belegging in Kraft Heinz is niet bijzonder spannend en kan een goede keuze zijn voor de risico averse belegger.

Wel is het belangrijk om rekening te houden met recente trends: consumenten vinden het steeds belangrijker om lokaal & organisch te eten. Een grote multinational die vooral onnatuurlijk verwerkt voedsel verkoopt past nog niet goed binnen deze trend. Ook vinden consumenten gezondheid steeds belangrijker, waardoor snacks in de toekomst minder verkocht kunnen worden. Wanneer je Kraft Heinz aandelen wilt kopen, is het daarom belangrijk om de laatste ontwikkelingen goed in de gaten te houden.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *