Berkshire Hathaway aandelen kopen

Berkshire Hathaway staat ook wel bekend als het bedrijf van Warren Buffett. Het bedrijf heeft het tussen 1965 en 2017 bijna dubbel zo goed gedaan als de S&P500. Deze goede resultaten worden bereikt door te investeren in veelbelovende bedrijven met een sterke merknaam en positie. Maar hoe kan je nu eigenlijk zelf beleggen in Berkshire Hathaway aandelen? In dit artikel lees je hoe je Berkshire Hathaway aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de aandelenkoers raadplegen.

Hoe kan je Berkshire Hathaway aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de investeringsstrategie van Buffett? Dan kan het slim zijn om de aandelen te kopen. Het volledige aandeel is erg duur: één aandeel kost meer dan $300.000. Het kopen van een volledig aandeel is interessant voor mensen met een groot vermogen. Gelukkig kunnen beleggers met een kleinere beurs ook beleggen in Berkshire Hathaway.

Dit doe je door een account te openen bij goedkope broker. Ben je benieuwd tegen welke tarieven je aandelen Berkshire Hathaway kunt kopen? Bekijk dan het onderstaande overzicht:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Berkshire Hathaway. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Berkshire Hathaway & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende Berkshire Hathaway koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Berkshire Hathaway?

Actief handelen in de waarde van een aandeel heeft de nodige voordelen. Door actief te speculeren kan je beter inspelen op de laatste marktontwikkelingen. Wanneer het slecht gaat met de economie, doet een bedrijf als Berkshire Hathaway het minder goed. Veel bedrijven zullen dan minder goede resultaten neerzetten. Wanneer de koersen van de aandelen waar Berkshire Hathaway in investeert dalen, dan zal het aandeel zelf ook in waarde afnemen.

Met CFD’s kan je actief speculeren op deze koersstijgingen en koersdalingen. Met een CFD investeer je niet direct in het aandeel zelf. Je wordt dan ook nooit de eigenaar van het aandeel. Wel kan je volledig profiteren van de koersbewegingen. Plus500 is een goede partij waarmee je actief in CFD’s kunt beleggen. Gebruik de onderstaande knop om een gratis account te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Berkshire Hathaway?

In de onderstaande grafiek kan je de actuele aandelenkoers van Berkshire Hathaway raadplegen. Ook kan je met de knoppen een CFD-positie op het aandeel openen. Voordat je investeert in het bedrijf, is het slim om te onderzoeken in welke aandelen het bedrijf investeert. Vanzelfsprekend kan je ook de individuele koersen van deze aandelen raadplegen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Berkshire Hathaway

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Berkshire Hathaway.

Analyse van Berkshire Hathaway

Voordat je besluit of je Berkshire Hathaway wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Berkshire Hathaway zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Berkshire Hathaway zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Berkshire Hathaway in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Berkshire Hathaway gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Berkshire Hathaway is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om in Berkshire Hathaway te investeren?

Een investering in Berkshire Hathaway kan zeker verstandig zijn. Het bedrijf heeft tussen 1965 en 2018 een veel hoger rendement neergezet dan de S&P 500. Het lijkt er dan ook op dat het bedrijf de markt weet te verslaan door te investeren in stabiele en betrouwbare bedrijven. Een belegging in het bedrijf kan dan ook ideaal zijn voor de belegger die geen tijd heeft om zelf individuele aandelen te selecteren.

Een ander groot voordeel van een belegging in Berkshire Hathaway, is de spreiding. Het bedrijf investeert in allerlei verschillende aandelen. Wanneer één regio het slecht doet, dan kan dit worden opgevangen door een andere partij. Bovendien levert het bedrijf ook verzekeringen waardoor het ook hiermee winstgevende resultaten kan neerzetten.

Berkshire Hathaway aandelen kopen

Toch zijn er ook risico’s verbonden aan een belegging in Berkshire Hathaway. Warren Buffett is het boegbeeld van de organisatie en mensen vertrouwen hem. Wanneer hij op een gegeven moment met pensioen gaat, dan kan de koers flink dalen. Dit is niet zozeer omdat het bedrijf het slechter doet, maar eerder omdat de bekende persoon plotseling verdwijnt. Als actieve handelaar kan je hier natuurlijk wel mooi op inspelen.

Het is voor de rest belangrijk om te bedenken of de investeringsstrategie van het bedrijf goed bij die van jou past. Berkshire Hathaway investeert voor de lange termijn. De focus ligt dan ook op een stabiel rendement en een relatief trage groei. Wanneer je liever agressief handelt en grotere winsten neerzet, dan is een investering in Berkshire Hathaway niet de beste keus.

Een laatste nadeel van een belegging in Berkshire Hathaway, is het feit dat het bedrijf het in economisch slechte tijden niet goed zal doen. Volatiliteit op de aandelenmarkten zorgt ook voor wisselingen in de waarde van je belegging in het bedrijf. Het is dan ook aan te raden om op meerdere momenten het aandeel op te kopen. Op die manier voorkom je dat je een grote investering doet op de top van de markt.

Stappenplan voor het kopen van Berkshire Hathaway

Heb je besloten om Berkshire Hathway aandelen te kopen? Dan moet je eerst enkele stappen doorlopen. Een eerste belangrijke stap is het openen van een account bij een broker. Vergelijk hiervoor eerst de verschillende brokers, zodat je zeker weet dat je met een goede partij in zee gaat.

Nadat je een account hebt geopend en geld hebt gestort, kan je het aandeel opzoeken binnen je account. Dit doe je door naar de naam van het bedrijf te zoeken of door het tikker symbool BRKB in te voeren.

Je kan er vervolgens voor kiezen om het aandeel direct te kopen of door op een later moment een positie te openen met een order. Het is aan te raden om op verschillende momenten Berkshire Hathaway aandelen te kopen.

Nadat je een belegging hebt geopend, is het belangrijk om regelmatig te evalueren of de belegging nog bij je past. Wanneer dit niet het geval is kan je de positie sluiten. Doe dit niet zonder er goed over na te denken. Het gebeurt regelmatig dat beleggers in paniek raken en daardoor een fors verlies behalen.

Wil je zelf beleggen als Warren Buffett?

Wil je zelf leren beleggen als Warren Buffett? Misschien kan je wel beter beleggen dan deze iconische beleggingsheld. Met de tips uit ons artikel over Warren Buffett leer je hoe hij zijn aandelen selecteert. Gebruik de knop om direct het artikel te lezen en ontdek zijn geheime tips voor het kopen van de meest aantrekkelijke aandelen:

Over het bedrijf Berkshire Hathaway

Het Amerikaanse conglomeraat Berkshire Hathaway staat in de lijst van grootste bedrijven in de wereld op de vierde plaats. Dit conglomeraat bezit veel bedrijven in de financiële sector, de energiesector en de transportsector. Bovendien heeft Berkshire Hathaway een minderheidsbelang in diverse bedrijven. Zo heeft dit Amerikaanse conglomeraat een minderheidsbelang in onder andere de Coca-Cola Company en Wells Fargo. Het hoofdkantoor van Berkshire Hathaway bevindt zich in Omaha, Nebraska.

De geschiedenis van Berkshire Hathaway

Berkshire Hathaway kent een rijke geschiedenis. Oliver Chase richtte in 1839 het bedrijf Valley Falls Company op. Dit bedrijf fabriceerde textiel. In 1927 was er een fusie met Berkshire Cotton manufacturing Company. Na de fusie ging het bedrijf verder als Berkshire Fine Spinning Associates. Na integratie van de verliesgevende Hathaway Manufacturing  Company in 1955 kreeg het bedrijf zijn huidige naam Berkshire Hathaway. Het bedrijf bestond in 1955 uit 15 fabrieken waar ruim 12.000 werknemers werkten.

De bekende Amerikaanse belegger Warren Buffett kocht in 1962 aandelen van dit bedrijf. Twee jaar later bleek dat de textielindustrie stagneerde. De voormalige eigenaar van Hathaway bood Buffet aan om zijn aandelen terug te kopen. Buffet verkocht besloot zijn aandelen niet te verkopen. In plaats daarvan besloot hij het merendeel van de aandelen in Berkshire Hathaway op te kopen. Vervolgens ontsloeg hij de directie en zo werd hij zelf de eigenaar van het bedrijf. Na afwikkeling van de activa investeerde Buffet onder andere in verzekeringsmaatschappijen.

De activiteiten van het bedrijf

Wat zijn de huidige activiteiten van Berkshire Hathaway? Het is een conglomeraat met diverse investeringen in andere bedrijven.

Berkshire Hathaway heeft diverse bedrijfsonderdelen. De belangrijkste bedrijfsonderdelen zijn de activiteiten die betrekking hebben op verzekeringen en herverzekeringen. Het bedrijf is echter ook actief in diverse andere sectoren.

Zo heeft het bedrijf met de grote vrachtvervoerder BNSF Railway een belangrijke positie op het Amerikaanse spoornetwerk. Ook is het bedrijf actief in bedrijven die bezig zijn met de opwekking en distributie van elektriciteit. Berkshire Hathaway is voor de rest ook actief in aardgas.

Het bedrijf heeft ook geïnvesteerd in bekende, Amerikaanse bedrijven zoals Apple en Bank of America. Vooral de belegging in Apple heeft tot een mooi rendement geleid. Hiermee lijkt Warren Buffett zijn eigen advies wat meer los te laten. Vroeger gaf hij aan dat hij alleen in dingen wilde investeren die hij zelf volledig begreep.

Tijdens de coronacrisis verkocht hij zijn volledige investeringen in vliegmaatschappijen. Deze verkoop kwam misschien wat te vroeg, aangezien de aandelen enigszins herstelden na de eerste crash. Buffett investeerde vervolgens in goud wat hem een mooi rendement heeft opgeleverd.

Kasreserves stijgen naar recordhoogte

In 2019 stijgen de kasreserves van Berkshire Hathaway naar recordhoogte. Het investeringsvehikel van Warren Buffet heeft eind juni 2019 122 miljard dollar in kas. Dat is meer dan het record uit 2017. Hij wordt regelmatig bekritiseerd voor het aanhouden van grote cashposities Het rendement op cash ligt immers laag of is soms zelfs negatief. Toch kan dit beter zijn dan het doen van een investering in een bedrijf dat geen goede resultaten neerzet.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *