Berkshire Hathaway aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Berkshire Hathaway staat ook wel bekend als het bedrijf van Warren Buffett en staat bekend om haar stabiele beleggingsresultaten. Maar hoe kan je nu eigenlijk zelf beleggen in Berkshire Hathaway aandelen? In dit artikel lees je hoe je Berkshire Hathaway aandelen kunt kopen en je kunt hier ook de laatste aandelenkoers raadplegen.

Hoe kan je Berkshire Hathaway aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de investeringsstrategie van Buffett? Dan kan het slim zijn om aandelen Berkshite Hathaway te kopen. Het volledige aandeel is erg duur: één aandeel kost meer dan $ 300.000. Je kunt echter ook in Berkshire Hathaway B aandelen beleggen die al vanaf een paar honderd dollar beschikbaar zijn. Je kunt deze aandelen direct kopen bij één van deze betrouwbare aandelen brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Berkshire Hathaway. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Berkshire Hathaway & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Berkshire Hathaway?

In de onderstaande grafiek kan je de actuele aandelenkoers van Berkshire Hathaway raadplegen. Ook kan je met de knoppen een positie op het aandeel openen. Voordat je investeert in het bedrijf, is het slim om te onderzoeken in welke aandelen het bedrijf investeert. Vanzelfsprekend kan je ook de individuele koersen van deze aandelen raadplegen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Berkshire Hathaway

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Berkshire Hathaway.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Berkshire Hathaway zien van de laatste 5 dagen:

Wat kan het interessant maken om aandelen Berkshire Hathaway te kopen?

 • Warren Buffett: Warren Buffett (de CEO van het bedrijf) staat bekend als één van de succesvolste investeerders van de wereld. Zijn langetermijnstrategie is populair, waardoor het bedrijf veel beleggers aantrekt.
 • Diversificatie: Berkshire Hathaway bezit aandelen van bedrijven in verschillende sectoren zoals verzekeringsbedrijven, transportbedrijven en meer. Deze diversificatie verlaagt het risico van beleggingen in het bedrijf.
 • Sterke financiële prestaties: Berkshire Hathaway heeft over de afgelopen jaren constante resultaten behaald voor haar aandeelhouders.
 • Sterke filosofie: de focus op buy and hold investeren met de nadruk op bedrijven met competitieve voordelen heeft bijgedragen aan de resultaten van het bedrijf.

Wat zijn de risico’s van beleggen in aandelen Berkshire Hathaway?

 • Afhankelijkheid van Warren Buffett: het succes van Berkshire Hathaway hangt sterk af van het leiderschap van Warren Buffett. Gezien zijn leeftijd zal hij binnenkort worden vervangen, het is echter de vraag of het bedrijf ook dan zulke sterke resultaten weet neer te zetten.
 • Grote groei: Berkshire Hathaway is ondertussen erg groot geworden, waardoor het lastiger kan zijn om het kapitaal slim te investeren. Hierdoor kan het lastiger worden voor het bedrijf om forse groeicijfers neer te zetten.
 • Verzekeringsrisico’s: Berkshire Hathaway heeft een grote verzekeringstak en kan hierdoor geld verliezen wanneer er bijvoorbeeld een grote natuurramp plaatsvindt.
 • Volatiliteit: schommelingen van de aandelen waarin Barkshire Hathaway investeert beïnvloeden de aandelenkoers sterk.

Wat zijn de grootste concurrenten van Berkshire Hathaway?

 • JPMorgan Chase & Co
 • BlackRock Inc.
 • The Vanguard Group
 • Fidelity Investments
 • State Street Corporation

Hoe kan je beleggen in Berkshire Hathaway aandelen?

 1. Brokers vergelijken: klik hier om eerst de beste aandelen brokers met elkaar te vergelijken. Selecteer een broker die bij je past en let ook goed op de transactiekosten.
 2. Strategie bepalen: neem de tijd om een goede beleggingsstrategie te bepalen. Bepaal met welk bedrag je wilt beleggen in Berkshire Hathaway en activeer je beleggingsrekening zodat je direct kunt investeren.
 3. Aandeel selecteren: een aandeel Berkshire Hathaway bestaat in twee klassen, selecteer het B aandeel.
 4. Order plaatsen: vul vervolgens het aantal aandelen Berkshire Hathaway in dat je wilt kopen en druk op kopen om de order direct naar de aandelenbeurs te versturen.
 5. Beoordelen: neem vervolgens de tijd om je belegging in Berkshire Hathaway te beoordelen. Geloof je niet langer in het fonds? Dan kan je de aandelen Berkshire Hathaway op elk moment weer verkopen.

Berkshire Hathaway aandelen kopen

Wil je zelf beleggen als Warren Buffett?

Wil je zelf leren beleggen als Warren Buffett? Misschien kan je wel beter beleggen dan deze iconische beleggingsheld. Met de tips uit ons artikel over Warren Buffett leer je hoe hij zijn aandelen selecteert. Gebruik de knop om direct het artikel te lezen en ontdek zijn geheime tips voor het kopen van de aantrekkelijkste aandelen:

Over het bedrijf Berkshire Hathaway

Berkshire Hathaway is één van de grootste bedrijven van de wereld. Dit conglomeraat bezit veel bedrijven in de financiële sector, de energiesector en de transportsector. Bovendien heeft Berkshire Hathaway een minderheidsbelang in diverse bedrijven. Zo heeft dit Amerikaanse conglomeraat een minderheidsbelang in onder andere de Coca-Cola Company en Wells Fargo. Het hoofdkantoor van Berkshire Hathaway bevindt zich in Omaha, Nebraska.

De geschiedenis van Berkshire Hathaway

Berkshire Hathaway kent een rijke geschiedenis. Oliver Chase richtte in 1839 het bedrijf Valley Falls Company op, een bedrijf dat textiel produceerde. In 1927 vond er een fusie plaats met Berkshire Cotton manufacturing Company. Na de fusie ging het bedrijf verder als Berkshire Fine Spinning Associates. Na integratie van de verliesgevende Hathaway Manufacturing Company in 1955 kreeg het bedrijf zijn huidige naam Berkshire Hathaway. Het bedrijf bestond in 1955 uit 15 fabrieken waar ruim 12.000 werknemers werkten.

De bekende Amerikaanse belegger Warren Buffett kocht in 1962 aandelen van dit bedrijf. Twee jaar later bleek dat de textielbranche in waarde afnam. De voormalige eigenaar van Hathaway bood Buffet aan om zijn aandelen terug te kopen. Buffet verkocht besloot zijn aandelen niet te verkopen. In plaats daarvan besloot hij het merendeel van de aandelen in Berkshire Hathaway op te kopen. Vervolgens ontsloeg hij de directie en zo werd hij zelf de eigenaar van het bedrijf. Na afwikkeling van de activa investeerde Buffet onder andere in verzekeringsmaatschappijen.

De activiteiten van het bedrijf

Berkshire Hathaway is actief in verschillende sectoren. De belangrijkste bedrijfsonderdelen zijn de activiteiten die betrekking hebben op verzekeringen en herverzekeringen.

Het bedrijf heeft daarnaast samen met de grote vrachtvervoerder BNSF Railway een belangrijke positie op het Amerikaanse spoornetwerk. Ook is het bedrijf actief in bedrijven die bezig zijn met de opwekking en distributie van elektriciteit en het bedrijf actief in aardgas.

Het bedrijf heeft ook geïnvesteerd in bekende, Amerikaanse bedrijven zoals Apple en Bank of America. Vooral de belegging in Apple heeft tot een mooi rendement geleid. Hiermee lijkt Warren Buffett zijn eigen advies wat meer los te laten, aangezien hij vroeger aangaf hij aan dat hij alleen in dingen wilde investeren die hij zelf volledig begreep.

Tijdens de coronacrisis verkocht hij zijn volledige investeringen in vliegmaatschappijen. Deze verkoop kwam misschien wat te vroeg, aangezien de aandelen enigszins herstelden na de eerste crash. Buffett investeerde vervolgens in goud wat hem een mooi rendement heeft opgeleverd.

Het bedrijf houdt ook regelmatig een grote cashreserve aan: op die manier is het bedrijf flexibel en kan het snel reageren op een nieuwe kans binnen de aandelenmarkt.

Is het verstandig om in Berkshire Hathaway te investeren?

Een investering in Berkshire Hathaway kan zeker verstandig zijn. Het bedrijf heeft tussen 1965 en 2023 een hoger rendement neergezet dan de S&P 500. Het lijkt er dan ook op dat het bedrijf de markt weet te verslaan door te investeren in stabiele en betrouwbare bedrijven. Een belegging in het bedrijf kan dan ook ideaal zijn voor de belegger die geen tijd heeft om zelf individuele aandelen te selecteren.

Een ander groot voordeel van een belegging in Berkshire Hathaway, is de spreiding. Het bedrijf investeert in allerlei verschillende aandelen. Wanneer één regio het slecht doet, dan kan dit worden opgevangen door een andere regio. Bovendien levert het bedrijf ook verzekeringen waardoor het ook hiermee winstgevende resultaten kan neerzetten.

Toch zijn er ook risico’s verbonden aan een belegging in Berkshire Hathaway. Warren Buffett is het boegbeeld van de organisatie en mensen vertrouwen hem. Wanneer hij op een gegeven moment met pensioen gaat, dan kan de koers flink dalen. Dit is niet zozeer omdat het bedrijf het slechter doet, maar eerder omdat de bekende persoon plotseling verdwijnt. Als actieve handelaar kan je hier natuurlijk wel mooi op reageren.

Bedenk voor de rest of de investeringsstrategie van het bedrijf goed bij past. Berkshire Hathaway investeert voor de lange termijn. De focus ligt dan ook op een stabiel rendement en een relatief trage groei. Wanneer je liever agressief handelt en grotere winsten neerzet, dan is een investering in Berkshire Hathaway niet de beste keus.

Een laatste nadeel van een belegging in Berkshire Hathaway aandelen, is het feit dat het bedrijf het in economisch slechte tijden niet goed zal doen. Volatiliteit op de aandelenmarkten zorgt ook voor wisselingen in de waarde van je belegging in het bedrijf. Het is dan ook aan te raden om op meerdere momenten het aandeel op te kopen. Op die manier voorkom je dat je een grote investering doet op de top van de markt.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *