Unilever aandelen kopen

Unilever is een multinationaal bedrijf op het gebied van voedingsmiddelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen. De kans dat je ooit in aanraking bent gekomen met één van de producten van Unilever is groot: denk bijvoorbeeld aan Axe of Heinz. Denk je erover om Unilever aandelen te kopen? Bekijk dan op deze pagina waar je dat het beste kan doen! Ook kan je hier de laatste koers van Unilever vinden.

Waar kan je Unilever aandelen kopen?

Ben je op zoek naar een defensief aandeel voor je portefeuille? Dan kan het interessant zijn om aandelen Unilever te kopen. Het is altijd belangrijk om op je kosten te letten. Wanneer je te hoge transactiekosten betaalt, neemt je rendement over je belegging in Unilever sterk af.

Hieronder zie je bij welke brokers je het goedkoopst aandelen Unilever kunt aanschaffen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Unilever. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€2,50 voor Unilever
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Unilever
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Unilever?

Unilever vormt een interessante belegging door het grote aanbod aan productlijnen. Het CFD-aandeel Unilever is voordelig te kopen via de broker Plus500. Bij deze broker kan je met de gebruiksvriendelijke software actief Unilever CFD aandelen verhandelen.

Bij Plus500 is het overigens ook mogelijk om een order te plaatsen op een dalende koers door short te gaan. Op die manier kan je dus altijd inspelen op de actuele marktomstandigheden. Wil je beleggen in Unilever CFD’s geheel zonder risico uitproberen? Klik dan op de onderstaande knop:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de Actuele koers van Unilever?

Wil je weten wat de actuele koers van het aandeel Unilever is? Hieronder kan je de Unilever CFD koers bekijken. Ook kan je door middel van de knoppen direct CFD’s in het aandeel Unilever kopen en verkopen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Unilever

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Unilever.

Analyse van Unilever

Voordat je besluit of je Unilever wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Unilever zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Unilever zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Unilever in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Unilever gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Unilever is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat doet Unilever?

UnileverUnilever is een multinationaal bedrijf op het gebied van voedingsmiddelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen. Unilever had tot 2020 een duale bedrijfsstructuur met 2 hoofdkantoren op 2 locaties. Het eerste hoofdkantoor was te vinden in Rotterdam: Unilever NV. Het andere hoofdkantoor staat in Londen: Unilever PLC. Deze duale bedrijfsstructuur is te vergelijken met die van bijvoorbeeld Reed-Elsevier en vroeger met die van de Royal Dutch Shell Group. Tegenwoordig heeft Unilever alleen nog een hoofdkantoor in Londen.

De omzet van Unilever wordt voor ruim één derde gegenereerd in Europa, voor één derde in Noord-Amerika en Latijns-Amerika en voor iets meer dan een kwart in de rest van de wereld. Deze spreiding over verschillende regio’s maakt Unilever een wat minder risicovolle belegging. Wanneer het minder goed gaat in de ene regio, dan kunnen de positieve resultaten uit een andere regio de tegenvallende resultaten opvangen.

Concurrenten van Unilever

Eén van de sterkste bedreigingen voor het aandeel Unilever zijn de concurrenten. Unilever gaat constant de strijd aan met andere bedrijven. Ze willen vanzelfsprekend een zo groot mogelijk marktaandeel verwerven. Maar wat zijn nu eigenlijk de grootste concurrenten van Unilever?

  • Nestlé met het hoofdkantoor in Zwitserland heeft de grootste omzet.
  • Ook Pepsico is een grote partij op de wereldwijde markt.
  • Kraft Food is een ander groot voedingsmiddelen bedrijf.
  • Coca-Cola heeft ook een groot aandeel in de markt.

Voordat je gaat beleggen, is het verstandig om ook naar deze bedrijven te kijken. Op die manier kan je nagaan of het Unilever nog lukt om te concurreren met deze partijen.

De kracht van Unilever

Een groot voordeel van het Unilever aandeel, zijn de vele merken die onder het merk vallen. Veel van deze merken kennen een grote bekendheid waardoor het makkelijk is om een groot marktaandeel te winnen.

Het lukt Unilever regelmatig om het bereik uit te bereiden door middel van strategische overnames en fusies over de hele wereld. Doordat Unilever zoveel verschillende producten produceert, kan het bedrijf gebruik maken van schaalvoordelen. Doordat het bedrijf veel internationale belangen heeft kan het bedrijf snel een product wereldwijd uitrollen.

Bedrijfsgegevens van Unilever

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Unilever.

Analyse van Unilever

Voordat je besluit of je Unilever wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Unilever zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Unilever zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Unilever in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Unilever gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Unilever is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn de risico’s van een belegging in Unilever?

Vanzelfsprekend heeft elk aandeel ook zo zijn nadelen. De producten die Unilever op de markt brengt zijn zelden uniek. Ketchup is bijvoorbeeld makkelijk na te maken en uit te brengen onder een andere naam. Het bedrijf moet dus constant sterke namen op de markt brengen en merknamen moeten blijven resoneren bij de klanten.

Ook is het feit dat de focus bij Unilever volledig op consumptiegoederen ligt een risico. De inkomsten zijn op die manier afkomstig van slechts één segment. Spreiding verlaagt altijd het risico.

Daarnaast is Unilever ook erg afhankelijk van het externe distributienetwerk voor het verspreiden van de producten. Een gebrek aan controle over bepaalde fases in een productielijn is altijd een risico. Unilever kan hier immers geen invloed op uitoefenen.

Voordat je aandelen Unilever koopt, is het verstandig om rekening te houden met deze sterke en zwakke punten. Op die manier kan je een weloverwogen keuze maken.

Wat voor belegging is Unilever?

Unilever kan gezien worden als een vrij defensieve belegging. Unilever betaalt regelmatig een vast dividend uit en dit dividend groeit jaar op jaar. Ook zijn consumentengoederen minder afhankelijk van het economische klimaat. Ook in economisch slechte tijden eten we immers nog voedsel. Wanneer je op zoek bent naar een defensief aandeel dan kan je een investering in Unilever overwegen.

Geschiedenis

Unilever is in 1930 opgericht door Anton Jurgens, Samuel van den Bergh en William Hulme Lever. De eerste 2 waren Nederlandse concurrerende margarineproducenten, beiden met een bedrijf in Oss. In 1908 hebben ze een poolovereenkomst gesloten en in 1927 besloten ze tot een fusie en ze hebben besloten om samen te gaan in de Margarine Unie. Later werd de Margarine Unie omgedoopt tot Van den Bergh en Jurgens.

William Hesketh Lever was een groothandelaar in kruidenierswaren en bracht onder andere Sunlight zeep op de markt na een overname van een zeepfabriekje. In 1885 richtte hij Lever Brothers op en kreeg hij zeepfabrieken over de gehele wereld. Sinds 1917 is hij ook voedingsmiddelen gaan produceren, waarvoor hij vis- ijs- en conservenbedrijven opkocht. Na zijn dood in 1925 is zijn zoon William Hulme Lever hem opgevolgd.

De geboorte van Unilever

In 1929 besloten het Nederlandse margarinebedrijf Margarine Unie en de Britse zeepfabrikant Lever Brothers te fuseren en daarmee was Unilever geboren. Deze fusie was uitermate zinvol, omdat beide ondernemingen hier van profiteerden. Ze beconcurreerde elkaar voor dezelfde grondstoffen. Ook maakte ze reclame voor dezelfde type producten en gebruikten ze soortgelijke distributiekanalen. Door de fusie konden ze profiteren van schaalvoordelen wat de winstgevendheid van het aandeel ten goede kwam.

Tot 2008 had Unilever meer fabrieken in Nederland. Sinds 2008 zijn het er nog maar 4: Unox in Oss, Ben en Jerry’s in Hellendoorn, Blue Band en Calvé in Rotterdam en Prodent en Zendium in Amersfoort. De Calvé vestiging in Delft en de Knorr en Conimex vestigingen in Loosdrecht en de wasmiddelen vestiging in Vlaardingen werden in 2008 gesloten.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *