Coca-Cola aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Coca-Cola is misschien wel één van de bekendste merknamen ter wereld. Op mensen die in Noord-Korea en Cuba wonen na heeft iedereen wel eens een glaasje Coca-Cola gedronken. Wil je ook beleggen in deze wereldwijd succesvolle onderneming? Bekijk dan direct waar je het beste Coca-Cola aandelen kunt kopen of raadpleeg de laatste koers.

Waar kan je Coca-Cola aandelen kopen?

Wil je aandelen Coca-Cola Company aanschaffen? Dat kan bij een online brokers. Brokers rekenen verschillende tarieven voor hun aandelen. Het is belangrijk om een partij te kiezen met lage tarieven. Hoge transactiekosten kunnen je op de lange termijn duizenden euro’s kosten.

In de onderstaande tabel kan je bekijken tegen welke tarieven je aandelen Coca-Cola kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Coca-Cola. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Coca-Cola! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Coca-Cola?

Ben je benieuwd naar de laatste koersontwikkeling van het bedrijf Coca-Cola? In de onderstaande grafiek kan je de koers van het aandeel Coca-Cola raadplegen. Ook kan je met de knoppen direct een positie openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Coca-Cola

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Coca-Cola.

Analyse van Coca-Cola

Voordat je besluit of je Coca-Cola wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Coca-Cola zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Coca-Cola zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Coca-Cola in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Coca-Cola gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Coca-Cola is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het verstandig zijn om te investeren in Coca-Cola?

Sterke merknaam

Sommige mensen zeggen wel eens grappend dat Pepsi het merk is dat je kiest ‘wanneer er geen Coca-Cola is’. Door de slimme marketingcampagnes van het bedrijf hebben veel mensen een warm gevoel bij het merk. Dit komt bijvoorbeeld doordat het bedrijf samenwerkt met Walt Disney waardoor Coca-Cola in de pretparken wordt verkocht. Daarnaast sponsort het bedrijf diverse grote sportbedrijven wat ook bijdraagt aan de naamsbekendheid.

Een relatief veilige belegging

Ook de diversiteit binnen het bedrijf is een goede reden om in Coca-Cola aandelen te investeren. Het assortiment van Coca-Cola bestaat uit diverse merken: denk bijvoorbeeld aan Fanta en Minute Maid. In totaal bezit Coca-Cola maar liefst 500 verschillende merken waardoor het verschillende klanten kan aanspreken. Ook is het bedrijf actief in 200 verschillende landen, waardoor regionale problemen de bedrijfsresultaten niet onder druk zullen zetten.

Juist door die diversificatieis de kans dat Coca-Cola ooit failliet gaat erg klein. Het bedrijf is eigenlijk to big to fail. Dit zie je ook terug in de resultaten van het bedrijf: in de laatste 20 jaar heeft Coca-Cola altijd mooie winstcijfers neergezet. Dit maakt een investering in Coca-Cola erg stabiel, wat interessant is voor de belegger die de risico’s zoveel mogelijk wilt beperken.

Sterke productieketen & reputatie

Een andere goede reden om Coca-Cola aandelen te kopen, is de sterke productie- en distributieketen die het bedrijf heeft opgezet. Met meer dan 150.000 personeelsleden kan het bedrijf de drankjes zelfs in de afgelegenste delen van de wereld leveren. Dit briljante netwerk wordt ondersteund door een slimme reclameorganisatie waarbij de Kerstman bijvoorbeeld jaarlijks wordt ingezet als mascotte.

Coca-Cola is voor de rest ook bezig met het verbeteren van de reputatie. Dit doen ze door diverse goede doelen te steunen. Maatschappelijk verantwoorde bedrijven kunnen meer klanten trekken, wat natuurlijk goed is voor de winst van het bedrijf. Coca-Cola springt dan ook in op de laatste trends en werkt aan het zoveel mogelijk recyclen en hergebruiken van verpakkingsmateriaal.

Een laatste sterk argument om Coca-Cola aandelen te kopen is het stabiele dividend. Coca-Cola keert al 58 jaar lang een steeds wat hoger dividend uit. Hierdoor zijn de aandelen erg geschikt voor de belegger die een stabiel inkomen wilt opbouwen met zijn investeringen.

Coca Cola beleggen

Wat zijn de risico’s van beleggen in Coca-Cola?

Gezondheid & reputatie

Beleggen en risico’s zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden: Coca-Cola is hier geen uitzondering op. De reputatie van een groot bedrijf als Coca-Cola kan snel achteruitgaan. Het wordt wereldwijd steeds duidelijker dat frisdranken als Coca-Cola bijdragen aan de obesitasepidemie. Wanneer mensen zich hier bewuster van worden, zullen frisdrankmerken zoals Coca-Cola het steeds minder goed doen. Het is dan de vraag of het Coca-Cola lukt om de markt te veroveren met gezondere alternatieven.

Concurrentie

Een ander risico voor het kopen van Coca-Cola is de heftige concurrentie. Wanneer je investeert in Coca-Cola, is het vooral belangrijk om het PepsiCo-concern goed in de gaten te houden. Wanneer Coca-Cola de leidende positie verliest, dan kan dit een negatieve invloed hebben op de bedrijfsresultaten.

Beperkte groei

Het kopen van Coca-Cola aandelen is verder minder interessant wanneer je op zoek bent naar groeiaandelen waar je een hoog rendement mee kunt behalen. Coca-Cola is al dusdanig groot dat het concern niet plotseling enorm zal groeien: het bedrijf is immers al actief in praktisch alle landen van de wereld. Een investering in Coca-Cola is daardoor vooral interessant wanneer je een wat stabielere belegging zoekt.

Wat zijn de grootste concurrenten van Coca-Cola?

Ondanks dat Coca-Cola in de niet alcoholistische drankensector marktleider is, heeft het bedrijf wereldwijd toch de nodige concurrentie. Een grote concurrent van het bedrijf is natuurlijk Pepsi. Het bedrijf Pepsi verslaat de Cola van Coca-Cola niet, maar is bijvoorbeeld wel marktleider op het gebied van niet-koolzuurhoudende dranken.

Ook andere, kleinere merken concurreren met Coca-Cola. Mensen drinken elke dag maar een paar liter, waardoor elke slok van een concurrent nadelig is voor het bedrijf. Voorbeelden van concurrerende drankjes zijn bijvoorbeeld Lipton, Red Bull en Oasis. Toch zijn dit soort kleinere ondernemingen geen marktleiders, waardoor de dreiging een stuk beperkter is.

Toch is het belangrijk om de concurrentie in de gaten te houden wanneer je een investering in Coca-Cola overweegt. Het zou zomaar kunnen dat andere bedrijven in de toekomst marktaandeel van Coca-Cola afpakken, wat natuurlijk niet goed zou zijn voor de aandelenkoers.

Coca Cola aandelen

Hoe kan je beleggen in Coca-Cola aandelen?

We helpen je graag op weg wanneer je Coca-Cola aandelen wilt kopen. Met deze korte handleiding leer je direct hoe je zelf kunt beleggen in het succesvolle Coca-Cola.

Stap 1: account openen bij een broker

Voordat je Coca-Cola aandelen kunt kopen, heb je eerst een account nodig bij een online broker. Een broker is een bedrijf dat het mogelijk maakt voor consumenten om aandelen te kopen & verkopen via het internet.

Het is altijd aan te raden om een voordelige broker te selecteren: op die manier voorkom je dat je veel geld verliest door verspillingen. Ben je benieuwd bij welke brokers je het beste Coca-Cola aandelen kunt kopen? In ons overzicht van beste brokers zie je direct waar je dit kunt doen:

Stap 2: selecteer het aandeel Coca-Cola

Nadat je een account hebt geopend bij een broker, kan je eenvoudig het aandeel vinden via de zoekfunctie. Door simpelweg Coca-Cola in te typen zou je direct de koersinformatie van het bedrijf kunnen opvragen. Je kunt daarna op kopen drukken: op die manier kan je direct een order plaatsen op de effectenbeurs.

Stap 3: selecteer het type order

Je hebt bij brokers altijd de keuze tussen een marktorder en een limietorder. Wanneer je de aandelen voor de lange termijn koopt, kan je een marktorder selecteren. Met een marktorder koop je de aandelen direct tegen de huidige prijs. Ben je een actieve handelaar en wil je de aandelen alleen tegen een bepaalde prijs kopen? Dan kan je er juist voor kiezen om een limietorder te gebruiken.

Stap 4: evalueer je belegging in Coca-Cola

Het is belangrijk om regelmatig je aandelen na te lopen. Bepaal of Coca-Cola aandelen nog steeds binnen je beleggingsstrategie passen. Wanneer dit niet het geval is kan je ze eenvoudig verkopen.

Over de Coca-Cola Company

Bijna iedereen weet wat Coca-Cola is: deze suiker en koolzuurhoudende frisdrank is wereldberoemd en bijna in elk land verkrijgbaar. De twee landen waar je geen Coca-Cola kunt kopen zijn Cuba en Noord-Korea.

In 1886 vervaardigde de apotheker John Pemberton in Atlanta de eerste Coca-Cola. In 1893 werd Coca-Cola als handelsmerk geregistreerd. Men ziet Coca-Cola als de belichaming van de Verenigde Staten. De drank verwijst naar de American dream en naar het “Yankee-imperialisme”. In Nederland werd Coca-Cola voor het eerst verkocht in 1928 bij een kraampje in het Olympisch stadion in Amsterdam.

Frank M. Robertson, de boekhouder van John Pemberton, bedacht de naam Coca-Cola. Door de naam in sierlijke letters in zijn kasboek te schrijven, ontwierp hij ook de sierlijk gevormde letters.

Het ontstaan van het wereldberoemde Coca Colaflesje

Coca-Cola organiseerde in 1915 een wedstrijd waarin de deelnemers de opdracht kregen om een flesje te ontwerpen dat onderscheidend was. Zelfs op de tast en in stukjes op de vloer moest het flesje herkenbaar zijn. Glasfabrikant The Root Glass Company won de wedstrijd in 1916 waarna het beroemde Coca-Cola flesje ontstond.

Geheime recept en formule

Het geheime recept van Coca-Cola bestaat uit een combinatie van zeven verschillende smaakstoffen. Die smaakstoffen worden samen 7X genoemd. In Atlanta in de VS bevindt zich het Coca-Cola museum ‘The world of Coca-Cola’ waar de geheime formule wordt bewaard.

Coca Cola

Wat zijn de activiteiten van Coca-Cola?

De volledige naam van Coca-Cola is de Coca-Cola Company. Het bedrijf doet meer dan alleen maar de beroemde Coca-Cola frisdrank produceren. Het bedrijf verkoopt namelijk ook diverse andere drankjes: denk hierbij aan water, sappen en sportdranken. Coca-Cola produceert zelfs verschillende type thee.

Coca-Cola verkoopt het meeste in Mexico, China en Brazilië. Wanneer je een investering in Coca-Cola overweegt, is het dus verstandig om aandacht te besteden aan de economische situatie in deze regio’s.

In 2018 maakte Coca-Cola bovendien bekend dat ze de koffieketen Costa Coffee gaan overnemen voor een bedrag van 3,9 miljard pond. Denk je dat deze investering een positieve bijdrage zal leveren aan de resultaten van het bedrijf? Dan kan het slim zijn om aandelen Coca-Cola te kopen.

Investering van Warren Buffett

Bijna iedereen kent Warren Buffettt wel: hij is één van de succesvolste en rijkste beleggers van de wereld. Warren Buffett is al sinds 1987 geïnvesteerd in aandelen Coca-Cola en lijkt nog steeds veel vertrouwen te hebben in het bedrijf. Wanneer de koers wat inzakt vanwege een beursdipje zie je dat hij vaak wat aandelen bijkoopt. Op dit moment bezit hij tien procent van de aandelen van het bedrijf.

Zorgen over de gezondheid van Coca-Cola

De frisdranken van Coca-Cola hebben niet de reputatie om gezond te zijn. Wanneer de wil om gezond te zijn wereldwijd doorzet kan dit negatief uitpakken voor de afzet van de Coca-Cola Company. Zelf heb ik bijvoorbeeld besloten om geen frisdranken meer te drinken vanwege alle slechte stoffen die erin zitten.

Maar zelfs wanneer Coca-Cola minder populair zou worden, heeft het bedrijf voldoende gezondere alternatieven waar ze alsnog geld mee kunnen verdienen. Denk je dat Coca-Cola ook in de toekomst veel drankjes zal blijven verkopen? Dan kan je een belegging in het bedrijf zeker overwegen!

Wel of niet Coca-Cola aandelen kopen?

Coca-Cola kan een interessante belegging zijn, aangezien het bedrijf naast Coca-Cola ook andere interessante merken bezit zoals Sprite en Fanta. Hierdoor heeft Coca-Cola wereldwijd een sterke positie aangeboden en heeft het veel controle op de prijsvorming. Het bedrijf staat bovendien bekend om haar stabiele groei en keert een stabiel dividend uit.

Wel is het belangrijk om te onthouden dat Coca-Cola sterk afhankelijk is van één industrie. Het bedrijf ervaart intense concurrentie van bedrijven als PepsiCo en Nestle en moet dan ook constant strijden voor het grootste marktaandeel. Bovendien moet het bedrijf constant letten op haar supply chain en ervoor zorgen dat de producten wereldwijd op tijd aankomen.

Het kan zeker interessant zijn om aandelen Coca-Cola te kopen, maar het is belangrijk om eerst een uitgebreide analyse uit te voeren. Op die manier kan je bepalen of het interessant kan zijn om aandelen Coca-Cola te kopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *