Colgate-Palmolive aandelen kopen

Colgate-Palmolive is het perfecte voorbeeld van een wat saai aandeel dat wel erg goed presteert. Het bedrijf heeft al 50 jaar lang haar dividend verhoogd en mensen zullen altijd hun tanden moeten verzorgen en hun handen moeten wassen. Maar hoe kan je nu eigenlijk zelf beleggen in dit succesvolle concern?

Waar kan je Colgate-Palmolive aandelen kopen?

Wanneer je op zoek bent naar een stabiel aandeel met een goede dividenduitkering dan kan Colgate-Palmolive een goede keuze zijn. Beide merknamen liggen goed in de markt waardoor mensen vaak hersenloos hun producten kiezen. Bovendien produceren de bedrijven producten die eigenlijk altijd wel nodig zijn: hierdoor kan een investering in Colgate-Palmolive onder alle economische omstandigheden goed uitpakken.

Wil je weten bij welke partij je het beste Colgate-Palmolive aandelen kunt kopen? Bekijk dan direct het overzicht van brokers:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Colgate-Palmolive. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Colgate-Palmolive
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Colgate-Palmolive met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je beleggen in Colgate-Palmolive?

Wanneer je wilt profiteren van alle koersschommelingen van et aandeel Colgate-Palmolive, dan is het verstandig om actief te handelen op de koers. Dit kan je doen door gebruik te maken van een dervivaat zoals de CFD. Je kunt met een short positie dan zelfs een gunstig resultaat behalen wanneer de aandelenkoers daalt.

Wil je het actief verhandelen van Colgate-Palmolive aandelen zelf proberen? Open dan direct een gratis demo bij Plus500 en probeer de mogelijkheden uit:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Colgate-Palmolive?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Colgate-Palmolive zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je CFD aandelen Colgate-Palmolive kunt kopen:

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Colgate-Palmolive

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Colgate-Palmolive.

Analyse van Colgate-Palmolive

Voordat je besluit of je Colgate-Palmolive wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Colgate-Palmolive zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Colgate-Palmolive zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Colgate-Palmolive in 2022?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Colgate-Palmolive gaat doen in 2022 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Colgate-Palmolive is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Colgate-Palmolive

De Amerikaanse multinational brengt merkproducten op het gebied van persoonlijke verzorging, mondverzorging en huishoudelijke verzorging op de markt. Ook maakt het bedrijf diervoeding. Het bedrijf, dat wereldwijd actief is, behaalt de helft van zijn omzet, diervoeding buiten beschouwing gelaten, in Noord- en Latijns-Amerika. Europa is goed voor een zesde deel van de omzet. Het aandeel van de verkochte diervoeding is 15 procent van de totale omzet.

De Nederlandse vestiging van dit bedrijf is, onder de naam Colgate-Palmolive Nederland bv, gevestigd in Weesp. Door deze Nederlandse vestingen worden onder andere producten als tandpasta, shampoo, douchegel en allesreiniger op de markt gebracht.

Colgate aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

In de Verenigde Staten richtte William Colgate zeep- en kaarsenmaker in 1806 het bedrijf William Colgate & Company. Dit bedrijf, dat destijds gevestigd was aan Dutch Street in New York, maakte stijfsel, kaarsen en zeep. William Colgate overleed in 1857.

Zijn zoon, Samuel Colgate, nam het bedrijf over. De naam van het bedrijf werd gewijzigd in Colgate & Company. In 1873 produceerde het bedrijf zijn eerste geurende handcrème. In 1896 bracht het bedrijf  de eerste tubes tandpasta op de markt.

De eerste volledig van pal- en olijfolie gemaakte Palmolive zeep werd in 1896 geproduceerd door de B.J. Johnson Soap Company. Dit bedrijf was gevestigd in Milwaukee in de staat Wisconsin. Omdat de zeep erg populair was werd de naam van het bedrijf gewijzigd in The Palmolive Company.

Na een fusie in 1926 met de zeepproducent Peet Brothers  wijzigde de naam van het bedrijf in Palmolive-Peet Company. In 1928 werd Colgate & Company gekocht. De naam van het bedrijf werd gewijzigd in Colgate-Palmolive-Peet Company. In 1953 verdween Peet uit de naam van het bedrijf. Toen werd de naam van het bedrijf dus Colgate-Palmolive Company.

Gaba Group en Palmolive

Het Zwitserse bedrijf Gaba Group maakt tandheelkundige en mondverzorgingsproducten. Bekende merken van dit bedrijf zijn Elmex, Meridol en Aronal. Sinds 2004 behoort de Gaba Group tot de Colgate-Palmolive Group.

Meer vraag naar producten van Colgate-Palmolive

In 2020 profiteert het bedrijf Colgate-Palmolive, producent van onder andere zeep, shampoo en tandpasta, van de groeiende vraag naar verzorgingsproducten. Zo wordt er, uit vrees voor het coronavirus, meer zeep verkocht. In het tweede kwartaal van 2020 groeide de omzet van het bedrijf in Europa met 17 procent. Waarschijnlijk is deze omzetstijging deels een gevolg van het hamsteren door de consumenten.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *