Colgate-Palmolive aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Colgate-Palmolive is het perfecte voorbeeld van een wat saai aandeel dat wel erg goed presteert. Het bedrijf heeft al 50 jaar lang haar dividend verhoogd en mensen zullen altijd hun tanden moeten verzorgen en hun handen moeten wassen. Maar hoe kan je nu eigenlijk zelf beleggen in dit succesvolle concern?

Waar kan je Colgate-Palmolive aandelen kopen?

Wanneer je op zoek bent naar een stabiel aandeel met een goede dividenduitkering dan kan Colgate-Palmolive een goede keuze zijn. Beide merknamen liggen goed in de markt waardoor mensen vaak hersenloos hun producten kiezen. Bovendien produceren de bedrijven producten die eigenlijk altijd wel nodig zijn: hierdoor kan een investering in Colgate-Palmolive onder alle economische omstandigheden goed uitpakken.

Wil je weten bij welke partij je het beste Colgate-Palmolive aandelen kunt kopen? Bekijk dan direct het overzicht van brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD Colgate-Palmolive koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Colgate-Palmolive. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Colgate-Palmolive & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Colgate-Palmolive?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Colgate-Palmolive zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je CFD aandelen Colgate-Palmolive kunt kopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Colgate-Palmolive

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Colgate-Palmolive.

Analyse van Colgate-Palmolive

Voordat je besluit of je Colgate-Palmolive wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Colgate-Palmolive zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Colgate-Palmolive zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Colgate-Palmolive in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Colgate-Palmolive gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Colgate-Palmolive is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het interessant zijn om Colgate aandelen te kopen?

 • Diverse producten: door de uitgebreide portfolio is Colgate niet te afhankelijk van één specifiek product. Colgate biedt producten aan in persoonlijke verzorging, huisdieren verzorging en huishoudproducten.
 • Financiële positie: Colgate heeft een gezonde financiële positie opgebouwd, wat het een interessante optie kan maken voor lange termijn investeringen.
 • Globaal actief: Colgate is actief in meer dan 200 landen, wat de risico’s van een investering in het bedrijf verlaagt.

Wat zijn de risico’s van beleggingen in Colgate aandelen?

 • Afhankelijkheid van key markten: het grootste deel van de inkomsten zijn afkomstig uit de Verenigde Staten en Europa. Problemen in deze regio’s kunnen de inkomsten onder druk zetten.
 • Concurrentie: het bedrijf concurreert met sterke partijen als Procter & Gamble, Unilever en Johson & Johnson.
 • Grondstofkosten: de kosten van grondstoffen zoals olie & palmolie beïnvloeden de winstgevendheid van het bedrijf.

Hoe kan je beleggen in Colgate aandelen?

 1. Open een account bij een aandelen broker: je hebt eerst een account nodig bij een betrouwbare aandelen broker. Brokers maken het mogelijk voor particulieren om tegen gunstige prijzen aandelen te verhandelen.
 2. Activeer je account: je activeert je beleggingsrekening door een kopie van je paspoort en adres te uploaden. Je kunt vervolgens direct geld op je aandelen rekening storten.
 3. Selecteer het aandeel: navigeer nu binnen het platform naar de Colgate-Palmolive aandelen en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
 4. Stuur de order naar de beurs: druk nu op kopen om de order direct naar de aandelenbeurs te versturen.
 5. Evalueer: je kunt je resultaten in realtime bijhouden binnen het trading platform van de broker. Past de belegging niet langer binnen je strategie? Je kunt de aandelen dan op elk moment weer verkopen.

Over het bedrijf Colgate-Palmolive

Colgate-Palmolive brengt merkproducten op het gebied van persoonlijke verzorging, dierverozrging, mondverzorging en huishoudelijke verzorging op de markt.

Het wereldwijd actieve bedrijf behaalt de helft van zijn omzet in Noord- en Latijns-Amerika. Europa is goed voor een zesde deel van de omzet. Het aandeel van de verkochte diervoeding is 15 procent van de totale omzet.

De Nederlandse vestiging van dit bedrijf is, onder de naam Colgate-Palmolive Nederland bv, gevestigd in Weesp. Door deze Nederlandse vestingen worden onder andere producten als tandpasta, shampoo, douchegel en allesreiniger op de markt gebracht.

Colgate aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

In de Verenigde Staten richtte William Colgate 1806 het bedrijf William Colgate & Company op. Dit bedrijf, dat destijds gevestigd was aan Dutch Street in New York, maakte stijfsel, kaarsen en zeep.

De soon Samuel Colgate nam het bedrijf over na het overlijden van zijn vader. De naam van het bedrijf werd gewijzigd in Colgate & Company. In 1873 produceerde het bedrijf zijn eerste geurende handcrème. In 1896 bracht het bedrijf de eerste tubes tandpasta op de markt.

De eerste volledig van palm- en olijfolie gemaakte Palmolive zeep werd in 1896 geproduceerd door de B.J. Johnson Soap Company. Dit bedrijf was gevestigd in Milwaukee in de staat Wisconsin. Omdat de zeep erg populair was werd de naam van het bedrijf gewijzigd in The Palmolive Company.

Na een fusie in 1926 met de zeepproducent Peet Brothers, veranderde de naam van het bedrijf in Palmolive-Peet Company. In 1928 werd Colgate & Company gekocht. De naam van het bedrijf werd gewijzigd in Colgate-Palmolive-Peet Company. In 1953 verdween Peet uit de naam van het bedrijf en werd de naam van het bedrijf Colgate-Palmolive Company.

Gaba Group en Palmolive

Het Zwitserse bedrijf Gaba Group maakt tandheelkundige en mondverzorgingsproducten. Bekende merken van dit bedrijf zijn Elmex, Meridol en Aronal. Sinds 2004 behoort de Gaba Group tot de Colgate-Palmolive Group.

Wel of niet Palmolive-Colgate aandelen kopen?

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom het interessant kan zijn om in Palmolive-Colgate aandelen te investeren. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een lange geschiedenis en wordt gezien als een dominante partij binnen de consumentengoederen industrie. Bovendien is het bedrijf wereldwijd actief, wat de risico’s van een belegging verlagen.

Wel is het belangrijk om rekening te houden met de risico’s. Vergelijk Palmolive-Colgate bijvoorbeeld met de concurrentie; op die manier kan je bepalen of Palmolive-Colgate een relatief interessante belegging is. Vergeet in ieder geval nooit dat beleggen risicovol is; je kunt dan ook geld verliezen met je investering in Palmolive-Colgate.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *