Beleggen in suiker

Je kunt in aandelen beleggen, maar je kunt er ook voor kiezen (een deel van) jouw vermogen in grondstoffen te investeren. Denk hierbij aan olie, aardgas, goud, zilver en koper, maar ook aan suiker. In dit artikel lees je meer over het beleggen in suiker.

Suiker als beleggingsproduct

Beleggen in suikerAls je aan grondstoffen denkt, denk je doorgaans aan producten als olie, aardgas en goud. Wat veel mensen niet weten, is dat suiker een van de meest gebruikte grondstoffen van de wereld is. Wil je beleggen in grondstoffen, dan kun je er ook voor kiezen in suiker te investeren.

Je doet suiker niet alleen in je koffie, maar het wordt ook aan veel andere producten toegevoegd. Denk hierbij aan koeken, snoep, frisdranken en zelfs veel producten waar je het niet van verwacht. De suikerindustrie is een miljardenindustrie, die jouw investering zeker waard kan zijn.

Beleggen in suiker: hoe werkt het?

Wil je in suiker beleggen, dan hoef je geen pallets met suiker aan te schaffen en op zolder op te slaan. Wie in suiker belegt, werkt eigenlijk altijd met contracten. Deze contracten hebben een specifieke waarde.

Het beleggen in suiker doe je altijd bij een online broker. Eerst geef je aan of de koers van suiker gaat stijgen, of juist gaat dalen. Kies je voor een long positie op suiker, dan speculeer je op een koersstijging. Ga je short, dan speculeer je op een koersdaling. Ga je long en is er inderdaad sprake van een koersstijging? Dan maak je winst. Ga je short en is er inderdaad sprake van een koersdaling? Dan verdien je ook geld. Speculeer je niet goed, dan ben je jouw inleg kwijt.

Tip: maak gebruik van een stop loss als je belegt in suiker. Met een stop loss kun je jouw maximale verlies op een long positie of op een short positie beperken. Dit betekent dat je nooit meer verlies kunt maken dan je zelf als maximale verlies hebt aangegeven in jouw stop loss.

Beleggen in suiker bij Plus500

Er zijn diverse online brokers die contracten op suiker als beleggingsproduct aanbieden. Eén van deze brokers is Plus500. Deze broker heeft niet alleen een groot aanbod beleggingsproducten, maar is bovendien betrouwbaar. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken dat je opgelicht wordt bij deze broker of dat je jouw inleg kwijtraakt door financiële problemen bij Plus500. Bij veel beleggers is deze broker de absolute favoriet.

Oefenen met een demo-account

Je kunt direct een beleggingsaccount aanmaken bij Plus500 om te starten met het beleggen in contracten op suiker, maar je kunt er ook voor kiezen eerst te oefenen met beleggen. Dit doe je door een demo-account aan te maken bij Plus500. Met dit account beleg je niet met echt geld, maar met een fictief vermogen. Zo kun je even goed oefenen. Gaat het beleggen goed, dan stap je over naar een echt beleggingsaccount.

Zeker als je geen ervaring hebt met beleggen in het algemeen of het beleggen in suiker, is het verstandig eerst te oefenen met een demo-account. Oefening baart kunst. Door eerst te oefenen, is de kans op hoge rendementen in de toekomst beduidend groter.

Hoe bepaal je de waarde van suiker?

Wanneer je gaat beleggen in suiker, moet je bepalen of de prijs zal gaan stijgen of dalen. Hiervoor is het belangrijk om te kijken naar het verschil tussen de productie en consumptie. Wanneer de productie significant groter is dan de productie dan zal dit de prijs doen afnemen.

Daarbij is het belangrijk om te vermelden dat veel suikerriet afkomstig is uit Brazilië en India. Bij het voorspellen van de koers kan je dus kijken naar deze regio’s. Extreem weer in bijvoorbeeld Brazilië kan ertoe leiden dat oogsten mislukken waardoor het aanbod afneemt. Bij een lager aanbod zal de prijs vervolgens stijgen.

Ten slotte kunnen boeren besluiten om over te stappen naar een ander gewas wanneer de inkomsten op suikerriet afnemen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij importheffingen of wanneer de schulden van boeren toenemen. Bij beleggingen in suiker is het daarom belangrijk om factoren die invloed kunnen hebben op het aanbod goed in de gaten te houden.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!