Beleggen in suiker

Je kunt in aandelen beleggen, maar je kunt er ook voor kiezen (een deel van) jouw vermogen in grondstoffen te investeren. Denk hierbij aan olie, aardgas, goud, zilver en koper, maar ook aan suiker. In dit artikel lees je hoe je kunt beleggen in suiker.

Suiker als beleggingsproduct

Als je aan grondstoffen denkt, denk je doorgaans aan producten als olie, aardgas en goud. Wat veel mensen niet weten, is dat suiker een van de meest gebruikte grondstoffen van de wereld is. Wil je beleggen in grondstoffen, dan kun je er ook voor kiezen in suiker te investeren.

Je doet suiker niet alleen in je koffie, maar het wordt ook aan veel andere producten toegevoegd. Denk hierbij aan koeken, snoep, frisdranken en zelfs veel producten waar je het niet van verwacht. De suikerindustrie is een miljardenindustrie, die jouw investering zeker waard kan zijn.

Hoe kan je beleggen in suiker?

Je kan op verschillende manieren beleggen in suiker. Je kunt ervoor kiezen om direct in het prijsverloop van suiker te investeren. Een andere optie is het kopen van suiker aandelen. Ten slotte kan je ook beleggen in suiker door een participatie in een fonds of ETF te kopen. Laten we kijken wat de mogelijkheden zijn!

Beleggen in het prijsverloop van suiker

Wil je in suiker beleggen, dan hoef je geen pallets met suiker aan te schaffen en op zolder op te slaan. Wie in suiker belegt, werkt eigenlijk altijd met contracten. Deze contracten hebben een specifieke waarde.

Het beleggen in suiker doe je bij een online broker. Eerst geef je aan of de koers van suiker gaat stijgen, of juist gaat dalen. Kies je voor een long positie op suiker, dan speculeer je op een koersstijging. Ga je short, dan speculeer je op een koersdaling.

Ga je long en is er inderdaad sprake van een koersstijging? Dan maak je winst. Ga je short en is er inderdaad sprake van een koersdaling? Dan verdien je ook geld. Maak je niet de juiste beslissing, dan verlies je je inleg.

Tip: maak gebruik van een stop loss als je belegt in suiker. Met een stop loss kun je jouw maximale verlies op een long positie of op een short positie beperken. Dit betekent dat je nooit meer verlies kunt maken dan je zelf als maximale verlies hebt aangegeven in jouw stop loss.

Waar kan je beleggen in de prijs van suiker?

Er zijn diverse online brokers die contracten op suiker als beleggingsproduct aanbieden. Eén van deze brokers is Plus500. Deze broker heeft niet alleen een groot aanbod beleggingsproducten, maar is bovendien betrouwbaar. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken dat je opgelicht wordt bij deze broker of dat je jouw inleg kwijtraakt door financiële problemen bij Plus500. Bij veel beleggers is deze broker de absolute favoriet.

Je kunt direct een beleggingsaccount aanmaken bij Plus500 om te starten met het beleggen in contracten op suiker, maar je kunt er ook voor kiezen eerst te oefenen met beleggen. Dit doe je door een demo-account aan te maken bij Plus500. Met dit account beleg je niet met echt geld, maar met een fictief vermogen. Zo kun je even goed oefenen. Gaat het beleggen goed, dan stap je over naar een echt beleggingsaccount.

Zeker als je geen ervaring hebt met beleggen in het algemeen of het beleggen in suiker, is het verstandig eerst te oefenen met een demo-account. Oefening baart kunst. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demoaccount te openen bij Plus500:

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Beleggen in suiker aandelen

Je kan er ook voor kiezen om te beleggen in suiker door aandelen te kopen van bedrijven die zich met deze grondstof bezighouden. Denk hierbij aan suikerproducenten zoals Imperial Sugar Company en Alexander & Baldwin. Je kan ook investeren in snoepmakers zoals Hershey en Tootsie Roll Industries. Bij bedrijven die zich bezighouden met het produceren van snoep, spelen andere factoren zoals persoonlijke smaak ook een belangrijke rol. Onderzoek het bedrijf achter een aandeel daarom altijd in detail.

Wanneer je een suiker aandeel wilt kopen, dan kan je dit doen bij eToro. Bij eToro betaal je namelijk geen commissies over alle (internationale) transacties. Hierdoor kan je al snel een hoger rendement behalen met je beleggingen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij deze zoete partij:

78% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Beleggen in suiker ETF’s

Je kan er ook voor kiezen om te beleggen in suiker met een ETF. Met een ETF kan je binnen enkele minuten een belegging in suiker uitvoeren. Deze vorm van beleggen is ook geschikt voor de langere termijn. Voorbeelden van fondsen die zich bezighouden met suiker zijn de iPath Series B Bloomberg Sugar Subindex Total Return ETN, Teucrium Sugar Fund en iPath Pure Beta Sugar ETN. Een nadeel van beleggen in suiker met ETF’s, is het feit dat je weinig controle hebt over je belegging.

Bij DEGIRO kan je vaak zonder aankoop- en verkoopkosten in ETF’s handelen (zolang ze op de kernselectie staan). Gebruik de onderstaande knop om een account te openen bij DEGIRO:

beleggen in suiker

Wat zijn de voordelen van beleggen in suiker?

Beleggen in suiker brengt de nodige voordelen met zich mee. Een groot voordeel van suiker, is het feit dat het een massaproduct is. Hierdoor kunnen andere partijen amper invloed uitoefenen op het koersverloop van suiker. Hierdoor is de kans op koersmanipulatie een stuk kleiner.

Ook de toenemende vraag is een voordeel voor het uitvoeren van een belegging in suiker. In opkomende economieën neemt de welvaart van de gemiddelde bewoner sterk toe. Steeds meer mensen zullen zoete producten zoals ijs en stroop willen kopen. De toename in vraag naar suiker kan de prijs doen stijgen.

Suiker is een essentieel product waar je amper omheen kunt. In Nederland consumeert de gemiddelde Nederlander tussen de 50 en 80 gram suiker per dag. Suiker wordt dan ook toegevoegd in veel producten. Wist je dat je zelfs in brood suiker kunt vinden? Allemaal trucjes van de voedselproducten om ons verslaafd te maken aan bepaalde voedingsmiddelen.

Het grootste voordeel van beleggen in suiker, zijn de kansen op het behalen van een hoog rendement. Zeker bij speciale omstandigheden zoals het mislukken van een oogst, kan de koers plotseling flink stijgen. Als actieve handelaar kan je goed inspelen op deze omstandigheden waardoor je de bewegingen om kunt zetten in zoete winst!

Wat zijn de nadelen van beleggen in suiker?

In suiker beleggen brengt ook de nodige nadelen met zich mee. Suiker zelf geeft je geen direct inkomen. Wanneer je in een bedrijf investeert dan ontvang je daar vaak een winstuitkering over in de vorm van dividend. Natuurlijk kan je dit nadeel omzeilen door aandelen te kopen van bedrijven die actief zijn in de suiker industrie.

Een ander risico voor beleggingen in suiker, is het feit dat het product steeds vaker als slecht wordt gezien. Mensen leggen de focus steeds meer op hun eigen gezondheid en proberen suiker zoveel mogelijk uit te bannen. Wanneer deze trend doorzet, kan de vraag naar suiker in de toekomst afnemen.

Ook is het belangrijk om te onthouden dat de suikerindustrie goed in de gaten gehouden wordt door bijvoorbeeld de Europese Commissie. Misstappen worden had afgestraft. Wanneer je belegt in een bedrijf dat zich bezighoudt met shady praktijken dan kan dit zomaar verkeerd aflopen. In Europa worden regelmatig hoge boetes uitgedeeld aan bedrijven.

Hoe bepaal je de waarde van suiker?

Wanneer je gaat beleggen in suiker, moet je bepalen of de prijs zal gaan stijgen of dalen. Hiervoor is het belangrijk om te kijken naar het verschil tussen de productie en consumptie. Wanneer de productie significant groter is dan de consumptie dan zal dit de prijs doen afnemen.

Daarbij is het belangrijk om te vermelden dat veel suikerriet afkomstig is uit Brazilië en India. Bij het voorspellen van de koers kan je dus kijken naar deze regio’s. Extreem weer in bijvoorbeeld Brazilië kan ertoe leiden dat oogsten mislukken waardoor het aanbod afneemt. Bij een lager aanbod zal de prijs vervolgens stijgen.

Ten slotte kunnen boeren besluiten om over te stappen naar een ander gewas wanneer de inkomsten op suikerriet afnemen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij importheffingen of wanneer de schulden van boeren toenemen. Bij beleggingen in suiker is het daarom belangrijk om factoren die invloed kunnen hebben op het aanbod goed in de gaten te houden.

Wat is de actuele koers van suiker?

Hieronder zie je de actuele koers van suiker. Ook kan je direct een CFD positie openen op de grondstof:

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *