Beleggen in aardgas: hoe doe je dat?

Vandaag de dag brengt je geld op een spaarrekening zetten niet meer veel op. Hierdoor gaan steeds meer mensen op zoek naar interessante beleggingen. De klassieke vormen van beleggen zijn hierbij niet meer de beste keuze, maar welke belegging is dit dan wel?

Beleggen in aardgas

aardgasBeleggen in aardgas wordt tegenwoordig steeds populairder. Kenmerkend voor het beleggen in aardgas is dat de kostprijs grote, maar regelmatige schommelingen kent. Hierdoor is het bij investeren in aardgas absoluut nodig om veel in te kopen op die momenten dat de kostprijs laag is. Dit betekent echter niet dat je over een groot startkapitaal dient te beschikken.

hoe beleg je in aardgas

Je kunt op verschillende manieren in aardgas beleggen. Allereerst kun je dit rechtstreeks via de beurs doen. Dit is mogelijk bij de meeste brokers door middel van een contract op de grondstof. Je moet er wel rekening mee houden dat bij elke transactie een klein bedrag voor transactiekosten wordt gerekend. Als je heel actief belegt, wordt dit bedrag natuurlijk groter dan wanneer je minder frequent belegt.

Zelf handelen in CFD´s aardgas? Klik hier om te oefenen met €20.000- demogeld bij Plus500!

Ook kan je beleggen in bedrijven die hun geld met gaswinning verdienen. Het voordeel hiervan is dat je minder risico loopt. Het is aantrekkelijk om in deze bedrijven te beleggen als de gasprijs hoog is. Shell en Gazprom zijn twee bedrijven die veel in aardgas handelen. De beurskoersen zijn bij het beleggen in aardgasbedrijven stabieler, omdat beleggers vaak op lange termijn in deze bedrijven beleggen. Hierdoor zijn er uiteraard veel minder wisselingen in de beurskoers te zien.

Actief beleggen

De kostprijs van aardgas mag dan flink schommelen, maar wanneer de prijs erg laag is, kan je in één keer veel aankopen, zonder een enorm kapitaal uit te geven. Dankzij de aanwezigheid van een hefboom is het namelijk mogelijk om met een lage inleg veel posities op aardgas te openen.

 Wel is het belangrijk te weten dat als je belegt in aardgas je altijd actief belegt. Dit betekent dat je altijd goed in de gaten moet houden wat de prijs van aardgas doet. Vooral als je bij een explosieve prijsstijging direct je aardgas wenst te verkopen is het erg belangrijk dat je de prijskoers van het aardgas nauwgezet volgt!

Zekerheid

Het is duidelijk dat in economisch onzekere tijden veel beleggingsvormen groot risico met zich mee brengen. Beleggen in aardgas daarentegen biedt de belegger juist veel zekerheid. Beleggen in aardgas wordt meer en meer gezien als een interessante optie voor beleggers die variatie in hun beleggingen aan willen brengen. Naast het beleggen in goud kent beleggen in aardgas dan ook een flinke groei.

Die groei is onder andere te danken aan het feit dat een belegger die voor bijvoorbeeld 5 dollar inkoopt, op een zeker moment zijn aardgas kan verkopen voor het drievoudige. De regelmatige schommelingen in de markt maken van het beleggen in aardgas een veilige beleggingsvorm. Wel is het belangrijk dat je beseft dat je belegt met geld dat je misschien niet direct terug zal zien. Niemand kan immers voorspellen wanneer de prijs van aardgas weer zal stijgen.

Informatief: aardgas wordt steeds schaarser, op de lange termijn zal de koers dus stijgen.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!