Total aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je Total aandelen kopen? Lees de analyse van het aandeel Total voordat je tot investeren overgaat. Je kunt hier ook de laatste Total koers aadplegen.

Hoe kan je Total aandelen kopen?

Denk je erover na om Total aandelen te kopen? Het is belangrijk om eerst de wereldwijde vraag naar olie te analyseren. Denk je dat die blijft stijgen? Dan is de kans groot dat de waarde van Total aandelen zal toenemen.

In de onderstaande tabel kan zien bij welke brokers je het goedkoopst Total aandelen kunt kopen. Door op de kosten te letten kan je betere beleggingsresultaten behalen.

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Total. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Total & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Total?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Total? In de onderstaande grafiek kan je de koers van het aandeel Total volgen. Ook kan je met de knoppen direct een positie openen en beginnen met actieve handel.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Total

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Total.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Total zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het slim zijn om Total aandelen te kopen?

 • Globaal actief: Total is actief in 130 landen, waardoor slechte resultaten in één markt kunnen worden opgevangen door goede resultaten in een andere markt.
 • Diversificatie: Total is actief in verschillende stappen in het productieproces waardoor het bedrijf meer controle heeft.
 • Duurzaamheid: het bedrijf maakt duurzaamheid steeds meer een prioriteit, wat zeker voor een bedrijf dat profiteert van fossiele brandstoffen steeds belangrijker zal worden.
 • R&D: Total investeert veel geld in het ontwikkelen van nieuwe technieken die de efficiëntie kan verbeteren.

Met welke risico’s met je rekening houden bij beleggingen in Total?

 • Afhankelijkheid: Total is afhankelijk van de energie-branche voor haar winstgevendheid. Veranderingen in deze sector kunnen de resultaten sterk onder druk zetten.
 • Geopolitieke risico’s: olie is vaak afkomstig uit minder stabiele regio’s. Geopolitieke problemen kunnen de winstgevendheid van het bedrijf dan ook onder druk zetten.
 • Concurrentie: Total heeft te maken met sterke concurrentie en zal constant voor marktaandeel moeten strijden.
 • Wetgeving: duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Total zal zich dan ook moeten blijven ontwikkelen om te kunnen blijven groeien.

Hoe kan je Total aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in het Franse oliebedrijf Total en wil je Total aandelen kopen? In dit deel van het artikel bespreken we hoe je ook als beginner kunt beginnen met investeren in Total aandelen.

Stap 1: account openen bij een broker

Je koopt Franse aandelen zoals Total bij een online broker. Een broker is een bedrijf dat het mogelijk maakt om aandelen te kopen & verkopen. Wil je weten bij welke broker je het voordeligst in aandelen kunt beleggen? Bekijk dan direct ons overzicht van beste brokers:

Stap 2: aandeel selecteren

Nadat je een account hebt geopend bij een broker, kan je het aandeel eenvoudig vinden door gebruik te maken van het zoekveld. Je vult hier de naam van het bedrijf (Total) in en je kunt vervolgens met de kopen knop een aandelenpositie openen. Wanneer je in Total wilt beleggen heb je doorgaans twee opties:

 • Marktorder: met een marktorder koop je het aandeel direct tegen de huidige prijs
 • Limietorder: met een limietorder koop je het aandeel tegen een ingestelde prijs

Stap 3: belegging evalueren

Ook nadat je Total aandelen koopt, is het belangrijk om de situatie in de gaten te blijven houden. Monitor bijvoorbeeld de olieprijs en bekijk hoe de olieproducent het doet in verhouding met de concurrent.

Over het bedrijf Total

Total is een staats-onafhankelijke oliemaatschappij. Het bedrijf heeft een hoofdkantoor in Parijs en produceert al bijna een eeuw olie en gas. In de olie- en gasproductie is Total het op drie na grootste bedrijf in de wereld. Tegenwoordig houdt Total zich ook bezig met hernieuwbare elektriciteit en energie.

Analyse van het aandeel Total

Analyseer de olieprijs

Voordat je gaat beleggen in Total aandelen is het belangrijk om het aandeel goed te analyseren. Het is ten eerste belangrijk om te onthouden dat de koers van Total sterk samenhangt met de prijs van ruwe olie. Wanneer de prijs van ruwe olie stijgt, kan het bedrijf meer winst maken. De aandelenprijs van Total en de prijs van ruwe olie kennen dan ook een positieve correlatie. Vanzelfsprekend speelt de bedrijfsvoering ook een belangrijke rol bij de uiteindelijke koersontwikkeling van het bedrijf.

Analyseer het beleid voor duurzaamheid

Ook is het slim om het groene energiebeleid van Total goed te bestuderen. In de toekomst zullen fossiele brandstoffen steeds minder populair worden. Total zal zich dus moeten blijven ontwikkelen. Alleen wanneer ze met nieuwe innovaties komen, kunnen ze ook in de verre toekomst een sterke positie behouden. Geloof je dat het Total zal lukken om met zijn tijd mee te gaan? Dan kan je het kopen van Total aandelen zeker overwegen.

Analyseer de politieke situatie

Het is ook belangrijk om de politieke situatie goed in de gaten te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de relatie tussen Total en Iran. In Iran kunnen we de op twee na grootste gasreserve ter wereld vinden. Spanningen in de regio kunnen de resultaten van het bedrijf dan negatief beïnvloeden.

Analyseer de economische situatie

Op de lange termijn zal de vraag naar olie naar verwachting alleen maar blijven stijgen. Wanneer de economie groeit, zal de vraag naar energie toenemen. Wanneer de vraag toeneemt bij een gelijk aanbod dan zal dit op de lange termijn een gunstig effect hebben op de koers van het aandeel Total. Het is belangrijk om al deze factoren mee te wegen voordat je Total aandelen koopt.

Total

Concurrenten van Total

Het is belangrijk om de concurrenten van Total goed in de gaten te houden. Bekijk altijd hoe het bedrijf het doet in vergelijking met de concurrentie. Op die manier zorg je ervoor dat je het goede aandeel koopt. Maar wat zijn nu eigenlijk de grootste concurrenten van Total?

 • Royal Dutch Shell: onze Nederlandse trots is de grootste concurrent van Total.
 • ExxonMobil is gevestigd in Amerika en behaalt ook een enorme omzet.
 • BP is een uit het Verenigd Koninkrijk afkomstig bedrijf met een flinke jaaromzet.
 • Chevron doet het net minder goed dan Total en is afkomstig uit de Verenigde Staten.

Samenwerkingen Total en andere bedrijven

Samenwerkingen zijn altijd belangrijk voor een bedrijf. Ze kunnen belangrijke informatie opleveren en bovendien een goede bron van inkomsten zijn.

Total werkt samen met Samsung  en levert ze olie voor de chemiesector. Ook werkt het bedrijf al meer dan 50 jaar samen met PSA: Total is de enige leverancier voor smeerolie voor de fabrieken van PSA.

Nieuwe samenwerkingen kunnen de beurskoers van Total een boost geven. Onderzoek daarom voordat je Total aandelen koopt welke plannen het bedrijf heeft voor de toekomst.

De geschiedenis van Total

In 1924 werd de CFP (Compagnie Francaise des Pétroles) opgericht. De olie werd toen geproduceerd in het Midden-Oosten. In de loop van de jaren werd Total een bekend begrip in de internationale wereld. In 1985 werd de naam van het bedrijf CFP-Total om in 1991 veranderd te worden naar Total. Tegenwoordig is Total actief in meer dan 130 landen.

Wel of niet Total aandelen kopen?

Het kan interessant zijn om Total aandelen te kopen, aangezien het bedrijf een grote speler is binnen de energie-branche. Het bedrijf is actief in verschillende markten en in upstream en downstream activiteiten waardoor de risico’s gespreid zijn. Het bedrijf is bovendien bezig met het ontwikkelen van technologieën voor het verkrijgen van duurzame energie, wat positief is voor de toekomst.

De sterke afhankelijkheid van de energiesector en energieprijzen kan een reden zijn om geen aandelen Total te kopen. Het is bovendien belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden.

Of beleggen in Total verstandig is, hangt uiteindelijk sterk af van je persoonlijke situatie. Onderzoek of het risicoprofiel van Total aandelen binnen je strategie past.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *