Total aandelen kopen

Total is één van de grotere wereldwijde oliemaatschappijen. Dit Franse bedrijf probeert daarnaast ook op zoek te gaan naar meer energiezuinige alternatieven. Lees de analyse van het aandeel Total voordat je tot investeren overgaat. Op deze pagina kan je ook eenvoudig zien bij welke brokers je het voordeligst Total aandelen kunt kopen. Ben je benieuwd naar de laatste koers van het bedrijf? Je kan hier ook de actuele koersinformatie van Total vinden.

Waar kan je Total aandelen kopen?

Denk je erover na om Total aandelen te kopen? Het is belangrijk om eerst de wereldwijde vraag naar olie te analyseren. Denk je dat die blijft stijgen? Dan is de kans groot dat de waarde van Total aandelen zal toenemen. J

In de onderstaande tabel kan zien bij welke brokers je het goedkoopst Total aandelen kunt kopen. Door op de kosten te letten kan je betere beleggingsresultaten behalen.

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Total. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€ 3,90 voor Total
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Total
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Total?

De prijs van olie wisselt constant. Hetzelfde geldt dan ook voor de koers van de Total aandelen. Door actiever te beleggen kan je soms betere resultaten neerzetten. Bij sommige brokers is het mogelijk om actief te speculeren op stijgingen en dalingen op de koers van het aandeel Total. Neemt de vraag naar olie af door bijvoorbeeld een virusuitbraak? Dan kan je een order plaatsen op een dalende koers van het aandeel.

Maar bij welke partij kan je nu eigenlijk actief beleggen in Total aandelen? Een goede partij voor de actieve handel in CFD Total aandelen is Plus500. Bij Plus500 kan je orders plaatsen op de CFD koers van het aandeel Total. Ook kan je door short te gaan een order plaatsen op een dalende koers. Wil je beleggen in Total CFD’s gratis uitproberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een account te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Total?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Total? In de onderstaande grafiek kan je de CFD koers van het aandeel Total volgen. Ook kan je met de knoppen direct een positie openen en beginnen met actieve handel.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Total

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Total.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Total zien van de laatste 5 dagen:

Hoe kan je Total aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in het Franse oliebedrijf Total en wil je Total aandelen kopen? In dit deel van het artikel bespreken we hoe je ook als beginner kunt beginnen met investeren in Total aandelen.

Je koopt Franse aandelen zoals Total bij een online broker. Een broker is een bedrijf dat het mogelijk maakt om aandelen te kopen & verkopen. Wil je weten bij welke broker je het voordelist in aandelen kunt beleggen? Bekijk dan direct ons overzicht van beste brokers:

Nadat je een account hebt geopend bij een broker, kan je het aandeel eenvoudig vinden door gebruik te maken van het zoekveld. Je vult hier de naam van het bedrijf (Total) in en je kunt vervolgens met de kopen knop een aandelenpositie openen. Wanneer je in Total wilt beleggen heb je doorgaans twee opties:

  • Marktorder: met een marktorder koop je het aandeel direct tegen de huidige prijs
  • Limietorder: met een limietorder koop je het aandeel tegen een ingestelde prijs

Ook nadat je Total aandelen koopt, is het belangrijk om de situatie in de gaten te blijven houden. Monitor bijvoorbeeld de olieprijs en bekijk hoe de olieproducent het doet in verhouding met de concurrent. Heb je voldoende winst gemaakt met je belegging in Total? Dan kan het verstandig zijn om je winst te pakken door de aandelen te verkopen.

Over het bedrijf Total

Total is een staats-onafhankelijke oliemaatschappij. Het bedrijf heeft een hoofdkantoor in Parijs en produceert al bijna een eeuw olie en gas. In de olie- en gasproductie is Total het op drie na grootste bedrijf in de wereld. Tegenwoordig houdt Total zich ook bezig met hernieuwbare elektriciteit en energie.

Analyse van het aandeel Total

Voordat je gaat beleggen in Total aandelen is het belangrijk om het aandeel goed te analyseren. Het is ten eerste belangrijk om te onthouden dat de koers van Total sterk samenhangt met de prijs van ruwe olie. Wanneer de prijs van ruwe olie stijgt, kan het bedrijf meer winst maken. De aandelenprijs van Total en de prijs van ruwe olie kennen dan ook een positieve correlatie. Vanzelfsprekend speelt de bedrijfsvoering ook een belangrijke rol bij de uiteindelijke koersontwikkeling van het bedrijf.

Ook is het slim om het groene energiebeleid van Total goed te bestuderen. In de toekomst zullen fossiele brandstoffen steeds minder populair worden. Total zal zich dus moeten blijven ontwikkelen. Alleen wanneer ze met nieuwe innovaties komen, kunnen ze ook in de verre toekomst een sterke positie behouden. Geloof je dat het Total zal lukken om met zijn tijd mee te gaan? Dan kan je het kopen van Total aandelen zeker overwegen.

Het is ook belangrijk om de politieke situatie goed in de gaten te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de relatie tussen Total en Iran. In Iran kunnen we de op twee na grootste gasreserve ter wereld vinden. Spanningen in de regio kunnen de resultaten van het bedrijf dan negatief beïnvloeden.

Op de lange termijn zal de vraag naar olie naar verwachting alleen maar blijven stijgen. Wanneer de economie groeit, zal de vraag naar energie toenemen. Wanneer de vraag toeneemt bij een gelijk aanbod dan zal dit op de lange termijn een gunstig effect hebben op de koers van het aandeel Total. Het is belangrijk om al deze factoren mee te wegen voordat je Total aandelen koopt.

Total

Sterke punten van het aandeel Total

Voordat je Total aandelen gaat kopen, wil je waarschijnlijk weten wat de sterke punten van het bedrijf zijn. Een goed punt van Total is het feit dat de productie goed verspreid is over verschillende regio’s. Een deel van de ruwe olie wordt bijvoorbeeld in Nigeria geproduceerd en een ander deel in Noorwegen waardoor productierisico’s worden beperkt. Problemen in één regio kunnen immers worden opgevangen in een andere regio.

Een ander sterk punt van het Total aandeel is dat ze erg goed zijn in het toepassen van de laatste technieken waardoor ze efficiënt kunnen werken. Hierdoor gaat het aandeel Total minder hard onderuit bij een afgenomen vraag naar olie. Het lukt ze dan om een deel van de misgelopen winst op te vangen door kosten te besparen.

Concurrenten van Total

Het is belangrijk om de concurrenten van Total goed in de gaten te houden. Bekijk altijd hoe het bedrijf het doet in vergelijking met de concurrentie. Op die manier zorg je ervoor dat je het goede aandeel koopt. Maar wat zijn nu eigenlijk de grootste concurrenten van Total?

  • Royal Dutch Shell: onze Nederlandse trots is de grootste concurrent van Total.
  • ExxonMobil is gevestigd in Amerika en behaalt ook een enorme omzet.
  • BP is een uit het Verenigd Koninkrijk afkomstig bedrijf met een flinke jaaromzet.
  • Chevron doet het net minder goed dan Total en is afkomstig uit de Verenigde Staten.

Samenwerkingen

Samenwerkingen zijn altijd belangrijk voor een bedrijf. Ze kunnen belangrijke informatie opleveren en bovendien een goede bron van inkomsten zijn. Total werkt momenteel samen met Samsung en levert hun olie voor de chemiesector. Ook werkt het bedrijf al meer dan 50 jaar samen met PSA: Total is de enige leverancier voor smeerolie voor de fabrieken van PSA. Nieuwe samenwerkingen kunnen de beurskoers van Total een boost geven. Onderzoek daarom voordat je Total aandelen koopt welke plannen het bedrijf heeft voor de toekomst.

De geschiedenis van Total

In 1924 werd de CFP (Compagnie Francaise des Pétroles) opgericht. De olie werd toen geproduceerd in het Midden-Oosten. In de loop van de jaren werd Total een bekend begrip in de internationale wereld. In 1985 werd de naam van het bedrijf CFP-Total om in 1991 veranderd te worden naar Total. Tegenwoordig is Total actief in meer dan 130 landen.

Total en betere energie

De medewerkers van Total zetten zich allemaal in voor betere energie. Met hun service en producten worden klanten overal in de wereld geholpen. De producten van Total moeten veilig, effectief en efficiënt zijn. Total wil mensen over de hele wereld voorzien betaalbare, betrouwbare en schone energie. Het streven van het bedrijf is er dus op gericht om zowel de meest verantwoordelijke als de meest belangrijke leverancier van energie te worden.

Total wil blijven groeien

Total wil tot 2023 de totale olie- en gasproductie ieder jaar 5% laten groeien. In 2017 steeg de olie- en gasproductie met meer dan 20%. Door het bedrijf worden steeds nieuwe projecten gestart. Denk je dat de nieuwe projecten van Total bijdragen aan de toekomstige bedrijfsresultaten? Dan kan het verstandig zijn om Total aandelen te kopen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *