Beleggen in Zwitserland

Zwitserland staat onder andere bekend om haar bankgeheim. Dit is dan ook de reden dat veel rijke mensen er een deel van hun geld stallen. Maar ook normale, niet rijke mensen kunnen profiteren van Zwitserland door er te beleggen. Maar waar kan je nu eigenlijk het goedkoopste Zwitserse aandelen kopen?

Waar kan Zwitserse aandelen kopen & verkopen?

Wij Nederlanders houden natuurlijk van goedkoop. Wanneer het aankomt op aandelen is dat maar goed ook! Het is natuurlijk niet slim om te kiezen voor partijen die hoge transactiekosten rekenen.

Een goede partij voor de actieve handel in Zwitserse aandelen is Plus500. Bij Plus500 kan je door middel van CFD’s actief handelen in prijsverschillen op de Zwitserse beurs. Wil je de mogelijkheden gratis en zonder risico uitproberen? Gebruik dan de onderstaande knop om een gratis demo account te openen (CFD service, 76,4% verliest geld):

Plus500 aanmelden

beleggen Zwitserland

Hieronder zie je een overzicht met Nederlandse brokers alwaar je Zwitserse aandelen kunt kopen. Heb je hier interesse in? Maak dan een gratis account aan en koop je eerste Zwitserse aandelen!

Broker
DEGIRO aandelen €4 + 0,05% voor Zwitserland Meer informatie Aanmelden
Flatex aandelen kopen €0 voor Zwitserse aandelen Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,11% met CHF 15 minimum Meer informatie Aanmelden

Let op de wisselkoers

Wanneer je gaat beleggen in Zwitserland, is het belangrijk om op de wisselkoers te blijven letten. De Zwitserse franc is namelijk een andere valuta dan de euro.

De franc is een valuta die het vooral goed doet in economisch zware tijden. De munt wordt veelal gezien als een veilige haven. Wanneer de waarde van de euro afneemt in verhouding tot de franc dan kan je verlies maken op je beleggingen. Wanneer je Zwitserse aandelen verkoopt, ontvang je immers eerst de franc die je vervolgens weer omzet naar de euro. Wanneer je gaat beleggen in Zwitserland moet je dus op de koersontwikkelingen letten.

AMS AG aandelen kopen

AMS AG is één van de belangrijkste producenten van gevoelige sensoren op deze planeet. Het bedrijf, waarvan het aandeel wordt verhandeld onder de ticker 'AMS' heeft zich in het bijzonder gespecialiseerd in de ontwikkeling van geavanceerde sensor…

Lees meer: AMS AG aandelen kopen

Novavax aandelen kopen

Novavax is een relatief klein Zwitsers bedrijf dat langere tijd op niemands radar was te vinden. Het bedrijf staat genoteerd aan de NASDAQ. Door de uitbraak van het coronavirus staat het bedrijf plotseling weer in de belangstelling. Dit komt…

Lees meer: Novavax aandelen kopen