Adecco aandelen kopen (2024) – hoe kan je beleggen in Adecco?

Adecco is één van de grootste uitzendbureaus van de wereld. Bedrijven maken steeds meer gebruik van flexibele krachten: hier kan een bedrijf als Adecco mooi op inspelen. Een investering in Adecco aandelen kan dan ook goed uitpakken. In dit artikel lees je hoe je Adecco Group aandelen kunt kopen en je kan hier ook de actuele aandelenkoers van de Adecco Group raadplegen.

Hoe kan je Adecco Group aandelen kopen?

Voordat je Adecco aandelen koopt, is het belangrijk om de bedrijfsresultaten goed te analyseren. Bekijk hoe het bedrijf presteert in vergelijking met belangrijke concurrenten. Ben je er nog steeds van overtuigd dat het verstandig is om Adecco Group aandelen te kopen? Je kunt direct Adecco aandelen kopen bij een betrouwbare broker:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Adecco Group. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Adecco Group & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Adecco?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Adecco? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe Adecco aandelen presteren. Je kunt met de kopen & verkopen knoppen bovendien direct beginnen met het verhandelen van Adecco aandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Adecco

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Adecco.

Beurskoersen van Adecco over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Adecco zien van de laatste 5 dagen:

Wat kan het interessant maken om aandelen Adecco te kopen?

 • Globaal actief: Adecco is actief in meer dan 60 landen en heeft hier een sterke marktpositie opgebouwd.
 • Diversificatie: het bedrijf heeft klanten in verschillende sectoren zoals finance, technologie, gezondheidszorg en productie. Doordat het klanten bediend in verschillende sectoren, ligt het sectorspecifieke risico lager.
 • Flexibel: Adecco reageert snel op wijzigingen binnen de arbeidsmarkt, waardoor het bedrijf haar sterke positie kan behouden.
 • Expertise: Adecco heeft een hoge mate van expertise op het gebied van talent management en workforce solutions. Doordat Adecco uitgebreidere oplossingen biedt aan haar klanten, biedt het een voordeel tegenover concurrenten.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Adecco aandelen?

 • Economische gevoeligheid: de prestaties van Adecco hangen sterk af van de economische situatie en de dynamiek op de arbeidsmarkt. Wanneer het slecht gaat met de economie, zoeken bedrijven vaak minder naar nieuw personeel.
 • Concurrentie: Adecco moet constant de concurrentie aangaan met grote internationale bedrijven en kleinere, lokale partijen.
 • Regulatie: het is een uitdaging van Adecco om alle wetten rondom arbeidswetten en databescherming bij te houden. Wanneer dit niet lukt, krijgt Adecco te maken met hoge boetes.
 • Afhankelijkheid van cliënten: het succes van Adecco hangt sterk af van de relatie met haar klanten. Wanneer een cliënt minder zaken doet met Adecco, kan de winstgevendheid onder druk komen te staan.

Wat zijn de grootste concurrenten van Adecco?

 • Randstad
 • ManpowerGroup
 • Kelly Services
 • Robert Half International

Hoe kan je beleggen in aandelen Adecco?

 1. Aanmelden bij een broker: je hebt eerst een account nodig bij een betrouwbare aandelen broker, klik hier om de verschillende accounts met elkaar te vergelijken.
 2. Activatie & geld storten: activeer je beleggingsrekening door je identiteit te verifiëren en stort vervolgens voldoende geld om Adecco aandelen te kopen.
 3. Strategie bepalen: neem vervolgens de tijd om een strategie te bepalen voor je belegging in aandelen Adecco.
 4. Adecco aandelen kopen: vul nu het bedrag in dat je in Adecco aandelen wilt investeren en druk op kopen om direct een positie te openen.

Over het bedrijf Adecco Group

De internationale Adecco Group ontstond in 1996 door het fuseren van het Zwitsers Adia en het Franse Ecco. Op dit moment is Adecco één van de grootste aanbieder van Human Resource Services in de wereld. In onder andere Zwitserland, Frankrijk en Italië is het bedrijf marktleider. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Zwitserland waar het ook een beursnotering heeft.

Adacco aandelen kopen

Meer omzet in de IT-markt dankzij speciale tool

In 2017 ontwikkelde het bedrijf een nieuw digitaal rekruteringsplatform. Het platform Vettery richt zich vooral op veelbelovende medewerkers in de IT, sales en financiën. Geschikte kandidaten worden in contact gebracht met potentiële werkgevers door het toepassen van machine learning.

Beter adviseren dankzij software voor data-analyse

Adecco is sinds kort ook begonnen met het gebruik van software voor data-analyse. Deze software, Adecco Analytics, bevat de eigen data van het bedrijf. Vervolgens wordt deze data gecombineerd met uit divers externe bronnen afkomstige arbeidsmarktdata. Daardoor wordt het mogelijk om werkgevers beter te adviseren, waardoor advies op maat mogelijk is.

Adecco maakte in 2017 ook gebruik van de al bestaande digitale platformen Adia (online staffing) en Yoss (voor freelancers).

Wel of niet aandelen Adecco kopen?

Adecco kan een interessante belegging zijn, maar is wel sterk afhankelijk van de economische situatie. Je ziet dat de vraag naar personeel toeneemt wanneer de economische vooruitzichten goed zijn. Wanneer belangrijke cliënten van Adecco afvallen, kunnen de resultaten direct onder druk komen te staan. Het is daarnaast verstandig om Adecco te vergelijken met concurrenten; op die manier weet je direct of beleggen in aandelen Adecco bij je past.

Of het verstandig is om in Adecco aandelen te beleggen, hangt uiteindelijk sterk af van je persoonlijke situatie. Bepaal daarom eerst je beleggingsdoelstelling voordat je aandelen Adecco koopt.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *