Randstad aandelen kopen

Randstad Holding NV is een Nederlandse multinational die zich richt op uitzendwerk en HR-diensten. Het bedrijf zet meer dan 500.000 mensen aan het werk op dagelijkse basis. Denk je erover na om te beleggen in Randstad? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten voordat je Randstad aandelen koopt. Ook vind je hier de actuele koers van Randstad aandelen.

Waar kan je Randstad aandelen kopen?

Denk je dat de economie nog verder blijft groeien? Denk je dat de vraag naar arbeid verder zal blijven groeien? Dan kan het slim zijn om aandelen Randstad te kopen.

Hieronder zie je bij welke brokers je voordelig aandelen Randstad kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Randstad. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€2,50 voor Randstad
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Randstad
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Randstad?

Het CFD-aandeel Randstad kan je aanschaffen via de broker Plus500. Bij Plus500 kan je beleggen gratis uitproberen met een demo van € 40.000 of met een kleine storting van 100 euro of meer. Doordat je bij deze broker ook met een zogenaamde hefboom kunt beleggen is het met dit lage bedrag al mogelijk om enkele CFD-aandelen Randstad te kopen of verkopen.

Dankzij de gebruiksvriendelijke software is Plus500 een goede partij om actief Nederlandse aandelen te verhandelen. Je kan bij Plus500 zowel orders plaatsen op dalende als op stijgende koersen. Hierdoor kan je binnen alle marktomstandigheden actief beleggen. Wil je de mogelijkheden uitproberen met een gratis demo? Klik dan op de onderstaande knop om een gratis account te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Randstad?

Ben je benieuwd naar de laatste koersontwikkelingen van het aandeel Randstad? In de onderstaande grafiek zie je de Randstad CFD koers. Ook kan je door middel van de knoppen direct een koop- of verkooporder plaatsen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Randstad

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Randstad.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Randstad zien van de laatste 5 dagen:

Is het verstandig om te investeren in Randstad?

Voordat je kunt beslissen of het slim is om Randstad aandelen te kopen, is het verstandig om de economische situatie te analyseren. Aangezien Randstad een erg cyclisch aandeel is, kan je de toekomstige koers vaak voorspellen aan de hand van de algemene economische ontwikkelingen.

Randstad heeft vooral een sterke positie opgebouwd in Europa, maar probeert ook voet aan de grond te krijgen in Azië, Australië en Latijns-Amerika. Dit zijn markten waar het bedrijf nog veel groei kan behalen door de positie te versterken. Wanneer het Randstad lukt om haar positie in deze markten te versterken, dan komt dit de winstgevendheid ten goede.

Het bedrijf probeert ook te groeien door diverse concurrenten over te nemen. In 2016 werd bijvoorbeeld het Amerikaanse Monster.com voor 429 miljoen dollar overgenomen. Dit soort overnames kunnen bijdragen aan de verdere groei van Randstad en kunnen een goede reden zijn om de aandelen te kopen. Onderzoek wel altijd eerst of de concurrentie niet op Randstad inloopt.

Hoe kan je Randstad aandelen kopen?

Je koopt Randstad aandelen eigenlijk bij bijna iedere broker. Toch is niet iedere broker gelijk: bij sommige brokers betaal je geen commissies terwijl je bij andere brokers meerdere euro’s betaalt per transactie. Het loont daarom zeker om de verschillende brokers met elkaar te vergelijken. In dit artikel kan je direct een overzicht zien van de beste brokers waarmee je kunt beleggen.

Nadat je een account hebt geopend kan je met de zoekfunctie eenvoudig het Randstad aandeel vinden. Je hebt vervolgens de keuze tussen een marktorder en een limietorder. Voor langetermijn beleggers is een marktorder normaal gesproken voldoende: je opent de beleggingspositie dan direct tegen de huidige aandelenkoers. Met een limietorder open je de belegging pas zodra de koers naar een bepaalde waarde is gedaald.

Over Randstad

Randstad werd door Frits Goldschmeding in 1960 in Nederland opgericht en is momenteel actief in ongeveer 40 landen. Randstad heeft bijna 90.000 werknemers en meer dan 600.000 mensen zijn er dagelijks via Randstad aan het werk bij andere bedrijven. Randstad heeft wereldwijd meer dan 4.500 vestigingen en bijna 1.200 inhouselocaties.

Een inhouselocatie is daar waar Randstad op één locatie voor een specifieke klant werkt, vaak bij de klant in hetzelfde pand. Randstand is de op één na grootste HR-dienstverlener ter wereld, net achter Adecco uit Zwitserland.

Randstad

Wat voor belegging is Randstad?

Randstad is het perfecte voorbeeld van een sterk cyclisch aandeel. Cyclische aandelen zijn aandelen die sterk meebewegen met de situatie in de economie. Wanneer het goed gaat met de arbeidsmarkt, gaat het over het algemeen ook goed met Randstad. Dit is niet zo vreemd wanneer je bedenkt dat ze de meeste winst maken met het uitzenden van personeel. In economisch goede tijden neemt de vraag naar personeel natuurlijk toe.

De beleggingsstrategie voor Randstad aandelen is dan ook het kopen van de aandelen wanneer je denkt dat de economie gaat aantrekken. Was er bijvoorbeeld paniek door een recessie, maar denk je dat het weer beter gaat? Dan kan dit een mooi moment zijn om aandelen Randstad te kopen. Andersom moet je opletten wanneer het slechter lijkt te gaan. Dit kan een goed moment zijn om de aandelen Randstad juist te verkopen.

Concurrenten

Het is altijd verstandig om de concurrenten goed in de gaten te houden. De grootste concurrent is het Zwitserse Adecco wat  het grootste uitzendbedrijf in de wereld is. Toch doet Randstad het met een tweede plek zeker niet slecht. Voordat je aandelen koopt, is het slim om te kijken hoe Randstad het doet in verhouding met de concurrentie. Presteert de concurrentie beter? Dan kan je beter de aandelen van deze bedrijven kopen.

Meer dan alleen flexwerkers

De diensten van Randstad gaan verder dan het leveren van tijdelijke arbeid. Het bedrijf biedt verschillende HR-diensten aan. Laten we kort kijken naar de belangrijkste diensten die het bedrijf Randstad aan klanten heeft te bieden.

Uitzenden van krachten

Randstad heeft zogenaamde uitzendkrachten. Dit is ideaal voor bedrijven die nog niet goed weten in te schatten hoeveel personeel ze later nodig hebben. Randstad is binnen deze situatie nog steeds de werkgever en Randstad is dan ook verantwoordelijk voor de administratie en de ziekterisico’s.

Detacheren

Ook detacheren is een vorm van uitzenden. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen. Bij detachering is er wat meer zekerheid voor de werkgever en de werknemer, aangezien de contractduur van tevoren wordt afgesproken. Vervolgens worden het aantal gewerkte uren via een vast tarief uitbetaald.

Werven en selecteren

Het is ook mogelijk om Randstad in te huren voor bemiddeling. Ze nemen dat het gehele selectieproces uit handen en gaan op zoek naar personeel dat bij je bedrijf past. Natuurlijk ontvangt Randstad hiervoor een mooie vergoeding.

Payroll

Dit is een dienst voor werkgevers die liever niet teveel verantwoordelijkheid over hun personeel dragen. Hiervoor is er Randstad Payroll Solutions. Wanneer je een geschikt personeelslid hebt gevonden, kan je de administratie en de risico’s uitbesteden aan Randstad. Vanzelfsprekend betalen de bedrijven ook hier een vergoeding voor.

HR-opties

Bedrijven kunnen Randstad ook inschakelen voor verschillende HR-oplossingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan coaching trajecten of strategische begeleiding bij het plaatsen van personeel. Ook kan Randstad bedrijven helpen bij het opzetten van een beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Al met al is Randstad een bedrijf dat veel onderdelen van personeelsbeleid uit de handen van een ander bedrijf kan nemen. Dit maakt Randstad een potentieel interessante investering!

Overname Temp-Team

Toenmalig concurrent Tempo-Team kwam de recessie van na 1980 niet goed door, waardoor het in 1982 is overgenomen door Randstad voor maar 125.000 euro. Onderdeel van de deal was de verplichting om de grote schuld af te lossen. Vanaf dat moment werkt Randstad onder een 2e merknaam in dezelfde markt, echter bewust anders dan Randstad zelf.

Randstad Holding NV is als RAND genoteerd in Amsterdam op de AEX van Euronext. Het hoofdkantoor van Randstad staat in Diemen. De oorspronkelijke oprichter Frits Goldschmeding is nog altijd de grootste aandeelhouder.

Geschiedenis

In 1960 richtten Frits Goldschmeding en Ger Daleboudt vanuit een studentenkamer Randstad op. Beiden waren op dat moment student aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Goldschmeding had op dat moment net een scriptie geschreven over tijdelijke arbeid, een fenomeen dat in 1960 in Nederland nog nauwelijks bestond. In de scriptie gaat Goldschmeding in op het feit dat bedrijven tijdens piekperiodes heel gemakkelijk extra machines en gebouwen kunnen huren, maar geen tijdelijke mensen.

Bedrijven hebben daardoor op minder drukke tijden te veel mensen in dienst, of tijdens drukke periodes te weinig mensen. In een flexibele arbeidsmarkt zouden bedrijven veel beter met de economie mee kunnen bewegen en zouden werknemers gemakkelijker van baan kunnen veranderen en daardoor sneller ervaring kunnen opdoen.

Van scriptie tot bedrijf

Door zijn scriptie kreeg Goldschmeding al snel het plan om zelf een uitzendbureau te beginnen vanuit zijn zolderkamer in zijn studentenwoning in Amsterdam. Destijds heette het Uitzendbureau Amstelveen. Door de verbeterende economie in de jaren 60 steeg ook het uitzendbureau gestaag mee. Nadat ze waren afgestudeerd in 1963 hebben ze hun eerste echter kantoor betrokken. Tevens kregen ze vestigingen in Leiden en Rotterdam en werd de naam veranderd in Randstad Uitzendbureau.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *