Randstad aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Randstad Holding NV is een Nederlandse multinational die zich richt op uitzendwerk en HR-diensten. Het bedrijf zet meer dan 500.000 mensen aan het werk op dagelijkse basis. Denk je erover na om te beleggen in Randstad aandelen? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten voordat je Randstad aandelen koopt. Ook vind je hier de actuele koers van Randstad aandelen.

Waar kan je Randstad aandelen kopen?

Denk je dat de economie nog verder blijft groeien? Denk je dat de vraag naar arbeid verder zal blijven groeien? Dan kan het slim zijn om aandelen Randstad te kopen. Hieronder zie je bij welke betrouwbare brokers je aandelen Randstad kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demo* Ontvang tot 5,5% rente op euro tegoeden & tot 7,9% op dollar tegoeden
* Beleg in meer dan 40.000 aandelen & 1500 ETF's wereldwijd
* Open een gratis account en begin binnen 10 minuten met beleggen
eToro logo aandelenBeleg voordelig in aandelen Randstad & probeer gratis met een demo. Je kapitaal loopt risico.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Randstad?

Ben je benieuwd naar de laatste koersontwikkelingen van het aandeel Randstad? In de onderstaande grafiek zie je de Randstad koers. Ook kan je door middel van de knoppen direct een koop- of verkooporder plaatsen.

51% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Randstad

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Randstad.

Beurskoersen van Randstad over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Randstad zien van de laatste 5 dagen:

Wat kan een belegging in Randstad interessant maken?

  • Globale leider: Randstad is één van de grootste recruitment bedrijven en trekt daardoor een breed aantal klanten aan.
  • Service portfolio: Randstad biedt een breed aanbod aan diensten aan waaronder tijdelijk werk en HR oplossingen.
  • Digitale transformatie: Randstad heeft veel geïnvesteerd in digitale platformen, kunstmatige intelligentie en automatisering. Hierdoor kan het bedrijf efficiënter werken, waardoor het meer kan bereiken met een kleinere investering.
  • Sterke performance: Randstad staat bekend om haar positieve cashflow en consistente resultaten.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Randstad?

  • Economische gevoeligheid: de performance van Randstad hangt sterk af van de laatste trends binnen de economie. Wanneer het minder goed gaat met de economie, neemt de vraag naar personeelsleden vaak af. Ook nieuwe regels rondom (flexibel) personeel kunnen de resultaten onder druk zetten.
  • Intense concurrentie: Randstad moet zich constant onderscheiden op het gebied van de servicekwaliteit, technologie en relaties met de verschillende cliënten.
  • Compliance: Randstad is actief in verschillende landen en moet daarom steeds de laatste arbeidswetten en regulaties in de gaten houden. Wanneer Randstad de lokale regels en wetten niet correct volgt, kan het te maken krijgen met reputatieschade en boetes.
  • Talent acquisitie: wanneer de arbeidsmarkt gespannen is, kan het lastig zijn om het juiste talent aan te trekken en te behouden.

Hoe kan je beleggen in Randstad aandelen?

Je kunt beleggen in Randstad aandelen bij een online broker. Brokers maken het mogelijk om aandelen van populaire bedrijven te kopen en verkopen. Klik hier om direct de betrouwbaarste aandelen brokers met elkaar te vergelijken.

Het openen van een account kost slechts enkele minuten, waarna je direct je eerste belegging kunt uitvoeren. Wel is het belangrijk om de verificatiestappen te doorlopen; op die manier controleert de broker of je echt bestaat en op die manier weet het bedrijf zeker dat je de rekening niet gebruikt voor het witwassen van geld.

Selecteer vervolgens het aandeel Randstad binnen het trading platform en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Je kunt kiezen tussen twee typen orders:

  • Marktorder: koop de aandelen Randstad direct tegen de geldende prijs.
  • Limietorder: koop de aandelen Randstad tegen een minimumprijs.

Nadat je op kopen drukt, worden de aandelen direct voor je gekocht op de aandelenbeurs. Het kan vervolgens enkele seconden tot minuten duren voordat de order wordt uitgevoerd.

Wat zijn de concurrenten van Randstad?

  • Adecco
  • ManpowerGroup
  • Allegis Group
  • Kelly Services
  • Robert Half International

Over Randstad

Randstad werd door Frits Goldschmeding in 1960 in Nederland opgericht en is op dit moment actief in ongeveer 40 landen. Randstad heeft wereldwijd meer dan 4.500 vestigingen en bijna 1.200 inhouselocaties.

Een inhouselocatie is daar waar Randstad op één locatie voor een specifieke klant werkt, vaak bij de klant in hetzelfde pand. Randstand is de op één na grootste HR-dienstverlener ter wereld, net achter Adecco uit Zwitserland.

Randstad

Wat voor belegging is Randstad?

Randstad is het perfecte voorbeeld van een sterk cyclisch aandeel. Cyclische aandelen zijn aandelen die sterk meebewegen met de situatie in de economie. Wanneer het goed gaat met de arbeidsmarkt, gaat het over het algemeen ook goed met Randstad. Dit is niet zo vreemd wanneer je bedenkt dat ze de meeste winst maken met het uitzenden van personeel. In economisch goede tijden neemt de vraag naar personeel natuurlijk toe.

De beleggingsstrategie voor Randstad aandelen is dan ook het kopen van de aandelen wanneer je denkt dat de economie gaat aantrekken. Was er bijvoorbeeld paniek door een recessie, maar denk je dat het weer beter gaat? Dan kan dit een mooi moment zijn om aandelen Randstad te kopen. Andersom moet je opletten wanneer het slechter lijkt te gaan. Dit kan een goed moment zijn om de aandelen Randstad juist te verkopen.

Concurrenten

Het is altijd verstandig om de concurrenten goed in de gaten te houden. De grootste concurrent is het Zwitserse Adecco wat het grootste uitzendbedrijf in de wereld is. Toch doet Randstad het met een tweede plek zeker niet slecht. Voordat je aandelen koopt, is het slim om te kijken hoe Randstad het doet in verhouding met de concurrentie. Presteert de concurrentie beter? Dan kan je beter de aandelen van deze bedrijven kopen.

Meer dan alleen flexwerkers

De diensten van Randstad gaan verder dan het leveren van tijdelijke arbeid. Het bedrijf biedt verschillende HR-diensten aan. Laten we kort kijken naar de belangrijkste diensten die het bedrijf Randstad aan klanten heeft te bieden.

Uitzenden van krachten

Randstad heeft zogenaamde uitzendkrachten. Dit is ideaal voor bedrijven die nog niet goed weten in te schatten hoeveel personeel ze later nodig hebben. Randstad is binnen deze situatie nog steeds de werkgever en Randstad is dan ook verantwoordelijk voor de administratie en de ziekterisico’s.

Detacheren

Ook detacheren is een vorm van uitzenden. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen. Bij detachering is er wat meer zekerheid voor de werkgever en de werknemer, aangezien de contractduur vooraf wordt afgesproken. Vervolgens worden het aantal gewerkte uren via een vast tarief uitbetaald.

Werven en selecteren

Het is ook mogelijk om Randstad in te huren voor bemiddeling. Ze nemen dan het gehele selectieproces uit handen en gaan op zoek naar personeel dat bij je bedrijf past. Natuurlijk ontvangt Randstad hiervoor een mooie vergoeding.

Payroll

Dit is een dienst voor werkgevers die liever niet te veel verantwoordelijkheid over hun personeel dragen. Hiervoor is er Randstad Payroll Solutions. Wanneer je een geschikt personeelslid hebt gevonden, kan je de administratie en de risico’s uitbesteden aan Randstad.

HR-opties

Bedrijven kunnen Randstad ook inschakelen voor verschillende HR-oplossingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan coaching trajecten of strategische begeleiding bij het plaatsen van personeel. Ook kan Randstad bedrijven helpen bij het opzetten van een beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Al met al is Randstad een bedrijf dat veel onderdelen van personeelsbeleid uit de handen van een ander bedrijf kan nemen. Dit maakt Randstad een potentieel interessante investering!

Overname Temp-Team

Toenmalig concurrent Tempo-Team kwam de recessie van na 1980 niet goed door, waardoor het in 1982 is overgenomen door Randstad voor maar 125.000 euro. Onderdeel van de deal was de verplichting om de grote schuld af te lossen. Vanaf dat moment is Randstad ook onder deze tweede merknaam actief.

Randstad Holding NV staat genoteerd als RAND op de AEX van Euronext. Het hoofdkantoor van Randstad staat in Diemen. De oorspronkelijke oprichter Frits Goldschmeding is nog altijd de grootste aandeelhouder.

Geschiedenis

In 1960 richtten Frits Goldschmeding en Ger Daleboudt vanuit een studentenkamer Randstad op. Goldschmeding had net een scriptie geschreven over tijdelijke arbeid, een fenomeen dat in 1960 in Nederland nog nauwelijks bestond. In de scriptie gaat Goldschmeding in op het feit dat bedrijven tijdens piekperiodes heel gemakkelijk extra machines en gebouwen kunnen huren, maar geen tijdelijke mensen.

Bedrijven hebben daardoor op minder drukke tijden te veel mensen in dienst, of tijdens drukke periodes te weinig mensen. In een flexibele arbeidsmarkt zouden bedrijven veel beter met de economie mee kunnen bewegen en zouden werknemers gemakkelijker van baan kunnen veranderen en daardoor sneller ervaring kunnen opdoen.

Van scriptie tot bedrijf

Door zijn scriptie kreeg Goldschmeding al snel het plan om zelf een uitzendbureau te beginnen vanuit zijn zolderkamer in zijn studentenwoning in Amsterdam. In het begin heette het Uitzendbureau Amstelveen. Door de verbeterende economie in de jaren 60 groeide ook het uitzendbureau gestaag mee. Nadat ze waren afgestudeerd in 1963 betrokken ze hun eerste kantoor en veranderde ze de naam naar Randstad Uitzendbureau.

Is het verstandig om te investeren in Randstad?

Voordat je kunt beslissen of het slim is om Randstad aandelen te kopen, is het verstandig om de economische situatie te analyseren. Aangezien Randstad een erg cyclisch aandeel is, kan je de toekomstige koers vaak voorspellen aan de hand van de algemene economische ontwikkelingen.

Randstad heeft vooral een sterke positie opgebouwd in Europa, maar probeert ook voet aan de grond te krijgen in Azië, Australië en Latijns-Amerika. Dit zijn markten waar het bedrijf nog veel groei kan behalen door de positie te versterken. Wanneer het Randstad lukt om haar positie in deze markten te versterken, dan komt dit de winstgevendheid ten goede.

Het bedrijf probeert ook te groeien door diverse concurrenten over te nemen. In 2016 werd bijvoorbeeld het Amerikaanse Monster.com voor 429 miljoen dollar overgenomen. Dit soort overnames kunnen bijdragen aan de verdere groei van Randstad en kunnen een goede reden zijn om de aandelen te kopen. Onderzoek wel altijd eerst of de concurrentie niet op Randstad inloopt.

Wel of niet aandelen Randstad kopen?

Doordat Randstad één van de grootste recruitment bedrijven is, kan je een investering interessant zijn. Het bedrijf is namelijk actief in verschillende regio’s en biedt diverse diensten aan; hierdoor kunnen slechte resultaten binnen één sector worden opgevangen door goede resultaten binnen een andere sector.

Binnen een gespannen arbeidsmarkt kan het echter uitdagender worden voor een bedrijf als Randstad om talent aan te trekken en te behouden. Wanneer Randstad haar reputatie verliest, kan het snel cliënten verliezen. Houd daarom de arbeidsmarkt in de gaten wanneer je een investering in aandelen Randstad overweegt.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
AMG
AMG
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *