Oracle Corporation aandelen kopen

Oracle is een Amerikaans softwarebedrijf dat actief is in cloudcomputing. Het bedrijf neemt hoogstwaarschijnlijk het bekende TikTok over, wat natuurlijk gunstig is voor de winstgevendheid van het bedrijf. Wil je weten hoe je zelf kunt investeren in Oracle door de aandelen te kopen? In dit artikel bespreken we hoe je zelf Oracle Corporation aandelen kunt kopen.

Hoe kan je actief beleggen in Oracle Corporation?

De koers van het aandeel Oracle beweegt eigenlijk al sinds 2001 omhoog. Deze stijgende lijn komt doordat het bedrijf succesvol wordt gemanaged en slim inspeelt op de laatste trends. Een actieve belegging in Oracle aandelen kan aantrekkelijk zijn, aangezien de aandelenkoers tussendoor alsnog flink kan dalen. Je kunt hier door actief te speculeren van profiteren.

Bij de CFD-broker Plus500 kan je namelijk ook short posities openen op het aandeel Oracle: met een short positie behaal je een positief resultaat bij een dalende koers. Ook kan je een hefboom inzetten waardoor zowel je potentiële winst als je potentiële verlies flink toenemen. Wil je de mogelijkheden van actief beleggen geheel gratis proberen met een onbeperkte demo? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen:

Waar kan je Oracle aandelen kopen?

Oracle is een succesvol bedrijf dat al langere tijd goede resultaten neerzet. Bovendien weet het bedrijf constant te innoveren en de diverse acquisities van het bedrijf kunnen gunstig zijn voor de toekomstige aandelenkoers. Wil je Oracle aandelen toevoegen aan je beleggingsportefeuille? Dan kan het slim zijn om een account te openen bij een goede broker. In het onderstaande overzicht zie je direct waar je het beste een account kunt openen:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€0,50 + $0,04 voor Oracle
eToro logo aandelen€0 voor Oracle. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
$0,01 per aandeel met $5 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Wat is de aandelenkoers van Oracle?

Ben je benieuwd naar het verloop van de aandelenkoers van Oracle? In de onderstaande grafiek kan je direct de actuele CFD koers van het aandeel Oracle raadplegen:

Over het bedrijf Oracle

Het hoofdkantoor van het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle Corporations bevindt zich in Redwood, Californië. Oracle Corporation verkoopt database software en -technologie, bedrijfssoftware producten en cloud-engineered systemen.  Het bedrijf is vooral bekend als leverancier van zijn eigen database systeem Oracle. Naast databases is het bedrijf ook leverancier van door het bedrijf ontwikkelde bedrijfssoftware. Die bedrijfssoftware wordt geleverd onder de naam Oracle E-business Suite.

Oracle aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

Het bedrijf werd in 1977 opgericht door Larry Ellison, Bob Miner en Ed Oates. De naam van het bedrijf was toen Software Development Laboratories (SDL). Larry Ellison had een artikel gelezen over de IBM-system-R database. Hij slaagde er niet in om de door Oracle ontwikkelde database compatibel te maken met system-R database van IBM. De foutcodes van die database werden door IBM geheim gehouden.

In 1979 werd de naam van het bedrijf gewijzigd in Relational Software, Inc. (RSI). In 1983 werd de naam van het bedrijf gewijzigd in Oracle System Corporation. Die naam paste beter bij de door het bedrijf ontwikkelde Oracle database, het belangrijkste product van het bedrijf. Vanaf 1995 is de naam van het bedrijf Oracle Corporation.

Door Oracle overgenomen bedrijven

Oracle heeft diverse software bedrijven overgenomen. In 2005 werd PeopleSoft overgenomen, een bedrijf dat zich bezig houdt met het ontwikkelen en ondersteunen van administratieve software. Door het opkopen van Siebel kocht Oracle zich een plaats in de CRM markt. Andere bedrijven die werden opgekocht zijn Hyperion (2007), Bea Systems (2008) en Sun Micro Systems (2009). Voor de overname van Sun Micro Systems werd een bedrag van 7,4 miljard dollar betaald.

Het in 1988 opgerichte cloud softwarebedrijf NetSuite, dat vooral werkt voor het Amerikaanse midden- en kleinbedrijf en voor middelgrote bedrijven, werd in 2016 overgenomen. De cloudapplicaties van beide bedrijven worden door die overname versterkt. Oracle heeft de ambitie om het percentage van de omzet dat behaald wordt met clouddiensten te verhogen.

Denk je dat het Oracle lukt om een grotere aanwezigheid op de cloudmarkt te bereiken? Dan kan het interessant zijn om te investeren in Oracle door de aandelen te kopen.

Overname van video app TikTok

Het Witte Huis beschouwt de Chinese video app TikTok als een veiligheidsrisico, omdat gegevens van Amerikaanse gebruikers kunnen worden gedeeld met de Chinese communistische partij. President Trump heeft in september 2020 laten weten dat hij achter het plan voor een deal tussen Oracle en TikTok eigenaar Byte Dance staat.

Alle vragen over de nationale veiligheid zijn, volgens Trump, door Oracle beantwoord: de veiligheid is na de overname 100 procent. Het bedrijf TikTok is, volgens Trump, veilig wanneer deze gecontroleerd wordt door Oracle en de Amerikaanse supermarktketen Walmart.

Denk je dat de overname van de video applicatie TikTok bijdraagt aan de bedrijfsresultaten van Oracle? Dan kan het slim zijn om Oracle aandelen te kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *