Oracle aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Oracle   is een Amerikaans softwarebedrijf dat actief is in cloudcomputing. Wil je weten hoe je zelf kunt investeren in Oracle door de aandelen te kopen? In dit artikel bespreken we hoe je zelf kunt beleggen in Oracle Corporation aandelen.

Hoe kan je Oracle aandelen kopen?

Oracle is een succesvol bedrijf dat al langere tijd goede resultaten neerzet. Bovendien weet het bedrijf constant te innoveren en de diverse acquisities van het bedrijf kunnen gunstig zijn voor de toekomstige aandelenkoers. Wil je Oracle aandelen toevoegen aan je beleggingsportefeuille? Dan kan het slim zijn om een account te openen bij een betrouwbare broker:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Oracle. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Oracle & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Oracle?

Ben je benieuwd naar het verloop van de aandelenkoers van Oracle? In de onderstaande grafiek kan je direct de actuele oers van het aandeel Oracle raadplegen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Oracle Corporation

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Oracle Corporation.

Analyse van Oracle Corporation aandelen

Voordat je besluit of je Oracle Corporation wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Oracle zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Oracle Corporation zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Oracle Corporation in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Oracle Corporation gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Oracle Corporation is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn de voordelen van beleggen in Oracle aandelen?

 • Sterke positie in de enterprise markt: Oracle heeft een dominante positie opgebouwd binnen de enterprise softwaremarkt, waarmee ze stabiele inkomsten binnenhalen.
 • Focus op cloud services: Oracle is steeds actiever binnen de cloud services wat een goede bijdrage kan leveren aan de inkomsten van het bedrijf.
 • Financiële positie: Oracle zet consistent goede resultaten neer, wat het bedrijf aantrekkelijk maakt voor investeerders.

Wat zijn de risico’s van investeren in Oracle aandelen?

 • Afhankelijk van legacy software: Oracle is nog steeds sterk afhankelijk van enkele softwareproducten voor haar inkomsten.
 • Concurrentie: Oracle ervaart intense concurrentie van bedrijven als Microsoft, IBM en SAP wat de winstgevendheid van het bedrijf onder druk kan zetten.
 • Marktschommelingen: Oracle is een technologiebedrijf, wat het extra kwetsbaar maakt voor schommelingen binnen de economie.

Wat zijn de grootste concurrenten van Oracle?

Hoe kan je aandelen Oracle kopen?

 • Stap 1: je kunt Oracle aandelen kopen bij een betrouwbare aandelen broker. Klik hier om de verschillende brokers met elkaar te vergelijken.
 • Stap 2: neem de tijd om je beleggingsrekening volledig te activeren. Je activeert je beleggingsrekening door een kopie van je paspoort en adres te uploaden.
 • Stap 3: bepaal vervolgens welk bedrag je in Oracle aandelen wilt investeren en stort dit bedrag op je beleggingsrekening.
 • Stap 4: selecteer binnen het beleggingsplatform het Oracle aandeel en open het orderscherm.
 • Stap 5: vul binnen het orderscherm het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen om de order direct naar de beurs te versturen.

Over het bedrijf Oracle

Het hoofdkantoor van het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle Corporations bevindt zich in Redwood, Californië. Oracle Corporation verkoopt database software en technologie, bedrijfssoftware producten en cloud-engineered systemen.

Het bedrijf staat vooral bekend als leverancier van zijn eigen database systeem Oracle. Naast databases is het bedrijf ook leverancier van door het bedrijf ontwikkelde bedrijfssoftware. Die bedrijfssoftware wordt geleverd onder de naam Oracle E-business Suite.

Oracle aandelen kopen

Geschiedenis van Oracle

Oracle werd in 1979 opgericht door Larry Ellison, Bob Miner en Ed Oates. De naam van het bedrijf was toen Software Development Laboratories (SDL). Larry Ellison had een artikel gelezen over de IBM-system-R database. Hij slaagde er niet in om de door Oracle ontwikkelde database compatibel te maken met system-R database van IBM. De foutcodes van die database werden door IBM geheim gehouden.

In 1979 werd de naam van het bedrijf gewijzigd in Relational Software, Inc. (RSI). In 1983 werd de naam van het bedrijf gewijzigd in Oracle System Corporation. Die naam paste beter bij de door het bedrijf ontwikkelde Oracle-database, het belangrijkste product van het bedrijf. Vanaf 1995 staat het bedrijf bekend onder de naam Oracle Corporation.

Door Oracle overgenomen bedrijven

Oracle heeft diverse software bedrijven overgenomen. In 2005 nam Oracle PeopleSoft over, een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen en ondersteunen van administratieve software. Met deze overname kreeg Oracle een positie binnen de CRM markt.

Andere bedrijven die werden overgenomen zijn Hyperion (2007), Bea Systems (2008) en Sun Micro Systems (2009).

In 2016 nam Oracle ook NetSuite over. De cloudapplicaties van beide bedrijven worden door die overname versterkt. Oracle legt steeds meer de nadruk op de cloud en gelooft dat hier veel geld mee kan worden verdiend.

Overname van video app TikTok

Het Witte Huis beschouwt de Chinese video app TikTok als een veiligheidsrisico, omdat gegevens van Amerikaanse gebruikers kunnen worden gedeeld met de Chinese communistische partij. President Trump heeft in september 2020 laten weten dat hij achter het plan voor een deal tussen Oracle en TikTok eigenaar Byte Dance staat.

Alle vragen over de nationale veiligheid zijn, volgens Trump, door Oracle beantwoord: de veiligheid is na de overname 100 procent. Het bedrijf TikTok is, volgens Trump, veilig wanneer deze gecontroleerd wordt door Oracle en de Amerikaanse supermarktketen Walmart.

Ondertussen lijken TikTok en Oracle eerder aan te sturen op een samenwerking. De data van Amerikaanse gebruikers wordt dan opgeslagen op servers van Oracle.

Denk je dat de overname van de video applicatie TikTok bijdraagt aan de bedrijfsresultaten van Oracle? Dan kan het slim zijn om Oracle aandelen te kopen.

Wel of niet Oracle aandelen kopen?

Voordat je Oracle aandelen koopt, is het belangrijk om te onderzoeken of dit een slimme zet is. Vergelijk Oracle met de concurrentie om te bepalen of het nu verstandig is om in de aandelen te beleggen. Onderzoek verder hoe de vraag naar de software van Oracle zich ontwikkelt. Wanneer de vraag naar de softwarepakketten afneemt, dan kan de winstgevendheid van het bedrijf onder druk komen te staan.

Neem de tijd om te onderzoeken of Oracle aandelen binnen je huidige beleggingsportfolio passen. Doordat Oracle actief is binnen de technologiesector, zijn de aandelen volatieler. Beleggen in Oracle past dan ook niet bij iedereens niveau van risicotolerantie.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *