Burger King aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Het Amerikaanse bedrijf Burger King is een internationale keten van fastfoodrestaurants. Je kunt beleggen in Burger King door Restaurant Brands International aandelen te kopen. In dit artikel bespreken we hoe je kunt beleggen in het aandeel Burger King.

Hoe kan je Burger King aandelen kopen?

Je kan niet direct Burger King aandelen kopen, aangezien Burger King onder het bedrijf Restaurant Brands International valt. Voordat je deze aandelen koopt, is het belangrijk om te kijken hoe dit bedrijf als geheel functioneert. Wanneer Burger King het goed doet, maar Tim Hortons verlies lijdt, dan kan een investering alsnog slecht uitpakken. Een belegging in Burger King kan je dus niet zo een-twee-drie uitvoeren.

Een risico voor beleggingen in fastfoodbedrijven is de toegenomen aandacht voor gezond leven. Fastfood veroorzaakt wereldwijd veel gezondheidsproblemen. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de gevaren van fastfood. Tegelijkertijd is er voldoende ruimte voor Burger King om klanten te vinden in nieuwe regio’s die zich ontwikkelen: denk hierbij bijvoorbeeld aan Afrika. Bovendien speelt het bedrijf in op de nieuwe, meer bewuste klanten door vegetarische opties te introduceren.

Je kan het beste investeren in Burger King en andere bedrijven door een account te openen bij een professionele broker:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Burger King. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Burger King & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Burger King?

Burger King valt onder het bedrijf Restaurant Brands International. In de onderstaande grafiek kan je het koersverloop van Restaurant Brands International. Met de knoppen kan je direct een beleggingspositie openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Burger King

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Burger King.

Analyse van Burger King aandelen

Voordat je besluit of je Burger King wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Burger King zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van Burger King over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Burger King zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Burger King in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Burger King gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Burger King is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat kan het interessant maken om aandelen Burger King te kopen?

 • Globaal herkend merk: het iconische menu en design van de Burger King wordt wereldwijd herkend. Hierdoor trekt het merk automatisch klanten aan op basis van herkenning.
 • Franchise model: Burger King werkt vooral via franchises, waardoor de risico’s lager liggen en Burger King profiteert van een stabiele inkomstenstroom.
 • Innovatie: Burger King heeft recent plantaardige burgers geïntroduceerd en hoopt daarmee nieuwe klanten aan te trekken.
 • Digitale initiatieven: door te investeren in een mobiele applicatie en leveringsopties hoopt het bedrijf een groter marktaandeel te veroveren.
 • Expansie: Burger King richt zich sterk op de Afrikaanse markt, wat een sterk groeiende markt is.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Burger King aandelen?

 • Concurrentie: Burger King heeft te maken met sterke concurrentie vanuit McDOnald’s, Wendy’s en Taco Bell.
 • Economie: wanneer het minder goed gaat met de economie, besteden mensen minder geld aan voedsel. Junkfood is wel relatief goedkoop, waardoor het vaak alsnog een populaire optie blijft.
 • Reputatie: wanneer de reputatie van Burger King een deuk oploopt door een slechte marketingcampagne of voedselvergiftiging, kunnen de resultaten onder druk komen te staan.
 • Gezondheid: in steeds meer landen worden mensen zich bewuster van de invloed van hun dieet op hun gezondheid.

Wat zijn de grootste concurrenten van Burger King?

Hoe kan je aandelen Burger King kopen?

Wanneer je in Burger King wilt investeren, kan je Restaurant Brands International aandelen kopen. Je beleg op die manier naast Burger King ook in Tim Hortons en Popeyes. In de toekomst is het misschien ook mogelijk om direct in Burger King aandelen te kopen: BurgerKing India is bijvoorbeeld van plan om naar de beurs te gaan.

Het is belangrijk om de prestaties van alle restaurants binnen Restaurant Brands International te analyseren voordat je de aandelen koopt. Wanneer je zeker weet dat je wilt investeren kan je deze stappen volgen:

 • Open een account bij een betrouwbare broker
 • Activeer je beleggingsrekening door een kopie van je paspoort & adres te uploaden
 • Stort voldoende geld op je beleggingsrekening om in Burger King te kunnen investeren
 • Selecteer het aandeel Restaurant Brands International
 • Vul het bedrag in dat je wilt investeren en kies een type order
 • Druk vervolgens op kopen om de aandelen direct aan je beleggingsportfolio toe te voegen

De oprichting van Burger King

Burger King Corporation werd in 1954 opgericht door de twee studenten Jim McLamore en David Edgerton. Ze studeerden aan de Cornell University School of Administration. Het idee om een fastfoodrestaurant te openen ontstond na een bezoek van Jim McLamore aan een verkooppunt van hamburgers van McDonald in San Bernardino, Californië. Op 4 december 1954 werd de eerste vestiging van de Burger King geopend in Miami, Florida.

Burger King aandelen kopen

Vestigingen in heel veel landen

Het bedrijf Burger King heeft ongeveer 18.700 vestigingen in meer dan 100 landen. Van deze vestigingen bevinden zich er iets meer dan de helft buiten de Verenigde Staten. Zo zijn er ook vestigingen in onder andere België, Nederland en Australië. De vestigingen in Australië hebben wel een andere naam: ze worden Hungry Jack’s genoemd. Het grootste deel van deze vestigingen zijn in de handen van franchisenemers.

Vestigingen in Nederland

De 62 vestingen van Burger King in Nederland worden geëxploiteerd door diverse franchisenemers. Franchisenemer BKNL is sinds 2018 in het bezit van de masterfranchise licentie. Dat maakt deze franchisenemer binnen Burger King Nederland verantwoordelijk voor zaken als marketing en supply chain processen.

Burger King wil uitbreiden in Afrika

De eerste vestigingen in Zuid-Afrika werden pas in 2013 geopend. In 2018 maakt Burger King bekend te willen uitbreiden in Afrika. In 2018 werden er onder andere gesprekken gevoerd over het openen van nieuwe zaken in Nigeria. Afrika is ongetwijfeld een sterke groeimarkt, aangezien de bevolking op het continent snel groeit en de levensstandaard stijgt. De voornamelijk jonge bevolking past ook binnen het klantensegment van Burger King. Door uitbreiding in Afrika denkt Burger King ook beter te kunnen concurreren met de wereldwijd 37.000 vestigingen van McDonalds.

Denk je dat dit een slimme zet is? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Burger King aandelen te kopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *