Burger King aandelen kopen

Het Amerikaanse bedrijf Burger King is een internationale keten van fastfoodrestaurants.  Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Miami. Florida. Deze fastfoodrestaurants verkopen voornamelijk friet, hamburgers, diverse snacks en frisdranken. Je kan beleggen in Burger King door Restaurant Brands International aandelen te kopen. In dit artikel bespreken we hoe je kunt beleggen in het aandeel Burger King.

Hoe kan je Burger King aandelen kopen?

Je kan niet direct Burger King aandelen kopen, aangezien Burger King onder het bedrijf Restaurant Brands International valt. Voordat je deze aandelen koopt, is het belangrijk om te kijken hoe dit bedrijf als geheel functioneert. Wanneer Burger King het goed doet, maar Tim Hortons verlies lijdt, dan kan een investering alsnog slecht uitpakken. Een belegging in Burger King kan je dus niet zo één twee drie uitvoeren.

Een risico voor beleggingen in vastgoedbedrijven is de toegenomen aandacht voor gezond leven. Fastfood veroorzaakt wereldwijd veel gezondheidsproblemen. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de gevaren van vastgoed. Tegelijkertijd is er voldoende ruimte voor Burger King om klanten te vinden in nieuwe regio’s die zich ontwikkelen: denk hierbij bijvoorbeeld aan Afrika. Bovendien speelt het bedrijf in op de nieuwe, meer bewuste klanten door vegetarische opties te introduceren.

Je kan het beste investeren in Burger King en andere bedrijven door een account te openen bij een professionele broker. Bekijk hieronder waar je uit kunt kiezen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Burger King. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Burger King & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende Burger King koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Burger King aandelen?

Wanneer je wilt beleggen in Burger King, dan zul je het aandeel Restaurant Brands International moeten verhandelen. Deze grote onderneming exploiteert ook de Canadese koffiezaak Tim Hortons. Na Subway, McDonalds, Starbucks en Yum! Brands is Restaurants Brands International het grootste bedrijf dat haar winst binnenhaalt met fastfood.

Door actief te speculeren in het koersverloop van Restaurant Brands International, kan je de beste resultaten behalen. Op die manier kan je inspelen op het laatste nieuws.

Een goede partij waar je met CFD’s kunt beleggen in Burger King is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om hier een gratis demoaccount te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Burger King?

Burger King valt onder het bedrijf Restaurant Brands International. In de onderstaande grafiek kan je het CFD-koersverloop van Restaurant Brands International bestuderen. Met de knoppen kan je direct een beleggingspositie openen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Burger King

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Burger King.

Analyse van Burger King

Voordat je besluit of je Burger King wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Burger King zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Burger King zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Burger King in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Burger King gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Burger King is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

De oprichting van Burger King

Burger King Corporation werd in 1954 opgericht door de twee studenten Jim McLamore en David Edgerton. Ze studeerden aan de Cornell University School of Administration. Het idee om een fastfoodrestaurant te openen ontstond na een bezoek van Jim McLamore aan een verkooppunt van hamburgers van McDonald in San Bernardino, Californië. Op 4 december 1954 werd de eerste vestiging van de Burger King geopend in Miami, Florida.

Burger King aandelen kopen

Vestigingen in heel veel landen

Het bedrijf Burger King had in 2016 11.700 vestigingen in meer dan 100 landen. Van deze vestigingen bevinden zich er iets meer dan de helft buiten de Verenigde Staten. Zo zijn er ook vestigingen in onder andere België, Nederland en Australië. De vestigingen in Australië hebben wel een andere naam: ze worden Hungry Jack’s genoemd.  Van deze 11.700 vestigingen zijn er overigens slechts 67 in eigen bezit. Alle overige restaurants zijn in handen van franchisenemers.

Vestigingen in Nederland

De 62 vestingen van Burger King in Nederland worden geëxploiteerd door diverse franchisenemers. Franchisenemer BKNL is sinds 2018 in het bezit van de masterfranchise licentie. Dat maakt deze franchisenemer binnen Burger King Nederland verantwoordelijk voor zaken als marketing en supply chain processen.

Op luchthaven Schiphol bevindt zich, op basis van de omzet, de grootste Burger King vestiging in de wereld. Deze vestiging, die vanaf 1993 bijna zonder onderbreking geopend is geweest, trok in 2008 1,3 miljoen klanten. Daarmee was het volgens de statistieken in dat jaar de drukst bezochte vestiging van Burger King.

Burger King wil uitbreiden in Afrika

De eerste vestigingen in Zuid-Afrika werden pas in 2013 geopend. In 2018 maakt Burger King bekend te willen uitbreiden in Afrika. In 2018 werden er onder andere gesprekken gevoerd over het openen van nieuwe zaken in Nigeria. Afrika is ongetwijfeld een sterke groeimarkt. De bevolking op het continent groeit snel en de levenstandaard neemt toe. De voornamelijk jonge bevolking past ook binnen het klantensegment van Burger King. Door uitbreiding in Afrika denkt Burger King ook beter te kunnen concurreren met de wereldwijd 37.000 vestigingen van McDonalds.

Denk je dat dit een slimme zet is? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Burger King aandelen te kopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *