Nike aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je beleggen in Nike aandelen? Dit sterke merk kent wereldwijd veel populariteit: een investering in Nike kan dan ook goed uitpakken. In dit artikel bespreken we hoe je het beste kunt Nike aandelen kunt kopen & je kunt hier ook de laatste aandelenkoers vinden.

Hoe kan je Nike aandelen kopen?

Mensen worden zich steeds meer bewust van hun gezondheid. Sporten is helemaal hip en het aantal mensen dat op zoek gaat naar goede sportschoenen zal dan ook alleen maar toenemen. Denk je dat Nike goed kan inspelen op deze toenemende vraag? Dan kan het interessant zijn om te investeren in Nike door de aandelen te kopen.

Ben je benieuwd waar je goedkoop in Nike aandelen kunt investeren? Bekijk dan het overzicht van beste aandelen brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Nike. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Nike! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Nike?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Nike? Hieronder zie je een grafiek met de aandelenkoers van het aandeel Nike. Met de kopen en verkopen knoppen kan je direct een positie innemen op het bedrijf.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Nike

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Nike.

Analyse van Nike

Voordat je besluit of je Nike wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Nike zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Nike zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Nike in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Nike gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Nike is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het slim zijn om Nike aandelen te kopen?

 • Sterk merk: het merk van Nike wordt wereldwijd herkend en heeft een sterke reputatie opgebouwd.
 • Diversificatie: Nike biedt verschillende sport gerelateerde producten aan, waardoor het niet afhankelijk is van één specifiek product.
 • Design: Nike staat bekend om haar innovatieve productdesign waardoor de comfort van haar producten steeds beter wordt.
 • Sterke financiële positie: Nike zet goede financiële resultaten neer en wordt daarbij ondersteund door de groei van de e-commerce verkopen.
 • Samenwerkingen: Nike is samenwerkingen aangegaan met diverse grote merken. Apple heeft bijvoorbeeld een chip ontwikkeld die samenwerkt met de schoenen van het sportmerk.

Met welke risico’s met je rekening houden bij beleggingen in Nike?

 • Concurrentie: Nike moet constant concurreren met andere sportmerken. Wanneer klanten overstappen, kan Nike haar dominante positie verliezen.
 • Afhankelijkheid: Nike is afhankelijk van wereldwijde supply chains. Verstoringen in de leveringen kan de winstgevendheid van het bedrijf onder druk zetten.
 • Concentratie: het grootste deel van de winst van Nike is afkomstig uit enkele markten, wat het bedrijf afhankelijk maakt van de economische situatie in deze regio’s.
 • Duurzaamheid: Nike is negatief in het nieuws geweest vanwege zorgen over haar duurzaamheid. Dit kan de reputatie van het bedrijf schaden.
 • Detailhandel: Nike is nog steeds erg afhankelijk van lokale winkels voor de verkoop van haar producten. Wanneer de winkels druk uitoefenen op Nika, kan de winstmarge afnemen.

Wat zijn de grootste concurrenten van Nike?

 • Adidas
 • Under Armour
 • Puma
 • Skechers
 • Reebook International

Beleggen in Nike

Toekomstige groei voor Nika

Er zijn voldoende kansen voor Nike om verder te groeien. Als belegger is het slim om de expansiestrategie van het bedrijf goed in de gaten te houden. Opkomende markten zoals China en India kunnen in de toekomst veel nieuwe klanten opleveren. Ook hier is de concurrentie moordend en Nike zal dan ook goed moeten werken aan het opbouwen van een goede positie binnen deze markten.

Doordat Nike steeds internationaler opereert, is het belangrijk om de valutamarkt goed in de gaten te houden. De kosten voor het merk worden sterk beïnvloed door de valutaprijzen in de verschillende regio’s. Onderzoek daarom de impact van de valutamarkten op de aandelenkoers van Nike.

Hoe koop je Nike aandelen op de beurs?

Stap 1: doe onderzoek naar Nike

Nike is een erg bekend merk dat bijna iedereen kent. Zelf heb ik in mijn leven ook al aardig wat Nike schoenen versleten. Dit is dan ook meteen een valkuil voor veel beleggers: een merk goed kennen is namelijk geen goede reden om de aandelen te kopen. Voordat je een investering doet in Nike, is het belangrijk om goed te onderzoeken of het bedrijf er wel goed voor staat.

Een goede manier om dit te doen is door in de jaarstukken van het bedrijf te duiken. Deze vorm van analyse noemen we ook wel fundamentele analyse. Wanneer je fundamentele analyse uitvoert, onderzoek je hoe het bedrijf er financieel voor staat. Het is verstandig om zoveel mogelijk bronnen te combineren voordat je besluit of je het aandeel wilt kopen.

Stap 2: bepaal hoeveel Nike aandelen je wilt kopen

Het is vervolgens belangrijk om te bepalen hoeveel Nike aandelen je wilt kopen. Het beperken van je risico’s is belangrijk wanneer je goede resultaten wilt neerzetten met je belegging. Investeer daarom nooit een groot deel van je vermogen in één aandeel.

Hoeveel aandelen je moet kopen, hangt uiteindelijk van je persoonlijke situatie af. Wanneer je met grote bedragen belegt kan je een grotere positie innemen dan wanneer je een kleine portfolio beheert. Bedenk voor jezelf hoeveel vertrouwen je in het bedrijf hebt en bepaal op basis daarvan hoeveel aandelen je wilt kopen.

Stap 3: kies een goede broker

Het is vervolgens belangrijk om een goede broker te kiezen. Niet elke broker is even geschikt voor de handel in Nike aandelen. Bij het kiezen van een goede broker moet je vooral op de kosten letten. Wanneer de kosten te hoog liggen, wordt het lastig om een positief rendement te behalen. Kies daarom de broker waar je tegen de voordeligste tarieven in aandelen kunt handelen.

Wil je weten bij welke brokers je het beste kunt beleggen? In onze brokers vergelijking zie je direct bij welke partijen je het beste in aandelen kunt handelen:

Stap 4: Koop het aandeel

Wanneer je voldoende onderzoek hebt gedaan en je een strategie hebt bedacht, kan je de order op de beurs plaatsen. Je hebt hierbij de keuze uit een marktorder en een limiet order.

Met een marktorder koop je het aandeel direct tegen de best beschikbare prijs op dat moment. Wanneer je actiever handelt in Nike aandelen, kan het slim zijn om gebruik te maken van een limiet order. Je kan dan zelf bepalen tegen welke prijs je Nike aandelen wilt kopen.

Het kan lastig zijn om de koers van het Nike aandeel goed te voorspellen. Wanneer je voldoende vermogen hebt, kan het verstandig zijn om gespreid in te stappen. Je kan dan elke maand een vaste hoeveelheid Nike aandelen aan je portefeuille toevoegen.

Over het bedrijf Nike

Nike staat bekend als één van ’s werelds grootste sportmerken. Naast het merk Nike bezit het bedrijf ook merken zoals Air Jordan, Converse en Hurley.

Het logo van Nike, de zogenaamde ‘Swoosh‘ is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de herkenbaarste merktekens. Het assortiment met producten dat Nike op de markt heeft gebracht bestaat in het bijzonder uit sportkleding en (sport)schoenen.

Markten van Nike

Op het moment van schrijven komt ongeveer twee derde van de totale omzet uit de verkoop van sportschoenen. Het grootste deel van de producten wordt in fysieke winkels verkocht, maar ook de directe verkopen via het internet nemen toe.

De Verenigde Staten is sinds jaar en dag de belangrijkste afzetmarkt van Nike. Ongeveer de helft van de omzet die het bedrijf realiseert wordt dan ook aan de andere kant van de oceaan verdiend.

Denk je dat Nike haar aanwezigheid op het internet goed weet uit te bouwen? Dan kan het interessant zijn om een investering in Nike te overwegen.

Nike aandelen

Bijna volledige uitbesteding van productie

De productie van de Nike artikelen wordt bijna volledig uitbesteed. Belangrijke landen waarin de productie van de Nike artikelen plaatsvindt zijn niet alleen China en Vietnam, maar ook Turkije, Indonesië en Thailand.

De geschiedenis van Nike

Nike werd opgericht door de voormalige Olympiër Bill Bowerman. Hij vond kwaliteit erg belangrijk en tegenwoordig staat Nike dan ook nog steeds bekend om de hoge kwaliteit materialen die gebruikt worden.

De Swoosh, het logo van Nike, werd ontworpen in 1967 voor $35. In het begin werd Nike alleen gebruikt als naam voor het logo, maar tegenwoordig staat het bedrijf ook bekend onder deze naam.

Nike heeft haar positie wereldwijd verbeterd door verschillende overnames te doen. Zo kocht Nike Hurley International in 2002. Nike stoot ook regelmatig merken af: denk hierbij aan Bauer (2008), Umbro (2011) en Cole Haan (2015). Het is slim om dit soort ontwikkelingen in de gaten te houden, aangezien ze de aandelenkoers kunnen beïnvloeden.

Wel of niet Nike aandelen kopen?

Het kan interessant zijn om Nike aandelen te kopen, gezien de sterke reputatie van het merk. Het bedrijf staat bekend om de productie van hoge-kwaliteit schoenen waarmee het een leidende partij is geworden. Nike is succesvol in het ontwikkelen van haar e-commerce tak waardoor de winstgevendheid is verbeterd.

Tegelijk is het belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden. Wanneer klanten overstappen naar de concurrentie, kan het marktaandeel van het bedrijf dalen. De economische situatie kan de aandelenkoers bovendien sterk beïnvloeden.

Onderzoek daarom altijd eerst hoe Nike ervoor staat voordat je de aandelen koopt. Bekijk of het risicoprofiel van de Nike aandelen binnen je huidige beleggingsportfolio past.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *