Nike aandelen kopen

Wil je beleggen in Nike aandelen? Dit sterke merk kent wereldwijd veel populariteit: een investering in Nike kan dan ook goed uitpakken. In dit artikel bespreken we hoe je het beste kunt Nike aandelen kunt kopen & je kunt hier ook de laatste aandelenkoers vinden.

Waar kan je Nike aandelen kopen?

Mensen worden zich steeds meer bewust van hun gezondheid. Sporten is helemaal hip en het aantal mensen dat op zoek gaat naar goede sportschoenen zal dan ook alleen maar toenemen. Denk je dat Nike goed kan inspelen op deze toenemende vraag? Dan kan het interessant zijn om te investeren in Nike door de aandelen te kopen.

Ben je benieuwd waar je goedkoop in Nike aandelen kunt investeren? Bekijk dan het overzicht van beste aandelen brokers:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Nike. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Nike
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Nike met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Nike?

Iedereen kent het beroemde logo van Nike wel! Maar wist je dat het ook mogelijk is om winst te behalen met het verhandelen van Nike aandelen? Door vraag en aanbod wisselen de koersen van Nike aandelen namelijk constant. Slimme beleggers gaan hier op een verstandige manier mee om. Je kan tegenwoordig door gebruik te maken van derivaten zowel orders plaatsen op dalende als stijgende koersen. Hierdoor kan je onder alle marktomstandigheden speculeren op aandelen Nike.

Maar bij welke partij kan je nu eigenlijk het beste beleggen in Nike? Plus500 is een goede aanbieder waar je door middel van CFD’s kunt speculeren op koersstijgingen en koersdalingen van het CFD-aandeel Nike. Je kan ook een hefboom toepassen waardoor het mogelijk is om met een kleiner bedrag een grotere belegging uit te voeren. Wil je actief beleggen in Nike geheel zonder risico uitproberen met een gratis demo? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een account te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Nike?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Nike? Hieronder zie je een grafiek met de CFD prijs van het aandeel Nike. Met de kopen en verkopen knoppen kan je direct een positie innemen op het bedrijf.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Nike

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Nike.

Analyse van Nike

Voordat je besluit of je Nike wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Nike zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Nike zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Nike in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Nike gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Nike is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

 Is het verstandig om te investeren in Nike aandelen?

Als één van ’s werelds grootste sportmerken heeft Nike door de jaren heen een stevige reputatie opgebouwd. De artikelen die door Nike op de markt worden gebracht staan dan ook bekend om hun kwaliteit. Dit imago is erg positief voor het merk Nike en geeft het bedrijf extra waarde. Dit kan dan ook een goed argument zijn voor het kopen van Nike aandelen.

Daarnaast is Nike er in geslaagd om door de jaren heen enkele interessante samenwerkingen aan te gaan. Een goed voorbeeld hiervan is de samenwerking met techgigant Apple. De overeenkomst tussen Nike en Apple bestond er uit dat Apple een chip zou maken welke geïntegreerd kon worden in de loopschoenen van Nike. Op deze manier kan er informatie over de loper doorgegeven worden via de iPod.

Let op de risico’s van beleggingen in Nike

Een investering in het merk Nike is zeker een overweging waard. Wel is het belangrijk om de concurrenten goed in de gaten te houden: een bedrijf als Adidas ligt altijd op de loer en kan klanten van Nike afsnoepen. Onderzoek daarom of de nieuwe producten van het kledingmerk in de smaak vallen: op die manier kan je voorspellen of het bedrijf zich winstgevend kan blijven ontwikkelen.

Een ander risico voor een investering in Nike, is de sterke afhankelijkheid afhankelijk van de sportschoenenmarkt. Wanneer de interesse in sportproducten afneemt kan het slecht aflopen met het aandeel Nike.

Ook is het bedrijf erg afhankelijk van detailhandelaren. Nike heeft zelf weinig verkooplocaties. De detailhandelaren kunnen druk uitoefenen op Nike waardoor de winstmarges kunnen slinken. Wanneer je gaat beleggen in Nike is het belangrijk om goed rekening te houden met deze factoren.

Beleggen in Nike

Kansen voor groei

Er zijn ook voldoende kansen voor Nike om verder te groeien. Als belegger is het slim om de expansiestrategie van het bedrijf goed in de gaten te houden. Opkomende markten zoals China en India kunnen in de toekomst veel nieuwe klanten opleveren. Ook hier is de concurrentie moordend en Nike zal dan ook goed moeten werken aan het opbouwen van een goede positie binnen deze markten.

Doordat Nike steeds internationaler opereert, is het belangrijk om de valutamarkt goed in de gaten te houden. De kosten voor het merk worden sterk beïnvloed door de valutaprijzen in de verschillende regio’s. Onderzoek daarom de impact van de valutamarkten op de aandelenkoers van Nike.

Hoe koop je Nike aandelen op de beurs?

Heb je na het lezen van deze korte analyse interesse gekregen om Nike aandelen te kopen? Dan is het verstandig om eerst enkele stappen te doorlopen. In dit deel van het artikel bekijken we hoe je de aandelen daadwerkelijk kunt kopen.

Doe onderzoek

Nike is een erg bekend merk dat bijna iedereen kent. Zelf heb ik in mijn leven ook al aardig wat Nike schoenen versleten. Dit is dan ook meteen een valkuil voor veel beleggers. Een merk goed kennen is namelijk geen goede reden om de aandelen te kopen. Voordat je een investering doet in Nike, is het belangrijk om goed te onderzoeken of het bedrijf er wel goed voor staat.

Een goede manier om dit te doen is door in de jaarstukken van het bedrijf te duiken. Deze vorm van analyse noemen we ook wel fundamentele analyse. Wanneer je fundamentele analyse uitvoert, onderzoek je hoe het bedrijf er financieel voor staat. Het is verstandig om zoveel mogelijk bronnen te combineren voordat je besluit of je het aandeel wilt kopen.

Hoeveel wil je kopen?

Het is vervolgens belangrijk om te bepalen hoeveel Nike aandelen je wilt kopen. Het beperken van je risico’s is belangrijk wanneer je goede resultaten wilt neerzetten met je belegging. Investeer daarom nooit een groot deel van je vermogen in één aandeel. Ook kan het zomaar gebeuren dat het aandeel Nike het de komende tijd niet goed gaat doen. Het is daarom belangrijk om alleen met geld te beleggen dat je op de korte termijn kunt missen. Op die manier voorkom je dat je uit paniek je Nike aandelen moet verkopen.

Hoeveel aandelen je moet kopen, hangt uiteindelijk van je persoonlijke situatie af. Wanneer je met grote bedragen belegt kan je een grotere positie innemen dan wanneer je een kleine portfolio beheert. Bedenk voor jezelf hoeveel vertrouwen je in het bedrijf hebt en bepaal op basis daarvan hoeveel aandelen je wilt kopen.

Kies een goede broker

Het is vervolgens belangrijk om een goede broker te kiezen. Niet elke broker is even geschikt voor de handel in Nike aandelen. Bij het kiezen van een goede broker moet je vooral op de kosten letten. Wanneer de kosten te hoog liggen, wordt het lastig om een positief rendement te behalen. Kies daarom de broker waar je tegen de voordeligste tarieven in aandelen kunt handelen.

Wil je weten bij welke brokers je het beste kunt beleggen? In onze brokers vergelijking zie je direct bij welke partijen je het beste in aandelen kunt handelen:

Koop het aandeel

Wanneer je voldoende onderzoek hebt gedaan en je een strategie hebt bedacht, kan je de order op de beurs plaatsen. Je hebt hierbij de keuze uit een market order en een limiet order.

Met een market order koop je het aandeel direct tegen de best beschikbare prijs op dat moment. Wanneer je actiever handelt in Nike aandelen, kan het slim zijn om gebruik te maken van een limiet order. Je kan dan zelf bepalen voor welk tarief je Nike aandelen wilt kopen.

Het kan lastig zijn om de koers van het Nike aandeel goed te voorspellen. Wanneer je voldoende vermogen hebt, kan het verstandig zijn om gespreid in te stappen. Je kan dan elke maand een vaste hoeveelheid Nike aandelen aan je portefeuille toevoegen.

Over het bedrijf Nike

Nike is een Amerikaans concern welke meteen ook bekend staat als één van ’s werelds grootste sportmerken. Naast het merk Nike bezit het bedrijf ook merken zoals Air Jordan, Converse en Hurley.

Het logo van Nike, de zogenaamde ‘Swoosh’ is door de jaren heen uitgegroeid tot één van ’s werelds meest herkenbare merktekens. Het assortiment met producten dat Nike op de markt heeft gebracht bestaat in het bijzonder uit sportkleding en (sport)schoenen. Overweeg je het om te beleggen in Nike? Dat kan zomaar goed uitpakken!

Eén van ’s werelds bekendste en populairste sportmerken

Nike mag zich met terechte trots één van ’s werelds grootste leveranciers noemen van sportkleding en sportschoenen. Het zijn vooral deze laatste die het merendeel van de omzet uitmaken. Sportschoenen zijn dan ook goed voor twee derde van de totale omzet die door Nike wordt behaald.

De verkoop van haar artikelen vindt zowel plaats in eigen winkels als in meer algemene (sport)shops. Uiteraard is het merk ook prominent aanwezig in ’s werelds belangrijkste webshops. Directe verkopen aan klanten via het internet wordt aanzien als één van de snelst groeiende en belangrijkste verkoopkanalen voor het merk. De Verenigde Staten is sinds jaar en dag de belangrijkste afzetmarkt van Nike. Ongeveer de helft van de omzet die het bedrijf realiseert wordt dan ook aan de andere kant van de oceaan verdiend.

Denk je dat Nike haar aanwezigheid op het internet goed weet uit te bouwen? Dan kan het interessant zijn om een investering in Nike te overwegen.

Nike aandelen

Bijna volledige uitbesteding van productie

De productie van de Nike artikelen wordt bijna volledig uitbesteed. Dit betekent dat Nike over bijna geen eigen productielocaties beschikt. Belangrijke landen waarin de productie van de Nike artikelen plaatsvindt zijn niet alleen China en Vietnam, maar ook Turkije, Indonesië en Thailand. De belangrijkste concurrenten voor Nike zijn bedrijven of merken zoals Adidas, ASICS en Puma en Under Armour.

De geschiedenis van Nike

Nike staat er om bekend een merk te zijn welke beschikt over een ongelofelijke expertise. Deze expertise is voor een niet onbelangrijk deel afkomstig van mede-oprichter Bill Bowerman. Hij was een voormalig Olympiër en stond er om bekend uitermate actief betrokken te zijn geweest bij de ontwikkeling van kwalitatieve sportmateriaal. Boxerman stond er om bekend niet alleen het maximale uit zijn atleten te willen halen, maar ook uit het materiaal dat gebruikt werd. Tot op de dag van vandaag is degelijkheid dan ook één van de absolute kernwaarden waar het merk Nike voor staat.

De zogenaamde ‘Swoosh’, het logo van het merk Nike, werd ontworpen in het jaar 1967. Het ontwerp komt van de hand van Carolyn Davidson waarvoor een prijs werd betaald van amper 35 dollar. Tot op het ogenblik dat het logo werd ontwikkeld stond het bedrijf en het merk bekend onder de naam ‘Blue Ribbon’. Het was Jeff Johnson, de ontwerper van Nike, die voorstelde om de eerste schoenen die uitgebracht zouden worden met het nieuwe logo de naam ‘Nike’ mee te geven. In eerste instantie zou Nike nog uitsluitend worden gebruikt als merknaam. Pas later in het jaar 1978 kwam daar verandering in.

Door de jaren heen heeft Nike er alles aan gedaan om haar bedrijf(structuur) te optimaliseren. Het versterken van haar internationale marktpositie ging gepaard met verschillende overnames waaronder deze van Hurley International in het jaar 2002. Dit gezegd zijnde werden ook verschillende (dochter)merken afgestoten. Het ging hierbij onder meer om Bauer in 2008, Umbro in 2011 en Cole Haan in 2015. Denk je dat deze overnames gaan bijdragen aan de toekomstige resultaten van Nike? Dan kan het interessant zijn om te beleggen in Nike aandelen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *