Adidas aandelen kopen

De geschiedenis van Adidas is interessant: het schoenenmerk werd bijvoorbeeld opgericht door een aanhanger van de partij van Hitler. Ook ontstond er een familieruzie waar uiteindelijk Puma door ontstond. Tegenwoordig is Adidas nog steeds een bekend sportmerk dat een goede positie heeft veroverd. Ben je benieuwd hoe je Adidas aandelen kunt kopen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je belegt in Adidas aandelen.

Hoe kan je Adidas aandelen kopen?

Er zijn genoeg redenen om optimistisch te zijn over het aandeel Adidas. Mensen zijn steeds bewuster bezig met hun gezondheid en het bedrijf zet mooie groeicijfers neer. Je kan een investering doen in Adidas door een account te openen bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om direct één of meerdere aandelen te kopen.

Dit kan je zowel doen met een market order als een limiet order. Met een marketorder open je de positie tegen de huidige marktprijs. Met een limiet order kan je instellen dat je de aandelen alleen tegen een bepaald tarief wilt kopen. Op die manier kan je de aandelen kopen op een slim moment.

Het is verder aan te raden om je Adidas aandelen te kopen bij een voordelige broker. Op die manier voorkom je dat je geld op gaat aan hoge transactiekosten. In de tabel kan je direct zien hoeveel de bekendste brokers rekenen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Adidas. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
DEGIRO-review-logo€4 + 0,05% voor Adidas
0,09% met €6 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Hoe kan je actief beleggen in Adidas aandelen?

Wil je speculeren op elke koersbeweging? Dan kan het slim zijn om actief te handelen in het koersverloop van Adidas. Je kan door slim orders te plaatsen zelfs in een dalende markt actief handelen. Dit doe je door een short positie te openen: je speculeert dan op een dalende koers. Hierdoor kan je ook tijdens een globale crisis een positief resultaat behalen met je belegging in Adidas.

Een aantrekkelijke manier om actief te speculeren in Adidas aandelen, is door gebruik te maken van CFD’s. Met CFD’s kan je namelijk ook met een klein bedrag een positie op het aandeel openen. Bovendien kan je door een short positie te openen speculeren op een dalende koers. Plus500 is een betrouwbare partij waar je in CFD’s op Adidas kunt halen. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden hier direct te proberen met een gratis demo:

72% van de retail beleggers verliest geld.

beleggen in Adidas

Wat is de actuele koers van Adidas?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Adidas? In de onderstaande grafiek kan je het koersverloop van de CFD Adidas bekijken. Wil je direct een beleggingspositie openen? Gebruik dan de knoppen om een belegging te openen:

Waarom kan Adidas een goede belegging zijn?

Al in 2015 heeft Adidas een plan opgezet om de groei flink op te drijven. Dit doen ze door hun aanwezigheid in Noord-Amerika flink te vergroten. Ook zetten ze het internet steeds meer in. Hierdoor zijn de verkopen via e-commerce kanalen flink toegenomen.

Het is Adidas ook gelukt om producten sneller bij de klant te leveren. Hierdoor neemt de tijd van de productie tot levering sterk af. Dit is een groot voordeel. Adidas kan hierdoor namelijk sneller inspelen op actuele trends en hierdoor de concurrent te snel af zijn.

Adidas lijkt ook op marketinggebied mooie samenwerkingen aan te gaan. Het bedrijf zette bijvoorbeeld een samenwerking op met Beyonce. Wanneer beroemdheden worden samengebracht met het merk dan kan dit een nieuw marktsegment aanboren. Dit kunnen allemaal aantrekkelijke redenen zijn om het kopen van Adidas aandelen te overwegen.

Let op de concurrentie

Het is wel verstandig om de concurrentie goed in de gaten te houden. In het verleden heeft Adidas veel druk ervaren vanuit Nike, de marktleider op het gebied van sportkleding.

Analyseer daarom andere producten van sportkleding voordat je Adidas aandelen koopt. Een ander merk kan zomaar een betere belegging zijn. Vergeet niet dat de efficiency waarmee een bedrijf wordt gerund een belangrijke, bepalende factor is bij het vaststellen van de resultaten.

Geschiedenis oprichting Adidas

Adolf Dassler begon in 1920 met het maken van sportschoenen. Zijn schoenen trokken de aandacht van sportfanaten. In 1949 richtte Dassler het bedrijf Adidas AG op. De naam van het bedrijf was afgeleid van zijn bijnaam Adi.

In 1954 leverde Adidas sportschoenen aan het Duitse elftal. Dit was een revolutionair product. De sportschoenen hadden verwisselbare noppen. Het bedrijf Adidas beschikt ook over de merken Reebok en TaylorMade. Vanaf de oprichting is het bedrijf steeds verder gegroeid. Het hoofdkantoor van dit Duitse bedrijf bevindt zich in Herzogenaurach, Beieren.

Tweedstrijd tussen Adidas en Puma

Adolf Dassler en zijn broer Rudolf Dassler kregen onenigheid. Rudolf verliet het bedrijf en richtte het bedrijf Puma op. Er was een tweestrijd tussen de twee broers. Puma en Adidas zijn concurrenten.

In de jaren 70 was er een tweestrijd tussen beide merken. Adidas was toen sponsor van het Nederlands voetbalelftal. Puma had toen een contract met Puma. Cruijff mocht van Puma niet in Adidas-tenue spelen. Deed hij dat toch? Dan zou ket contract worden verbroken. Cruijff mocht van Adidas niet op schoenen van Puma spelen. Deed hij dat toch? Dan zou Adidas stoppen met het sponseren van het Nederlands elftal? Hoe werd het opgelost? Cruijff speelde als enige Nederlandse speler in een shirt met twee strepen.

Adidas aandelen kopen

Overname van andere bedrijven

In 1997 werd door Adidas het bedrijf Salomon Group overgenomen. Dit bedrijf had een wintersportdivisie. Er werden wintersportartikelen gemaakt (skiën en snowboards). Bovendien maakte dit bedrijf artikelen voor de golfsport met het merk Taylormade. Na de fusie werd de naam van het bedrijf gewijzigd in Salomon-Adidas. De gekochte wintersportdivisie bleek verliesgevend te zijn. Daarom werd die in 2005 verkocht aan het Finse bedrijf Amer Sports. Het merk TaylorMade bleef wel onderdeel van Adidas.

In 2006 werd Reebok overgenomen. Door deze overname wist het bedrijf zijn positie op de wereldmarkt van de sportkleding te verstevigen. Het bedrijf kreeg in dat jaar ook weer zijn oorspronkelijke naam Adidas AG. De verkoop van Reebok artikelen is goed voor 10% van de omzet van het bedrijf.

De kledinglijnen van Adidas

Het merk Adidas heeft drie kledinglijnen:

  • Adidas originals heeft het bladvormige logo. Dit logo, dat werd geïntroduceerd in 1972, wordt ook wel Trefoil genoemd. Het is een kledinglijn met klassieke items. De kleding is bedoeld om dagelijks te dragen.
  • De Adidas performance-lijn heeft de bekende drie schuin aflopende strepen. Dit logo werd in 1996 geïntroduceerd. Binnen deze lijn vind je alle moderne sportartikelen.
  • De derde kledinglijn is Adidas Neo. Dit is een kledinglijn met voor de jeugd bedoelde kleding met een sportieve look.

Wil je weten hoe het aandeel in Adidas het in de toekomst gaat doen? Dan is het verstandig om in de gaten te houden hoe mensen reageren op de nieuwe kleding die het bedrijf op de markt brengt. Wanneer mensen enthousiast zijn over nieuwe kledingitems, dan kunnen de verkopen stijgen. Hierdoor kan de winstgevendheid van Adidas toenemen, waardoor het interessanter wordt om Adidas aandelen te kopen.

Adidas schoenen en de 3D-printer

Adidas gaat met een 3D-printer gemaakte schoenen op de markt brengen. 3D-printing maakt het mogelijk om de zolen van de schoenen af te stemmen op bijvoorbeeld het gewicht en de loopstijl van de sporter. Deze innovatie van Adidas krijgt de naam FutureCraft 3D. De schoen zal eerst in kleine aantallen op de markt worden gebracht.

Denk je dat deze innovatie de positie van Adidas op de markt van sportkleding gaat verstevigen? Dan kan je een investering in het bedrijf Adidas zeker overwegen door aandelen te kopen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *