Adidas aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je Adidas aandelen kopen? In dit artikel leer je direct hoe je kunt investeren in aandelen Adidas. Ook vind je hier de laatste Adidas aandelenkoers.

Hoe kan je Adidas aandelen kopen?

Er zijn genoeg redenen om optimistisch te zijn over het aandeel Adidas. Mensen zijn steeds bewuster bezig met hun gezondheid en het bedrijf zet mooie groeicijfers neer. Je kan een investering doen in Adidas aandelen door een account te openen bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om direct één of meerdere aandelen te kopen.

Het is aan te raden om je Adidas aandelen te kopen bij een voordelige broker. Op die manier voorkom je dat je geld op gaat aan hoge transactiekosten. In de tabel kan je direct zien bij welke brokers je Adidas aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Adidas. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Adidas! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Je kunt investeren in Adidasmet een market order als een limiet order. Met een marktorder open je de positie tegen de huidige marktprijs. Met een limiet order kan je instellen dat je de aandelen alleen tegen een bepaald tarief wilt kopen.

beleggen in Adidas

Wat is de actuele koers van Adidas?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Adidas? In de onderstaande grafiek kan je het koersverloop van Adidas bekijken. Wil je direct een beleggingspositie openen? Gebruik dan de knoppen om een belegging te openen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Adidas

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Adidas.

Analyse van Adidas aandelen

Voordat je besluit of je Adidas wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Adidas zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Adidas zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Adidas in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Adidas gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Adidas is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan Adidas een goede belegging zijn?

Adidas probeert de winstgevendheid te vergroten, door haar activiteiten in Noord-Amerika uit te bereiden. Ook is Adidas steeds actiever binnen de e-commerce, waardoor de online verkopen flink zijn toegenomen.

Adidas levert haar producten ook steeds sneller af bij de klant, waardoor de tijd van de productie tot levering lager ligt. Hierdoor kan Adidas kan inspelen op actuele trends en de concurrent te snel af zijn.

Adidas lijkt ook op marketinggebied mooie samenwerkingen aan te gaan. Het bedrijf zette bijvoorbeeld een samenwerking op met Beyonce. Wanneer beroemdheden worden samengebracht met het merk dan kan dit een nieuw marktsegment aanboren. Dit kunnen allemaal aantrekkelijke redenen zijn om het kopen van Adidas aandelen te overwegen.

Let op de concurrentie

Het is wel verstandig om de concurrentie goed in de gaten te houden. In het verleden heeft Adidas veel druk ervaren vanuit Nike, de marktleider op het gebied van sportkleding.

Analyseer daarom andere producten van sportkleding voordat je Adidas aandelen koopt. Een ander merk kan zomaar een betere belegging zijn. Vergeet niet dat de efficiency waarmee een bedrijf wordt gerund een belangrijke factor is voor de uiteindelijke resultaten.

In het onderstaande overzicht zie je direct wat de grootste concurrenten van Adidas zijn:

 • Nike
 • Puma
 • Under Armour
 • VF Corporation
 • ASICS

De risico’s van beleggen in Adidas

 • Economische situatie: de prestaties van Adidas hangen sterk af van de economische situatie waar de inflatie, geopolitieke gebeurtenissen en rentetarieven een bepalende rol spelen.
 • Afhankelijkheid van leveranciers: de supply chain van Adidas is complex, zeker op het gebied van productie en grondstoffen.
 • Mode trends: modetrends bepalen de vraag naar bepaalde producten van Adidas.
 • Concurrentie: concurrenten kunnen marktaandeel van Adidas afpakken, waardoor de winstgevendheid onder druk kan komen te staan.

Hoe kan je beleggen in Adidas aandelen?

 1. Open een account bij een broker: je hebt een account bij een aandelen broker nodig om Adidas aandelen te kunnen kopen.
 2. Onderzoek het aandeel: bepaal hoe het bedrijf Adidas ervoor staat. Op die manier kan je bepalen of het nu interessant is om te beleggen in Adidas aandelen.
 3. Stort geld op je rekening: neem de tijd om je beleggingsrekening te activeren & stort voldoende geld op je account om Adidas aandelen te kopen.
 4. Adidas aandelen kopen: selecteer vervolgens het aandeel Adidas binnen het handelsplatform en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
 5. Evalueer je belegging: vergelijk de prestaties van je belegging regelmatig met die van andere aandelen. Op die manier kan je bepalen of je investering in Adidas nog steeds interessant is.

Geschiedenis oprichting Adidas

Adolf Dassler begon in 1920 met het produceren van sportschoenen. In 1949 richtte Dassler het bedrijf Adidas AG op. De naam van het bedrijf was afgeleid van zijn bijnaam Adi.

In 1954 leverde Adidas sportschoenen aan het Duitse elftal. De sportschoenen hadden verwisselbare noppen wat revolutionair was voor die tijd.

Het bedrijf Adidas beschikt ook over de merken Reebok en TaylorMade. Het hoofdkantoor van Adidas bevindt zich in Herzogenaurach, Beieren.

Tweedstrijd tussen Adidas en Puma

Adolf Dassler en zijn broer Rudolf Dassler kregen onenigheid. Rudolf verliet het bedrijf en richtte het bedrijf Puma op.

In de jaren 70 ontstond er een tweestrijd tussen beide merken. Adidas was toen sponsor van het Nederlands voetbalelftal. Puma had toen een contract met Cruijff. Cruijff mocht van Puma niet in Adidas-tenue spelen. Deed hij dat toch? Dan zou ket contract worden verbroken. Cruijff mocht van Adidas niet op schoenen van Puma spelen. Deed hij dat toch? Dan zou Adidas stoppen met het sponsoren van het Nederlands elftal.

Dit werd opgelost door Cruijff te laten spelen met een shirt met twee strepen.

Adidas aandelen kopen

Overname van andere bedrijven

In 1997 nam Adidas het bedrijf Salomon Group over. Dit bedrijf produceerde wintersportartikelen en artikelen voor de golfsport met het merk Taylormade. Na de fusie werd de naam van het bedrijf gewijzigd in Salomon-Adidas. De gekochte wintersportdivisie bleek verliesgevend te zijn en werd in 2005 verkocht aan het Finse bedrijf Amer Sports. Het merk TaylorMade bleef wel onderdeel van Adidas.

In 2006 werd Reebok overgenomen. Door deze overname wist het bedrijf zijn positie op de wereldmarkt van de sportkleding te verstevigen. Het bedrijf kreeg in dat jaar ook weer zijn oorspronkelijke naam Adidas AG. De verkoop van Reebok artikelen is goed voor 10% van de omzet van het bedrijf.

De kledinglijnen van Adidas

Het merk Adidas heeft drie kledinglijnen:

 • Adidas originals heeft het bladvormige logo. Dit logo, dat werd geïntroduceerd in 1972, wordt ook wel Trefoil genoemd. Het is een kledinglijn met klassieke items en is bedoeld om dagelijks te dragen.
 • De Adidas performance-lijn heeft de bekende drie schuin aflopende strepen. Dit logo werd in 1996 geïntroduceerd. Binnen deze lijn vind je alle moderne sportartikelen.
 • Adidas Neo is ontworpen voor jongere sporters.

Wil je weten hoe het aandeel in Adidas het in de toekomst gaat doen? Dan is het verstandig om in de gaten te houden hoe mensen reageren op de nieuwe kleding die het bedrijf op de markt brengt. Wanneer mensen enthousiast zijn over nieuwe kledingitems, dan kunnen de verkopen stijgen. Hierdoor kan de winstgevendheid van Adidas toenemen, waardoor het interessanter wordt om Adidas aandelen te kopen.

Adidas schoenen en de 3D-printer

Adidas gebruikt een 3D-printer om nieuwe schoenen op de markt te brengen. 3D-printing maakt het mogelijk om de zolen van de schoenen af te stemmen op bijvoorbeeld het gewicht en de loopstijl van de sporter. Deze innovatie van Adidas krijgt de naam FutureCraft 3D.

Denk je dat deze innovatie de positie van Adidas op de markt van sportkleding gaat verstevigen? Dan kan je een investering in het bedrijf Adidas zeker overwegen door aandelen te kopen!

Wel of niet aandelen Adidas kopen?

Of het verstandig is om Adidas aandelen te kopen, hangt af van je persoonlijke financiële situatie. Adidas is een bekend sportmerk dat wereldwijd een sterke reputatie heeft opgebouwd. Tegelijk is de concurrentie moordend, waardoor Adidas met slimme marketingcampagnes steeds haar positie moet verdedigen.

Onderzoek voordat je belegt in Adidas daarom hoe het bedrijf presteert in vergelijking met de concurrentie. Op die manier kan je bepalen of Adidas de interessante investering voor je is.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

1 reactie


 • Karl Van Hoof

  Geachte,Zit nu aan poging nr 40 het gaat er over ik wil investeren in adidas. Totdusver loopt  alles mis van verkeerde email adres/telefoonnummer/kredietkaartnummer enz.   Mijn vraag is dat ik juist gelezen heb in consensusvoorspelingen 2023 dat adidas Winst gaat maken met courage dividend/dividend en.  Ook Stell dat er iets misloopt met kredietkaartnummer volgens een site wel weet niet waarom zou ik u mijnprive mijn bank-en kredietkaartnummer mogen geven. Ik zou zeer dolgraag willen investeren in adidasMvg.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *