FedEx Corporation aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Bijna iedereen kent FedEx Corporation wel: deze koeriersdienst is vooral actief in Amerika, maar bezorgt ook pakketten in andere regio’s. Met de verdere groei van e-commerce kan FedEx ook in de toekomst goede resultaten neerzetten. Wil je zelf beleggen in FedEx? Dat kan! In dit artikel bespreken we waar je voordelig FedEx aandelen kunt kopen.

Waar kan je FedEx aandelen kopen?

Wanneer je FedEx aandelen wilt kopen voor de lange termijn, is het belangrijk om goed te analyseren hoe de aandelenkoers zich ontwikkeld. Voorkom dat je flink veel geld investeert op de top!

Wil je FedEx aandelen kopen voor de lange termijn? Bekijk dan direct bij welke brokers je tegen goede tarieven FedEx aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor FedEx. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen FedEx! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de koers van FedEx?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van CFD FedEx zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je CFD aandelen FedEx kunt kopen & verkopen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van FedEx Corporation

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van FedEx Corporation.

Analyse van FedEx Corporation

Voordat je besluit of je FedEx Corporation wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe FedEx Corporation zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van FedEx Corporation zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van FedEx Corporation in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat FedEx Corporation gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van FedEx Corporation is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn de grootste kansen van beleggen in FedEx aandelen?

 • Sterk merk: FedEx is een sterk en herkenbaar merk binnen de vervoersbranche.
 • Online bestellingen: ondanks dat mensen minder brieven sturen, bestellen mensen juist steeds meer producten via het internet. Dit kan bijdragen aan de winstgevendheid van FedEx.
 • Globaal actief: FedEx is wereldwijd actief, waardoor het bedrijf niet afhankelijk is van de prestaties in één specifieke regio.
 • Innovatie: FedEx maakt het logistieke netwerk steeds efficiënter, waardoor het de concurrentie kan bijhouden.

Met welke risico’s moet je rekening houden wanneer je FedEx aandelen koopt?

 • Afhankelijkheid: FedEx is voor een groot deel van haar inkomsten afhankelijk van enkele grote klanten.
 • Sterke concurrentie: FedEx ervaart sterke concurrentie. Onderzoek daarom goed hoe FedEx het doet in verhouding met de concurrentie.
 • Olieprijs: de resultaten van FedEx hangen sterk samen met de olieprijs. Wanneer olie duurder wordt, nemen de kosten voor het bedrijf toe.
 • Regelgeving: strengere regels binnen landen kunnen de prestaties van het bedrijf onder druk zetten.
 • Vervanging: Amazon is bezig met het lanceren van haar eigen bezorgdienst. Wanneer steeds meer bedrijven deze taak zelf op zich nemen, kan de winstgevendheid van FedEx verminderen.

Wat zijn de grootste concurrenten van FedEx?

Hoe kan je beleggen in FedEx aandelen?

 • Stap 1: selecteer eerst een betrouwbare aandelen broker waar je FedEx aandelen kunt verhandelen.
 • Stap 2: vul vervolgens het bedrag in dat je wilt investeren. Bij moderne online brokers kan je al vanaf €100 investeren in aandelen.
 • Stap 3: bepaal of je gebruik wilt maken van een limiet order. Met een limiet order stel je een prijs in die je maximaal bereid bent om te betalen.
 • Stap 4: druk op kopen om de order direct naar de aandelenbeurs te versturen. Vergeet vervolgens niet om regelmatig je belegging te beoordelen.

Over het bedrijf FedEx

Het bedrijf FedEx Corporation, doorgaans kortweg FedEx genoemd, biedt logistieke diensten en koeriersdiensten aan. Die diensten worden aangeboden via de grond, zee en lucht.

Het bedrijf FedEx heeft vier bedrijfsonderdelen:

 • FedEx Express
 • FedEx Freight
 • FedEx Ground
 • FedEx Services

De belangrijkste markt voor dit beursgenoteerde bedrijf, met aandelen die genoteerd staan aan de New York Stock Exchange, is Amerika. Daar wordt ongeveer twee derde van de omzet behaald. Het hoofdkantoor van FedEx bevindt zich in Memphis, Tennessee.

FedEx aandelen kopen

De geschiedenis van FedEx

De oprichter van dit koeriers imperium is Frederick W. Smith. Tijdens zijn studie aan Yale schrijft hij een opstel over de goede kansen van een bezorgdienst tijdens het computertijdperk. Als Smith in 1966 in dienst gaat bij het Amerikaanse leger leert hij veel over hoe het leger logistiek opereert.

In 1967 richt hij het bedrijf Federal Express Corporation op. Dat doet hij in Little Rock, Arkansas. Zijn doel is op een internationaal opererende bezorgservice op te richten. Het bedrijf moet op termijn tot in alle uithoeken van de VS kunnen leveren.

Oprichting van FedEx

De stad Memphis wordt door Smith gekozen als uitvalsbasis. Daar laat hij een centraal distributiecentrum bouwen. Vanuit dit distributiecentrum kunnen alle bestellingen worden gecoördineerd.

Het bedrijf begint zijn werkzaamheden in 1973. De werknemers van het bedrijf leveren de eerste dag met 14 Dassault Falcon-jets 189 pakketten af in 25 Amerikaanse steden. Na enkele verliesgevende jaren begint het bedrijf in 1976 winst te maken. De droom van Smith, een internationaal opererende bezorgservice, wordt in 1985 werkelijkheid. Dan vinden de eerste overzeese vluchten naar Europa plaats, later gevolgd door vluchten naar het Midden-Oosten en Azië.

Overname bedrijf TNT

In augustus 2015 deed FedEx een bod van ongeveer 4,4 miljard euro op TNT. De overname van TNT werd in mei 2016 afgerond. Door die overname wordt FedEx het op één na grootste vervoerbedrijf in Europa. TNT werd overgenomen vanwege het streven van FedEx om uit te breiden in Europa. Het Europese hoofdkantoor van het gecombineerde bedrijf bevindt zich in Amsterdam/Hoofddorp.

Denk je dat het FedEx lukt om de Europese markt verder te veroveren? Dan kan het slim zijn om FedEx aandelen te kopen.

De stijgende en dalende koers van het aandeel

FedEx heeft in 2020 kunnen profiteren van de corona lockdowns en de start van de feestdagen. Vanaf 2021 vertoont de koers echter een duidelijk dalende lijn. Onzeker is wanneer de koers weer gaat stijgen.

Hoe kan het eigenlijk dat het aandeel FedEx tijdens de economische problemen & de wereldwijde lockdowns toch is gestegen? Dit komt doordat mensen juist door de lockdowns veel meer online-producten bestelden. Hier profiteert een bezorgbedrijf als FedEx natuurlijk van. Wanneer de lockdowns weer stoppen zal de omzet van FedEx wellicht weer wat dalen; mensen kunnen hun producten dan weer in offline winkels kopen.

Toch zullen mensen online blijven winkelen, waardoor een investering in FedEx interessant kan blijven. Onderzoek wel altijd goed hoe het aandeel presteert in verhouding met de concurrentie.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *