FedEx Corporation aandelen kopen

Bijna iedereen kent FedEx Corporation wel: deze koeriersdienst is vooral actief in Amerika, maar bezorgt ook pakketten in andere regio’s. Met de verdere groei van e-commerce kan FedEx ook in de toekomst goede resultaten neerzetten. Wil je zelf beleggen in FedEx? Dat kan! In dit artikel bespreken we waar je voordelig FedEx aandelen kunt kopen.

Waar kan je FedEx aandelen kopen?

Wanneer je FedEx aandelen wilt kopen voor de lange termijn, is het belangrijk om goed te analyseren hoe de aandelenkoers zich ontwikkeld. Voorkom dat je flink veel geld investeert op de top!

Wil je FedEx aandelen kopen voor de lange termijn? Bekijk dan direct bij welke brokers je tegen goede tarieven FedEx aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor FedEx. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor FedEx
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel FedEx met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je beleggen in FedEx?

FedEx aandelen kunnen sterk schommelen: wanneer mensen meer online winkelen dan kan de winst van FedEx flink stijgen. Dit zag je bijvoorbeeld tijdens de verschillende lockdowns tijdens de coronapandemie. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste actief beleggen in FedEx?

Een goede broker waar je kunt beleggen in FedEx is Plus500. Bij Plus500 betaal je namelijk geen commissies, waardoor het ook aantrekkelijk is om actief te handelen in het CFD aandeel. Je kunt bij Plus500 zowel posities openen op stijgende als dalende koersen. Ook kan je de mogelijkheden bovendien gratis proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de koers van FedEx?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van CFD FedEx zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je CFD aandelen FedEx kunt kopen & verkopen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van FedEx Corporation

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van FedEx Corporation.

Analyse van FedEx Corporation

Voordat je besluit of je FedEx Corporation wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe FedEx Corporation zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van FedEx Corporation zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van FedEx Corporation in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat FedEx Corporation gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van FedEx Corporation is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf FedEx

Het bedrijf FedEx Corporation, doorgaans kortweg FedEx genoemd, biedt logistieke diensten en koeriersdiensten aan. Die diensten worden aangeboden via de  grond, zee en lucht. Er wordt ook zware vracht aangeboden.

Het bedrijf FedEx, een grote internationale dienstverlener op het gebied van transport, heeft vier bedrijfsonderdelen. Het bedrijfsonderdeel FedEx Express vervoert pakketten en documenten. FedEx Freight, FedEx Ground en FedEx Services zijn de andere drie bedrijfsonderdelen van het bedrijf.

De belangrijkste markt voor dit beursgenoteerde bedrijf, met aandelen die genoteerd staan aan de New York Stock Exchange, is Amerika. Daar wordt circa twee derde van de omzet gerealiseerd. Het hoofdkantoor van FedEx bevindt zich in Memphis, Tennessee.

FedEx aandelen kopen

De geschiedenis van het bedrijf

De oprichter van dit koeriers imperium is Frederick W. Smith. Tijdens zijn studie aan Yale schrijft hij een opstel over de goede kansen van een bezorgdienst tijdens het computertijdperk. Als Smith in 1966 in dienst gaat bij het Amerikaanse leger leert hij veel over hoe het leger logistiek opereert.

In 1967 richt hij het bedrijf Federal Express Corporation op. Dat doet hij in Little Rock, Arkansas. Zijn doel is op een internationaal opererende bezorgservice op te richten. Het bedrijf moet op termijn tot in alle uithoeken van de VS kunnen leveren.

Oprichting van FedEx

De stad Memphis wordt door Smith gekozen als uitvalsbasis. Daar laat hij een centraal distributiecentrum bouwen. Vanuit dit distributiecentrum kunnen alle bestellingen worden gecoördineerd. Smith wil ook een aantal vrachtwagens en een eigen serie FedEx vliegtuigen laten bouwen.

Het bedrijf begint zijn werkzaamheden in 1973. De werknemers van het bedrijf leveren de eerste dag met 14 Dassault Falcon-jets 189 pakketten af in 25 Amerikaanse steden. Na enkele verliesgevende jaren begint het bedrijf in 1976 winst te maken. De droom van Smith, een internationaal opererende bezorgservice, wordt in 1985 werkelijkheid. Dan vinden de eerste overzeese vluchten naar Europa plaats, later gevolgd door vluchten naar het Midden-Oosten en Azië.

Overname bedrijf TNT

In augustus 2015 deed FedEx een bod van circa 4,4 miljard euro op TNT. De overname van TNT werd in mei 2016 afgerond. Door die overname wordt FedEx het op één na grootste vervoerbedrijf in Europa. TNT werd overgenomen vanwege het streven van FedEx om uit te breiden in Europa. Het Europese  hoofdkantoor van het gecombineerde bedrijf bevindt zich in Amsterdam/Hoofddorp.

Denk je dat het FedEx lukt om de Europese markt verder te veroveren? Dan kan het slim zijn om FedEx aandelen te kopen.

De stijgende en dalende koers van het aandeel

FedEx heeft in 2020 kunnen profiteren van de corona lockdowns en de start van de feestdagen. In de drie maanden tot 30% steeg de omzet van het bedrijf met 19%. In die periode steeg ook de koers van het aandeel behoorlijk. Vanaf de tweede week van december 2020 vertoont de koers echter een duidelijk dalende lijn. Onzeker is wanneer de koers weer gaat stijgen.

Hoe kan het eigenlijk dat het aandeel FedEx tijdens de economische problemen & de wereldwijde lockdowns toch is gestegen? Dit komt doordat mensen juist door de lockdowns veel meer online producten bestelden. Hier profiteert een bezorgbedrijf als FedEx natuurlijk van. Wanneer de lockdowns weer stoppen zal de omzet van FedEx wellicht weer wat dalen; mensen kunnen hun producten dan weer in offline winkels kopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *