UPS aandelen kopen (2024) – koers & uitgebreide analyse

UPS is een bekende Amerikaanse pakketdienst. Wanneer er meer pakketten worden verstuurd, kan het interessant zijn om UPS aandelen te kopen. In dit artikel bespreken we hoe je het beste in UPS kunt beleggen & je kunt hier ook de laatste aandelenkoers raadplegen.

Hoe kan je UPS aandelen kopen?

Een investering in UPS kan ook op de lange termijn aantrekkelijk zijn. Wanneer je aandelen UPS koopt, is het wel belangrijk om te onderzoeken hoe het bedrijf er financieel voorstaat. Denk je dat de omzet in de toekomst verder kan groeien? Dan kan het verstandig zijn om UPS aandelen te kopen.

Bij de volgende brokers kan je het aandeel UPS kopen en verkopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor UPS. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen UPS & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

UPS profiteert van de groeiende populariteit van e-commerce. Wanneer je wilt beleggen in UPS, is het dan ook verstandig om te analyseren hoeveel mensen producten bestellen via het internet. Wanneer e-commerce verder groeit, kan UPS hiervan profiteren. Het kan dan aantrekkelijk zijn om te beleggen in UPS door de aandelen te kopen.

Wat is de aandelenkoers van UPS?

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van UPS

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van UPS.

Analyse van UPS

Voordat je besluit of je UPS wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe UPS zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van UPS zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van UPS in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat UPS gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van UPS is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het interessant zijn om UPS aandelen te kopen?

 • Sterke positie: UPS heeft een sterke positie opgebouwd binnen de logistieke sector en is actief in verschillende industrieën.
 • Verschillende inkomstenbronnen: UPS heeft verschillende inkomstenbronnen. Naast pakketbezorging verdient UPS bijvoorbeeld ook geld met supply chain management en het verzorgen van vracht.
 • Sterke reputatie: UPS heeft een goede reputatie en legt de nadruk op innovatie. Hierdoor het kan het bedrijf inspelen op de wensen van de klant.

Wat zijn de risico’s van beleggingen in UPS aandelen?

 • Afhankelijk van economie: wanneer het slecht met de economie gaat, versturen mensen minder pakketjes. Dit kan de bedrijfsresultaten van UPS dan ook onder druk zetten.
 • Regelgeving: veranderingen in de regels rondom het milieu en betalingen voor bezorgers kunnen de bedrijfsresultaten van UPS onder druk zetten.
 • Afhankelijk van grote klanten: een groot deel van de inkomsten van UPS komen van enkele grote klanten. Bedrijven als Amazon proberen bezorgdiensten als UPS overbodig te maken door hun eigen alternatieven te lanceren.
 • Technologie: de technologie ontwikkelt zich snel, UPS moet dan ook steeds meer in technologie investeren om de concurrentie te kunnen bijbenen.

Hoe kan je beleggen in UPS?

 1. Account openen bij een broker: vergelijk de verschillende aandelen brokers & open een rekening bij een aanbieder waar je UPS aandelen kunt kopen en verkopen.
 2. Geld storten op je beleggingsaccount: stort vervolgens geld op je aandelen rekening met je creditcard of bankrekening.
 3. Onderzoek het aandeel: bestudeer de financiële gegevens van UPS. Hoe werkt het bedrijfsmodel en hoe presteert de aandelenkoers?
 4. Plan je belegging: wil je direct UPS aandelen kopen of wacht je totdat de prijs een bepaalde waarde aantikt?
 5. Belegging openen: vul nu het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen om de order direct naar de beurs te sturen.

UPS aandelen kopen

Over het bedrijf UPS

Het bedrijf United Parcels Service, dat vooral bekend is onder de naam UPS, leverde in 2019 meer dan 6 miljard pakketten af. Het wereldwijd actieve bedrijf levert pakketten af in 219 landen. UPS is het oudste en grootste koeriersbedrijf in de wereld.

Naast pakketbezorging kunnen klanten ook logistieke processen laten uitbesteden door UPS. Het bedrijf heeft de beschikking over 500 vliegtuigen en 120.00 voertuigen waarmee het goederen snel over de wereld kan vervoeren.

Geschiedenis van het bedrijf

De 19-jarige James Casey richtte in 1907 het bedrijf ‘American Messenger Company’ op in Seattle. Toen het bedrijf in 1919 verhuisde naar Oakland werd de naam van het bedrijf gewijzigd in “United Parcels Service”. Vanaf 1919 ging het bedrijf ook de typische en gepatenteerde bruine kleur ‘Pullman Brown” gebruiken.

Duitsland is in 1976 het eerste land buiten Amerika waar UPS actief wordt. Het Europese hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Brussel, België.

Het bedrijf gaat naar de beurs

Het bedrijf UPS, dat tot 1991 volledig in handen was van het management, ging in 1991 naar de beurs in New York. In het begin ging slechts 10% van de aandelen naar de beurs, maar tegenwoordig zijn alle aandelen verhandelbaar.

Is het verstandig om te investeren in UPS?

UPS is een bedrijf dat profiteert wanneer het veel pakketten bezorgt. De vaste kosten kunnen dan worden verdeeld over een grotere hoeveelheid pakketten. Het is wanneer je een investering in UPS overweegt, dan ook verstandig om de ontwikkeling van de vraag naar bezorgingen in de gaten te houden.

Er zijn ook bedreigingen voor beleggingen in UPS: zo is de grootste concurrent van UPS FedEx. Beide bedrijven hebben wel hun eigen expertise: UPS levert vooral aan kleine ondernemingen en consumenten terwijl FedEx vooral uitblinkt in het snel leveren van gevoelige documenten.

Een ander risico voor UPS is de groei van Amazon; dit bedrijf is van plan om zelf met vliegtuigen pakketten over de wereld te vervoeren. Wanneer het volume van e-commerce bedrijven afneemt doordat ze zelf de levering regelen, dan kan dit de winstgevendheid van UPS aandelen onder druk zetten. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je een belegging in UPS overweegt.

Het is uiteindelijk belangrijk om een persoonlijke overweging te maken. Past UPS binnen het risicoprofiel van je beleggingsportfolio? Dan kan je een investering zeker overwegen.

 

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *