UPS aandelen kopen

UPS is een bekende Amerikaanse pakketdienst. Wanneer er meer pakketten worden verstuurd, kan het interessant zijn om UPS aandelen te kopen. In dit artikel bespreken we hoe je het beste in UPS kunt beleggen & je kunt hier ook de laatste aandelenkoers raadplegen.

Waar kan je UPS aandelen kopen?

Een investering in UPS kan ook op de lange termijn aantrekkelijk zijn. Wanneer je aandelen UPS koopt, is het wel belangrijk om te onderzoeken hoe het bedrijf er financieel voorstaat. Denk je dat de omzet in de toekomst verder kan groeien? Dan kan het verstandig zijn om UPS aandelen te kopen.

Bij de volgende brokers kan je het aandeel UPS kopen en verkopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor UPS. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor UPS
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel UPS met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in UPS?

De koers van het aandeel UPS is erg volatiel en hangt sterk af van de marktomstandigheden. Je zag tijdens de coronapandemie bijvoorbeeld dat consumenten meer pakketten bestelden. Hierdoor steeg de aandelenkoers van UPS snel. Tussendoor kunnen UPS aandelen ook weer in waarde dalen.

Door actief te handelen in het koersverloop van UPS, kan je inspelen op de meest recente marktomstandigheden. Bij Plus500 kan je actief beleggen in UPS aandelen geheel zonder risico proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een demo te openen bij Plus500:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van UPS?

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van UPS

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van UPS.

Analyse van UPS

Voordat je besluit of je UPS wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe UPS zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van UPS zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van UPS in 2022?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat UPS gaat doen in 2022 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van UPS is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in UPS?

UPS is een bedrijf dat profiteert wanneer het veel pakketten bezorgt. De doorlopende kosten kunnen dan worden verdeeld over een grotere hoeveelheid pakketten. Het is wanneer je een investering in UPS overweegt, dan ook verstandig om de ontwikkeling van de vraag naar bezorgingen in de gaten te houden.

Er zijn ook bedreigingen voor beleggingen in UPS: zo is de grootste concurrent van UPS FedEx. Beide bedrijven hebben wel hun eigen expertise: UPS levert vooral aan kleine ondernemingen en consumenten terwijl FedEx vooral uitblinkt in het snel leveren van gevoelige documenten.

Een ander risico voor UPS is de groei van Amazon; dit bedrijf is van plan om zelf met vliegtuigen pakketten over de wereld te vervoeren. Wanneer het volume van e-commerce bedrijven afneemt doordat ze zelf de logistiek opzetten, dan kan dit de winstgevendheid van UPS aandelen onder druk zetten. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je een belegging in UPS overweegt.

UPS aandelen kopen

Over het bedrijf UPS

Het bedrijf United Parcels Service, dat vooral bekend is onder de naam UPS, leverde in 2019 meer dan 6 miljard pakketten af. Het wereldwijd actieve bedrijf levert, buiten de VS, pakketten af in 219 landen. UPS is het oudste en grootste koeriersbedrijf in de wereld.

Door het bedrijf worden ook aanverwante logistieke activiteiten ontwikkeld. Zo kunnen bij UPS Supply Chain Solutions allerlei logistieke processen worden uitbesteed. Logistieke processen die uitbesteed kunnen worden zijn onder andere netwerkmanagement, fysiek transport en het optimaliseren van de hele bevoorradingsketen. UPS beschikt voor het transport over ruim 500 vliegtuigen en ongeveer 120.000 voertuigen voor het vervoer onderweg. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Atlanta, Georgia.

Geschiedenis van het bedrijf

Oprichter van het bedrijf is de 19-jarige James Casey. Hij richtte op 28 augustus 1907 het bedrijf ‘’American Messenger Company” op in Seattle. Toen het bedrijf in 1919 verhuisde naar Oakland werd de naam van het bedrijf gewijzigd in “United Parcels Service”. Vanaf 1919 ging het bedrijf ook de typische en gepatenteerde bruine kleur ‘Pullman Brown” gebruiken.

Duitsland is in 1976 het eerste land waar UPS actief wordt. Het bedrijf wordt later ook actief in andere Europese landen. Het Europese hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Brussel, België.

Het bedrijf gaat naar de beurs

Het bedrijf UPS, dat tot 1991 volledig in handen was van het management, ging in 1991 naar de beurs in New York. Toen werd er gehandeld in 10% van de aandelen. Later gingen alle aandelen naar de beurs. Het aantal verhandelbare aandelen op de beurs is nu dus 100%.

UPS heeft niet veel last van COVID-19

Maart 2020 kwam in Amerika  door het coronavirus vrijwel de hele Amerikaanse industrie tot stilstand. Toch had UPS daar weinig last van. In het eerste kwartaal van het lopende boekjaar liep de winst met slechts 50 miljoen dollar terug naar 695 miljoen dollar. Dat was een beter resultaat dan analisten hadden verwacht.

In de eerste drie maanden van het boekjaar steeg de omzet met 880 miljoen dollar. De totale omzet was ruim 18 miljard. De omzetgroei werd veroorzaakt door healthcare-dochter Marken en de toename van het binnenlandse pakkettenvervoer. Het pakkettenvervoer nam toe door het stijgende aantal online bestellingen door Amerikaanse consumenten. Het omzetverlies in de zakelijke markt werd gecompenseerd door het stijgend aantal bestellingen bij particuliere adressen. Binnen de VS wordt circa 70% van de pakketten bezorgd bij particuliere adressen.

Wanneer je wilt beleggen in UPS, is het dan ook verstandig om te analyseren hoeveel mensen producten bestellen via het internet. Wanneer e-commerce verder groeit, kan UPS hiervan profiteren. Het kan dan aantrekkelijk zijn om te beleggen in UPS door de aandelen te kopen.

 

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *