Deutsche Post of DHL aandelen kopen

Deutsche Post of beter bekend als DHL is het grootste postbedrijf van Duitsland. Het bedrijf is wereldwijd het grootste bedrijf actief in het verzenden van pakketten en post. Met werknemers die actief zijn in 220 landen is de kans groot dat je regelmatig een pakketje ontvangt dat wordt verstuurd door DHL. Maar hoe kan je nu eigenlijk zelf DHL-aandelen kopen en wat is de actuele aandelenkoers van het bedrijf DHL?

Waar kan je Deutsche Post aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Deutsche Post? Begrijpelijk! E-commerce is booming en mensen bestellen steeds meer producten via het internet. Hier kan Deutsche Post met het grote netwerk natuurlijk van profiteren. Wel bestaat er het risico dat een partij als Amazon steeds meer stappen in het distributieproces wil overnemen. Dit kan het aantal pakketten dat via DHL wordt verzonden weer onder druk zetten.

Wil je DHL kopen? Bekijk dan direct de tarieven bij de verschillende brokers en ga aan de slag:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor DHL. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€3,9 voor DHL aandelen
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor DHL
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in DHL-aandelen?

DHL verdient meer geld wanneer er veel pakketten worden verzonden. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer mensen meer producten bestellen via het internet. Dit gebeurde bijvoorbeeld tijdens de pandemie toen veel winkels sloten.

Je kunt als actieve speculant speculeren op dit soort ontwikkelingen. Je kan hiervoor gebruikmaken van CFD’s: een CFD is een derivaat waarmee je kunt speculeren op zowel koersstijgingen als koersdalingen.

Een goede broker waar je actief kunt handelen in CFD’s op DHL is Plus500. Plus500 is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke broker waar je al vanaf 100 euro kunt beleggen in alle bekende CFD aandelen. Wil je de mogelijkheden gratis proberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een account te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van DHL?

Ben je benieuwd wat de actuele CFD-aandelenkoers van het bedrijf Deutsche Post is? Dan kan je in de onderstaande grafiek direct bekijken hoe het bedrijf presteert.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van DHL

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van DHL.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van DHL zien van de laatste 5 dagen:

Over het bedrijf Deutsche Post

Het Duitse logistiekbedrijf Deutsche Post AG is ook bekend onder de naam Deutsche Post DHL. In zijn sector is dit Duitse bedrijf, met werknemers in 220 landen, het grootste bedrijf.

Voorganger van dit bedrijf is het Duitse staatspostbedrijf de Deutsche Bundespost. Dit staatspostbedrijf werd in 1995 geprivatiseerd. Deutsche Post werd op 20 november 2000 deels geprivatiseerd en kreeg toen een beursnotering.

Deutsche Post aandelen kopen

Van Deutsche Post naar Deutsche Post AG

 • 1947: oprichting van de Deutsche Post in de drie westelijke bezettingszones. Dit bedrijf was de opvolger van de Reichspost.
 • 1948: de DDR krijgt met de Deutsche Post een eigen postbedrijf. Dit postbedrijf wordt in 1959 een staatsbedrijf.
 • 1949: oprichting Deutsche Bondsrepubliek Duitsland. Het postbedrijf kan worden opgezet als staatsbedrijf.
 • 1955: naamswijziging in Deutsche Bundespost.
 • 1995: in het herenigde Duitsland ontstaat het nieuwe Duitse postbedrijf Deutsche Post AG.

De aandelen van de Deutsche Post

Tot november 2000 zijn alle aandelen van de Deutsche Post in handen van de Duitse staat. Bij de gedeeltelijke privatisering op 20 november 2000 wordt 29% van die aandelen naar de beurs gebracht. Later worden meer aandelen naar de beurs gebracht. In juni 2005 heeft de overheid nog minder dan de helft van de aandelen in handen.

Eind 2014 wordt 86% van de aandelen vrij verhandeld op de beurs. De rest van de aandelen is in handen van de Duitse staatsbank kfW. De aandelen van dit logistiekbedrijf maken deel uit van de Duitse Dax en, vanaf 2013, ook van de Euro Stoxx 50 Index. Het hoofdkantoor van dit Duitse bedrijf bevindt zich in Bonn.

Onderdelen van het bedrijf en omzet

Deutsche Post bestaat uit de volgende vier onderdelen: Express, Vracht, Supply Chain en Pep. Deze drie letters staan voor Post-eCommerce-Parcels. Door alle vier de onderdelen wordt circa een kwart van de omzet van het bedrijf gerealiseerd.

De in Nederland aangeboden logistieke diensten

In Nederland biedt Deutsche Post AG zijn logistieke diensten aan in 6 logistieke divisies:

 1. Divisie DHL Global Forwarding – Diensten lucht- en waterbouw.
 2. Divisie DHL Freight – Diensten wegtransport- en zeevaart.
 3. Divisie DHL Express – Dienst tijdsgebonden pakketvervoerder.
 4. Divisie DHL Parcel – Dienst postpakketten.
 5. Divisie DHL Supply Chain – Dienst logistieke dienstverlener.
 6. Divisie DHL Solutions – Dienst is al het afwijkende transport.

Productie Streetscooter wordt gestaakt

Deutsche Post heeft in 2020 besloten om te stoppen met de productie van de Streetscooter. De voornaamste reden voor deze beslissing zijn de door het coronavirus veroorzaakte economische onzekerheden.

In 2019 werd een kwart van het geplande aantal Streetscooters gebouwd. In de afgelopen jaren is er door het bedrijf circa een miljard euro besteed aan dit elektrische bestelwagentje. Op dit moment rijden er zo’n 12.000 van deze bestelwagentjes rond. Het grootste deel wordt gebruikt door de Deutsche Post.

Deze beslissing kan een goede reden zijn om te beleggen in Deutsche Post aandelen. Denk je dat hierdoor de koers van het aandeel gaat stijgen of dalen?

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *