Deutsche Post (2024) aandelen kopen: beleggen in DHL

Deutsche Post of beter bekend als DHL is het grootste postbedrijf van Duitsland en de wereld. Met werknemers die actief zijn in 220 landen is de kans groot dat je regelmatig een pakketje ontvangt dat wordt verstuurd door DHL. Maar hoe kan je nu eigenlijk zelf DHL-aandelen kopen en wat is de actuele aandelenkoers van het bedrijf DHL?

Waar kan je Deutsche Post aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Deutsche Post? E-commerce is booming en mensen bestellen steeds meer producten via het internet. Hier kan Deutsche Post met het grote netwerk natuurlijk van profiteren. Wel bestaat er het risico dat een partij als Amazon steeds meer stappen in het distributieproces wil overnemen. Dit kan het aantal pakketten dat via DHL wordt verzonden weer onder druk zetten.

Wil je DHL aandelen kopen? Dat kan bij één van de onderstaande aandelen brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor DHL. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen DHL & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van DHL?

Ben je benieuwd wat de actuele aandelenkoers van het bedrijf Deutsche Post is? Dan kan je in de onderstaande grafiek direct bekijken hoe het bedrijf presteert.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van DHL

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van DHL.

Beurskoersen van DHL over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van DHL zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het interessant zijn om te beleggen in Deutsche Post?

 • Sterk merk: Deutsche Post is één van de bekendste pakket- en logistieke bedrijven van de wereld. Hierdoor heeft het bedrijf een sterkere positie binnen de industrie en kan het hogere tarieven rekenen dan de concurrentie.
 • Globaal actief: Deutsche Post is actief in meer dan 220 landen en kan juist in opkomende economieën nog groeien.
 • Innovatie: ondanks dat logistiek niet heel spannend klinkt, investeert Deutsche Post alsnog in innovatie. Het bedrijf ontwikkelt bijvoorbeeld nieuwe e-commerce oplossingen en wil ook met zelfrijdende voertuigen gaan werken.

Wat zijn de risico’s van aandelen Deutsche Post?

 • Economische situatie: wanneer het goed gaat met de economie, bestellen mensen meer producten. De winstgevendheid van Deutsche Post is dan ook volatiel en dit zie je vervolgens terug in de aandelenkoers.
 • Concurrentie: Deutsche Post heeft te maken met sterke concurrentie. Binnen de Amerikaanse markt is UPS bijvoorbeeld een sterke concurrent.
 • Stijgende kosten: de prijs voor brandstof is fors toegenomen, waardoor de winstmarge van het bedrijf afneemt.
 • Afname brieven: mensen versturen steeds minder traditionele post.

Wat zijn de grootste concurrenten van Deutsche Post?

 • UPS
 • FedEx
 • DHL
 • TNT Express
 • Nippon Express

Hoe kan je Deutsche Post aandelen kopen?

 1. Open een account bij een broker: klik hier om de populairste aandelen brokers met elkaar te vergelijken, zodat je direct kunt beginnen met investeren.
 2. Verifieer je beleggingsrekening: om witwassen tegen te gaan, moet je eerst je identiteit verifiëren.
 3. Stort geld: je kunt vervolgens direct geld storten op je beleggingsrekening vanaf je bankrekening.
 4. Deutsche Post aandelen kopen: selecteer het aandeel Deutsche Post om direct een belegging te openen.
 5. Order invullen: bepaal welk bedrag je wilt investeren en kies tussen een marktorder en limietorder.
 6. Beoordeel je belegging: je ziet je belegging vervolgens direct terug binnen je account en je kunt je resultaten in real-time bijhouden.

Over het bedrijf Deutsche Post

Het Duitse logistiekbedrijf Deutsche Post AG staat ook bekend onder de naam Deutsche Post DHL. In zijn sector is dit Duitse bedrijf, met werknemers in 220 landen, het grootste bedrijf.

Voorganger van dit bedrijf is het Duitse staatspostbedrijf de Deutsche Bundespost. Dit staatspostbedrijf werd in 1995 geprivatiseerd. Deutsche Post werd op 20 november 2000 deels geprivatiseerd en kreeg toen een beursnotering.

Deutsche Post aandelen kopen

Van Deutsche Post naar Deutsche Post AG

 • 1947: oprichting van de Deutsche Post in de drie westelijke bezettingszones. Dit bedrijf was de opvolger van de Reichspost.
 • 1948: de DDR krijgt met de Deutsche Post een eigen postbedrijf. Dit postbedrijf wordt in 1959 een staatsbedrijf.
 • 1949: oprichting Deutsche Bondsrepubliek Duitsland. Het postbedrijf wordt opgezet als staatsbedrijf.
 • 1955: de naam van het bedrijf wordt gewijzigd in Deutsche Bundespost.
 • 1995: in het herenigde Duitsland ontstaat het nieuwe Duitse postbedrijf Deutsche Post AG.

De aandelen van de Deutsche Post

Tot november 2000 zijn alle aandelen van de Deutsche Post in handen van de Duitse staat. Bij de gedeeltelijke privatisering op 20 november 2000 werd 29% van die aandelen naar de beurs gebracht.

Eind 2014 wordt 82% van de aandelen vrij verhandeld op de beurs. De rest van de aandelen zijn in handen van de Duitse staatsbank kfW. De aandelen van dit logistiekbedrijf maken deel uit van de Duitse Dax en, vanaf 2013, ook van de Euro Stoxx 50 Index. Het hoofdkantoor van dit Duitse bedrijf bevindt zich in Bonn.

Onderdelen van het bedrijf en omzet

Deutsche Post bestaat uit de volgende vier onderdelen: Express, Vracht, Supply Chain en Pep (Post-eCommerce-Parcels). Alle vier de bedrijfsonderdelen dragen ongeveer voor een kwart bij aan de bedrijfsomzet.

Wel of niet Deutsche Post aandelen kopen?

Mensen bezorgen steeds minder post, maar dit gat wordt gelukkig voor een groot deel opgevangen door pakketjes. Zeker tijdens de coronapandemie profiteerde Deutsche Post sterk van e-commerce bestellingen. Nu de winkels weer open zijn, is deze enorme stijging weer tot stilstand gekomen. Toch is er nog zeker ruimte voor een bedrijf als Deutsche Post, aangezien mensen wereldwijd nog steeds vaker online winkelen.

Wel is het belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden wanneer je een belegging in Deutsche Post overweegt. Op de Amerikaanse markt ervaart Deutsche Post bijvoorbeeld veel ‘hinder’ van UPS. Grote e-commerce bedrijven denken er bovendien aan om hun eigen bezorgdiensten te lanceren. Houd de volumes daarom goed in de gaten wanneer je een belegging in Deutsche Post aandelen overweegt.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *