Hoe kan je beleggen in Duitse aandelen?

Je kunt in aandelen van eigen bodem investeren, maar je kunt ook iets verder kijken dan je neus lang is. Zo zijn er in ons buurland ook vele interessante aandelen om in te investeren. Op deze pagina lees je hoe je het goedkoopst kunt beleggen in Duitse aandelen

Waar kan je het goedkoopst beleggen in Duitse aandelen?

Wil je beleggen in Duitse aandelen? Dan is het belangrijk om een partij te kiezen waar je dit goedkoop kunt doen.

Waar kan je voordelig actief handelen in Duitse aandelen?

Je kan ervoor kiezen om actief te beleggen in Duitsland met CFD’s. Met een CFD kan je orders plaatsen op zowel dalende als stijgende koersen waardoor je kunt inspelen op de laatste marktontwikkelingen. Een goede partij om actief in Duitse CFD’s te handelen is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen:

Plus500 aanmelden

Waar kan je het goedkoopst Duitse aandelen kopen?

Het is ook mogelijk om Duitse aandelen & indexfondsen voor de lange termijn te kopen. Bij Nederlandse brokers doe je dit eenvoudig tegen lage tarieven.

De goedkoopste broker om Duitse aandelen bij te kopen is eToro. Bij eToro betaal je namelijk geen commissiekosten waardoor je ook met een klein bedrag kunt investeren in Duitsland. Gebruik de onderstaande knop om een gratis account te openen bij eToro:

eToro aanmelden

Hieronder zie je een overzicht van alle goedkope brokers waar je kunt beleggen in Duitsland:

Broker
DEGIRO aandelen €4 + 0,05% voor Duitsland Meer informatie Aanmelden
Flatex aandelen kopen €0 voor Duitse aandelen Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,09% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Beleggen in Duitse aandelen steeds populairder

De online broker Binck een onderzoek uitgevoerd naar Duitse beleggingen in Nederland. Uit dit onderzoek blijkt dat het beleggen in Duitse aandelen steeds populairder wordt in ons land. Sinds het begin van 2015 zijn de beleggingen van Nederlandse particulieren in Duitse aandelen maar liefst met 40 procent gestegen. Dit is niet voor niets, want met het beleggen in Duitse aandelen kun je een aardige winst realiseren.

Opvallend is dat de groei van het belegd vermogen in Nederlandse aandelen in dezelfde periode beduidend lager is. Waar er 40 procent meer in Duitse aandelen werd geïnvesteerd, groeide het totale belegd vermogen in Nederlandse aandelen met 30 procent sinds begin 2015. Dit percentage is ook hoog, maar wel duidelijk lager dan het percentage van de Duitse aandelen.

Hoe kan je betere resultaten behalen met beleggingen in Duitsland?

Wil je betere resultaten behalen met je investeringen in Duitse bedrijven? Dan is het belangrijk om rekening te houden met deze beleggingstips.

Spreiding

Het is belangrijk om je risico’s zoveel mogelijk te spreiden. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een deel van je geld te beleggen in Duitse aandelen. Maar ook binnen Duitsland is het belangrijk om je risico’s zoveel mogelijk te spreiden. Dit kan je doen door te investeren in bedrijven die actief zijn in verschillende sectoren. Op die manier kan je het zogenaamde sectorspecifieke risico verlagen.

Beleg met geld dat je kunt missen

Vooral veel beginnende beleggers maken de fout om met geld te beleggen in Duitse aandelen dat ze eigenlijk niet kunnen missen. Vervolgens sluiten ze noodgedwongen hun beleggingsposities wanneer de koersen flink dalen. Je hebt als belegger een lange adem nodig: zorg er daarom voor dat je alleen investeert met geld dat je de komende tijd niet nodig hebt.

Zorg voor een gunstige risico : reward verhouding

Open alleen beleggingen met een gunstige verhouding tussen je potentiële winst en verlies. Het is aan te raden om hiervoor eens goed naar de koersgrafiek te kijken. Staat de koers hoger dan ooit en is er geen teken dat het bedrijf in de toekomst veel beter gaat presteren? Dan ligt de potentiële winst op het aandeel te laag en moet je op zoek gaan naar een beter aandeel.

Volg het nieuws

Wanneer je in een andere regio gaat investeren, is het belangrijk om het nieuws daar goed te volgen. Wanneer het vertrouwen van de Duitse consument afneemt, dan zullen Duitse bedrijven het vaak minder goed doen. Ook de wisselkoers van de euro speelt een belangrijke rol, zeker voor bedrijven die internationaal actief zijn.  

Wat zijn de beste Duitse aandelen?

Het beste aandeel, is eigenlijk altijd het aandeel waarmee je de beste resultaten behaalt. Dit is natuurlijk een beetje flauw. Feit is dat er geen objectief beste aandeel is, aangezien niet elk aandeel voor iedereen geschikt is. Sommige aandelen zijn bijvoorbeeld risicovoller dan andere aandelen en trekken daardoor een ander type belegger.

We hebben de populairste Duitse aandelen voor je op een rij gezet. Dit zijn allemaal grote Duitse ondernemingen waar je gerust een paar aandelen in kunt kopen:

Zoals je ziet, staan er veel Duitse autofabrikanten in de lijst. Ook dienstverlenende bedrijven, zoals Allianz en de Deutsche Bank zijn populair onder beleggers. 

Uiteraard zijn er nog veel meer Duitse aandelen waar je als Nederlandse belegger in kunt investeren. Bovenstaande aandelen zijn echter het populairst onder de Nederlandse belegger. Niet voor niets, want deze Duitse aandelen presteren over een langere periode over het algemeen erg goed.

duitse aandelen kopen

Online beleggen in Duitse aandelen

Wie in Duitse aandelen wil beleggen, hoeft niet naar de Duitse beurs te rijden. Je kunt tegenwoordig namelijk online in aandelen investeren, ook als het om aandelen uit het buitenland gaat.

Om in Duitse aandelen te investeren, maak je eerst een account aan bij een betrouwbare online broker. Vervolgens bepaal je voor jezelf in welke aandelen je wil investeren en hoeveel geld je hieraan uit wil geven. Als je jouw strategie bepaald hebt, hoef je de betreffende aandelen alleen nog aan te kopen. Dit doe je gewoon achter je computer, bij de online broker waar jij een beleggingsaccount hebt aangemaakt.

Wil je weten bij welke brokers je het goedkoopst Duitse aandelen kunt kopen? Bekijk dan ons overzicht van beste brokers:

brokers vergelijken

Tip: oefen met een demo-account

Wij raden je aan om niet zomaar te starten met het beleggen in Duitse aandelen. Wie zo veel mogelijk winst wil maken met zijn of haar investering, kan beter eerst even oefenen met beleggen. Pas nadat je hebt geoefend met gratis beleggen door nepgeld te gebruiken, maak je een echt account aan. Nu kun je met jouw eigen vermogen gaan beleggen in Duitse aandelen.

Wil je weten bij welke brokers je het beste een gratis demo kunt openen? Klik dan op de onderstaande knop:

demo openen

Hoe kan je investeren in de DAX-30 index?

Je kan er ook voor kiezen om te investeren in de Duitse economie door een fonds of ETF te kopen. Een ETF volgt een economische index van bijvoorbeeld een land. De DAX-30 is hierbij de bekendste en populairste keuze. De DAX-30 is de beursindex van Frankfurt en bevat de 30 grootste Duitse bedrijven die staan genoteerd aan de beurs. De index geeft dan ook een goed beeld van de economische prestaties binnen Duitsland.

Wil je zelf investeren in de DAX-30 index? Dan kan je dit relatief voordelig doen bij DEGIRO. Bij DEGIRO kan je namelijk zonder transactiekosten investeren in beleggingsfondsen zie zijn opgenomen in de kernselectie. Gebruik de onderstaande knop om een account te openen bij DEGIRO:

DEGIRO aanmelden

Allianz aandelen kopen

Allianz is één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in de wereld. Dit van oorsprong Duitse bedrijf heeft vestigingen verspreid over de hele wereld. Denk je erover na om te investeren in Allianz door de aandelen te kopen? Lees dan in dit…

Lees meer: Allianz aandelen kopen

Bayer aandelen kopen

Bayer is een veelbelovend farmaceutisch bedrijf dat een investering waard kan zijn. Wil je zelf beleggen in het bedrijf Bayer? Dat kan! In dit artikel bespreken we waar je aandelen Bayer kunt kopen & je vindt hier ook de laatste…

Lees meer: Bayer aandelen kopen

TUI aandelen kopen

Naar de Spaanse zon vliegen is steeds populairder. Op vakantie gaan is dan ook een grote business. Het Duitse bedrijf TUI speelt hier goed op in. Denk je dat mensen ondanks de opkomende vliegschaamte nog steeds veel verre vakanties blijven boeken?…

Lees meer: TUI aandelen kopen

Lufthansa aandelen kopen

Lufthansa is een grote luchtvaartmaatschappij holding waarbinnen diverse andere merken vallen. Een investering in Lufthansa kan dan ook interessant zijn wanneer je in de luchtvaart wilt investeren. In dit artikel bespreken we hoe je Lufthansa…

Lees meer: Lufthansa aandelen kopen

Daimler aandelen kopen

De Duitse multinational Daimler AG produceert en verkoopt auto’s, bussen en vrachtwagens.  Je zult het onderdeel Mercedes van het bedrijf Daimler goed kennen. Daimler is, net als Volkswagen en BMW, een belangrijke Duitse autofabrikant. De door…

Lees meer: Daimler aandelen kopen

Hugo Boss aandelen kopen

Hugo Boss staat bekend om de dure, maar modieuze zakelijke kleding. Dit succesvolle kledingmerk verwelkomt ook investeerders met wijde armen. Wil je een gokje wagen met een belegging in Hugo Boss? In dit artikel lees je precies hoe je Hugo Boss…

Lees meer: Hugo Boss aandelen kopen

Porsche aandelen kopen

Wanneer mensen veel geld hebben, kopen ze graag luxe hebbedingetjes. Een mooie Porsche sportwagen is daar een goed voorbeeld van. De winstmarge op deze prachtwagens ligt hoog waardoor het bedrijf goede resultaten kan behalen met de verkopen. Maar…

Lees meer: Porsche aandelen kopen

SAP aandelen kopen

Het bedrijf SAP is al vele tientallen jaren een betrouwbaar, groot bedrijf dat software ontwikkeld voor bedrijven. Overweeg je een investering in SAP? Lees dan eerst hoe je het beste SAP-aandelen kunt kopen! Ook kan je op deze pagina de actuele…

Lees meer: SAP aandelen kopen

Siemens aandelen kopen

Siemens is actief op acht verschillende gebieden in ruim 190 landen. Hierdoor kan een investering in Siemens een goede optie zijn voor de belegger die zijn risico’s graag spreidt. Toch is het belangrijk om te vermelden dat de nadruk van het concern…

Lees meer: Siemens aandelen kopen

Zalando aandelen kopen

Zalando heeft de manier waarop we in Europa online kleding kopen gerevolutioneerd. Het kopen en weer gratis terugsturen van ongeschikte kleding is enorm populair. Hierdoor is het Zalando gelukt om als eerste bedrijf binnen vier jaar tijd meer dan…

Lees meer: Zalando aandelen kopen

BMW aandelen kopen

BMW is de afkorting van Bayerische Motoren Werke AG. Deze multinational produceert en verkoopt motorfietsen en auto’s. Het bedrijf is een van de grootste autoproducenten in de wereld. BMW produceert auto’s die in een wat duurdere prijsklasse…

Lees meer: BMW aandelen kopen

Adidas aandelen kopen

De geschiedenis van Adidas is interessant: het schoenenmerk werd bijvoorbeeld opgericht door een aanhanger van de partij van Hitler. Ook ontstond er een familieruzie waar uiteindelijk Puma door ontstond. Tegenwoordig is Adidas nog steeds een bekend…

Lees meer: Adidas aandelen kopen