Beleggen in Duitsland

Je kunt in aandelen van eigen bodem investeren, maar je kunt ook iets verder kijken dan je neus lang is. Zo zijn er in ons buurland ook vele interessante aandelen om in te investeren. Op deze pagina lees je meer over het fenomeen van beleggen in Duitse aandelen.

Waar kan je het goedkoopst beleggen in Duitse aandelen?

Wil je beleggen in Duitse aandelen? Dan is het belangrijk om een partij te kiezen waar je dit goedkoop kunt doen.

Je kan ervoor kiezen om actief te beleggen in Duitsland door middel van CFD’s. Met een CFD kan je orders plaatsen op zowel dalende als stijgende koersen. Hierdoor kan je inspelen op de laatste marktontwikkelingen. Een goede partij om actief in Duitse CFD’s te handelen is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demo account te openen (CFD service, 76,4% verliest geld):

Plus500 aanmelden

Het is ook mogelijk om Duitse aandelen & indexfondsen voor de lange termijn te kopen. Bij Nederlandse brokers doe je dit eenvoudig tegen lage tarieven. Hieronder zie je een overzicht van brokers alwaar je kunt beleggen in Duitsland:

Broker
DEGIRO aandelen €4 + 0,05% voor Duitsland Meer informatie Aanmelden
Flatex aandelen kopen €0 voor Duitse aandelen Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,09% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Beleggen in Duitse aandelen steeds populairder

Vorig jaar heeft online broker Binck een onderzoek uitgevoerd naar Duitse beleggingen in Nederland. Uit dit onderzoek blijkt dat het beleggen in Duitse aandelen steeds populairder wordt in ons land. Sinds het begin van 2015 zijn de beleggingen van Nederlandse particulieren in Duitse aandelen maar liefst met 40 procent gestegen. Dit is niet voor niets, want met het beleggen in Duitse aandelen kun je een aardige winst realiseren.

Opvallend is dat de groei van het belegd vermogen in Nederlandse aandelen in dezelfde periode beduidend lager is. Waar er 40 procent meer in Duitse aandelen werd geïnvesteerd, groeide het totale belegd vermogen in Nederlandse aandelen met 30 procent sinds begin 2015. Dit percentage is ook hoog, maar wel duidelijk lager dan het percentage van de Duitse aandelen.

Tips om te beleggen in Duitsland

Wanneer je gaat beleggen in Duitsland, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende tips:

 • Spreiding: zet niet al je geld in op één Duits aandeel. Zorg voor voldoende spreiding over de verschillende sectoren om je risico’s zoveel mogelijk te beperken.
 • Beleg met geld dat je kunt missen: zet alleen geld in dat je de komende jaren kunt missen. Uit paniek verkopen is altijd een verliezende strategie.
 • Risico : reward: open alleen maar beleggingen met een gunstige verhouding tussen je potentiële winst en potentiële verlies.
 • Volg het nieuws: wanneer je in Duitsland gaat beleggen, is het verstandig om het Duitse nieuws zoveel mogelijk te volgen.

De populairste aandelen uit Duitsland

In Duitsland zijn vele grote bedrijven gevestigd. Het zijn voornamelijk de aandelen van deze grote bedrijven die populair zijn onder de Nederlandse belegger. De populairste aandelen van Duitse bedrijven, zijn de volgende:

 1. BMW
 2. Volkswagen
 3. Daimler
 4. Bayer
 5. Siemens
 6. Allianz
 7. BASF
 8. Deutsche Bank
 9. Adidas
 10. SAP

Zoals je ziet, staan er veel Duitse autofabrikanten in de lijst. Ook dienstverlenende bedrijven, zoals Allianz en de Deutsche Bank, doen het goed in Nederland.

Uiteraard zijn er nog veel meer Duitse aandelen waar je als Nederlandse belegger in kunt investeren. Bovenstaande aandelen zijn echter het populairst onder de Nederlandse belegger. Niet voor niets, want deze Duitse aandelen presteren over een langere periode over het algemeen erg goed.

Beleggen in Duitse aandelen

Online beleggen in Duitse aandelen

Wie in Duitse aandelen wil beleggen, hoeft niet naar de Duitse beurs te rijden. Je kunt tegenwoordig namelijk gewoon online in aandelen investeren, ook als het om aandelen uit het buitenland gaat.

Om in Duitse aandelen te investeren, maak je eerst een account aan bij een betrouwbare online broker. Vervolgens bepaal je voor jezelf in welke aandelen je wil investeren en hoeveel geld je hieraan uit wil geven. Als je jouw strategie bepaald hebt, hoef je de betreffende aandelen alleen nog aan te kopen. Dit doe je gewoon achter je computer, bij de online broker waar jij een beleggingsaccount hebt aangemaakt.

Direct aan de slag

 • Op de korte termijn in Duitse CFD aandelen beleggen? Kies Plus500.
 • Fysiek Duitse aandelen kopen bij een broker? Kies DEGIRO.

Tip: oefen met een demo-account

Wij raden je aan om niet zomaar te starten met het beleggen in Duitse aandelen. Wie zo veel mogelijk winst wil maken met zijn of haar investering, kan beter eerst even oefenen met beleggen. Dit kun je onder andere doen bij Plus500, door een demo-account aan te maken. Heb je even geoefend met gratis beleggen door nepgeld te gebruiken, dan maak je een echt account aan. Nu kun je met jouw eigen vermogen gaan beleggen in CFD Duitse aandelen.

BMW aandelen kopen

BMW is de afkorting van Bayerische Motoren Werke AG. Deze multinational produceert en verkoopt motorfietsen en auto’s. Het bedrijf is een van de grootste autoproducenten in de wereld. BMW produceert auto’s die in een wat duurdere prijsklasse…

Lees meer: BMW aandelen kopen

Adidas aandelen kopen

De geschiedenis van Adidas is interessant: het schoenenmerk werd bijvoorbeeld opgericht door een aanhanger van de partij van Hitler. Ook ontstond er een familieruzie waar uiteindelijk Puma door ontstond. Tegenwoordig is Adidas nog steeds een bekend…

Lees meer: Adidas aandelen kopen

TUI aandelen kopen

Naar de Spaanse zon vliegen is steeds populairder. Op vakantie gaan is dan ook een grote business. Het Duitse bedrijf TUI speelt hier goed op in. Denk je dat mensen ondanks de opkomende vliegschaamte nog steeds veel verre vakanties blijven boeken?…

Lees meer: TUI aandelen kopen

Bayer aandelen kopen

Het bedrijf Bayer is een internationaal concern met haar hoofdkantoor in het Duitse Leverkusen. Het merk staat in het bijzonder bekend om de productie van zowel pharmaceuticals als meer generieke geneesmiddelen. Op wereldniveau is Bayer één van de…

Lees meer: Bayer aandelen kopen