Zalando aandelen kopen (2023) – koers & analyse

Zalando heeft de manier waarop we in Europa online kleding kopen gerevolutioneerd. Wil je Zalando aandelen kopen? In dit artikel lees je hoe je verstandig in aandelen Zalando kunt beleggen & kan je direct de laatste koersgegevens opvragen.

Hoe kan je Zalando aandelen kopen?

Denk je dat Zalando ook in de toekomst goede resultaten blijft neerzetten? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Zalando aandelen te kopen. Wanneer je een aandeel koopt, word je mede-eigenaar van het bedrijf. Wanneer het bedrijf winstgevend is, kan het zelfs besluiten om een deel van die winst uit te keren in de vorm van dividend.

Wel is het belangrijk wanneer je aandelen koopt, om een broker te kiezen met lage transactiekosten. Zeker als beginnende belegger heb je waarschijnlijk een beperkt budget. Het is dan zonde om een groot deel van je investering te verliezen doordat je (te) hoge kosten betaalt.

Hieronder zie je direct bij welke brokers je Zalando aandelen kunt kopen tegen een gunstig tarief:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Zalando. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD Zalando koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Zalando & beleg gratis in ETF's!
Freedom Finance demoOntvang tot 5,8% rente & gratis handelen voor 1 maand
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Zalando?

Wil je weten hoe het Zalando aandeel het momenteel doet? Dan is het interessant om de aandelenkoers in de gaten te houden. In de onderstaande grafiek zie je de laatste ontwikkelingen van het aandeel Zalando:

74% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Zalando

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Zalando.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Zalando zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het slim zijn om Zalando aandelen te kopen?

 • Sterk merk: Zalando is een sterk merk met een groeiende aanwezigheid binnen de e-commerce industrie.
 • Diversificatie: Zalando biedt diverse producten aan binnen de mode-branche.
 • Groeiende klantenbasis: het aantal klanten van Zalando stijgt nog steeds wat het een interessante investering kan maken.
 • Innovatie: Zalando maakt het steeds makkelijker om online voor kleren te winkelen. Je kunt bijvoorbeeld je retourzendingen gratis laten ophalen.
 • Financiële resultaten: Zalando zet sterke resultaten neer en is bovendien winstgevend.
 • Internationaal actief: Zalando is tegenwoordig actief in 25 landen, waardoor verliezen in één markt kunnen worden opgevangen door winsten in een andere markt.
 • Luxe: Zalando richt zich steeds meer op het luxe segment door merken als Alberta Ferretti en Moschino Coutur aan te bieden. De winstmarge op dit soort luxe merken ligt doorgaans hoger.

Met welke risico’s met je rekening houden bij beleggingen in Zalando?

 • Concurrentie: de e-commerce industrie is erg competitief en het bedrijf moet de strijd aangaan met bestaande en nieuwe partijen.
 • Mode trends: Zalando is afhankelijk van de laatste modetrends die de vragen naar haar producten kunnen beïnvloeden.
 • Supply chain: Zalando is afhankelijk van de supply chain. Verstoringen kunnen de resultaten van het bedrijf onder druk zetten.
 • Reputatie: Zalando kwam onder andere negatief in het nieuws vanwege de slechte werkomstandigheden. Dit kan de aandelenkoers van Zalando onder druk zetten.

Wat zijn de grootste concurrenten van Zalando?

Hoe kan je beleggen in Zalando aandelen?

 • Stap 1: je hebt een account nodig bij een broker waar je Zalando aandelen kunt kopen.
 • Stap 2: nadat je een account hebt geopend, moet je deze eerst activeren.
 • Stap 3: stort vervolgens voldoende geld op je aandelen rekening voor je investering in Zalando.
 • Stap 4: vul het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen om de order direct naar de beurs te versturen.
 • Stap 5: je kunt je Zalando-aandelen weer op elk moment verkopen. Op die manier kan je snel reageren op veranderende marktomstandigheden.

Over het bedrijf Zalando

Het in Berlijn gevestigde bedrijf Zalando is van oorsprong een Duitse webshop. Zalando maakt het voor klanten eenvoudig mogelijk om modeaccessoires te kopen. Zalando is ondertussen actief in 25 landen.

Zalando aandelen kopen

De oprichting van het bedrijf

In 2008 richten Robert Schneider en David Gentz het bedrijf Zalando op. Ze begonnen met het online aanbieden van schoenen in Duitsland. In 2009 begon het bedrijf zich ook te richten op Oostenrijk en in 2010 kwamen daar Nederland en Frankrijk bij.

Ook werd het assortiment in 2010 uitgebreid met kleding en mode. Door het ontwikkelen van een eigen collectie slaagde Zalando er in 2010 in om marktleider te worden in de online verkoop van schoenen. In de jaren die volgden werd het marktgebied steeds verder uitgebreid en werden steeds meer landen bediend.

Beursgang van Zalando

Op 1 oktober 2014 ging Zalando naar de beurs. Na plaatsing van 10% van de aandelen tegen een koers van € 21,50 was het bedrijf beursgenoteerd.

Door de zittende aandeelhouders werden geen aandelen gekocht. De hele opbrengst van de beursgang werd gebruikt voor de bedrijfsvoering. Het bedrijf maakt vanaf 22 december 2014 onderdeel uit van de SDAX-aandelenindex.

Kritiek op Zalando

Het snelst groeiende bedrijf in Europa kwam in 2012 negatief in het nieuws. Een Duitse televisiejournalist maakte een undercoverreportage. In zijn documentaire werden de werkomstandigheden in een distributiecentrum van Zalando getoond.

Getoond werden de hoge werkdruk en de strenge controle op de medewerkers van het distributiecentrum. De documentaire veroorzaakte een storm van kritiek in de media.

In 2014 kwam Zalando opnieuw negatief in het nieuws. Een Duitse televisiejournaliste verbleef undercover in en distributiecentrum in Erfurt. Zalando gaf te kennen zich niet in haar reportage te herkennen. Tegen de journaliste ondernam het bedrijf juridische stappen. Dit deden ze omdat ze interne bedrijfsprocessen openbaar had gemaakt.

Wel of niet Zalando aandelen kopen?

Zalando kan een interessante investering zijn. Het Duitse e-commerce merk heeft een goede reputatie opgebouwd en groeit in meerdere landen. Hierdoor lukt het Zalando om winstgevende resultaten neer te zetten. Zalando heeft bovendien controle over alle stappen in de supply chain, waardoor het bedrijf haar diensten tegen lagere tarieven kan aanbieden.

Wel is het belangrijk om te onthouden dat de e-commerce industrie erg competitief is en dat Zalando geld kan verliezen wanneer de voorkeuren van klanten wisselen. Bovendien kunnen klanten besluiten om minder te besteden tijdens economisch zware tijden.

Of je in Zalando aandelen zou moeten investeren, hangt uiteindelijk af van je beleggingsdoel, risicotolerantie en financiële situatie. Onderzoek de risico’s van een investering en Zalando en bepaal of je deze risico’s wilt lopen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *