Zalando aandelen kopen

Zalando heeft de manier waarop we in Europa online kleding kopen gerevolutioneerd. Het kopen en weer gratis terugsturen van ongeschikte kleding is enorm populair. Hierdoor is het Zalando gelukt om als eerste bedrijf binnen vier jaar tijd meer dan een miljard euro aan omzet neer te zetten. Wil je ook meeprofiteren van dit succes? Dan kan het interessant zijn om te beleggen in Zalando aandelen. In dit artikel bekijken we hoe je dit het beste kunt doen.

Hoe kan je Zalando aandelen kopen?

Denk je dat Zalando ook in de toekomst goede resultaten blijft neerzetten? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Zalando aandelen te kopen. Wanneer je een aandeel koopt, word je mede-eigenaar van het bedrijf. Wanneer het bedrijf winstgevend is, kan het zelfs besluiten om een deel van die winst uit te keren in de vorm van dividend.

Wel is het belangrijk wanneer je aandelen koopt, om een broker te kiezen met lage transactiekosten. Zeker als beginnende belegger heb je waarschijnlijk een beperkt budget. Het is dan zonde om een groot deel van je investering te verliezen doordat je (te) hoge kosten betaalt.

Hieronder zie je direct bij welke brokers je Zalando aandelen kunt kopen tegen een gunstig tarief:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Zalando. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€3,9 voor Zalando aandelen
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Zalando
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Zalando?

Wanneer je Zalando aandelen koopt, dan zul je niet altijd winst maken met je belegging. Slecht nieuws kan de koers van het aandeel onderuithalen. Het bedrijf is bijvoorbeeld negatief in het nieuws geweest vanwege de slechte werkomstandigheden in de magazijnen. Als actieve handelaar of trader kan je juist van dit soort nieuws profiteren. Dit doe je door een short positie te openen: je behaalt dan een positief resultaat wanneer de koers van het aandeel daalt.

Maar hoe kan je nu eigenlijk een short positie openen op Zalando? Dit kan je doen bij een broker als Plus500. Bij Plus500 speculeer je op het prijsverloop van het CFD-aandeel Zalando. Je wordt op die manier niet de eigenaar van het bedrijf, maar je kan wel actief speculeren op de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Wil je deze moderne manier van beleggen zelf uitproberen? Open dan een gratis demoaccount bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Zalando?

Wil je weten hoe het Zalando aandeel het momenteel doet? Dan is het interessant om de aandelenkoers in de gaten te houden. In de onderstaande grafiek zie je de laatste ontwikkelingen van het CFD-aandeel Zalando:

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Zalando

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Zalando.

Analyse van Zalando

Voordat je besluit of je Zalando wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Zalando zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Zalando zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Zalando in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Zalando gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Zalando is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Zalando

Het in Berlijn gevestigde bedrijf Zalando is van oorsprong een Duitse webshop. Aangeboden worden schoenen, kleding en modeaccessoires. Het bedrijf is actief in 17 landen. De klanten bevinden zich in Zwitserland, zweden, Tsjechië, Spanje, Polen, Oostenrijk, Noorwegen, Nederland, Luxemburg, Italië, Ierland, Frankrijk, Finland, Engeland, Duitsland, Denemarken en België.

Tegenwoordig is Zalando een grote, internationale speler. Dit kan het aantrekkelijk maken om te investeren in deze grote webshop.

Zalando aandelen kopen

De oprichting van het bedrijf

In 2008 richten Robert Schneider en David Gentz het bedrijf Zalando op. Ze begonnen met het online aanbieden van schoenen in Duitsland. In 2009 begon het bedrijf zich ook te richten op Oostenrijk en in 2010 kwamen daar Nederland en Frankrijk bij.

Ook werd het assortiment in 2010 uitgebreid met kleding en mode. Door het ontwikkelen van een eigen collectie slaagde Zalando er in 2010 in om marktleider te worden in de online verkoop van schoenen. In de jaren die volgden werd het marktgebied steeds verder uitgebreid en werden steeds meer landen bediend.

Het succes van Zalando

Het bedrijf vertoont vanaf de oprichting een constante groei. In 2011 haalde Zalando een omzet van 510 miljoen euro. In 2012 was die omzet verdubbeld tot 1,15 miljard euro. Binnen Europa is Zalando het eerste bedrijf dat vier jaar na de oprichting een omzet heeft van meer dan een miljard euro.

De stijgende omzet in de eerste vier jaar van de onderneming kan worden toegeschreven aan de stijgende vraag in bestaande markten en aan de uitbreiding naar nieuwe markten. Door het lanceren van webshops in nieuwe markten heeft het bedrijf een steeds groter bereik.

Denk je dat deze trend blijft doorzetten? Wanneer het bedrijf fors blijft groeien, dan zal de winstgevendheid verder toenemen. Het kan dan aantrekkelijk zijn om Zalando aandelen te kopen.

Verlies ondanks grote omzet

De onderneming leed, ondanks de zojuist beschreven scherpe omzetgroei vanaf de oprichting van het bedrijf, de eerste jaren verlies. Waarom werd tot en met 2013 geen winst gemaakt? Dit kwam door de hoge advertentiekosten en door de kosten van het verzenden en terugsturen.

Bij technologiebedrijven ligt de focus in het begin vooral op groei in plaats van op winstgevendheid. Dit zie je ook bijvoorbeeld bij het bedrijf Uber.

Het bedrijf gaat naar de beurs

In 2014 besloot het bestuur van het bedrijf om naar de beurs van Frankfurt te gaan. Op 1 oktober 2014 ging Zalando naar de beurs. Na plaatsing van 10% van de aandelen tegen een koers van € 21,50 was het bedrijf beursgenoteerd.

Door de zittende aandeelhouders werden geen aandelen gekocht. De hele opbrengst van de beursgang werd gebruikt voor de bedrijfsvoering. Het bedrijf maakt vanaf 22 december 2014 onderdeel uit van de SDAX-aandelenindex.

Kritiek op Zalando

Het snelst groeiende bedrijf in Europa kwam in 2012 negatief in het nieuws. Een Duitse televisiejournalist maakte een undercoverreportage. In zijn documentaire werden de werkomstandigheden in een distributiecentrum van Zalando getoond.

Getoond werden de hoge werkdruk en de strenge controle op de medewerkers van het distributiecentrum. De documentaire veroorzaakte een storm van kritiek in de media. Zalando beloofde beterschap.

In 2014 kwam Zalando opnieuw negatief in het nieuws. Een Duitse televisiejournaliste verbleef undercover in en distributiecentrum in Erfurt. Zalando gaf te kennen zich niet in haar reportage te herkennen. Tegen de journaliste ondernam het bedrijf juridische stappen. Dit deden ze omdat ze interne bedrijfsprocessen openbaar had gemaakt.

Dit soort negatieve nieuwsberichten kunnen de koers van het aandeel Zalando onder druk zetten. Het kan dan aantrekkelijk zijn om een short positie in te nemen op het aandeel. Je verdient dan juist geld wanneer de koers daalt. Deze manier van beleggen noemen we ook wel traden.

Inzetten op meer luxe

Bij de presentatie van de jaarcijfers in februari 2020 kondigde Zalando aan meer te willen inzetten op luxe. Het bedrijf wil meer aanwezig zijn in het premiumsegment. Daarom gaat het bedrijf meer luxe kleding aanbieden. Het assortiment zal worden uitgebreid met luxe merken als Alberta Ferretti en Moschino Couture.

Denk je dat deze ontwikkeling zal bijdragen aan het verdere succes van Zalando? Dan kan je een investering in het bedrijf zeker overwegen!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *