Philip Morris aandelen kopen (2024) – koers & analyse

De tabaksindustrie is al decennialang enorm winstgevend. Als merk bouw je namelijk snel een vaste klantenkring op, aangezien sigaretten verslavend zijn. Een investering in een bedrijf als Philip Morris kan dan ook erg interessant zijn. In dit artikel bekijken we hoe je Philips Morris aandelen kunt kopen. Ook kan je op deze pagina de laatste aandelenkoers van Philip Morris vinden.

Hoe kan je Philip Morris aandelen kopen?

Tabak wordt regelmatig in het diskrediet gebracht. Dit is niet zo gek wanneer je bedenkt dat er elk jaar vele mensen aan overlijden: alleen in Amerika alleen overlijden er jaarlijks bijna een half miljoen mensen. Toch houdt dit investeerders niet weg: dit is niet zo gek, aangezien de aandelen nog steeds goed renderen.

Ben je op zoek naar een goede broker om Philip Morris aandelen te kopen? Dan helpen we je graag op weg:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD Philip Morris koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Philip Morris. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Philip Morris & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Philip Morris?

Door het laatste nieuws kunnen de aandelen Philip Morris sterk in waarde schommelen. In de onderstaande grafiek zie je direct hoe het aandeel Philip Morris de afgelopen tijd heeft gepresteerd. Met de knoppen kan je een belegging openen wanneer je dat wilt.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Philip Morris

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Philip Morris.

Analyse van Philip Morris aandelen

Voordat je besluit of je Philip Morris wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Philip Morris zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Philip Morris zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Philip Morris in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Philip Morris gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Philip Morris is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Philip Morris aandelen kopen

Waarom kan het slim zijn om Philip Morris aandelen te kopen?

 • Sterk merk: Philip Morris bezit verschillende bekende sigarettenmerken waaronder bijvoorbeeld Marlboro.
 • Groot marktaandeel: Philips Morris heeft vooral in Azië en Oost-Europa een groot marktaandeel opgebouwd, waardoor het kan profiteren van schaalvoordelen.
 • Focus op ‘gezondere’ producten: Philip Morris probeert met de tijd mee te gaan door bijvoorbeeld e-sigaretten en heated tabacco op de markt te brengen.
 • Ervaring met regelgeving: Philip Morris heeft veel ervaring met de internationale tabaksregelgeving, waardoor het ondanks strenge wetten toch goede resultaten kan neerzetten.

De risico’s van beleggen in Philip Morris aandelen

 • Risico van dalende populariteit: roken wordt vooral in de westerse wereld steeds minder populair. Anti-tabakswetgeving kan een negatieve invloed hebben op de winstgevendheid van het bedrijf.
 • Regulering: nieuwe regels voor de verkoop van sigaretten kunnen de winstgevendheid van het bedrijf onder druk zetten.
 • Reputatie: de tabaksbranche heeft een slechte reputatie, waar Philips Morris negatieve gevolgen van kan ondervinden.
 • Concurrentie: Philip Morris ervaart intense concurrentie van andere tabaksbedrijven. Doordat verpakkingen steeds meer gestandaardiseerd worden, is het lastiger voor Philip Morris om actief te concurreren.
 • Afhankelijkheid van nieuwe producten: Philip Morris wordt steeds afhankelijker van reduced-risk Problemen met deze producten kunnen de winstgevendheid van het bedrijf in de toekomst onder druk zetten.

Wat zijn de concurrenten van Philip Morris?

 • British American Tabacco
 • Japan Tabacco
 • Imperial Brands
 • China National Tabacco
 • Altria Group

Hoe kan je beleggen in Philip Morris aandelen?

 1. Onderzoek het aandeel: vergelijk Philip Morris met de concurrentie om te bepalen of het een interessante belegging kan zijn.
 2. Open een beleggingsrekening: vergelijk de verschillende brokers met elkaar en open direct een aandelen account.
 3. Selecteer het aandeel: navigeer binnen het platform naar het aandeel Philip Morris en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
 4. Aandelen Philip Morris kopen: druk vervolgens op kopen om de aandelen Philip Morris direct te kopen tegen de geldende prijs.
 5. Evalueer je belegging: vergeet niet om vervolgens regelmatig je belegging in Philip Morris te evalueren.

Over het bedrijf Philip Morris

Eén van de belangrijkste tabaksproducenten op deze planeet heeft de naam ‘Philip Morris’. De onderneming, Philip Morris International Inc., is op moment van schrijven actief in 180 verschillende landen. Het bedrijf werd opgericht in het jaar 1847 en beschikt over verschillende dochterondernemingen.

Philip Morris heeft zich gespecialiseerd in niet alleen het vervaardigen, maar ook het verkopen van sigaretten en allerhande andere tabaksproducten. De Philip Morris aandelen staan genoteerd aan de New York Stock Exchange met als ticker ‘PM’.

Eén van ’s werelds grootste tabaksproducenten

Heel wat verschillende merken van sigaretten genieten bekendheid en populariteit. Het gaat daarbij onder meer om namen zoals Marlboro, L&M en Chesterfield. Uiteraard geldt dit ook voor het gelijknamige merk Philip Morris.

Philip Morris produceert ook tabakverdampingsproducten en oplossingen waarbij ervoor wordt gekozen om tabak niet te verbranden, maar te verhitten. Het bedrijf heeft deze producten op de markt gebracht onder de noemer van ‘reduced-risk products’, omdat ze minder schadelijk zijn dan gewone sigaretten.

De geschiedenis van Philip Morris

Philip Morris werd opgericht in het jaar 1847. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in New York, maar beschikt ook over een operations center in het Zwitserse Lausanne. In eerste instantie was Philip Morris een divisie was van de Altria Group. Met ingang van 31 maart 2008 ontving de onderneming een eigen notering aan de Euronext beurs van New York & Parijs.

Vanaf dat moment is Philip Morris als volledig onafhankelijk bedrijf verder gegaan. De splitsing van de beide bedrijven is gedaan over regio’s. Altria zou actief blijven in de Verenigde Staten terwijl de internationale activiteiten werden ondergebracht in Philip Morris.

Rechtszaak tegen regering Australië

Een donkere bladzijde uit de geschiedenis van het bedrijf Philip Morris brak aan in het jaar 2011. Het was op dat moment dat Philip Morris er voor koos om een rechtszaak aan te spannen tegen het land Australië. Volgens Philip Morris had Australië zich niet gehouden aan de vrijhandelsakkoorden die beiden waren overeengekomen.

De Australische regering had namelijk het besluit genomen om op sigarettenverpakkingen foto’s van longkankerpatiënten te plaatsen. De zaak ontving veel aandacht: tegenstanders van arbitrage gebruikten het als voorbeeld om te laten zien waar vrijhandelsakkoorden toe kunnen leiden. Er moest uiteindelijk toch geen schadevergoeding worden betaald door Australië aan Philip Morris.

Is het slim om te investeren in Philip Morris aandelen?

Philip Morris is sinds jaar en dag één van de belangrijkste, internationale tabaksproducenten. Het is dan ook niet voor niets dat deze onderneming door de jaren heen haar activiteiten heeft uitgebreid naar 180 verschillende landen. Deze min of meer vaste positie die Philip Morris heeft weten te veroveren binnen de sector van de tabaksproductie heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf wordt gezien als een relatief veilige investering. Het merk geniet voldoende bekendheid waardoor vaste rokers vaak steeds voor hetzelfde merk kiezen.

Hoewel Philip Morris zich kenmerkt door een solide marktpositie en een relatief stabiele omzet, zijn er ook belangrijke risico’s waar je rekening mee moet houden. Deze risico’s gelden eigenlijk voor alle ondernemingen die deel uitmaken van de tabakssector. Het is namelijk zo dat bedrijven tegenwoordig verplicht zijn om op de verpakking van hun sigaretten gruwelijke foto’s en opvallende waarschuwingen te plaatsen. Deze moeten er op termijn voor zorgen dat mensen sneller het roken van tabak opgeven. Mocht dat inderdaad gebeuren, dan kan dat het bedrijfsresultaat van Philip Morris uiteraard sterk beïnvloeden. Bovendien maakt dit het lastiger om nieuwe klanten te werven voor het merk.

Philips Morris sleept hier wel slim op in door de gezondheidsrisico’s te erkennen. Tegenwoordig werken ze aan producten die minder schadelijk zijn voor de gezondheid. Dit doen ze door de tabak minder warm te maken waardoor er minder schadelijke chemicaliën vrijkomen. Deze producten zijn op dit moment vooral populair in Japan, maar kunnen nu mensen zich steeds bewuster worden van de gezondheidsrisico’s verder in populariteit toenemen.

Een voordeel van beleggen in aandelen Philip Morris, is dat tabak het ook in economisch slechte tijden relatief gezien goed doet. De gebruiks zijn vaak verslaafd aan sigaretten en geven hun rookmoment dan ook niet zomaar op. Bovendien roken mensen meer in stressvolle tijden. Hierdoor is het aandeel een relatief veilige keuze tijdens economische crisissen.

Een investering in Philip Morris kan dan ook zeker aantrekkelijk zijn. Wel moet je je afvragen of je je niet ethisch bezwaard voelt om in een tabaksproducent te beleggen. Mensen vinden het steeds vaker belangrijk om te beleggen in maatschappelijk verantwoorde bedrijven. Wanneer deze trend doorzet, kunnen meer beleggers besluiten om hun aandelen te verkopen wat de koers onder druk kan zetten.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *