Harley-Davidson aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Harley-Davidson is een bekende Amerikaanse producent van motoren. De motoren zijn ook internationaal bekend wat het interessant maakt om hun aandelen te kopen. In dit artikel bespreken we hoe je het beste kunt beleggen in Harley-Davidson.

Waar kan je Harley-Davidson aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Harley-Davidson? Dan kan het slim zijn om voor de lange termijn te investeren in Harley-Davidson aandelen. In de onderstaande tabel zie je waar je dit het beste kunt doen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Harley-Davidson. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Harley-Davidson & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Harley-Davidson?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Harley-Davidson zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke koers je CFD aandelen Harley-Davidson kunt kopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Harley-Davidson

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Harley-Davidson.

Analyse van Harley-Davidson

Voordat je besluit of je Harley-Davidson wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Harley-Davidson zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Harley-Davidson zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Harley-Davidson in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Harley-Davidson gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Harley-Davidson is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn de grootste kansen van beleggen in Harley-Davidson aandelen?

 • Sterk merk: Harley-Davidson is een sterk en populair herkenbaar motormerk.
 • Sterke positie: Harley-Davidson heeft een sterke marktpositie opgebouwd en heeft een breed aanbod aan motoren die ze verkopen. Bovendien is het bedrijf internationaal actief, wat de risico’s verminderd.
 • Innovatie: Harley-Davidson is bezig met het ontwikkelen van elektrische motoren, wat past binnen de huidige tijdgeest.
 • Sterke financiële prestaties: het bedrijf heeft sterke financiële resultaten neergezet in de laatste periode.
 • Einde geschil: een conflict over de tarieven over staal en aluminium tussen Amerika en Europa is positief geëindigd. Harley-Davidson liep het risico om 56% te moeten betalen, maar dit is niet langer het geval.
 • Dividend: Harley-Davidson keert dividend uit aan beleggers.

Met welke risico’s moet je rekening houden wanneer je Harley-Davidson aandelen koopt?

 • Afhankelijkheid Amerikaanse markt: Harley-Davidson is sterk afhankelijk van de Amerikaanse markt voor haar winstgevendheid.
 • Intense concurrentie: het motormerk ervaart intense concurrentie van andere motorproducenten.
 • Economische situatie: wanneer de economische situatie verslechtert, stellen mensen de aanschaf van een motor eerder uit. Dit is negatief voor de bedrijfsresultaten van Harley-Davidson.

Wat zijn de grootste concurrenten van Harley-Davidson?

Hoe kan je beleggen in Harley-Davidson aandelen?

 • Stap 1: kies eerst een aandelen platform om in Harley-Davidson aandelen te kopen. Het is verstandig om de opties goed te vergelijken, aangezien de transactiekosten sterk kunnen verschillen.
 • Stap 2: stort vervolgens geld op je aandelen rekening. Op die manier kan je direct investeren in Harley-Davison.
 • Stap 3: selecteer vervolgens het aandeel binnen je broker account door te zoeken naar de ticker HOG.
 • Stap 4: vul nu het bedrag in dat je wilt investeren. Je kunt eventueel gebruikmaken van een limiet order: op die manier stel je in dat je het aandeel alleen tegen een bepaalde prijs wilt kopen.
 • Stap 5: je kunt nu direct je beleggingsresultaten bijhouden. Vergeet niet om regelmatig te beoordelen of je belegging nog binnen je risicoprofiel past!

Over Harley-Davidson

Door het Amerikaanse bedrijf Harley-Davidson worden motorfietsen geproduceerd. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Milwaukee, Wisconsin.

De geschiedenis van Harley-Davidson

William S. Harley en Arthur Davidson sleutelden in 1901 aan hun eerste motorfiets. Ze wilden een motorfiets bouwen die eenvoudig te bedienen was en die een prettige rijervaring bood.

In 1903 werden de eerste modellen aan het publiek gepresenteerd. Echt bekend werd het merk in de Tweede Wereldoorlog. Harley-Davidson leverde toen motoren aan het Amerikaanse leger onder de naam Liberator.

De Verenigde Staten en Europa zijn belangrijke afzetgebieden voor het bedrijf. Ongeveer 60% van de motorfietsen wordt verkocht in de Verenigde Staten. In de VS en in Europa wordt driekwart van de omzet behaald. Ook Australië, Japan en Canada zijn belangrijke afzetgebieden. Wanneer je wilt beleggen in Harley-Davidson, is het belangrijk om de grootste afzetmarkten van het bedrijf goed in de gaten te houden.

Harley Davidson aandelen kopen

De verkoop en terugkoop van het bedrijf

Kort na de beursgang van Harley-Davidson in 1965 werd er door de Bangor Punta Corporation een poging gedaan tot vijandelijke overname van het bedrijf. De geschrokken Raad van Bestuur van het bedrijf besloot om zelf te gaan zoeken naar een geschikte overnamekandidaat.

De geschikte overnamekandidaat was American Machine en Foundry (AFM). In januari 1969 werd Harley-Davidson verkocht aan AFM.

Onder aanvoering van Willie G. Davidson, die de kleinzoon was van de oprichter Arthur Davidson, werd in februari 1981 een wilsverklaring getekend met AMF over de terugkoop van Harley-Davidson. Toen de deal op 16 juni 1991 de deal rond was werd Harley-Davidson voor een bedrag van 75 miljoen dollar teruggekocht.

Harley Davidson geraakt door handelsconflict tussen de VS en de Europese Unie

In 2019 is Harley Davidson één van de bedrijven die geraakt worden door het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en de EU. De door de EU ingestelde invoertarieven hebben leidden tot een daling van de winstgevendheid.

In de twee jaar voor 2019 is Harley-Davidson vaker het doelwit geweest van de door de EU en China ingevoerde invoertarieven. Die invoertarieven waren een represaille voor de door de Amerikanen ingevoerde invoertarieven op Europese en Chinese producten.

De Amerikaanse importtarieven op buitenlandse producten hebben tot gevolg dat door Harley Davidson geïmporteerde producten duurder worden. In 2019 hebben de handelsconflicten het bedrijf een bedrag van ongeveer 120 miljoen dollar gekost.

Het is daarom aan te raden wanneer je Harley Davidson aandelen wilt kopen om de economische situatie in de gaten te houden. Neemt de politieke instabiliteit toe? Dan kan het verstandig zijn om te wachten met je investering.

Wel of niet Harley-Davidson aandelen kopen?

Harley-Davidson is een sterk merk met een goede reputatie. Dit kan het interessant maken om Harley-Davidson aandelen kopen. Het is we belangrijk om te onderzoeken hoe Harley-Davidson presteert in vergelijking met de concurrentie. Ook is het slim om de politieke ontwikkelingen in de gaten te houden, aangezien politieke spanningen het bedrijf in het verleden veel geld hebben gekost.

Bekijk vervolgens of Harley-Davidson binnen je risicoprofiel past. Heb je nog steeds interesse in Harley-Davidson aandelen? Dan kan je een belegging overwegen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *