Harley-Davidson aandelen kopen

Harley-Davidson is een bekende Amerikaanse producent van motoren. De motoren zijn ook internationaal bekend wat het interessant maakt om hun aandelen te kopen. In dit artikel bespreken we hoe je het beste kunt beleggen in Harley-Davidson.

Waar kan je Harley-Davidson aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Harley-Davidson? Dan kan het slim zijn om voor de lange termijn te investeren in Harley-Davidson aandelen. In de onderstaande tabel zie je waar je dit het beste kunt doen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Harley-Davidson. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Harley-Davidson
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Harley-Davidson met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Harley-Davidson?

Nieuwsberichten kunnen de aandelenkoers van Harley-Davidson flink laten schommelen. Wanneer de internationale concurrentiepositie verslechterd door hogere invoertarieven, dan kan de aandelenkoers onder druk komen te staan.

Wil je actief beleggen in het prijsverloop van het aandeel Discovery? Dat kan bij Plus500! Bij Plus500 kan je door gebruik te maken van CFD’s zowel speculeren op prijsstijgingen als prijsdalingen van het Harley-Davidson aandeel. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden direct gratis uit te proberen met een demo:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Harley-Davidson?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Harley-Davidson zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke koers je CFD aandelen Harley-Davidson kunt kopen:

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Harley-Davidson

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Harley-Davidson.

Analyse van Harley-Davidson

Voordat je besluit of je Harley-Davidson wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Harley-Davidson zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Harley-Davidson zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Harley-Davidson in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Harley-Davidson gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Harley-Davidson is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over Harley-Davidson

Door het Amerikaanse bedrijf Harley-Davidson worden motorfietsen geproduceerd. Het zijn betrouwbare motorfietsen met een herkenbaar geluid. Deze motorfietsen hebben een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud van minimaal 601 cc en maximaal 1900 cc. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Milwaukee, Wisconsin.

De geschiedenis van het bedrijf

William S. Harley en Arthur Davidson sleutelden in 1901 aan hun eerste motorfiets. Ze wilden een motorfiets bouwen die eenvoudig te bedienen was en die een prettige rijervaring bood. De broers Walter en William Davidson hielpen ook mee om de eerste motorfiets te bouwen.

In 1903 werden de eerste modellen aan het publiek gepresenteerd.  Na 1903 kwamen er steeds meer verschillende modellen op de markt. Echt bekend werd het merk in de Tweede Wereldoorlog. Toen werden er een groot aantal motorfietsen geleverd aan het Amerikaanse leger. Deze onder de naam Liberator geleverde motorfietsen hadden een 750 cc zijklepmotor.

De Verenigde Staten en Europa zijn belangrijke afzetgebieden voor het bedrijf. Circa 60% van de motorfietsen wordt verkocht in de Verenigde Staten. In de VS en in Europa wordt driekwart van de omzet gerealiseerd. Ook Australië Japan en Canada zijn belangrijke afzetgebieden. Wanneer je wilt beleggen in Harley-Davidson, is het belangrijk om de grootste afzetmarkten van het bedrijf goed in de gaten te houden.

Harley Davidson aandelen kopen

De verkoop en terugkoop van het bedrijf

Kort na de beursgang van Harley-Davidson in 1965 werd er door de Bangor Punta Corporation een poging gedaan tot vijandelijke overname van het bedrijf. De geschrokken Raad van Bestuur van het bedrijf besloot om zelf te gaan zoeken naar een geschikte overnamekandidaat.

De geschikte overnamekandidaat was American Machine en Foundry (AFM). Dit is een conglomeraat van bedrijven met allerlei producten. In januari 1969 werd Harley-Davidson verkocht aan AFM. In 1967 werd Gus Davis directeur van het bedrijf. Hij was de eerste directeur die geen lid was van de families Harley-of Davidson.

Onder aanvoering van Willie G. Davidson, die de kleinzoon was van de oprichter Arthur Davidson, werd in februari 1981 een wilsverklaring getekend met AMF over de terugkoop van Harley-Davidson. Toen de deal op 16 juni 1991 de deal rond was werd Harley-Davidson voor een bedrag van 75 miljoen dollar teruggekocht.

Harley Davidson geraakt door handelsconflict tussen de VS en de Europese Unie

In 2019 is Harley Davidson een van de bedrijven die geraakt worden door het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en de EU. De door de EU ingestelde invoertarieven hebben er mede toe geleid dat de winst in het afgelopen kwartaal met 24 procent is gedaald. Deze winstdaling is wel minder groot dan analisten hadden voorspeld.

In de twee jaar voor 2019 is Harley-Davidson vaker het doelwit geweest van de door de EU en China ingevoerde invoertarieven. Die invoertarieven waren een represaille voor de door de Amerikanen ingevoerde invoertarieven op Europese en Chinese producten.

De Amerikaanse importtarieven op buitenlandse producten hebben tot gevolg dat door Harley Davidson geïmporteerde producten duurder worden. In 2019 hebben de handelsconflicten het bedrijf een bedrag van circa 120 miljoen dollar gekost.

Het is daarom aan te raden wanneer je Harley Davidson aandelen wilt kopen om de economische situatie in de gaten te houden. Neemt de politieke instabiliteit toe? Dan kan het verstandig zijn om te wachten met je investering.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *