Openingstijden aandelenbeurs Amerika

Ben je op zoek naar de actuele openingstijden van de aandelenbeurs van Amerika? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres! Je kan hier de normale handelstijden van de beurs vinden in de Nederlandse tijd. Op die manier weet je wanneer je actief kunt beleggen in de Verenigde Staten.

Wanneer is de Amerikaanse beurs open?

In Amerika gaan de beurzen om 9:30 lokale tijd open en ze gaan om 16:00 lokale tijd weer dicht. In Nederland betekent dit dat de beurshandel in Amerika begint om 15:30 Nederlandse tijd en weer sluit om 22:00 Nederlandse tijd.

Tip: let op deze tijden!

Het is aan te raden om goed op deze openingstijden te letten. De Amerikaanse beurs is de grootste beurs van de wereld. De manier waarop de beurs opent, kan dan ook een direct effect hebben op andere internationale beurzen.

Veel actieve beleggers houden de Amerikaanse beurs dan ook goed in de gaten. Gaat het goed in de Verenigde Staten? Dan is de kans groter dat de beurzen in andere landen het ook goed doen.

beleggen amerika

Wanneer is beurs van de Verenigde Staten gesloten?

De beurs van de Verenigde staten is op speciale dagen gesloten. Hieronder zie je een chronologisch overzicht van de dagen waarop je niet kunt handelen op de beurs.

 • 1 januari 2020 vanwege nieuwjaarsdag
 • 20 januari 2020 vanwege Martin Luther Kings dag
 • 17 februari 2020 president dag in Amerika
 • 10 april 2020 vanwege Goede Vrijdag
 • 25 mei 2020 vanwege memorial dag
 • 3 juli 2020 vanwege Onafhankelijkheidsdag
 • 7 september 2020 vanwege labor day
 • 26 november 2020 vanwege Thanksgiving day
 • 28 november 2020 vanwege Early close
 • 24 december 2020 vanwege kerstavond
 • 25 december 2020 vanwege kerstdag

Met thanksgiving en Kerst zijn de markten wel gedeeltelijk open. Ze sluiten op die dagen vroeger dan normaal.

Onverwachte sluitingen

Het kan ook voorkomen dat de beurs van de Verenigde Staten onverwacht sluit. Dit gebeurt vaak tijdens een bijzondere gebeurtenis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grootschalige ramp die tot paniek kan leiden. De beurs ging bijvoorbeeld dicht nadat twee vliegtuigen zich in het World Trade Center boorden. Met een vergelijkbare sluiting wordt geprobeerd om een al te sterke crash tegen te gaan.

De bekendste Amerikaanse beurzen

In Nederland hebben we maar één bekende beurs, de AEX. In Amerika zijn er meerdere. Hieronder lees je wat de bekendste Amerikaanse beurzen zijn:

New York Stock Exchange

De New York Stock Exchange of in het kort ook wel NYSE is de grootste aandelenbeurs van de wereld. Bij de NYSE wordt er zowel live op de vloer als digitaal gehandeld. Op de NYSE worden vooral de wat meer traditionele grote ondernemingen genoteerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Coca Cola en Ford Motor. Wil je in detail de openingstijden van de NYSE bestuderen? Klik dan hier voor een duidelijk overzicht!

NASDAQ

De NASDAQ is een volledig digitale beurs. Op deze beurs worden veel moderne technologie aandelen verhandeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bedrijven als Apple en Microsoft. Ondanks het feit dat deze beurs volledig digitaal is, zie je nog steeds dat de beurs op bepaalde momenten opent en sluit. Wil je in detail de openingstijden van de NASDAQ bestuderen? Klik dan hier voor een duidelijk overzicht!

Tip: met de Dow Jones kan je in de grootste 30 Amerikaanse bedrijven beleggen.

Beleggen tijdens sluiting

Ook wanneer de beurzen gesloten zijn, kan je vaak al beleggen. Je kan handelen op de zogenaamde voorbeurs. In Nederland kan je bijvoorbeeld al vanaf 10 uur handelen in Amerikaanse aandelen op de voorbeurs. Maar hoe werkt beleggen op de voorbeurs precies? In dit artikel bekijken we hoe je ook tijdens een sluiting kunt beleggen op de beurs.

Waar kan je beleggen in de Amerikaanse beurs?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je tegen de voordeligste tarieven kunt beleggen in de Amerikaanse beurs:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor Amerikaanse aandelen Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €0,50 + USD 0,004 per aandeel Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen $0,01 per aandeel met $5 minimum Meer informatie Aanmelden

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment