Openingstijden aandelenbeurs Amerika (2024)

Ben je op zoek naar de actuele openingstijden van de aandelenbeurs van Amerika? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres! Je kan hier de normale handelstijden van de beurs vinden in de Nederlandse tijd. Op die manier weet je wanneer je actief kunt beleggen in de Verenigde Staten.

Wanneer is de Amerikaanse beurs open?

In Amerika gaan de beurzen om 9:30 lokale tijd open en ze gaan om 16:00 lokale tijd weer dicht. In Nederland betekent dit dat de beurshandel in Amerika begint om 15:30 Nederlandse tijd en weer sluit om 22:00 Nederlandse tijd.

Tip: let op deze tijden!

Het is aan te raden om goed op deze openingstijden te letten. De Amerikaanse beurs is de grootste beurs van de wereld. De manier waarop de beurs opent, kan dan ook een direct effect hebben op andere internationale beurzen.

Veel actieve beleggers houden de Amerikaanse beurs dan ook goed in de gaten. Gaat het goed in de Verenigde Staten? Dan is de kans groter dat de beurzen in andere landen het ook goed doen.

beleggen amerika

Wanneer is beurs van de Verenigde Staten gesloten in 2023?

De beurs van de Verenigde Staten is op speciale dagen gesloten. Hieronder zie je een chronologisch overzicht van de dagen waarop je niet kunt handelen op de beurs.

DatumFeestdagOpeningstijden
1 januariNieuwjaarsdagGesloten
15 januariMartin Luter King Junior dayGesloten
19 februariWashington’s BirthdayGesloten
29 maartGoede VrijdagGesloten
27 meiMemorial DayGesloten
19 juniJuneteenthGesloten
3 juliOnafhankelijkheidsdag9:30-13:00
3-4 juliOnafhankelijkheidsdagGesloten
2 septemberLabor DayGesloten
28 NovemberThanksgiving DayGesloten
29 novemberThanksgiving Day9:30-13:00
24 decemberKerstdag9:30-13:00
25 decemberKerstGesloten

Met thanksgiving en Kerst zijn de markten wel gedeeltelijk open. Ze sluiten op die dagen vroeger dan normaal.

Onverwachte sluitingen

Het kan ook voorkomen dat de beurs van de Verenigde Staten onverwacht sluit. Dit gebeurt vaak tijdens een bijzondere gebeurtenis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grootschalige ramp die tot paniek kan leiden.

De beurs ging bijvoorbeeld dicht nadat twee vliegtuigen zich in het World Trade Center boorden. Met een vergelijkbare sluiting wordt geprobeerd om een al te sterke crash tegen te gaan.

Openingstijden bekendste Amerikaanse beurzen (Nederlandse tijd)

  • Chicago Board Options Exchange (CBOE) (opties) – 00:00-23:00
  • Chigago Mercantile Exchange (CME) (futures/opties) – 00:00 – 23:00
  • NASDAQ (aandelen) – 15:30 – 22:00
  • New York Mercantile Exchange (NYMEX) (futures) – 00:00 – 23:00
  • New York Stock Exchange (aandelen) – 15:30 – 22:00
  • New York stock exchange MKT (AMEX) (aandelen) – 00:00 – 23:00
  • New York Stock Exchange Arca (aandelen) – 15:30 – 22:00

New York Stock Exchange

De New York Stock Exchange of in het kort ook wel NYSE is de grootste aandelenbeurs van de wereld. Bij de NYSE wordt er zowel live op de vloer als digitaal gehandeld. Op de NYSE worden vooral de wat meer traditionele grote ondernemingen genoteerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Coca-Cola en Ford Motor. Wil je in detail de openingstijden van de NYSE bestuderen? Klik dan hier voor een duidelijk overzicht!

NASDAQ

De NASDAQ is een volledig digitale beurs. Op deze beurs worden veel moderne technologieaandelen verhandeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bedrijven als Apple en Microsoft. Hoewel deze beurs volledig digitaal is, zie je nog steeds dat de beurs op bepaalde momenten opent en sluit. Wil je in detail de openingstijden van de NASDAQ bestuderen? Klik dan hier voor een duidelijk overzicht!

Tip: met de Dow Jones kan je in de grootste 30 Amerikaanse bedrijven beleggen.

Waar kan je beleggen in de Amerikaanse beurs?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je tegen de voordeligste tarieven kunt beleggen in de Amerikaanse beurs:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Aandelen op de Amerikaanse beurs worden verhandeld in de dollar. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Amerika.

Ook wanneer de beurzen gesloten zijn, kan je vaak al beleggen. Je kan handelen op de zogenaamde voorbeurs. In Nederland kan je bijvoorbeeld al vanaf 10 uur handelen in Amerikaanse aandelen op de voorbeurs. Maar hoe werkt beleggen op de voorbeurs precies? In dit artikel bekijken we hoe je ook tijdens een sluiting kunt beleggen op de beurs.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *