Peloton aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Fitness is booming en Peloton speelt mooi in op deze trend! Deze Amerikaanse onderneming verkoopt fitnessapparatuur en lidmaatschappen waarmee je online lessen kunt volgen. In dit artikel bespreken we hoe je kunt beleggen in Peloton door de aandelen te kopen.

Hoe kan je Peloton aandelen kopen?

Je kunt Peloton aandelen kopen bij een online broker. Een broker is een bedrijf dat het mogelijk maakt voor particuliere beleggers om actief te handelen op de beurs.

Bij sommige brokers kan je geheel zonder vaste commissies de aandelen Peletoon kopen: dit is extra aantrekkelijk wanneer je ook met kleinere bedragen belegt. In het brokeroverzicht zie je direct waar je in Peloton aandelen kunt beleggen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Peloton. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Peloton & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Peloton?

Wil je de laatste beursontwikkelingen actief volgen? Dat kan! Bij Plus500 kan je door gebruik te maken van CFD’s zowel posities openen op stijgende als op dalende koersen. Dit is voordelig, aangezien je op die manier onder alle marktomstandigheden kunt handelen. Gebruik de onderstaande knop om het verhandelen van Peloton CFD’s direct uit te proberen:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is de actuele aandelenkoers van Peloton?

Ben je benieuwd naar de actuele CFD aandelenkoers van Peloton? Gebruik de onderstaande knoppen om direct een belegging te openen op het bedrijf:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Peloton

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Peloton.

Analyse van Peloton

Voordat je besluit of je Peloton wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Peloton zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Peloton zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Peloton in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Peloton gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Peloton is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het slim zijn om Peleton aandelen te kopen?

  • Groeimarkt: gezondheid staat steeds centraler, hier kan Peleton als producent van fitnessapparatuur goed op inspelen. Bovendien biedt Peleton een unieke combinatie van software en hardware waardoor reallife work-outs worden gestimuleerd.
  • Lidmaatschap: Peleton verdient iedere maand geld door haar lidmaatschap model.
  • Merknaam: Peleton is een bekende merknaam met een goede reputatie.
  • Veel klanten: Peleton heeft een grote en trouwe groep klanten.
  • Distributie: de producten van Peleton zijn sinds kort beschikbaar op Amazon & bij de retail zaken van Dick’s Sporting Goods. Hierdoor wordt het makkelijker voor consumenten om de sportapartuur te kopen.
  • Gezondheid: steeds meer mensen zijn actief met hun gezondheid bezig, hier kan een bedrijf als Peleton slim op inspelen.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Peleton aandelen?

  • Duur: de producten van Peleton zijn relatief duur, waardoor het bedrijf maar een beperkte groep mensen kan bereiken. Recent heeft het bedrijf de prijzen van haar producten verder verhoogd.
  • Supply chain problemen: het bedrijf heeft in het verleden problemen gehad met leveringen wat een negatieve impact heeft op de reputatie van het bedrijf.
  • Afhankelijkheid: Peleton is voornamelijk afhankelijk van de Amerikaanse markt, waardoor economische en politieke gebeurtenissen een grote impact kunnen hebben op de prestaties binnen het bedrijf.
  • Intense concurrentie: Peleton ervaart sterke concurrentie van andere producenten van fitnessapparatuur.
  • Dalende vraag: na de pandemie zijn mensen weer vaker in de fitness te vinden, waardoor de vraag naar apparatuur voor thuisgebruik daalt. Het bedrijf ontslaat dan ook veel werknemers en sluit winkels.
  • Investeringen: ondanks dalende vraag, investeerde Peleton juist in productiecapaciteit. Hierdoor neemt het verlies van het bedrijf sneller toe.

Wat zijn de grootste concurrenten van Peleton?

  • NordicTrack
  • Echelon Fitness
  • Beachbody
  • Tonal
  • iFit

Hoe kan je beleggen in Peleton

Stap 1: je hebt een account bij een betrouwbare broker nodig. Met een aandelen broker kan je zelf aandelen Peleton kopen & verkopen.

Stap 2: activeer vervolgens je account door een kopie van je paspoort en een bewijs van je adres te uploaden. Houd er rekening mee dat het enkele dagen kan duren voordat deze documenten zijn goedgekeurd.

Stap 3: stort vervolgens geld vanaf je bankrekening naar je aandelen rekening.

Stap 4: selecteer het aandeel Peleton en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Met een marktorder koop je het aandeel direct tegen de geldende prijs en met een limietorder vul je zelf een prijs in waartegen je Peleton aandelen wilt kopen.

Over het bedrijf Peloton

Peleton produceert populaire fitness apparaten en combineert deze met de verkoop van digitale fitnesslidmaatschappen. Hiermee probeert het bedrijf door een combinatie van hardware & software de sportschool in huis te brengen.

Twee bedrijfsvoeringen

De diensten van Peloton zijn opgedeeld in twee afdelingen. De eerste afdeling houdt zich bezig met de levering van fitnesstoestellen. Deze toestellen kunnen geleverd worden aan zowel sportscholen als mensen die thuis een spinningklasje willen kunnen doen.

Daarnaast zorgt Peloton er ook voor dat je, vooral als thuissporter, niet maar in de wilde weg hoeft te sporten zonder dat je zeker weet of je je work-out wel goed doet. Peloton heeft namelijk ook een dienst waarin je als sporter onbeperkt verschillende fitnesslessen kunt volgen om het sporten thuis zo goed en uitgebreid mogelijk te kunnen doen. De lessen zijn aan te vragen via een abonnementsdienst, waardoor gebruikers een vast bedrag per maand betalen en zoveel lessen kunnen volgen als ze willen.

Het mooie aan een abonnementsdienst is dat het bedrijf hierdoor terugkerende inkomsten opbouwt. Dit kan een extra aantrekkelijke reden zijn om Peloton aandelen te kopen.

Populariteit zorgt voor waardestijging

Naar de sportschool gaan is de laatste jaren steeds meer een trend die alsmaar groter wordt. Vooral jongeren tussen de 16 en 35 jaar zijn verkocht aan jezelf in het zweet werken en goed op je lichaam letten. Bedrijven die actief zijn op het gebied van gezondheid kunnen profiteren van deze trend.

Denk je dat deze focus op gezondheid blijft doorzetten in de toekomst? Dan kan het slim zijn om te investeren in Peloton aandelen.

De weg naar winstgevendheid

Peloton is een verlieslijdende onderneming met tientallen miljoen dollars in de rode cijfers ieder jaar. Toch is dit niet te merken als je kijkt naar de cijfers op de beurs. De reden hiervoor kan zijn dat de grootste afnemers van de fitnessapparaten grote sportscholen zijn, en na een grote levering bestellen ze niet direct meer.

Peloton moet het dus vooral hebben van de abonnementen die mensen aanschaffen om thuis te kunnen sporten. Vanwege de hype rondom thuis sporten is dit geen probleem omdat er in de Verenigde Staten miljoenen gebruikers van de dienst zijn, maar dit zijn er niet genoeg om winst te maken.

Bovendien neemt de vraag naar fitnessapparatuur voor thuisgebruik af na de pandemie. Dit terwijl het bedrijf had geïnvesteerd in nieuwe productiecapaciteit. Dit draagt bij aan het verslechteren van de gezondheid van het bedrijf. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je een belegging in Peleton overweegt.

Hype in Nederland

Beleggers van de Nederlandse beurs zullen waarschijnlijk nog niet zo bekend zijn met Peloton. Dit komt doordat de populariteit van het fitnessbedrijf vooral in de Verenigde Staten zichtbaar is. In Nederland maakt bijna niemand gebruik van Peloton, maar dit kan altijd nog veranderen zolang de trend van thuis sporten aanhoudt.

Wel of niet Peleton aandelen kopen?

De aandelenkoers van Peleton is erg volatiel. Na de beursgang steeg de koers van $ 25 naar $ 150 om vervolgens weg te zakken naar $ 10. Wanneer je actief belegt, kan Peleton dus een interessant aandeel zijn.

Peleton is een risicovolle investering. Door het wegvallen van de vraag voor sportapparatuur voor in huis is vraag flink gedaald. Tegelijkertijd heeft het bedrijf juist fors geïnvesteerd in het uitbreiden van haar productiecapaciteit.

Voorheen verkocht het bedrijf haar producten alleen zelf, maar sinds kort werken ze ook samen met bedrijven als Amazon. Dit alles maakt het pijnlijk duidelijk dat het Peleton niet voor de wind gaat. Wees dan ook voorzichtig wanneer je een belegging in Peleton aandelen overweegt.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *