Peloton aandelen kopen

Fitness is booming en Peloton speelt mooi in op deze trend! Deze Amerikaanse onderneming verkoopt fitnessapparatuur en lidmaatschappen waarmee je online lessen kunt volgen. In dit artikel bespreken we hoe je kunt beleggen in Peloton door de aandelen te kopen.

Hoe kan je Peloton aandelen kopen?

Je kunt Peloton aandelen kopen bij een online broker. Een broker is een bedrijf dat het mogelijk maakt voor particuliere beleggers om actief te handelen op de beurs.

Bij sommige brokers kan je geheel zonder vaste commissies de aandelen Peletoon kopen: dit is extra aantrekkelijk wanneer je ook met kleinere bedragen belegt. In het brokeroverzicht zie je direct waar je in Peloton aandelen kunt beleggen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Peloton. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Peloton
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Peloton met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Peloton?

Wil je de laatste beursontwikkelingen actief volgen? Dat kan! Bij Plus500 kan je door gebruik te maken van CFD’s zowel posities openen op stijgende als op dalende koersen. Dit is voordelig, aangezien je op die manier onder alle marktomstandigheden kunt handelen. Gebruik de onderstaande knop om het verhandelen van Peloton CFD’s direct uit te proberen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele aandelenkoers van Peloton?

Ben je benieuwd naar de actuele CFD aandelenkoers van Peloton? Gebruik de onderstaande knoppen om direct een belegging te openen op het bedrijf:

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Peloton

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Peloton.

Analyse van Peloton

Voordat je besluit of je Peloton wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Peloton zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Peloton zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Peloton in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Peloton gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Peloton is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Peloton

In Nederland schieten de verschillende sportscholen en online fitnesslessen al als paddenstoelen uit de grond, maar in de Verenigde Staten doen ze daar nog een schepje bovenop. Hier is Peloton een grote hit. Dit bedrijf is gericht op alle aspecten van fitness voor sportscholen en voor thuis, van het produceren van fitnesstoestellen zoals een loopband of fitnessfietsen tot het geven van online thuislessen voor verschillende trainingen.

Het bedrijf is in de VS beursgenoteerd en daar lijkt het erop dat de activiteiten net zo intensief en gedreven aan het bewegen zijn als de deelnemers die klant zijn van dit overkoepelende merk.

Peloton aandelen kopen

Twee bedrijfsvoeringen

De diensten van Peloton zijn opgedeeld in twee afdelingen. De eerste afdeling houdt zich bezig met de levering van fitnesstoestellen. Deze toestellen kunnen geleverd worden aan zowel sportscholen als mensen die thuis een spinningklasje willen kunnen doen.

Daarnaast zorgt Peloton er ook voor dat je, vooral als thuissporter, niet maar in de wilde weg hoeft te sporten zonder dat je zeker weet of je je work-out wel goed doet. Peloton heeft namelijk ook een dienst waarin je als sporter onbeperkt verschillende fitnesslessen kunt volgen om het sporten thuis zo goed en uitgebreid mogelijk te kunnen doen. De lessen zijn aan te vragen via een abonnementsdienst, waardoor gebruikers een vast bedrag per maand betalen en zoveel lessen kunnen volgen als ze willen.

Het mooie aan een abonnementsdienst is dat het bedrijf hierdoor terugkerende inkomsten opbouwt. Dit kan een extra aantrekkelijke reden zijn om Peloton aandelen te kopen.

Populariteit zorgt voor waardestijging

Naar de sportschool gaan is de laatste jaren steeds meer een trend die alsmaar groter wordt. Vooral jongeren tussen de 16 en 35 jaar zijn verkocht aan jezelf in het zweet werken en goed op je lichaam letten. Dit zorgt ervoor dat de abonnementen en diensten op het gebied van fitness niet aan te slepen zijn en ondernemingen als Peloton steeds meer in waarde stijgen. De aandelen van het Amerikaanse sportbedrijf stijgen steeds meer, waardoor één aandeel al bijna vier keer zoveel waard is tegenwoordig als toen het bedrijf aantreden deed op de beurs.

Denk je dat deze focus op gezondheid blijft doorzetten in de toekomst? Dan kan het slim zijn om te investeren in Peloton aandelen.

De weg naar winstgevendheid

Het bijzondere aan deze waarde is dat de waardestijging van de aandelen haaks staat op de winsten die het bedrijf zelf boekt. Peloton is een verlieslijdende onderneming met tientallen miljoen dollars in de rode cijfers ieder jaar. Toch is dit niet te merken als je kijkt naar de cijfers op de beurs. De reden hiervoor kan zijn dat de grootste afnemers van de fitnessapparaten grote sportscholen zijn, en aangezien deze na een grote levering wel voldoende apparaten hebben staan en in de huidige omstandigheden ook minder of helemaal niet open kunnen. Daardoor valt deze inkomstenbron vrijwel weg.

Peloton moet het dus vooral hebben van de abonnementen die mensen aanschaffen om thuis te kunnen sporten. Vanwege de gigantische hype omtrent thuis sporten is dit geen probleem omdat er in de Verenigde Staten miljoenen gebruikers van de dienst zijn, maar nog niet genoeg om in de zwarte cijfers te komen.

Hype in Nederland

Beleggers van de Nederlandse beurs zullen waarschijnlijk nog niet zo bekend zijn met Peloton. Dit komt doordat de populariteit van het fitnessbedrijf vooral in de Verenigde Staten zichtbaar is. In Nederland maakt vrijwel niemand gebruik van Peloton, maar dit kan altijd nog veranderen zolang de trend van thuis sporten aanhoudt. Nederland is net als de VS een land dat goed meegaat met de fitnesshype en daardoor kan het zo zijn dat Peloton een keer een trip overzees gaat maken.

Wie zich vooral wil kunnen richten op de Nederlandse beurs, maar toch mee wil gaan in de fitnesshype heeft hiervoor ook goede opties. Een Nederlandse equivalent van Peloton genaamd Tacx is ook aardig aan de weg aan het timmeren. Dit bedrijf richt zich dan meer op de apparaten zelf in plaats van de trainingen. Wie eerst wil kijken hoe de beurzen in Nederland gaan met een soortgelijk bedrijf kan dit via aandelen in Tacx proberen om daarna altijd nog richting Amerika te gaan en aandelen voor Peloton aan te schaffen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *