Rite Aid aandelen kopen

Rite Aid is een grote Amerikaanse drogisterijketen. Wat betreft grootte staat het bedrijf in de VS op de derde plaats. In de East Coast is het zelfs de grootste drogisterijketen. Vanwege de inkomsten staat het bedrijf in de Fortune 500 lijst van grootste Amerikaanse bedrijven op plaats 94. Het hoofkantoor van het bedrijf bevindt zich in Camp Hill, Pennsylvania. Wil je beleggen in Rite Aid? In dit artikel kan je lezen waar en hoe je Rite Aid aandelen kunt kopen. Ook vind je hier de actuele koers van het aandeel.

Waar kan je Rite Aid aandelen kopen?

Denk je dat Rite Aid in de toekomst weer naar grote hoogtes gaat stijgen? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Rite Aid aandelen te kopen. Maar waar kan je dit nu eigenlijk het beste doen?

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Rite Aid. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Rite Aid & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in aandelen Rite Aid

Het kan erg interessant zijn om actief te beleggen in het aandeel Rite Aid. Het aandeel was op het dieptepunt wat minder dan een dollar waard. Later in 2016 steeg de waarde naar boven de 150 dollar. Je had in een paar jaar tijd 150X zoveel geld kunnen hebben voor elke euro die je in het bedrijf zou investeren. Door actief te handelen kan je profiteren van dit soort schommelingen.

Ondertussen is de koers namelijk weer flink ingestort. Door short te gaan kan je ook weer speculeren op dalende koersen wat natuurlijk erg interessant kan zijn. Maar waar kan je het beste actief handelen in aandelen? Plus500 is een goede broker om actief te beleggen in CFD’s. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden gratis uit te proberen door middel van een demo :

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is de actuele koers van Rite Aid?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van Rite Aid? Hieronder zie je het koersverloop van de CFD Rite Aid aandelen. Ook kan je door middel van de knoppen direct een nieuwe positie openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Rite Aid

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Rite Aid.

Analyse van Rite Aid

Voordat je besluit of je Rite Aid wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Rite Aid zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Rite Aid zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Rite Aid in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Rite Aid gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Rite Aid is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het slim on te investeren in Rite Aid?

Voordat je Rite Aid aandelen koopt, is het belangrijk om te onderzoeken of een investering momenteel verstandig is. Een grote bedreiging voor Rite Aid is de sterke concurrentie. De internetgigant Amazon is bijvoorbeeld begonnen met het online verkopen van medicijnen. Nu mensen steeds vaker producten online kopen & verkopen, kan dit een grote bedreiging zijn voor de toekomst van Rite Aid.

Ook andere, meer traditionele bedrijven concurreren met Ride Aid voor marktaandeel: CSV Health doet het in Amerika bijvoorbeeld erg goed. Om toch een sterke positie op te bouwen werkt Rite Aid tijdens de coronapandemie samen met de Amerikaanse overheid: het bedrijf heeft 25 zelftest locaties geopend in acht verschillende staten. Dit kan natuurlijk een positieve bijdrage leveren aan de reputatie van het bedrijf.

Een aantrekkelijk punt om te investeren in Rite Aid, zijn de dividenduitkeringen. Aandeelhouders ontvangen jaarlijks een solide dividend waardoor je met een investering in Rite Aid ook een inkomen kunt opbouwen.

Toch moet je oppassen met investeringen in Rite Aid: retail bedrijven zijn niet de toekomst en de gloriedagen lijken voorbij. De reverse stock split waarbij 20 aandelen werden omgezet naar 1 aandeel is daar een recent voorbeeld van. Het aandeel is dan ook flink minder waard dan vroeger: niet lang geleden was een aandeel nog ruim 200 dollar waard of in de hoogtijdagen zelfs 1000 dollar. Rite Aid is daarom wellicht een beter aandeel voor de actieve handelaar.

De geschiedenis van Rite Aid

De geschiedenis van het bedrijf begint in 1962. Toen werd in Scranton, Pennsylvenia het Thrift Three Discount Centre, de eerste winkel, geopend. De naam van het groeiende bedrijf werd een aantal jaren later gewijzigd in Rite Aid. In 1968 werd het bedrijf een naamloze vennootschap. Onder het symbool RAD worden de aandelen van het bedrijf sinds 2017 verhandeld op de New York Stock Exchange.

De groei van het bedrijf

Rite Aid had tien jaar na de opening van eerste winkel 420 locaties in 10 staten. Na het verwerven van A-420 store kwamen er meer dan 2.000 locaties bij. Ook door andere overnames, zoals de overname van Gray Drug in 1987 en Peoples Drug’s 114 Unit Lane Drug in Ohio in 1989, nam het aantal locaties verder toe. Na 1989 werden nog andere bedrijven overgenomen. Zo werden in 2017 1858 Eckerd Pharmacy en Brooks Pharmacy Stores verworven. Voor deze winkels werd 3,4 miljard dollar betaald. De winkels kregen de naam Rite Aid.

Het bedrijf sloot ook een aantal partnerschappen met bedrijven. Zo werd er bijvoorbeeld in 1999 een partnerschap gesloten met de General Nutricion Corporation. De GNG-ministores werden onderdeel van de Rite Aid pharmacies.

Problemen voor Rite Aid

Het bedrijf kwam in problemen. Problemen ontstonden bijvoorbeeld in 2004 toen beweerd werd dat het bedrijf bij Amerikaanse ziektekostenverzekeraars valse claims op recepten had ingediend. Rite Aid besloot om een schikking van 7 miljoen gulden te betalen.

Het bedrijf kwam ook in de problemen na de aankoop van de circa 1850 Brook en Ekkert Stores in augustus 2007. De verliezen van het bedrijf stegen dat jaar tot recordhoogte. Toen Rite Aid het integratieproces begon daalde de netto-inkomsten scherp. Het aandeel verloor 75% van zijn waarde. Op het dieptepunt, op 11 september 2008, was een aandeel 0,98 dollar waard.

Geen volledige overname van Rite Aid door Wall Green

In 2017 ziet Wall Green af van een overname van een volledige overname van zijn verlieslijdende branchegenoot Rite Aid. Waarom? Omdat die overname waarschijnlijk niet de goedkeuring heeft van de toezichthouders. Wel worden er, voor een bedrag van 5,2 miljard dollar, 2186 winkels overgenomen. Vanwege het niet doorgaan van de oorspronkelijke fusiedeal betaalt Wall Green een schadevergoeding van 325 miljoen dollar aan Rite Aid.

Geen overname van Rite Aid door Albertson

In 2018 wilde branchegenoot Albertson Rite Aid, inclusief de niet door Wall Green overgenomen winkels, in zijn geheel overnemen. Ook deze fusie ging echter niet door. De aandeelhouders waren tegen het plan. Daarom werd de geplande overname geannuleerd. Denk je dat er in de toekomst een overname gaat plaatsvinden? Dan kan beleggen in Rite Aid zomaar interessant zijn.

Rite Aid in cijfers

Het bedrijf had in 2019 een omzet van 21,64 miljard dollar. Er werd dat jaar een verlies geleden van 422 miljoen dollar. Het bedrijf heeft 53.100 medewerkers (2019).

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *