Discord aandelen kopen (2024): hoe beleg je in Discord?

Wil je in Discord aandelen beleggen? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! Je leest hier direct hoe je Discord aandelen kunt kopen!

Hoe kan je Discord aandelen kopen?

Discord is op het moment van schrijven nog niet beursgenoteerd, maar de IPO zit eraan te komen. Je kunt een account aanmaken bij één van de volgende brokers zodat je direct Discord aandelen kunt kopen zodra het bedrijf naar de beurs gaat:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Discord. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Discord & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wist je dat je ook in Discord kunt beleggen door aandelen te kopen van bedrijven die in het bedrijf hebben geïnvesteerd? De volgende bedrijven hebben bijvoorbeeld geld ingelegd en zijn daardoor op kleine schaal mede-eigenaar van Discord:

  • Sony: een bekend Japans bedrijf in de entertainmentsector.
  • Tencent: één van de grootste sociale mediabedrijven in China.

Houd er rekening mee dat je met een investering in deze bedrijven niet direct in Discord investeert. Het is daarom belangrijk om ook de andere bedrijfsactiviteiten te onderzoeken. Wanneer Discord goede prestaties neerzet, maar de andere bedrijfsonderdelen slecht presteren, kan de aandelenkoers alsnog dalen.

Over Discord

Discord is een online platform dat is ontworpen voor gamers om te communiceren. Alhoewel dit het originele doel was, biedt het platform tegenwoordig allerlei soorten community’s aan.

Discord werd opgericht in 2015 door Jason Citron en Stanislav Vishnevskiy als alternatief voor voicechat- en messaging games. Na diverse financieringsrondes heeft het bedrijf miljarden opgehaald en is klaar voor de IPO. Naar verwachting zal de IPO plaatsvinden in 2023: maak daarom een account aan bij een betrouwbare broker zodat je goed voorbereid bent.

Hoe verdient Discord geld?

Het bedrijf verdient geld door het aanbieden van extra diensten. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld betalen voor lidmaatschappen, virtuele stickers en andere uitbreidingen. In het tweede kwartaal van 2022 behaalde Discord hiermee een ruim $ 28 miljoen aan inkomsten.

Wat is de koers & koersverwachting van Discord?

Het is nu nog lastig om voorspellingen te doen over de koers van Discord. Wanneer de aandelen op de beurs genoteerd worden, kan je hier de laatste koers raadplegen.

Waarom kan het interessant zijn om Discord aandelen te kopen?

Discord kan vanwege de betrokken gebruikers een aantrekkelijke belegging zijn. Binnen het platform zijn ruim 150 miljoen gebruikers actief.

Deze gebruikers waarderen Discord vanwege de hoge mate van flexibiliteit. Binnen elke community kan alles aangepast worden: van de emoji’s tot de gebruikersrollen. Hierdoor kan het platform gebruiken voor allerlei soorten communities wat het erg gebruiksvriendelijk maakt.

Wat zijn de risico’s van beleggingen in Discord?

De concurrentie is een groot risico voor de aandelen van Discord. Discord concurreert met andere communicatie applicaties zoals Skype & Slack en sociale netwerken zoals Facebook en TikTok.

Een ander probleem is het modereren van inhoud. Discord wordt veel gebruikt voor het verspreiden van nepnieuws en haat. Wanneer het Discord niet lukt om dit op te lossen, kan het investeerders afschrikken.

Discord moet ook nog steeds winstgevend worden: het zal dan ook een uitdaging zijn voor Discord om aantrekkelijke verdienmodellen te vinden.

Is het slim om Discord aandelen te kopen?

Veel mensen vragen me of het slim is om Discord aandelen te kopen. Door het grote aantal gebruikers heeft Discord als investering zeker potentieel, maar het is belangrijk om te overwegen of de risico’s en het potentiële rendement met elkaar in evenwicht zijn.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *