Instacart aandelen kopen (2024) – analyse + beleggen tips!

Instacart is een populaire boodschappendienst waarmee je in Amerika vanuit je luie stoel boodschappen kunt bestellen. Heb je vertrouwen in Instacart? Ontdek hier direct hoe je Instacart aandelen kunt kopen.

Waar kan je Instacart aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomstplannen van Instacart? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Doe wel eerst voldoende onderzoek en bepaal of dit het beste moment is om te investeren in Instacart.

Bij de volgende brokers kan je beleggen in Instacart tegen gunstige tarieven:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Instacart. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Instacart & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Je kunt pas in Instacart beleggen, nadat het bedrijf naar de beurs is gegaan. Tot die tijd kan je wel indirect in Instacart investeren door aandelen te kopen in T. Rowe Price Group (NASDAQ: TROW). Dit Amerikaanse investeringsfonds beheert $1 triljoen en heeft geïnvesteerd in Instacart. Houd er rekening mee dat je in dit geval ook in alle andere investeringen van het fonds belegt.

Waarom kan het slim zijn om Instacart aandelen te kopen?

 • Groeimarkt: de vraag naar online diensten voor het bezorgen van boodschappen neemt nog steeds toe.
 • Veel klanten: Instacart heeft een trouwe groep klanten opgebouwd in Amerika
 • Samenwerkingen: Instacart werkt samen met een grote groep aan supermarkten.
 • Inkomsten: het bedrijf verdient geld door bezorgkosten door te rekenen en door lidmaatschappen te verkopen.
 • Innovatie: Instacart speelt goed in op de markt. Sensioren kunnen hun boodschappen bijvoorbeeld via de telefoon bestellen.
 • Lidmaatschap: Instacart profiteert van een stabiele, vaste inkomstenstroom door een lidmaatschap te verkopen.
 • Expansie: Instacart groeit door nieuwe markten te betreden. Het bedrijf is bijvoorbeeld sinds kort ook actief in Canada.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Instacert aandelen?

 • Intense concurrentie: Instacart ervaart intense concurrentie van partijen als Amazon Fresh en Walmart Grocery.
 • Afhankelijkheid: Instacart is voor haar succes sterk afhankelijk van enkele grote retailers.
 • Arbeidskosten: de leveringskosten stijgen, waardoor de winstgevendheid van het bedrijf onder druk kan komen te staan.
 • Reguleringen: de regels rondom bezorgdiensten worden steeds strenger. Dit kan de toekomstige groei van Instacart beperken.

Wat zijn de grootste concurrenten van Instacart?

 • Amazon Fresh: deze bezorgdienst biedt een uitgebreid aanbod aan diensten voor de Amazon Prime leden.
 • Walmart Grocery: ook Walmart biedt sinds kort een eigen bezorgdienst aan.
 • Shipt: gebruikers kunnen een lidmaatschap afsluiten en vervolgens producten van Target en Costco op dezelfde dag laten bezorgen.
 • Peapod: deze bezorgdienst wordt aangeboden door de multinational Ahold Delhaize.
 • FreshDirect: deze online-bezorgdienst is actief in New York.

Instacart aandelen kopen

Over Instacart

Boodschappen doen gebeurt steeds vaker vanuit huis. Er ontstaan dan ook steeds meer online supermarkten. In Nederland is Picnic een bekende partij, maar in de Verenigde Staten hebben ze daarvoor Instacart.

Instacart is een service voor het bezorgen en ophalen van boodschappen. Instacart heeft afspraken met diverse deelnemende winkeliers. Klanten kunnen boodschappen doen door hun wensen door te geven via de website of app en daarna gaat een personal shopper voor je aan de slag om de gewenste spullen bij elkaar te shoppen en naar je op te sturen.

Nu mensen het steeds drukker krijgen, kan zeker de mogelijkheid om een personal shopper in te zetten de winstgevendheid van het bedrijf ten goede komen. Dit kan het interessant maken om te investeren in Instacart aandelen.

Beursgang Instacart

De aandelen van Instacart zullen binnenkort verhandelbaar zijn op de NASDAQ. De waarde van Instacart wordt getaxeerd op zo’n 30 miljard Amerikaanse dollar. Dit bedrag laat al merken dat de waarde van Instacart hoog wordt ingeschat. Niet alleen omdat oprichter Mehta, die het bedrijf tegenwoordig heeft verkocht aan Maplebear Inc., bekendstaat als een grote en succesvolle ondernemer, maar ook vanwege de huidige markt.

Online je boodschappen doen wint steeds meer terrein. Steeds meer mensen vinden het fijn om niet zelf naar de supermarkt te hoeven of hebben hier te weinig tijd voor. Bezorgdiensten als Instacart worden daarom steeds meer gewild door verschillende doelgroepen in de samenleving en daardoor kan Instacart steeds meer groeien. Door Instacart aandelen te kopen kan je inspelen op deze trend.

Hoe kan je beleggen in Instacart?

 1. Open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker
 2. Zoek en selecteer het aandeel Instacart
 3. Vul het bedrag in dat je wilt investeren
 4. Plaats de order door op kopen te drukken
 5. Vergeet niet om regelmatig je belegging te evalueren

Geschiedenis van Instacart

Instacart is in 2012 opgericht door Apoorva Mehta, een ondernemer uit India die in het jaar 2000 verhuisde naar Canada. Mehta is een verfijnde ondernemer die veel verschillende bedrijven heeft oprichtt. Hij had al ervaring op het gebied van pakketbezorging door zijn werkzaamheden met multinationals als Blackberry en Amazon.

Instacart is oorspronkelijk opgericht in de Amerikaanse stad San Francisco in Californië. Tegenwoordig opereert Instacart in 5500 steden verspreid door heel het Noord-Amerikaanse continent. Vooral in Amerikaanse steden als Boston, Chicago, Miami en de hoofdstad Washington DC is de service erg actief. Deelnemende winkeliers bestaan uit de verschillende grote retailers waaronder het welbekende Wal-Mart, M&M Food Market, Staples Canada en Costco, maar bijvoorbeeld ook de Amerikaanse en Canadese filialen van Aldi.

Doordat Instacart verspreid is over veel verschillende locaties, kunnen de risico’s gespreid worden. Bovendien kan Instacart hierdoor schaalvoordelen inzetten. Dit kan een goede reden zijn om te investeren in Instacart door de aandelen te kopen.

De koers van Instacart aandelen

De koers van de aandelen van Instacart is natuurlijk nog onbekend, omdat de beursgang nog moet plaatsvinden. De vooruitzichten zijn echter gunstig, aangezien het laten bezorgen van boodschappen steeds populairder wordt.

Is het verstandig om te investeren in Instacart?

Instacart heeft erg goede prestaties neergezet tijdens de coronapandemie: dit is niet gek wanneer je bedenkt dat mensen meer thuis zijn en daardoor eerder geneigd zijn om boodschappen te bestellen. Hier verdienen ze goed geld aan: je betaalt in Amerika tussen de $ 6 en $ 8 per order en je kunt ook $ 149 betalen voor een lidmaatschap. Met dit lidmaatschap worden je boodschappen binnen 2 uur bezorgd. Het mooie aan dit concept is dat het een mooie, vaste inkomstenstroom opbouwt voor het bedrijf.

Innovatie

Instacart luistert bovendien goed naar haar klanten: senioren kunnen bijvoorbeeld via de telefoon bestellen. Dit is slim, aangezien veel oude mensen het lastig vinden om via het internet boodschappen te bestellen. Tegelijkertijd zijn ze niet erg mobiel en hebben ze vaak juist wel veel geld te besteden. Hierdoor kan Instacart haar winstgevendheid verbeteren wat een goede reden kan zijn om de aandelen te kopen.

Expansie

Instacart werkt samen met een grote groep aan retailers en bereidt nog steeds uit naar nieuwe regio’s. Zo is Instacart sinds kort ook actief in Canada wat de winstgevendheid natuurlijk verder kan laten groeien. Geloof je dat Instacart het ook in de toekomst goed blijft doen? Dan kan het aantrekkelijk zijn om te beleggen in Instacart.

Opletten

Let wel goed op of de groei kan doorzetten. Door corona heeft het bedrijf natuurlijk een flinke boost gekregen. Het is de vraag of mensen ook in de ‘normale wereld’ boodschappen via het internet blijven doen. Bovendien kunnen de werknemers van het bedrijf hogere eisen stellen; in de huidige situatie ontvangen ze niet de voordelen die echte werknemers ontvangen wat het bedrijf veel geld bespaart. Houdt de laatste ontwikkelingen daarom goed in de gaten wanneer je een belegging in Instacart overweegt.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *