Instacart aandelen kopen

Instacart is een populaire boodschappendienst waarmee je in Amerika vanuit je luie stoel boodschappen kunt bestellen. Heb je vertrouwen in Instacart? Ontdek hier direct hoe je Instacart aandelen kunt kopen.

Waar kan je Instacart aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomstplannen van Instacart? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Doe wel eerst voldoende onderzoek en bepaal of dit het beste moment is om te investeren in Instacart.

Bij de volgende brokers kan je beleggen in Instacart tegen gunstige tarieven:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Instacart. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Instacart
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Instacart met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Instacart?

Aandelenkoersen kunnen flink schommelen onder invloed van het laatste nieuws. Dit geldt ook voor het aandeel Instacart. Je kunt hierop inspelen door actief te handelen in CFD Instacart aandelen met Plus500. Bij Plus500 kan je met een short positie ook speculeren op een dalende koers. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden gratis uit te proberen met een demo:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Is het verstandig om te investeren in Instacart?

Instacart heeft erg goede prestaties neergezet tijdens de coronapandemie: dit is niet gek wanneer je bedenkt dat mensen meer thuis zijn en daardoor eerder geneigd zijn om boodschappen te bestellen. Hier verdienen ze goed geld aan: je betaalt in Amerika tussen de $6 en $8 per order en je kunt ook $149 betalen in de vorm van een lidmaatschap. Met dit lidmaatschap worden je boodschappen binnen 2 uur bezorgd. Het mooie aan dit concept is dat het een mooie, vaste inkomsten stroom opbouwt voor het bedrijf.

Instacart luistert bovendien goed naar haar klanten: senioren kunnen bijvoorbeeld via de telefoon bestellen. Dit is slim, aangezien veel oude mensen het lastig vinden om via het internet boodschappen te bestellen. Tegelijkertijd zijn ze niet erg mobiel en hebben ze vaak juist wel veel geld te besteden. Hierdoor kan Instacart haar winstgevendheid verbeteren wat een goede reden kan zijn om de aandelen te kopen.

Instacart werkt samen met een grote groep aan retailers en bereidt nog steeds uit naar nieuwe regio’s. Zo is Instacart sinds kort ook actief in Canada wat de winstgevendheid natuurlijk verder kan laten groeien. Geloof je dat Instacart het ook in de toekomst goed blijft doen? Dan kan het aantrekkelijk zijn om te beleggen in Instacart.

Let wel goed op of de groei kan doorzetten. Door corona heeft het bedrijf natuurlijk een flinke boost gekregen. Het is de vraag of mensen ook in de ‘normale wereld’ boodschappen via het internet blijven doen. Bovendien kunnen de werknemers van het bedrijf hogere eisen stellen; in de huidige situatie ontvangen ze niet de voordelen die echte werknemers ontvangen wat het bedrijf veel geld bespaart. Houdt de laatste ontwikkelingen daarom goed in de gaten wanneer je een belegging in Instacart overweegt.

Instacart aandelen kopen

Over Instacart

Boodschappen doen gebeurt steeds vaker vanuit je eigen huis. Je gaat niet meer naar de supermarkt toe, maar de supermarkt komt naar jou toe. Dit neemt zelfs zulke grote stappen dat er ook steeds meer bedrijven zijn die de boodschappen alleen aanbieden als bezorgservice. In Nederland kennen we dit onder andere van Picnic, maar in de Verenigde Staten hebben ze daarvoor Instacart.

Instacart is een service van het bezorgen en ophalen van boodschappen. Dit komt door middel van afspraken die Instacart heeft staan met deelnemende winkeliers. Klanten kunnen boodschappen doen door hun wensen door te geven via de website of app en daarna gaat een personal shopper voor je aan de slag om de gewenste spullen bij elkaar te shoppen en naar je op te sturen.

Nu mensen het steeds drukker krijgen, kan zeker de mogelijkheid om een personal shopper in te zetten de winstgevendheid van het bedrijf ten goede komen. Dit kan het interessant maken om te investeren in Instacart aandelen.

Lange geschiedenis

Instacart is opgericht in 2012, maar ook hiervoor was er al genoeg bedrijvigheid van de ondernemer. Instacart is opgericht door Apoorva Mehta, een ondernemer uit India die in het jaar 2000 verhuisde naar Canada. Mehta is een verfijnd ondernemer die veel verschillende bedrijven opricht voor de met name westerse wereld. Vooral op het gebied van pakketbezorging heeft hij ervaring, onder andere door werkzaamheden bij multinationalbedrijven als Blackberry en Amazon.

Instacart is oorspronkelijk opgericht in de Amerikaanse stad San Francisco in Californië. Tegenwoordig opereert Instacart in 5500 steden verspreid door heel het Noord-Amerikaanse continent. Vooral in Amerikaanse steden als Boston, Chicago, Miami en de hoofdstad Washington DC is de service erg actief. Deelnemende winkeliers bestaan uit de verschillende grote retailers waaronder het welbekende Wal-Mart, M&M Food Market, Staples Canada en Costco, maar bijvoorbeeld ook de Amerikaanse en Canadese filialen van Aldi.

Doordat Instacart verspreid is over veel verschillende locaties, kunnen de risico’s gespreid worden. Bovendien kan Instacart hierdoor schaalvoordelen inzetten. Dit kan een goede reden zijn om te investeren in Instacart door de aandelen te kopen.

Beursgang Instacart

Vanaf 2021 zullen de aandelen van Instacart verhandeld kunnen worden op de aandelenbeurs NASDAQ. Deze aandelen zullen dan verhandeld worden via bekende brokers als eToro en DEGIRO. De waarde van Instacart wordt getaxeerd op zo’n 30 miljard Amerikaanse dollar. Dit bedrag laat al merken dat de waarde van Instacart hoog wordt ingeschat. Niet alleen omdat oprichter Mehta, die het bedrijf tegenwoordig heeft verkocht aan Maplebear Inc., bekendstaat als een grote en succesvolle ondernemer, maar ook vanwege de huidige markt.

Online je boodschappen doen wint steeds meer terrein. Steeds meer mensen vinden het fijn om niet zelf naar de supermarkt te hoeven of hebben hier te weinig tijd voor. Bezorgdiensten als Instacart worden daarom steeds meer gewild door verschillende doelgroepen in de samenleving en daardoor kan Instacart steeds meer groeien. Door Instacart aandelen te kopen kan je inspelen op deze trend.

De mogelijke koers van de aandelen

De koers van de aandelen van Instacart is natuurlijk nog onbekend, aangezien de beursgang vrij recent is. Wel zien de vooruitzichten er vrij gunstig uit. Net als andere bezorgservices van voedsel kan Instacart rekenen op een stijging in de populariteit en daarmee dus een waardestijging van de aandelen.

Daarnaast helpt de coronacrisis ook een handje mee. Waar veel bedrijven diep in de rode cijfers zitten vanwege de pandemie, doen bedrijven als bezorgdiensten het beter dan ooit tevoren. Instacart kan daarom de huidige crisis goed gebruiken om de naamsbekendheid uit te vergroten en meer klanten te krijgen. Door deze stijging in bekendheid zullen ook steeds meer investeerders interesse kunnen tonen in de boodschappendienst, waardoor wanneer dit eenmaal aangewakkerd wordt de koers als een lopend vuurtje kan gaan en als een pijl omhoog kan schieten.

Voor veel ondernemers is corona een groot probleem, maar voor Instacart kan deze slechte tijd een gat in de aandelenmarkt betekenen. Mogelijk is dit ook een reden waarom Instacart ervoor heeft gekozen juist nu een wandeling naar Wall Street te maken. Vergeet niet wanneer je gaat beleggen in Instacart dat dit nooit zonder risico is.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *