ThoughtSpot aandelen kopen

Data is king: bedrijven realiseren zich dit maar al te goed. Een bedrijf dat actief is in deze tak van sport is ThoughtSpot. In dit artikel bespreken we hoe je het beste kunt beleggen in ThoughtSpot aandelen.

Waar kan je ThoughtSpot aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomstplannen van ThoughtSpot? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Doe wel eerst voldoende onderzoek en bepaal of dit het beste moment is om te investeren in ThoughtSpot.

Ben je benieuwd waar je voordelig aandelen ThoughtSpot kunt kopen? In de onderstaande grafiek zie je de verschillende brokers waar je aandelen ThoughtSpot kunt kopen & verkopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor ThoughtSpot. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen ThoughtSpot & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in ThoughtSpot?

Aandelenkoersen kunnen flink schommelen onder invloed van het laatste nieuws. Dit geldt ook voor het aandeel ThoughtSpot. Je kunt hierop inspelen door actief te handelen in CFD ThoughtSpot aandelen met Plus500. Bij Plus500 kan je met een short positie ook speculeren op een dalende koers. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden gratis uit te proberen met een demo:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Over het bedrijf ThoughtSpot

Voor ThoughtSpot was de beursgang geen vreemde zet. Dit komt omdat medeoprichter en CEO Ajeet Singh ook al aan de touwtjes trekt bij een ander bedrijf dat aan de NASDAQ is genoteerd, namelijk Nutanix. ThoughtSpot is daarom al een tijdje te vinden op de beurs en de aandelen lopen aardig goed. Zo zijn er grote beurs geïnteresseerde bedrijven die meteen een hele voorraad aandelen bemachtigen, waaronder de Sofina Group, een Belgische expert op het gebied van beursgenoteerde bedrijven. Maar als particuliere ondernemer is het ook (nog steeds) mogelijk om jezelf een aandeel (of meerdere) te verschaffen van deze razende onderneming.

De achtergrond van ThoughtSpot

ThoughtSpot is een onderneming op het gebied van software die ook wel wordt gezien als ‘business intelligence’. Het is in feite een platform, waarin alle gegevens van de onderneming in terug te vinden zijn met betrekking tot productie, groei en omzet. Met deze gegevens kunnen dan analyses gemaakt worden en kunnen de bedrijven die gebruikmaken van de dienst beter voor zich zien wat de beste optie is om te groeien.

Een belangrijk gegeven hierin is het feit dat ThoughtSpot werkt volgens het principe van plug and play. Hierdoor vind je als ondernemer alle informatie snel en kun je het meteen gebruiken om de koers binnen de onderneming uit te zetten. Het platform is op zo’n manier opgezet dat iedereen er gebruik van zou moeten kunnen maken. Dit is vooral handig voor zzp’ers of andere kleinere en individuele ondernemers, die zelf geen marketing- of technische achtergrond hebben.

Geen moeilijk taalgebruik, een duidelijke uitleg van wat alles betekent en vooral veel laten zien in plaats van vertellen, door middel van bijvoorbeeld grafieken en diagrammen. ThoughtSpot doet er alles aan om het de gebruiker zo eenvoudig mogelijk te maken zodat er ook echt iets gedaan kan worden met de opgehaalde gegevens.

Nu steeds meer zakelijke processen digitaal verlopen, is data steeds belangrijker geworden. Grote ondernemingen verdrinken in data en een bedrijf dat hiermee kan helpen is in theorie goud waard. Het kan dan ook zeker interessant zijn om te beleggen in een bedrijf als ThoughtSpot.

Groei in de zaken

ThoughtSpot maakt het makkelijk voor iedere soort onderneming om cijfers te gebruiken voor het opstellen van doelen. Hierbij hoef je niet per se een startende onderneming te zijn, integendeel. Veel van de ondernemingen die in de toplijsten staan van de Fortune 500 maken ook gebruik van deze vorm van datasoftware.

Sofina kocht de eigendomsaandelen over in 2017. Het zou hier gaan om een aantal van wel 50 duizend aandelen. Toen Sofina de aandelen had ingekocht was dit ook te merken aan de waarde van de organisatie. De intrinsieke waarde van Sofina steeg toen al naar bijna 7 miljard euro, waardoor de aandelen per stuk al ruim 200 euro waard bleken te zijn. Ook andere bedrijven waar Sofina een meerderheidsbelang in heeft, zoals het Belgische warenhuis Colruyt en zuivelmerk Danone, konden een stijging van de waarde verwachten.

Aandelen overkopen

De aandelen van ThoughtSpot zullen verhandeld worden op internationale aandelenbeurzen. Je kunt de aandelen kopen van Sofina zelf, aangezien de meeste nog onder het eigen bewind vallen. Zij zullen waarschijnlijk de maximale waarde die ze zouden kunnen krijgen op hun aandeel blijven hanteren, waardoor je misschien in het begin een investering moet doen maar daarna goed binnen kan lopen. Daarbij is het handig dat Sofina meerdere ondernemingen onder de paraplu heeft hangen, als het dan in de ene branche wat minder gaat, kun je alsnog geld verdienen door over te stappen naar een andere merknaam.

Let op: beleggen is altijd risicovol. Doe daarom zelf onderzoek en bepaal of je het geld waarmee je wilt investeren kunt missen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *