Colruyt aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Colruyt is een bekende Belgische supermarktketen die steeds meer in andere landen actief is. Ze staan bekend om hun lage kosten en efficiënte bedrijfsvoering. Wil je ook investeren in Colruyt door de aandelen te kopen? In dit artikel lees je direct hoe je dit kunt doen! Ook kan je hier de laatste aandeelkoers van het Colruyt aandeel vinden.

Hoe kan je Colruyt aandelen kopen?

Colruyt doet interessante investeringen: zo zijn ze grootaandeelhouder geworden in de dataspecialist Daltix. Met deze gegevens hopen ze meer informatie te verzamelen over het consumentengedrag waardoor ze betere resultaten kunnen neerzetten. Toch zijn er ook risico’s verbonden aan een investering in Colruyt: de concurrenten Jumbo en Ahold openen nieuwe vestigingen in het land. Hierdoor kwam de koers van het aandeel direct onder druk te staan.

Denk je dat het Colruyt lukt om een groot marktaandeel te behouden? Dan kan het interessant zijn om in het bedrijf investeren door de aandelen te kopen. Je kunt direct Colruyt aandelen kopen bij één van deze betrouwbare brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD Colruyt koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Colruyt. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Colruyt & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Colruyt?

Ben je benieuwd hoe het aandeel Colruyt presteert? Bekijk dan direct de onderstaande grafiek! Met de knoppen open je zonder problemen een beleggingspositie op het aandeel.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Colruyt

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Colruyt.

Beurskoersen van Colruyt over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Colruyt zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het interessant zijn om te beleggen in Colruyt?

 • Sterk merk: Colruyt is één van de bekendste supermarktketens in België, waardoor het hogere prijzen kan rekenen dan sommige concurrenten.
 • Sterke financiële prestaties: Colruyt zet consistent goede financiële resultaten neer en keert bovendien een groot deel van de winst uit als dividend.
 • Duurzaamheid: Colruyt focust op het verminderen van de invloed op het milieu en het verbeteren van de omstandigheden voor haar werknemers. Hierdoor is Colruyt een aantrekkelijke optie voor beleggers die de werkomstandigheden belangrijk vinden.

Wat zijn de risico’s van aandelen Colruyt?

 • Concurrentie: Colruyt concurreert met internationale en nationale supermarkten. Hierdoor wordt Colruyt gedwongen om haar prijzen aan te passen.
 • Valutarisico: Colruyt maakt winst in euro’s, waardoor schommelingen in de waarde van de euro de bedrijfsresultaten beïnvloeden.
 • Politieke situatie: wanneer de belastingen worden verhoogd of de regels strenger worden, kan het lastiger worden voor Colruyt om winst te maken.

Wat zijn de grootste concurrenten van Colruyt?

Hoe kan je beleggen in Colruyt aandelen?

 • Stap 1: open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker
 • Stap 2: neem de tijd om je beleggingsrekening te activeren
 • Stap 3: stort genoeg geld op je beleggingsrekening om Colruyt aandelen te kopen
 • Stap 4: selecteer het aandeel Colruyt binnen je beleggingsrekening
 • Stap 5: vul het bedrag in dat je wilt investeren in Colruyt aandelen

Over het bedrijf Colruyt

De Colruyt Group begon in 1928 als een klein bedrijf. In dat jaar besloot bakkerszoon Franz Colruyt om in Lembeck een groothandel in koloniale waren te beginnen. Met artikelen als zout, suiker en koffie bediende hij kruideniers in Brussel. Dit familiebedrijf uit het Vlaams-Brabantse Lembeck is nu een familie met allerlei bedrijven en staat dan ook bekend onder de Colruyt Group naam.

Colruyt aandelen kopen

Actief in drie landen

De supermarktketen Colruyt richt zich vooral op gezinnen met kinderen. Deze prijsstunter staat in België bekend als de supermarkt met de laagsteprijsgarantie. In 1979 ging het bedrijf naar de beurs. Sinds de beursgang is het bedrijf behoorlijk gegroeid en het bedrijf werd ook actief in andere landen. In 1997 werd het bedrijf actief in Frankrijk en in 2008 werd er ook in Luxemburg een vestiging geopend.

De vele activiteiten van het bedrijf

Colruyt is niet alleen een detailhandel in voeding met winkels, webshops en diensten voor particulieren. Het is ook een groothandel met webshops en diensten voor bedrijven.

Sinds 2000 heeft Colruyt de afhaalservice Collect & Go. Met een computer of smartphone kunnen klanten hun bestelling reserveren. De volgende dag kunnen ze hun bestelling afhalen bij één van de 200 aan een Colruyt winkel verbonden Collet & Go afhaalpunt. Sinds 2011 kunnen klanten hun boodschappenlijstjes verzenden en producten reserveren door gebruik te maken van een smartphone-app.

Dit soort vernieuwingen kunnen meer klanten trekken naar de supermarkten van Colruyt. Dit kan dan ook een goede reden zijn om de Colruyt aandelen te kopen.

Proef met automatische herkenning van groente en fruit

Colruyt deed in 2019, als eerste supermarktketen, een proef met de automatische herkenning van groente en fruit. Een speciale camera van het bedrijf Robivision kan direct het type fruit of groente herkennen. Deze nieuwe technologie kan zorgen voor tijdwinst en meer efficiëntie aan de kassa.

Van ponskaart naar barcodelezer

Colruyt maakte in 1965 als eerste winkel gebruik van ponskaarten en computers. De ponskaarten werden tijdens het winkelen door de klanten verzameld en vervolgens verwerkt door de medewerkers. Deze kaarten maakte het makkelijker om het voorraadbeheer van de winkel bij te houden. Tegenwoordig werkt de supermarkt vanzelfsprekend gewoon met streepjescodes.

Wel of niet aandelen Colruyt kopen?

Of het verstandig is om Colruyt aandelen te kopen, hangt uiteindelijk van je persoonlijke situatie af. Een voordeel van beleggen in Colruyt aandelen, is dat mensen altijd boodschappen nodig hebben. Hierdoor kan het bedrijf zelfs tijdens economisch zwakke perioden winst maken. Het is dan wel belangrijk dat consumenten blijven kiezen voor Colruyt: vergelijk daarom de populariteit van de supermarktketen met die van de concurrenten.

Uiteindelijk moeten de Colruyt aandelen ook binnen je beleggingsportfolio passen. Neem daarom de tijd om een plan op te stellen en vergeet niet dat beleggen in aandelen risicovol is!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *