Colruyt aandelen kopen

Colruyt is een bekende Belgische supermarktketen die steeds meer in andere landen actief is. Ze staan bekend om hun lage kosten en efficiënte bedrijfsvoering. Wil je ook investeren in Colruyt door de aandelen te kopen? In dit artikel lees je direct hoe je dit kunt doen! Ook kan je hier de laatste aandeelkoers van het Colruyt aandeel vinden.

Hoe kan je Colruyt aandelen kopen?

Colruyt doet interessante investeringen: zo zijn ze grootaandeelhouder geworden in de dataspecialist Daltix. Met deze gegevens hopen ze meer informatie te verzamelen over het consumentengedrag waardoor ze betere resultaten kunnen neerzetten. Toch zijn er ook risico’s verbonden aan een investering in Colruyt: de concurrenten Jumbo en Ahold openen nieuwe vestigingen in het land. Hierdoor kwam de koers van het aandeel direct onder druk te staan.

Denk je dat het Colruyt lukt om een groot marktaandeel te behouden? Dan kan het interessant zijn om in het bedrijf investeren door de aandelen te kopen. Ben je benieuwd bij welke broker je het beste Colruyt aandelen kunt kopen? Bekijk dan ons overzicht van beste brokers:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Colruyt. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Colruyt & beleg gratis in ETF's!
Avatrade aandelen kopenHandel actief in Colruyt tegen lage kosten met een gratis demo!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief handelen in Colruyt aandelen?

Tijdens economisch slechte tijden zie je vaak dat aandelen in waarde verminderen. Dit hoeft bij Colruyt echter niet het geval te zijn. Tijdens de coronacrisis zag je namelijk juist het aandeel in waarde stijgen. Mensen gaan minder de deur uit om ergens te eten en hebben daardoor dus meer boodschappen nodig. Het aandeel van Colruyt is vrij anticyclisch en kan het juist extra goed doen tijdens economisch slechte tijden.

Door actief te speculeren op de koers van het aandeel, kan je zowel bij koersstijgingen als koersdalingen een mooi rendement behalen. Dit kan je doen door gebruik te maken van CFD’s. Met een CFD kan je namelijk ook een short positie openen waarmee je speculeert op een dalende koers. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Colruyt?

Ben je benieuwd hoe het CFD-aandeel Colruyt presteert? Bekijk dan direct de onderstaande grafiek! Met de knoppen open je zonder problemen een beleggingspositie op het aandeel.

77% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Colruyt

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Colruyt.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Colruyt zien van de laatste 5 dagen:

Over het bedrijf Colruyt

De Colruyt Group begon in 1928 als een klein bedrijf. In dat jaar besloot bakkerszoon Franz Colruyt om in Lembeck een groothandel in koloniale waren te beginnen. Met artikelen als zout, suiker en koffie bediende hij kruideniers in Brussel.

Dit familiebedrijf uit het Vlaams-Brabantse Lembeck is nu een familie van allerlei bedrijven. Het bedrijf wordt daarom de Colruyt Group genoemd. Wat heeft het bedrijf te bieden? Diverse Retail formules, producten met het eigen merk en allerlei activiteiten. Het hoofdkantoor van Colruyt bevindt zich in Halle.

Colruyt aandelen kopen

Actief in drie landen

De supermarktketen Colruyt richt zich vooral op gezinnen met kinderen. Deze prijsstunter staat in België bekend als de supermarkt met de laagsteprijsgarantie. In 1979 ging het bedrijf naar de beurs. Sinds de beursgang is het bedrijf behoorlijk gegroeid en het bedrijf werd ook actief in andere landen. In 1997 werd het bedrijf geïntroduceerd in Frankrijk en in 2008 werd er ook in Luxemburg een vestiging geopend.

Eenvoudige winkels

Colruyt staat bekend om zijn no-nonsense aanpak waardoor de kosten zoveel mogelijk kunnen worden beperkt. In de sober ingerichte winkels vind je geen decoratie of franje en er wordt geen muziek afgespeeld. Er is een versmarkt in de vorm van een grote gekoelde ruimte. In die ruimte bevinden zich melkproducten, fruit, groentes en delicatessen. Diepvriesproducten bevinden zich in gesloten diepvrieskoffers.

Van ponskaart naar barcodelezer

Colruyt maakte in 1965 als eerste winkel gebruik van ponskaarten en computers. De ponskaarten werden tijdens het winkelen door de klanten verzameld. De door de klanten verzamelde ponskaarten werden door de kassamedewerkers verwerkt.

Waarvoor was de ponskaart nuttig? Deze kaarten waren nuttig voor de bevoorrading van de winkels en voor het voorraadbeheer. In 1985 was het bedrijf ook de eerste die de overstap maakte naar full-scanning. Dit is het met ene handscanner optisch scannen van de streepjescode op de verpakking.

De vele activiteiten van het bedrijf

Colruyt is niet alleen een detailhandel in voeding met winkels, webshops en diensten voor particulieren. Het is ook een groothandel met webshops en diensten voor bedrijven.

Sinds 2000 heeft Colruyt de afhaalservice Collect & Go. Met een computer of smartphone kunnen klanten hun bestelling reserveren. De volgende dag kunnen ze hun bestelling afhalen bij één van de 200 aan een Colruyt winkel verbonden Collet & Go afhaalpunt. Sinds 2011 kunnen klanten hun boodschappenlijstjes verzenden en producten reserveren door gebruik te maken van een smartphone-app.

Dit soort vernieuwingen kunnen meer klanten trekken naar de supermarkten van Colruyt. Dit kan dan ook een goede reden zijn om de Colruyt aandelen te kopen.

Proef met automatische herkenning van groente en fruit

Colruyt deed in 2019, als eerste supermarktketen een proef met de automatische herkenning van groente en fruit. Een in samenwerking met het bedrijf Robivision ontwikkelde camera werd opgehangen boven een weegschaal in een Colruyt winkel in Kortrijk. Wat gebeurt er als een klant aan de kassa groente of fruit in deze wegschaal legt? Die camera bepaalt direct om welk product het gaat. Deze nieuwe technologie kan zorgen voor tijdwinst en meer efficiëntie aan de kassa.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *