Nikola Corporation aandelen kopen

Nikola is misschien wel het volgende Tesla.. een bescheiden investering in Nikola Corporation kan dan ook interessant zijn. Maar waar kan je nu eigenlijk het beste beleggen in Nikola? En wat is de actuele koers van Nikola? In dit artikel lees je alles over het bedrijf!

Waar kan je Nikola aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Nikola? Het bedrijf heeft zeker interessante en innovatieve ideeën. Aangezien het bedrijf nog vrij nieuw is, bestaat er nog veel onzekerheid over de toekomst. Toch heeft Tesla al bewezen dat dit soort innovatieve bedrijven het plotseling erg goed kunnen doen.

Ben je benieuwd bij welke brokers je Nikola aandelen kunt kopen & verkopen? In de tabel zie je direct de beste brokers:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Nikola. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Nikola
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Nikola met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Nikola Corporation?

Actief beleggen in een bedrijf als Nikola kan erg interessant zijn. Het aandeel is immers erg volatiel: in 2020 behaalde het aandeel een top van 60 dollar terwijl het aandeel ook weer flink inzakte naar 20 dollar. Het aandeel daalde in waarde doordat de oprichter in een slecht daglicht kwam te staan: hij zou gefraudeerd hebben.

Door actief te handelen kan je constant inspelen op de actuele ontwikkelingen. Het is met een short positie namelijk ook mogelijk om te speculeren op een dalende koers. Een goede broker waar je actief kunt handelen in CFD Nikola aandelen is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele aandelenkoers van Nikola?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Nikola zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je tegen welke prijs je Nikola CFD aandelen kunt kopen & verkopen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Nikola Corporation

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Nikola Corporation.

Analyse van Nikola Corporation

Voordat je besluit of je Nikola Corporation wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Nikola Corporation zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Nikola Corporation zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Nikola Corporation in 2022?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Nikola Corporation gaat doen in 2022 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Nikola Corporation is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Nikola

Sinds elektrisch en klimaatneutraal autorijden steeds meer de standaard begint te worden zitten de fabrikanten van modern rijden niet stil. Dit heeft er zelfs toe geleid dat in 2016 Nikola Corporation tot stand is gekomen. Dit is een bedrijf dat is opgericht in Phoenix in de staat Arizona in de Verenigde Staten. Nikola Corporation staat voor verduurzamen en is daardoor gericht op het maken van emissieloze voertuigen, oftewel waar je veel kilometers mee kunt maken zonder dat je de ozonlaag en het klimaat te veel schade aanbrengt.

De naam Nikola Corporation komt van de bekende uitvinder Nikola Tesla, net als dat van een andere grote speler op het gebied van emissievrij rijden. In 2015 begon oprichter Trevor Milton met het concept onder de naam Nikola Motor Company en wijzigde deze naam een jaar later om zich wat breder op de markt te kunnen richten.

Nikola aandelen kopen

Groei van het bedrijf

Nikola Corporation is in korte tijd enorm in grootte en daarmee ook in waarde gegroeid. Waar het begon als een individuele onderneming kwamen er al snel extra dochterbedrijven bij. Bekende nevenondernemingen zijn Nikola One en Nikola Tre, die zich vooral richten op vrachtwagens met zes wielen en verschillende aandrijvingen die rijden op waterstof. Deze trucks zijn met name bedoeld voor de Europese markt. Andere dochterondernemingen van Nikola Corporation zijn Nikola Powersports en Nikola Energy Company, waar de focus vooral richt op milieuvriendelijke sportieve wagens en gezinsauto’s op elektriciteit.

De groei van Nikola Corporation komt met name door veel samenwerkingen en overnames. Zo konden de vrachtwagens op waterstof gerealiseerd worden door een samenwerking met Iveco, een Italiaanse fabrikant van grote voertuigen als vrachtwagens en busjes. In 2020 ging de waarde van Nikola Corporation exponentieel omhoog door onder andere een samenwerking aan te gaan met General Motors oftewel GM, Amerika’s grootste en bekendste producenten om samen een pick-up truck te ontwerpen.

Ook in 2020 werd Nikola Corporation een beursgenoteerd bedrijf. Dit was mogelijk doordat Milton een deal had gesloten met VectoIQ, een al bestaand beursgenoteerd bedrijf dat niet veel activiteiten op de beurs uitvoerde. Door een zogeheten omgekeerde overname kon Nikola Corporation VectoIQ overnemen om mee te kunnen spelen op de Amerikaanse beurs voor technologie NASDAQ.

De aandelen van Nikola Corporation

Milieuvriendelijk rijden in elke vorm wordt steeds populairder en dit is ook goed te zien bij Nikola Corporation. De aandelen van het bedrijf op de beurs stegen het eerste jaar al vrij snel. De waarde van Nikola Corporation werd voor het aantreden op de beurs geschat op zo’n 13 miljard dollar, waarvan de omzet 80 miljoen dollar bedroeg alleen al in de eerste helft van dit jaar.

Aangezien Nikola Corporation nog maar kort een beursgenoteerd bedrijf is, is het nog niet goed te zeggen hoe erg het bedrijf in waarde gaat stijgen. Wel ziet de toekomst er voor Nikola Corporation, en daarmee ook de aandeelhouders, er erg goed uit. Elektrisch rijden krijgt steeds meer animo en ondernemers en individuen zoeken steeds meer mogelijkheden om hun carbonvoetafdruk zo klein mogelijk te maken. Hierdoor zullen bedrijven als Nikola Corporation steeds meer terrein winnen, vooral wanneer elektrisch rijden steeds meer de standaard wordt.

Voor wie nog in wil stappen in deze aandelenbeurs is een aandeel in Nikola Corporation een goede mogelijkheid. Door de naamsbekendheid en de populariteit van elektrisch rijden kan de aandelenkoers van Nikola nog verder stijgen. Oprichter Trevor Milton is hier een levend voorbeeld van. Hij is niet meer werkzaam als eigenaar van het bedrijf, maar verdient nog steeds goed aan zijn aandeel van de realisatie van het bedrijf.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *