Nikola aandelen kopen (2024) – koers & uitgebreide analyse

Nikola is misschien wel het volgende Tesla.. een bescheiden investering in Nikola Corporation kan dan ook interessant zijn. Maar waar kan je nu eigenlijk het beste beleggen in Nikola? En wat is de actuele koers van Nikola? In dit artikel lees je alles over het bedrijf!

Waar kan je Nikola aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Nikola? Het bedrijf heeft zeker interessante en innovatieve ideeën. Omdat het bedrijf nog vrij nieuw is, bestaat er nog veel onzekerheid over de toekomst. Toch heeft Tesla al bewezen dat dit soort innovatieve bedrijven het plotseling erg goed kunnen doen.

Ben je benieuwd bij welke brokers je Nikola aandelen kunt kopen & verkopen? In de tabel zie je direct de beste brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Nikola. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Nikola! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele aandelenkoers van Nikola?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Nikola zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je tegen welke prijs je Nikola CFD aandelen kunt kopen & verkopen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Nikola Corporation

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Nikola Corporation.

Analyse van Nikola Corporation

Voordat je besluit of je Nikola Corporation wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Nikola Corporation zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Nikola Corporation zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Nikola Corporation in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Nikola Corporation gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Nikola Corporation is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het slim zijn om Nikola aandelen te kopen?

 • Populariteit: elektrisch rijden wint aan populariteit. In Europa moeten in de toekomst alle benzine auto’s vervangen worden door elektrische auto’s.
 • Samenwerkingen: Nikola werkt samen met grote merken zoals GM en Bosch
 • Early mover: Nikola was één van de eerste bedrijven in de zero emissiemarkt, waardoor het een sterkere positie kan opbouwen.
 • Inkomsten: Nikola kan geld verdienen met het verkopen en onderhouden van voertuigen.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Nikola aandelen?

 • Concurrentie: Nikola ervaart sterke concurrentie van andere automerken die ook elektrische auto’s produceren.
 • Beperkte productie: de productiecapaciteit van Nikola is nog beperkt, waardoor het lastig is om een groot marktaandeel te veroveren.
 • Financiële prestaties: het gebrek aan inkomstencijfers maakt Nikola een risicovolle investering.
 • Wetgeving: nieuwe wetgevingen op het gebied van elektrisch rijden kunnen de resultaten van Nikola onder druk zetten.
 • Onderzoeken: het bedrijf wordt door de SEC en het ministerie van justitie onderzocht voor effectenfraude.

Wat zijn de grootste concurrenten van Nikola?

 • Tesla: dit Amerikaanse bedrijf is verreweg de bekendste producent van elektrische auto’s.
 • Rivian: dit Amerikaanse bedrijf ontwikkelt en produceert trucks en SUV’s.
 • Lucid Motors: deze producent van elektrische luxe auto’s heeft veel geld ontvangen uit Saudië Arabië.
 • Proterra: dit Amerikaanse bedrijf produceert elektrische bussen en accusystemen.
 • BYD: dit Chinese bedrijf ontwerpt en produceert elektrische voertuigen.

Hoe kan je beleggen in Nikola aandelen?

 1. Open eerst een account bij een populaire aandelen broker
 2. Stort geld op je aandelen rekening
 3. Selecteer het aandeel Nikola
 4. Vul het bedrag in dat je wilt investeren
 5. Druk op kopen & investeer direct in Nikola

Over het bedrijf Nikola

Sinds elektrisch en klimaatneutraal autorijden steeds meer de standaard begint te worden zitten de fabrikanten van modern rijden niet stil. Dit heeft er toe geleid dat in 2016 Nikola Corporation werd opgericht in Phoenix. Nikola Corporation produceert emissievrije voertuigen.

De naam Nikola Corporation komt van de bekende uitvinder Nikola Tesla. In 2015 begon oprichter Trevor Milton met het concept onder de naam Nikola Motor Company en wijzigde deze naam een jaar later om zich wat breder op de markt te kunnen richten.

Nikola aandelen kopen

Groei van het Nikola

Nikola Corporation is in korte tijd enorm in grootte en daarmee ook in waarde gegroeid. Waar het begon als een individuele onderneming kwamen er al snel extra dochterbedrijven bij.

Dochterondernemingen

Bekende nevenondernemingen zijn Nikola One en Nikola Tre, die zich vooral richten op vrachtwagens met zes wielen en verschillende aandrijvingen die rijden op waterstof. Deze trucks zijn vooral bedoeld voor de Europese markt. Andere dochterondernemingen van Nikola Corporation zijn Nikola Powersports en Nikola Energy Company, waar de focus ligt op milieuvriendelijke sportieve wagens en gezinsauto’s op elektriciteit.

Overnames

De groei van Nikola Corporation komt vooral door veel samenwerkingen en overnames. Zo werkt Nikola samen met Iveco voor de productie van waterstof vrachtwagens. In 2020 ging de waarde van Nikola Corporation exponentieel omhoog door onder andere een samenwerking aan te gaan met General Motors.

Beursgang

In 2020 werd Nikola Corporation een beursgenoteerd bedrijf. Dit was mogelijk doordat Milton een deal had gesloten met VectoIQ, een al bestaand beursgenoteerd bedrijf dat niet veel activiteiten op de beurs uitvoerde. Door een zogeheten omgekeerde overname kon Nikola Corporation VectoIQ overnemen om mee te kunnen spelen op de Amerikaanse beurs voor technologie NASDAQ.

Koersverloop van aandelen Nikola

Het koersverloop van aandelen Nikola is erg grillig. Bij de IPO waren de aandelen ongeveer $10 waard om vervolgens in korte tijd te stijgen naar $65.

Jammer genoeg vielen de aandelen van Nikola net zoals veel andere aandelen van elektrische autobedrijven onder een hype. De koers daalde daarna dan ook fors en staat ondertussen op ongeveer $2.

Dit laat zien dat het extra belangrijk is om te controleren of de koers van een aandeel wordt veroorzaakt door een hype. Overweeg je nu om Nikola aandelen te kopen? Dan is het belangrijk om echt in de bedrijfsresultaten te duiken.

Wel of niet Nikola aandelen kopen?

Beleggen in Nikola is erg risicovol. De koers van Nikola aandelen steeg snel, doordat elektrisch rijden een hype was. Hierdoor vergaten beleggers massaal om de prestaties van het bedrijf te analyseren.

De koers is dan ook in een korte tijd gedaald van $ 65 naar $ 2. Koop nu niet zomaar Nikola aandelen, maar onderzoek eerst of het echt interessant is om in Nikola te beleggen. Het aandeel kan namelijk nog steeds verder dalen, zeker wanneer het Nikola niet lukt om meer voertuigen te produceren.

 

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *