GoPro aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Denk je erover na om GoPro aandelen te kopen? In dit artikel lees je direct de sterke & zwakke punten van het aandeel zodat je kunt beslissen of beleggen in GoPro verstandig is.

Hoe kan je GoPro aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van GoPro? Dan is het belangrijk om de positie van het bedrijf eerst goed te onderzoeken. Veel investeerders hadden bij de lancering de overtuiging dat het bedrijf enorm zou groeien. Dit bleek uiteindelijk toch tegen te vallen en ze verloren een groot deel van hun investering.

Mensen zijn echter nog steeds reislustig. Een belegging in GoPro kan dan ook goed uitpakken wanneer het bedrijf zich goed weet te positioneren tussen de vele concurrenten. Hieronder zie je bij welke partijen je GoPro aandelen kunt aanschaffen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor GoPro. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen GoPro & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van GoPro?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel GoPro? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe GoPro aandelen presteren. Je kunt met de kopen & verkopen knoppen bovendien direct beginnen met het verhandelen van GoPro aandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van GoPro

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van GoPro.

Analyse van GoPro

Voordat je besluit of je GoPro wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe GoPro zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van GoPro zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van GoPro in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat GoPro gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van GoPro is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het slim zijn om Gopro aandelen te kopen?

 • Diversificatie: GoPro biedt naast camera’s ook drones en accessoires aan wat het risico verkleint.
 • Innovatie: het bedrijf is populair geworden doordat het unieke nieuwe functies aanbiedt. Denk hierbij aan speciale technieken voor het stabiliseren van het beeld en camera’s die met je stem bediend kunnen worden.
 • Populair merk: GoPro is een populair merk dat een loyale groep klanten aantrekt.

Met welke risico’s met je rekening houden bij beleggingen in Gopro?

 • Concurrentie: GoPro moet concurreren met grote bedrijven. Steeds meer bedrijven brengen camera’s uit voor sportievelingen.
 • Productcycli: het bedrijf is steeds afhankelijk van het succes van nieuwe producten, wat onzekerheid toevoegt aan de bedrijfsresultaten.
 • Afhankelijkheid: GoPro is afhankelijk van de verkoop van retailpartners.

Wat zijn de grootste concurrenten van Gopro?

 • Sony
 • DJI
 • Garmin
 • Olympus
 • Ricoh

Hoe kan je beleggen in Gopro aandelen?

Voordat je kunt beleggen in GoPro aandelen, heb je eerst een account nodig bij een aandelen broker. Het is tegenwoordig bij steeds meer brokers mogelijk om de mogelijkheden gratis & zonder risico uit te testen met een demo.

Wanneer je zeker weet dat je GoPro aandelen wilt kopen, kan je vervolgens deze stappen doorlopen:

 • Activeer je account door een kopie van je paspoort te uploaden
 • Stort geld vanaf je bankrekening naar je aandelen rekening
 • Kies het GoPro aandeel en vul het bedrag in dat je wilt investeren
 • Druk op kopen om de order direct naar de beurs te versturen

GoPro aandelen kopen

Over het bedrijf GoPro

Door het Amerikaanse bedrijf GoPro,Inc. worden actiecamera’s gemaakt. Dat zijn robuuste waterdichte camera’s die gebruikt kunnen worden bij het filmen van extreme sporten. Het bedrijf GoPro is ook nog actief op de markt van de met een camera uitgeruste drones.

De oprichting van GoPro

De surfliefhebber Rick Woodman richtte in 2002 Woodman Labs, Inc. op. Een surfreis door Australië bracht hem op het idee om het bedrijf op te richten. Hij merkte dat hij niet beschikte over een goede camera om zijn avonturen onderweg goed vast te leggen: zo legde hij de basis voor GoPro.

Het ontwikkelen van de beste camera

Woodman besloot om geen marktonderzoek te doen, omdat hij ervan overtuigd was dat andere sporters ook een vergelijkbare camera misten. Hij deed er twee jaar over om de eerste camera te produceren.

Een succesvol bedrijf

Rick Woodman had duidelijk gelijk! Hij verkocht de eerste camera in 2004 en behaalde dat jaar direct een omzet van $150.000. In 2007 brak het bedrijf door en behaalde hij een omzet van $3,4 miljoen en in 2015 steeg dit naar $900 miljoen. De beursgang van het bedrijf verliep vervolgens goed; het bedrijf haalde maar liefst $425 miljoen op.

Is het slim om in GoPro te investeren?

Na de enorme hype rondom GoPro in 2014 waarbij de koers naar $85 dollar steeg, is de koers eigenlijk nooit meer boven de $10 uitgekomen. Dit laat zien dat beleggen in een aandeel als GoPro risicovol is.

Positief is dat GoPro steeds meer verschillende producten op de markt brengt. Hierdoor is GoPro minder afhankelijk van één type product. Ook is GoPro erg sterk op sociale media, waardoor klanten eenvoudiger kunnen worden aangetrokken.

Het nieuwe community platform waar gebruikers video’s kunnen uitwisselen lijkt een succes. Het platform levert zelf niet veel geld op, maar kan gebruikers wel enthousiasmeren om nieuwe GoPro producten en uitbreidingen aan te schaffen.

Het bedrijf is bovendien nog voldoende innoverend. Een voorbeeld hiervan is de Zeus Mini, een magnetisch lichtsysteem dat het overleefd onder water. Met dit systeem kan je mooie, lichte beelden schieten onder water. Wel zijn de producten van GoPro vrij prijzig. Zeker in economisch slechte tijden, kunnen de producten voor bepaalde gebruikerssegmenten te duur uitvallen.

Toch is het belangrijk om rekening te houden met de risico’s, wanneer je een investering in GoPro overweegt. Het zal in de toekomst steeds lastiger worden voor GoPro om te concurreren met de multinationals die nu ook actief zijn in de productie van actiecamera’s. Vraag jezelf dan ook af of aandelen GoPro binnen je beleggingsportefeuille passen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *