GoPro aandelen kopen

GoPro had een spectaculaire beursgang waarbij de aandelen flink in waarde toenamen. Op het hoogtepunt was het bedrijf meer dan tien miljard dollar waard! Het duurde echter niet lang voordat het aandeel flink in waarde daalde. Tegenwoordig is het bedrijf nog maar een paar procent waard van deze top. Juist op zo’n laag moment kan een investering in een bedrijf als GoPro goed uitpakken. Maar hoe kan je nu eigenlijk GoPro aandelen kopen en wat is de actuele koers van het bedrijf?

Hoe kan je GoPro aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van GoPro? Dan is het belangrijk om de positie van het bedrijf eerst goed te onderzoeken. Veel investeerders hadden bij de lancering de overtuiging dat het bedrijf enorm zou groeien. Dit bleek uiteindelijk toch tegen te vallen en ze verloren een groot deel van hun investering.

Mensen zijn echter nog steeds reislustig. Een belegging in GoPro kan dan ook goed uitpakken wanneer het bedrijf zich goed weet te positioneren tussen de vele concurrenten. Hieronder zie je bij welke partijen je GoPro aandelen kunt aanschaffen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor GoPro. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor GoPro
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel GoPro met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in GoPro aandelen?

Het aandeel GoPro kende sterke bewegingen in het verleden. Na de lancering is het aandeel bijvoorbeeld 95% (!) in waarde gedaald. Als actieve handelaar kan je hierop kunnen speculeren. Bij sommige brokers kan je zelfs een hefboom inzetten, waardoor zowel je winsten als verliezen sneller oplopen.

Wil je zelf actief beleggen in het koersverloop van GoPro? Dan kan je een account openen bij Plus500. Plus500 is een broker die het mogelijk maakt om te speculeren in alle bekende wereldwijde aandelen door gebruik te maken van CFD’s. Wil je de mogelijkheden gratis proberen? Gebruik dan de knop om direct een account te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Is het slim om in GoPro te investeren?

Veel mensen vragen zich af of het verstandig is om in GoPro te investeren. Zeker wanneer je bedenkt dat het aandeel in het verleden flink is gecrasht, is het belangrijk om waakzaam te zijn. Toch lijkt GoPro een interessante weg in te slaan. Het nieuwe community platform waar gebruikers video’s kunnen uitwisselen lijkt een succes. Het platform levert zelf niet veel geld op, maar kan gebruikers wel enthousiasmeren om nieuwe GoPro producten en uitbreidingen aan te schaffen.

Het bedrijf is bovendien nog voldoende innoverend. Een voorbeeld hiervan is de Zeus Mini, een magnetisch lichtsysteem dat het overleefd onder water. Met dit systeem kan je mooie, lichte beelden schieten onder water. Wel zijn de producten van GoPro vrij prijzig. Zeker in economisch slechte tijden, kunnen de producten voor bepaalde gebruikerssegmenten te duur uitvallen.

GoPro aandelen kopen

Over het bedrijf GoPro

Door het Amerikaanse bedrijf GoPro,Inc. worden actioncamera’s gemaakt. Dat zijn robuuste waterdichte camera’s. Die camera’s kunnen gebruikt worden bij het filmen van extreme sporten en andere activiteiten. Het bedrijf GoPro is ook nog actief op de markt van de met een camera uitgeruste drones.

De oprichting van GoPro

De surfliefhebber Rick Woodman richtte in 2002 Woodman Labs, Inc. op. Een surfreis door Australië bracht hem op het idee om het bedrijf op te richten. Hij merkte dat hij niet beschikte over een goede camera om zijn avonturen onderweg goed vast te leggen: zo legde hij de basis voor GoPro.

Het ontwikkelen van de beste camera

Door Woodman werd geen marktonderzoek gedaan. Hij was ervan overtuigd dat zijn gemis aan een goede camera ook gevoeld werd door andere durfsporters. Zijn doel was daarom om de beste camera te ontwikkelen voor deze groep mensen. Met die camera konden spectaculaire ervaringen worden vastgelegd en deelbaar worden gemaakt.

Hij deed er twee jaar over om de eerste camera te maken. Dat was slechts het begin. Met de Hero camera’s die nu worden geproduceerd kunnen beelden worden vastgelegd die de kijker een intense ervaring bezorgen. Bij het kijken naar de beelden waant de kijker zich een durfsporter. Het is daarom logisch dat de slogan van het bedrijf GoPro ‘Be a hero’ is.

Een succesvol bedrijf

Rick Woodman had het bij het goede eind: hij verkocht zijn eerste camera in 2004. In dat jaar was zijn omzet 150.000 dollar. In 2007 brak het bedrijf door en werd er een omzet geboekt van 3,4 miljoen dollar. In 2015 steeg de omzet naar 900 miljoen dollar. Bovendien wist Goodman met een beursgang ruim 425 miljoen dollar op te halen.

Herkenbare beelden

De met een camera van GoPro gemaakte belden zijn herkenbaar. Kijk bijvoorbeeld naar de haarscherpe beelden vanuit het peloton in de Tour de France. Door camera’s van Gopro gemaakte beelden zijn ook te vinden op YouTube en Facebook. Herkenbaar zijn de haarscherpe beelden van adembenemende cliffjumps, geweldige wavesurfs en fraaie ski- en snowboardbeelden.

De producten van GoPro

Welke producten worden door GoPro gemaakt? Het aanbod van GoPro bestaat uit een lijn met HERO-camera’s, videobewerkingsprogramma’s bij bewakingscamera’s en accessoires. Bovendien kunnen op bepaalde drones camera’s van GoPro worden gemonteerd. Het bedrijf heeft overigens ook een eigen drone: die drone wordt Kama genoemd.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *