Levi Strauss aandelen kopen (2024): beleggen in Levi Strauss

Sinds eind maart 2019 is het bekende Levi’s verhandelbaar op de beurs. Maar hoe kan je zelf aandelen Levi Strauss kopen en verkopen? Hoe kwam het bedrijf tot stand? En wat zijn de toekomstplannen van deze grote kledingproducent?

Hoe kan je aandelen Levi Strauss kopen?

Je kan aandelen Levi’s kopen en verkopen op de beurs. Dit doe je door een account te maken bij een broker of online bank. Hieronder zie je een overzicht van de brokers waar je in Levi’s aandelen kunt beleggen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Levi's. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Levi's & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

In ons overzicht van brokers kan je andere partijen vergelijken waar je in Levi’s kunt beleggen.

Beleggen in Levis

Wat is de aandelenkoers van Levi?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Levi zich heeft ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je aandelen Levi Strauss kunt kopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Levi Strauss

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Levi Strauss.

Analyse van Levi Strauss

Voordat je besluit of je Levi Strauss wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Levi Strauss zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Levi Strauss zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Levi Strauss in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Levi Strauss gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Levi Strauss is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn de voordelen van beleggen in Levi Strauss aandelen?

  • Iconisch merk: Levi Strauss is een iconisch merk dat bekend staat om de productie van hoge kwaliteit denim jeans. Doordat het merk herkenbaar is, kan het merk economisch slechte tijden makkelijker overleden.
  • Globaal actief: Levi Strauss is actief in meer dan 110 landen, waardoor er nog voldoende mogelijkheden zijn om verder te groeien.
  • E-commerce: Levi Strauss is ook online steeds actiever. De groei van de online verkopen kan bijdragen aan de resultaten van het bedrijf.

Wat zijn de risico’s van investeren in Levi Strauss aandelen?

  • Afhankelijkheid van wholesale partners: Levi Strauss is voor haar winstgevendheid sterk afhankelijk van retailers en warenhuizen.
  • Katoen prijs: wanneer de prijs van katoen stijgt, kan de winstmarge van het bedrijf onder druk komen te staan.
  • Concurrentie: Levi Strauss ervaart veel concurrentie van bedrijven als Gap, American Eagle en H&M.

Wat zijn de grootste concurrenten van Levi Strauss?

  • Gap
  • American Eagle Outfitters
  • H&M
  • Erverlane

Hoe kan je aandelen Levi Strauss kopen?

Steeds meer mensen vragen zich af hoe ze Levi Strauss aandelen kunnen kopen. Je hebt hiervoor eerst een account nodig bij een betrouwbare aandelen broker. Een aandelen broker maakt het mogelijk om via het internet aandelen Levi Strauss te kopen en verkopen.

Voordat je kunt beleggen in Levi Strauss aandelen, moet je eerst je beleggingsrekening activeren. Je activeert je rekening door een kopie van je paspoort en adres te uploaden. Vervolgens kan je direct geld storten vanaf je bankrekening naar je brokerage account.

Navigeer vervolgens binnen je beleggingsrekening naar het Levi Strauss aandeel en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Druk op kopen om de aandelen vervolgens direct te kopen & vergeet niet om je belegging regelmatig te evalueren.

Toekomstplannen van het bedrijf

Levi’s is van plan om uit te bereiden naar nieuwe markten en naar nieuwe producten. Dit maakt het interessant om een belegging in Levi’s te overwegen.

Op dit moment verkoopt het bedrijf voornamelijk mannenkleding. Ruim 70 procent van de verkopen worden aan mannen gedaan. Levi’s is van plan om de verkopen onder vrouwen te laten toenemen. Dit wil het bedrijf bereiken door minder afhankelijk te worden van het bekende demin merk en door ook meer schoenen, shirts, winter- en dameskleding te verkopen.

Levis aandelen kopen

Op dit moment verkoopt Levi voornamelijk veel spijkerbroeken in de Verenigde Staten. Het is zelfs zo dat één op de acht spijkerbroeken in de VS door Levi’s worden verkocht. Toch weet het bedrijf in groeimarkten toch niet zoveel te verkopen. In China wordt bijvoorbeeld veel kleding verkocht, maar Levi’s heeft hier nog geen sterke positie opgebouwd.

Levi’s zal in de toekomst dan ook kijken naar nieuwe manieren om zijn producten te verkopen. Wanneer het bedrijf weet aan te slaan in deze nieuwe markten dan is dit positief voor de winstgevendheid. Met de opkomst van het internet is er echter veel concurrentie waardoor dit geen zekerheid is. Houd de marktontwikkelingen daarom goed in de gaten voordat je aandelen Levi’s koopt of verkoopt!

Kleine geschiedenis van Levi’s

Het bedrijf werd al in 1853 opgericht door Levi Strauss, waarnaar het bedrijf ook duidelijk zijn naam te danken heeft. Het lukte Levi om in 1873 het eerste patent te verkrijgen voor het produceren van de spijkerbroek. Dit product sloeg goed aan en Levi werd een rijk man.

Ook nu is het bedrijf nog in handen van de familie. De familie Strauss bezit nog 80% van het stemrecht doordat ze aandelen met een speciaal stemrecht hebben uitgebracht. De beursgang heeft hier dus niets aan veranderd.

De beursgang van Levi’s

De beursgang van Levi’s was een succes. De aandelenkoers steeg direct flink waarbij de waarde van de aandelen zo’n 30% toenam. In het verleden stond Levi’s al eerder op de beurs genoteerd. Dit avontuur duurde maar enkele jaren totdat een grote, private investeerder de aandelen terugkocht. Beleggen in Levi’s aandelen kan dus zeker lucratief zijn!

Is het verstandig om te investeren in Levi Strauss aandelen?

Een investering in Levi Strauss is niet zonder risico’s. Levi Strauss haalt maar een beperkt deel van de inkomsten uit online kanalen: dit is zeker tijdens en na de coronapandemie een risico. Veel van de fysieke winkels zijn namelijk failliet gegaan en offline winkelen zal in de toekomst waarschijnlijk minder populair worden.

Op de lange termijn kan een belegging in Levi Strauss alsnog goed uitpakken: het merk is nog wel een echt icoon en veel beroemdheden dragen de kleding. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren dat ook een flinke groei doorgemaakt en bestaat al sinds 1853. Wanneer je erin gelooft dat het bedrijf nieuwe regio’s kan bereiken en de verkopen via het internet kan vergroten, dan kan het interessant zijn om Levi Strauss aandelen te kopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *