Levi Strauss aandelen kopen: beleggen in Levi Strauss

Sinds eind maart 2019 is het bekende Levi’s verhandelbaar op de beurs. Maar hoe kan je zelf aandelen Levi Strauss kopen en verkopen? Hoe kwam het bedrijf tot stand? En wat zijn de toekomstplannen van deze grote kledingproducent?

Hoe kan je beleggen in Levi Strauss?

Je kan op de korte en op de lange termijn beleggen in Levi Strauss.  Hieronder bespreken we twee manieren waarmee je kunt profiteren van koersschommelingen in het aandeel.

Actief handelen

Het is mogelijk om actief te handelen in Levi’s, dit wordt ook wel speculeren genoemd. Een voordeel van deze manier van beleggen is dat je eenvoudig kunt inspelen op sterke koersdalingen en koersstijgingen. Bij het uitkomen van een nieuwsbericht kan je hierdoor in korte termijn een leuk rendement behalen. Een goede partij om actief te handelen in CFD’s op Levi’s is Plus500. Je kan de mogelijkheden hier gratis uitproberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen:

Aandelen Levi’s kopen

Je kan eenvoudig aandelen Levi’s kopen en verkopen op de beurs. Dit doe je door een account te maken bij een broker of online bank. Hieronder zie je een overzicht van de brokers waar je in Levi’s aandelen kunt beleggen:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€0,50 + $0,04 voor Levi's
eToro logo aandelen€0 voor Levi's. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
$0,01 per aandeel met $5 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

In ons overzicht van brokers kan je andere partijen vergelijken waar je in Levi’s kunt beleggen.

Beleggen in Levis

Wat is de aandelenkoers van Levi?

Ben je benieuwd hoe de CFD aandelenkoers van Levi zich heeft ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je CFD aandelen Levi Strauss kunt kopen:

Is het verstandig om te investeren in Levi Strauss?

Een investering in Levi Strauss is niet zonder risico’s. Levi Strauss haalt maar een beperkt deel van de inkomsten uit online kanalen: dit is zeker tijdens en na de coronapandemie een risico. Veel van de fysieke winkels zijn namelijk failliet gegaan en offline winkelen zal in de toekomst waarschijnlijk minder populair worden.

Op de lange termijn kan een belegging in Levi Strauss alsnog goed uitpakken: het merk is nog wel een echt icoon en veel beroemdheden dragen de kleding. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren dat ook een goede groei doorgebracht en bestaat al sinds 1853. Wanneer je erin gelooft dat het bedrijf nieuwe regio’s kan bereiken en de verkopen via het internet kan vergroten, dan kan het interessant zijn om Levi Strauss aandelen te kopen.

Toekomstplannen van het bedrijf

Levi’s is van plan om uit te bereiden naar nieuwe markten en naar nieuwe producten. Dit maakt het interessant om een belegging in Levi’s te overwegen.

Momenteel verkoopt het bedrijf voornamelijk mannenkleding. Ruim 70 procent van de verkopen worden aan mannen gedaan. Levi’s is van plan om de verkopen onder vrouwen te laten toenemen. Dit wil het bedrijf bereiken door minder afhankelijk te worden van het bekende demin merk en door ook meer schoenen, shirts, winter- en dameskleding te verkopen.

Levis aandelen kopen

Ook kijkt het bedrijf naar buiten. Momenteel verkoopt Levi voornamelijk veel spijkerbroeken in de Verenigde Staten. Het is zelfs zo dat één op de acht spijkerbroeken die verkocht worden door Levi’s worden verkocht. Toch weet het bedrijf in groeimarkten toch niet zoveel te verkopen. In China wordt bijvoorbeeld veel kleding verkocht, maar in de opbrengsten van het bedrijf speelt dit land nog een beperkte rol.

Levi’s zal in de toekomst dan ook kijken naar nieuwe manieren om zijn producten te verkopen. Wanneer het bedrijf weet aan te slaan in deze nieuwe markten dan zal de winst vanzelfsprekend stijgen. Met de opkomst van het internet is er echter veel concurrentie waardoor dit geen zekerheid is. Houd de marktontwikkelingen daarom goed in de gaten voordat je aandelen Levi’s koopt of verkoopt!

Kleine geschiedenis van Levi’s

Voordat je gaat beleggen in Levi’s is het leuk om wat meer over het bedrijf te weten. Levi’s heeft namelijk een vrij lange geschiedenis. Het bedrijf werd al in 1853 opgericht door Levi Strauss, waarnaar het bedrijf ook duidelijk zijn naam te danken heeft. Het lukte Levi om in 1873 het eerste patent te verkrijgen voor het produceren van de spijkerbroek. Dit product sloeg goed aan en Levi werd een rijk man.

Ook nu is het bedrijf nog in handen van de familie. De familie Strauss bezit nog 80% van het stemrecht doordat ze aandelen met een speciaal stemrecht hebben uitgebracht. De beursgang heeft hier dus niets aan veranderd.

De beursgang van Levi’s

De beursgang van Levi’s was een succes. De aandelenkoers steeg direct flink waarbij de waarde van de aandelen zo’n 30% toenam. In het verleden was Levi’s al eerder op de beurs genoteerd. Dit avontuur duurde echter maar enkele jaren totdat een grote, private investeerder de aandelen terugkocht. Beleggen in Levi’s kan dus zeker lucratief zijn!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *