Beyond Meat aandelen kopen (2024) – analyse & koers

Beyond Meat staat wereldwijd bekend om haar vleesvervangers. Ben je benieuwd hoe je Beyond Meat aandelen kunt kopen? In dit artikel lees je direct of het verstandig is om te beleggen in Beyond Meat aandelen.

Hoe kan je Beyond Meat aandelen kopen?

Het is belangrijk dat je een goede broker kiest voor het kopen van aandelen Beyond Meat, aangezien de transactiekosten per partij nogal verschillen. Ben je benieuwd wat een voordelige partij is om Beyond Meat aandelen te kopen? Neem dan een kijkje in de onderstaande tabel:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Beyond Meat. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Beyond Meat! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Beyond Meat?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Beyond Meat? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe Beyond Meat aandelen presteren. Je kunt met de kopen & verkopen knoppen bovendien direct beginnen met het verhandelen van Beyond Meat aandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Beyond Meat

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Beyond Meat.

Analyse van Beyond Meat

Voordat je besluit of je Beyond Meat wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Beyond Meat zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Beyond Meat zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Beyond Meat in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Beyond Meat gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Beyond Meat is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het interessant zijn om in Beyond Meat the beleggen?

 • Early moving advantage: Beyond Meat was één van de eerste bedrijven die op vleesvervangers ging verkopen, waardoor het bedrijf veel bekendheid geniet.
 • Groeimarkt: de vraag naar vleesvervangers groeit snel, zeker nu het milieu steeds centraler staat.
 • Sterk merk: Beyond Meat is een bekend merk dat zeker onder jonge mensen herkenning oproept.
 • Samenwerkingen: Beyond Meat werkt samen met grote bedrijven zoals McDonald’s,Yum Brands en Walmart.
 • Innovatie: het bedrijf brengt regelmatig nieuwe vleesvervangers op de markt die weer nieuwe mensen aanspreken.

Wat zijn de risico’s van investeren in Beyond Meat?

 • Concurrentie: Beyond Meat krijgt steeds meer te maken van concurrentie, ook van bedrijven die eerder alleen vleesproducten op de markt brachten.
 • Afhankelijkheid: Beyond Meat is sterk afhankelijk van een kleine groep consumenten, wat het bedrijf kwetsbaar maakt.
 • Hoge productiekosten: de productie van op planten gebaseerd vlees kan erg duur zijn, zeker wanneer de grondstofprijzen stijgen.
 • Regelgeving: regels veranderen constant. Zo mag Beyond Meat haar producten op steeds meer plekken niet meer als ‘vlees’ verkopen.
 • Beperkte beschikbaarheid: niet alle bedrijven verkopen vleesvervangers, waardoor het lastiger kan zijn voor Beyond Meat om haar producten te verkopen.

De grootste concurrenten van Beyond Meat

 • Impossible foods: dit Amerikaanse bedrijf staat bekend om de Impossible Burger, een vleesvervanger die verkocht wordt in diverse restaurants en supermarkten.
 • Quorn: dit Britse bedrijf maakt vleesvervangers gebaseerd op een type schimmel.
 • Tyson Foods: dit Amerikaanse vleesbedrijf produceert vleesvervangers onder het Raised & Rooted merk.
 • Nestle: dit grote merk brengt vegetarische & vegan vleesvervangers op de markt onder het Garden Gourmet merk.
 • Kellogg Company: onder het MorningStar Farms merk brengt Kellogg steeds meer vleesvervangers op de markt.

In het kort: wat doet Beyond Meat?

Beyond Meat is een bedrijf dat vleesvervangers produceert. Beyond Meat is hier erg succesvol in. De smaak van bijvoorbeeld the beast is bijna niet van echt te onderscheiden. Toch is deze burgervervanger gemaakt van volledig plantaardige producten zoals kokosolie en ertwenproteïne isolaten.

Beyond Meat beleggen

Het toekomstperspectief van Beyond Meat

Het toekomstperspectief van Beyond Meat is vrij zonnig. Ten minste, als ze het hoofd boven water weten te houden. Beyond Meat heeft sinds de lancering namelijk nog nooit winst gemaakt. Toch is het duidelijk dat een steeds grotere groep mensen ervoor kiest om echt vlees de rug toe te keren. Dit is niet vreemd wanneer je bedenkt dat vlees in sterke mate bijdraagt aan de klimaatvervuiling. Daarnaast is vlees links laten staan ook goed voor je gezondheid.

Geen vlees eten en voor een vleesvervanger gaan is dus helemaal hip. De tijd waarin vleesvervangers mislukte vleesproducten waren is dan ook gelukkig verleden tijd. Het is Beyond Meat erg goed gelukt om verschillende typen vlees na te maken. Naast de eerder genoemde the beast heeft het bedrijf bijvoorbeeld ook vegetarische worsten en kip geïntroduceerd. Met de smaak zit het bij Beyond Meat dus wel goed, maar dat betekent niet dat het direct verstandig is om ook de aandelen te kopen.

Beyond Meat aandelen kopen

Beyond Meat: kan je het onderscheiden van echt vlees?

Wel of niet Beyond Meat aandelen kopen?

Een veel gemaakte fout bij beleggers, is dat ze een aandeel kopen omdat ze het bedrijf prettig vinden. Vanzelfsprekend is Beyond Meat een erg duurzaam bedrijf wat natuurlijk goed is voor je geweten. Dit betekent echter niet direct dat het kopen van aandelen Beyond Meat ook goed is voor je rendement. Er zijn namelijk wat zaken waar je rekening mee moet houden bij het beleggen in Beyond Meat.

De cijfers

Het is Beyond Meat in 2019 voor het eerst gelukt om winst te maken. Dit kan de aandelenkoers in de toekomst een verdere boost geven. Toch zijn de financiële cijfers nog niet erg positief, er is hier veel ruimte voor verbetering.

Steeds meer concurrentie

Een ander groot risico voor Beyond Meat is de grote concurrentie. Steeds meer bedrijven wagen zich aan het produceren van vleesvervangers. Ook bedrijven die vooral bezig zijn met het verkopen van normaal vlees springen in op deze trend. Het is dus maar de vraag of het Beyond Meat lukt om zijn hoofd boven water te houden tussen alle andere grote partijen die ook toetreden op de markt.

Wel is er nog enorm veel potentie. De groeipercentages liggen boven de 100% en het bedrijf wordt ook ondersteund door bekende mensen zoals Bill Gates en Leonardo DiCaprio. Zelfs de vorige algemene directeur van McDonalds nam in het verleden een belang in het bedrijf.

Beyond Meat Leonardo DiCaprio

Koersverloop Beyond Meat & verwachting

Het koersverloop van Beyond Meat is na de beursgang erg grillig. In 2019 steeg de koers binnen enkele maanden na de IPO namelijk van $ 66 naar meer dan $ 230 dollar. In die tijd was er echt sprake van een hype: vleesvervangers waren helemaal hip en Beyond Meat stond hierin centraal.

Het bedrijf kon de hoge verwachtingen echter niet waarmaken en handelt tegenwoordig onder de $ 20. Je ziet vaak bij een nieuwe industrie dat de koers in het begin enorm kan stijgen. Wanneer de volgende trend arriveert stappen beleggers weer over, waardoor de koers flink inzakt.

Het is daarom belangrijk wanneer je een belegging in Beyond Meat overweegt om echt de diepte in te duiken. Er bestaan tegenwoordig veel concurrenten die vechten voor het marktaandeel van Beyond Meat. Alleen wanneer het Beyond Meat lukt om dit marktaandeel vast te houden, is er opwaarts koerspotentieel.

Hoe kan je beleggen in Beyond Meat aandelen?

 • Stap 1: open een account bij een betrouwbare aandelen broker waar Beyond Meat aandelen verhandelbaar zijn.
 • Stap 2: Activeer je beleggingsaccount door een kopie van je paspoort en een bewijs van je adres te uploaden.
 • Stap 3: Stort geld, bijvoorbeeld via je een bankoverschrijving of met je creditcard.
 • Stap 4: selecteer het aandeel Beyond Meat binnen het trading platform. Met een marktorder koop je het aandeel direct tegen de geldende prijs, terwijl je met een limiet order zelf een prijs instelt die je bereid bent om te betalen.

Is het verstandig om te investeren in Beyond Meat?

Investeren in Beyond Meat aandelen kan zomaar aantrekkelijk zijn. Wereldwijd krijgt gezond leven steeds meer aandacht. Ook het aantal mensen dat een veganistische levensstijl verkiest groeit. Beyond Meat past mooi binnen deze trend, omdat alle producten van het bedrijf volledig plantaardig zijn. De vleesvervangers zijn nog eens erg lekker ook, waardoor mensen de producten ook echt voor hun plezier eten.

Een andere reden om Beyond Meat aandelen te kopen, is de uitbreiding naar China. Ze werken daar met lokale partners als Sinodis, KFC, Pizza Hut en Starbucks om direct een groot bereik te kunnen behalen. China is natuurlijk een enorme markt en wanneer de producten aanslaan dan kan dit erg goed zijn voor de winstgevendheid van het bedrijf. Dit kan dan ook een goede reden zijn om Beyond Meat aandelen te kopen.

Ook met de bedrijfsresultaten gaat het goed: in 2019 lukte het Beyond Meat voor het eerst om winst te maken. Dit is een goede verbetering, zeker wanneer je bedenkt dat het bedrijf daarvoor nog verliesgevend was. Wanneer het milieu belangrijk voor je is kan je door Beyond Meat aandelen te kopen bovendien een signaal geven. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de risico’s van een investering in Beyond Meat: de aandelenkoers is namelijk erg volatiel.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *