Nabor Industries aandelen kopen

Het wereldwijde gas- en olieboorbedrijf Nabors Industries is gevestigd in Houston, Texas. Om te kunnen boren heeft Nabors 400 platforms in meer dan 20 landen. Daarmee is het een bedrijf met de grootste landboringsvloot ter wereld. De drie bedrijfssegmenten van het bedrijf zijn International Drilling, US Drilling, Canada, Drilling Solutions en Rig Technologies. Wil je beleggen in Nabor Industries door de aandelen te kopen? Je kan hier lezen hoe je het beste Nabor Industries aandelen kunt kopen.

Waar kan je Nabor Industries aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van het bedrijf Nabors Industries? Denk je dat de olieprijs verder zal stijgen in de toekomst? Dan kan je investeren dor de aandelen te kopen en verkopen bij één van deze brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Nabor Industries. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Nabor Industries & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Nabor Industries?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van Nabors Industries? In de onderstaande grafiek zie je tegen welke prijs je direct een CFD op het bedrijf kunt kopen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Nabor Industries

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Nabor Industries.

Analyse van Nabor Industries

Voordat je besluit of je Nabor Industries wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Nabor Industries zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Nabor Industries zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Nabor Industries in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Nabor Industries gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Nabor Industries is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Angelo Energy Ltd wordt Nabors Industries Ltd

Het bedrijf werd opgericht in 1968. De naam van het bedrijf was toen Angelo Energy Ltd. Het bedrijf was met zijn aandelen beursgenoteerd op de American Stock Exchange. Toen de onderneming in 1982 uit de recessie kwam werd er een verlies geleden van 4 miljoen dollar. In dat jaar waren er ook buitengewone inkomsten van 4,6 miljoen dollar. In 1986 werd de naam van de onderneming veranderd in Nabors Industries Ltd.

Nabor Industries aandelen

Door Nabors Industries overgenomen bedrijven

Het bedrijf groeide door diverse acquisities. Westburne Drilling was in 1988 de eerste internationale acquisitie. Dit bedrijf had activiteiten in het Midden-Oosten. Loffland Brothers Drilling werd in 1990 overgenomen in door Nabors. Grace Drillings werd in 1994 overgenomen. Voor deze overname betaalde Nabors Industries een bedrag van 32 miljoen dollar. Door deze overname werden 167 rigs aan de bedrijfsvloot toegevoegd.

Ook door de diverse overnames in 1997 werd het bedrijf uitgebreid. Iedere overname zorgde voor bepaalde uitbreidingen. Door de overname van Canrig werd Nabors uitgebreid tot de sector boorapparatuur. De overname van Sundowner breidde Nabors uit tot de offshore boringen. Met de overname van Epoch Well Services werd het bedrijf uitgebreid tot de instrumentatiemarkt.

Vanaf 2000 tot 2011

Nabors Industries deed niet alleen maar overnames. In 2007 verkocht het bedrijf zijn See-Mar vloot, met onder ander 20 offshore bevoorradingsschepen. Het bedrijf Hornbeck Offshore Services betaalde er 189 miljoen dollar voor.

In 2010 nam Nabors weer een bedrijf over. Door voor 736 miljoen dollar het bedrijf Superior Well Services over te nemen werd de markt voor voltooiing en productiediensten betreden.

Enkele activiteiten van Nabors Industries na 2010

In 2013 introduceerde het bedrijf een nieuwe generatie pad-optimale rigs met geavanceerde loopmogelijkheden. Deze rigs werden gebruikt om meervoudige putten te boren.

In 2015 besloot het bedrijf.om zich alleen te richten op boren en technologie. Daarom werd de Nabors Drilling Division opgericht.

Door Nabors werden diverse joint ventures afgesloten. Met KazMunayGas in Afghanistan werd in 2015 de joint venture “KMG Nabors Drilling Company” afgesloten. Waarom? Om booroperaties van Tengizchevroil op het Tengiz veld over te dragen naar deze joint venture. In 2017 werd met Saudi Aramco, de grootste oliemaatschappij ter wereld, de joint venture SANAD gevormd. SANAD staat voor Saudi Aramco Nabors Drilling Company.

In 2017 werden door Nabors twee bedrijven overgenomen. Voor 216 miljoen dollar werd Tesco Operations overgenomen. Ook werd Robotic Drilling Systems, dat onderdeel was van het in Noorwegen gevestigde boorbedrijf Odfjell Drilling, overgenomen.

In 2018 werd Petromar Technologies overgenomen. De innovatieve producten van dit bedrijf worden gebruikt bij onconventionele olie- en gasexploratie. Denk je dat al deze overnames een gunstig effect zullen hebben op de koers van het aandeel? Dan kan het kopen van Nabors Industries aandelen interessant zijn.

Nabors Industries in cijfers

In 2018 was de omzet van het bedrijf 3,048 miljard dollar. In dat jaar werd een verlies geleden van 640 miljoen dollar. Het bedrijf had in 2018 15.000 werknemers.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *