Twitch aandelen kopen (2024): wel of niet?

Twitch is het grootste streaming platform voor e-gaming. In dit artikel kan je lezen hoe & waar je Twitch aandelen kunt kopen. Ook bespreek ik de zwakke & sterke punten van Twitch aandelen.

Hoe kan je Twitch aandelen kopen?

Twitch maakt onderdeel uit van Amazon. Het is dan ook nog niet mogelijk om losse Twitch aandelen te kopen, maar dit kan in de toekomst veranderen. Je kunt direct in Twitch investeren bij de volgende aandelenbrokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Twitch. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Twitch & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wanneer je Amazon aandelen koopt, is het belangrijk om alle bedrijfsonderdelen goed te analyseren. Je investeert dan namelijk niet alleen in Twitch, maar ook in alle andere bedrijfsonderdelen van Amazon. De prestaties van Twitch bepalen dan ook maar een erg klein deel van de Amazon-aandelenkoers.

Wat zijn de sterke punten van Twitch aandelen?

 • Dominante positie: Twitch is de grootste livestreaming service ter wereld en is enorm populair voor e-sport.
 • Groeipotentie: Twitch is bezig met het uitbreiden van haar aanbod door bijvoorbeeld ook streams van muziekconcerten en andere evenementen aan te bieden.
 • Samenwerking: Twitch maakt onderdeel uit van Amazon, waardoor het bedrijf profiteert van de andere diensten van het bedrijf zoals de Amazon Web Services (AWS).
 • Grote betrokkenheid: het platform trekt gebruikers aan met een hoge mate van betrokkenheid, wat aantrekkelijk is voor adverteerders.

Wat zijn de risico’s van investeren in Twitch?

 • Afhankelijkheid van streamers: mensen gebruiken Twitch omdat ze hun favoriete streamer willen zien. Wanneer streamers overstappen op een ander platform, kan het bedrijf haar klanten verliezen.
 • Sterke concurrentie: bedrijven als YouTube, Facebook en Microsoft strijden allemaal voor de aandacht van de online consument.
 • Beperkte inkomsten: de inkomsten van het bedrijf zijn afkomstig uit advertenties en de verkoop van abonnementen. Het is de vraag of dit voldoende is voor het bedrijf om te blijven groeien.
 • Reguleringsrisico’s: livestreamen kan leiden tot reguleringsrisico’s zoals censuur en beperkingen van de inhoud. Censuur kan vervolgens gebruikers wegjagen naar andere platformen.
 • Risicovolle inhoud: Twitch heeft recent problemen gehad met ‘adult content’, extremisme en haat content. Dit kan de reputatie van het bedrijf schaden en de aandelenkoers onder druk zetten.
 • Auteursrechten: het is voor Twitch lastig om na te gaan of alle streams zich houden aan de auteursrechten regels. Wanneer dit niet het geval is, kan Twitch aangeklaagd worden.
 • Blokkades: de overheden van China, Slowakije en Iran blokkeren Twitch. Wanneer meer landen Twitch blokkeren, kan dit de winstgevendheid van het bedrijf verminderen.

Over Twitch

Twitch is een lives treaming platform voor e-sport dat werd opgericht in 2011. Het bedrijf is in de afgelopen jaren enorm in waarde gestegen en heeft nu ruim 150 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

Gebruikers kunnen live gameplay streamen en op die manier direct communiceren met hun volgers.

Twitch aandelen kopen

Hoe kan je beleggen in Twitch aandelen?

Voordat je kunt beleggen in aandelen, heb je eerst een account nodig bij een betrouwbare aandelen broker. Een aandelen broker maakt het mogelijk om geld om te wisselen voor effecten.

Nadat je geld hebt gestort op je broker account kan je direct een order plaatsen op Twitch. Vul binnen het orderscherm het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen om de order direct naar de aandelenbeurs te versturen.

Wat zijn de grootste concurrenten van Twitch?

 • YouTube: YouTube is waarschijnlijk de grootste concurrent van Twitch met 2,3 miljard maandelijkse bezoekers.
 • Discord: ook Discord wordt veel door gamers gebruikt. Alhoewel de functionaliteiten een beetje anders zijn, zijn er ook veel overeenkomsten.
 • Netflix: ook Netflix denkt erover na om actief te worden in de gaming industrie.
 • OnlyFans: deze website staat bekend om haar adult video’s, maar wordt ook steeds meer gebruikt voor het streamen van bijvoorbeeld gaming footage.

Wat zijn alternatieve investeringen voor Twitch?

Je zou ook een investering in de volgende aandelen kunnen overwegen:

Op die manier investeer je in de ontwikkelingen op de gaming industrie. Besteed altijd voldoende tijd aan het onderzoeken van de bedrijfsactiviteiten en -ontwikkelingen binnen deze bedrijven.

Analyse: wel of niet Twitch aandelen kopen?

Investeerders vragen zich af of ze moeten investeren in Twitch aandelen. Op het moment van schrijven is Twitch nog steeds de dominante speler op het gebied van e-sport. Gaming wordt bovendien steeds populairder, waardoor dit nog steeds een groeimarkt is.

Het is wel belangrijk om het marktaandeel van Twitch goed in de gaten te houden. Concurrenten kunnen marktaandeel afpakken van Twitch. Wanneer je investeert in Twitch, is het dan ook verstandig om te kijken wat de streamers doen. Mensen komen voor de streamers en wanneer die massaal overstappen kan dit de aandelenkoers van Twitch onder druk zetten.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *