OnlyFans aandelen kopen (2024): hoe beleg je in OnlyFans?

Wil je investeren in OnlyFans aandelen? In dit artikel lees je direct hoe je OnlyFans aandelen kunt kopen & verkopen!

Waar kan je OnlyFans aandelen kopen?

Zodra OnlyFans naar de beurs gaat, kan je de aandelen direct kopen bij één van de onderstaande brokers. Je hebt een account nodig bij een betrouwbare broker om te kunnen beleggen in OnlyFans:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor OnlyFans. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen OnlyFans & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Kan je beleggen in OnlyFans?

Je kunt op het moment van schrijven nog niet beleggen in OnlyFans aandelen. De aandelen van OnlyFans zijn namelijk bezit van Leonid Radvinsky, een ondernemer die actief is binnen de adult industrie. Volgens Forbes zouden deze aandelen nu meer dan $ 1 miljard waard zijn. De eigenaar van OnlyFans keerde zichzelf in twee jaar tijd ruim $ 500 miljoen aan dividend uit.

Wanneer is de beursgang van OnlyFans?

Sinds 2022 gaan er al veel geruchten rond over een mogelijke IPO van OnlyFans, maar daar blijft het tot nu toe bij. Het bedrijf zou in de toekomst naar de beurs gaan als Special Purpose Acquisition Company (SPAC), maar dit is niet gebeurd. De eigenaar heeft ook geen plannen om naar de beurs te gaan.

Wil je alsnog in de adult industrie investeren? Dan kan je de volgende aandelen overwegen:

  • New Frontier Media: richt zich op het leveren van adult video on demand
  • Playboy: het bekende tijdschrift met blote dames
  • Private Media Group: richt zich op het produceren van erotische films
  • Rick’s Cabaret: keten van high-end stripclubs

Wat is OnlyFans?

OnlyFans staat vooral bekend om de adult content die haar gebruikers delen. Het platform kan echter ook worden gebruikt voor het delen van bijvoorbeeld kookvideo’s.

Het platform OnlyFans weergeeft geen advertenties. In plaats daarvan kunnen content creators op het platform een betaald lidmaatschap aanbieden. Ze kunnen vervolgens zowel gratis als betaalde filmpjes en video’s delen.

Het business-model van OnlyFans is vervolgens simpel: ze pakken namelijk 20% als een commissie over iedere transactie op het platform. Door de stijgende populariteit tijdens de corona pandemie is OnlyFans enorm gestegen, waardoor de eigenaar erg rijk is geworden.

OnlyFans aandelen kopen

Waarom kan het slim zijn om te investeren in OnlyFans?

Het lidmaatschap model kan erg aantrekkelijk zijn voor bedrijven. OnlyFans bouwt op die manier een stabiele inkomstenstroom op, zonder dat het platform veel kosten hoeft te maken. De gebruikers van het platform maken de content namelijk helemaal zelf.

Doordat de commissies in verhouding met andere platformen zoals Patreon relatief laag liggen, is OnlyFans erg populair met content creators.

Een ander sterk punt van het bedrijf is de sterke nadruk op privacy en beveiliging. Gebruikers kunnen zelf selecteren wie hun content mag zien en het bedrijf heeft bovendien strenge richtlijnen om inbreuk op auteursrechten tegen te gaan.

Wat zijn de risico’s van beleggingen in OnlyFans?

OnlyFans is 100% afhankelijk van de commissies die het platform binnenhaalt. Wanneer het aantal content creators afneemt of wanneer ze overstappen naar een ander platform, kan dit de inkomsten van het bedrijf sterk laten dalen.

Een ander nadeel van beleggen in OnlyFans, is dat erotiek een beladen sector is. Er heerst nog steeds veel stigma op de adult industrie, waardoor veel beleggers het aandeel links zullen laten liggen. De koers van een aandeel wordt uiteindelijk bepaald door de hoeveelheid vraag, waardoor de koers minder snel kan stijgen.

Een ander risico van beleggen in OnlyFans zijn rechtszaken. Wanneer het bedrijf privacy problemen heeft of wanneer mensen op het platform uitgebuit worden, kan dit leiden tot hoge kosten in rechtszaken. Het is belangrijk om de risico’s goed te onderzoeken voordat je OnlyFans aandelen koopt.

Conclusie: is OnlyFans een goede investering?

OnlyFans is jammer genoeg nog niet verhandelbaar op de beurs. Door het lidmaatschap model kan het bedrijf wel een interessante belegging zijn na de IPO. Op deze pagina houd ik de laatste ontwikkelingen bij; wanneer het bedrijf naar de beurs gaat lees je de details hier direct!

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *