Boeing aandelen kopen

Boeing is een wereldwijd bekende producent van vliegtuigen. Denk je dat het aandeel een flinke stijging gaat maken de komende tijd? Dan kan het kopen van Boeing aandelen erg interessant zijn. Maar ook wanneer de koers in een duikvlucht zit kan het aantrekkelijk zijn om te beleggen in Boeing. Vergeet voordat je een positie opent niet de laatste koers van het aandeel te controleren.

Waar kan je Boeing aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de economie en denk je dat het aantal orders voor vliegtuigen in de toekomst zal toenemen? Dan kan investeren in Boeing door aandelen te kopen zeker interessant zijn.

Hieronder zie je bij welke partijen je het beste Boeing aandelen kunt kopen en verkopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Boeing. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Boeing & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende Boeing koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Boeing?

De koers van een aandeel beweegt nooit in een rechte lijn. Je kan de koers beter vergelijken met heftige turbulentie. In de meeste gevallen is er sprake van een duidelijke koers (737 Max uitgezonderd hier), maar je kan alsnog last hebben van turbulentie. Wanneer je actief handelt kan je ook van een beetje turbulentie genieten.

De actieve handelaar analyseert het laatste nieuws en beslist op basis daarvan of het slim is om in nieuwe aandelen te handelen. Een goede partij om actief te beleggen in aandelen Boeing is Plus500. Je maakt hier gebruik van CFD’s wat betekent dat je ook een hefboom kunt toepassen. Met een hefboom kan je ook met een klein bedrag een grote positie innemen.

Gebruik de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Boeing?

Ben je benieuwd naar de laatste koersontwikkelingen van het aandeel Boeing? Neem dan een kijkje bij de onderstaande grafiek! Je kan daar de actuele CFD koers van Boeing aandelen vinden. Bovendien kan je met de knoppen direct een positie openen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Boeing

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Boeing.

Analyse van Boeing

Voordat je besluit of je Boeing wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Boeing zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Boeing zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Boeing in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Boeing gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Boeing is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Concurrentie voor Boeing

Boeing heeft een gunstige positie doordat ze slechts een beperkte mate van concurrentie hebben. Op de markt voor vliegtuigmakers is er sprake van een duopolie: samen met Airbus produceren ze het grootste deel van alle vliegtuigen.

Toch hoeft deze gunstige positie niet stand te houden: in China proberen ze de concurrentie aan te gaan met het bedrijf Comac. Comac produceert momenteel enkele kleinere vliegtuigen voor 90 en 156 passagiers. Tegelijkertijd produceren het Japanse Mitsubishi en Honda ook kleine vliegtuigen.

Boeing moet echter wel goed oppassen voor Airbus. Airbus heeft succesvol de A320 gelanceerd wat een narrow-body vliegtuig is. Door de efficiëntere vliegtuigmotoren verbruikt het vliegtuig bovendien minder dan de Boeing 737. Boeing lijkt soms achter te lopen op het gebied van nieuwe ontwikkelingen: waar Boeing vooral veel dividend uitkeert aan de aandeelhouders, ontwikkelt Airbus nieuwe vliegtuigmodellen. Voordat je Boeing aandelen koopt, is het daarom verstandig om te kijken hoe Airbus het doet. Misschien is een belegging in Airbus wel aantrekkelijker?

Ook op de militaire markt heeft Boeing de nodige concurrentie: Lockheed Martin en General Dynamics produceren allebei militaire vliegtuigen voor het Amerikaanse leger. Boeing zal dus moeten blijven innoveren om nieuwe contracten te winnen van het leger.

Is het verstandig om te investeren in Boeing?

Investeren in Boeing aandelen is niet zonder risico. De concurrentie van Airbus is sterk en ook op de militaire markt is het lastig voor Boeing om bij te blijven. Zo verloren ze recent een contract  voor de ontwikkeling van de Joint Strike Fighter aan Lockheed Martin.

De financiële positie van Boeing is flink uitgehold door de problemen met de 737 Max en de coronapandemie. Het kan dan ook lang duren voordat Boeing weer winstgevend is, zeker wanneer je bedenkt dat de schulden van het bedrijf fors zijn. Aandelen Boeing kopen is dan ook niet weggelegd voor de belegger die risico’s graag uit de weg gaat.

In het kort over Boeing

Boeing is een bekende vliegtuigbouwer die vliegtuigen gebouwd voor de burgerluchtvaart. Ook biedt het bedrijf service en onderhoudsdiensten. Het meest recente model voor de burgerluchtvaart is de Boeing Dreamliner 787. Bovendien produceert Boeing ook allerlei systemen voor defensie. Zo maakt Boeing onder andere raketinstallatie, radarsystemen en militaire vliegtuigen. Een bekend militair vliegtuig van Boeing is de Apache gevechtshelikopter.

Doordat Boeing ook materiaal voor het leger produceert, zijn de resultaten wat minder gevoelig voor de economische situatie. Dit maakt het aantrekkelijker om Boeing aandelen te kopen.

Analyse Boeing aandelen

Het kopen van Boeing aandelen kan interessant zijn. Wereldwijd stijgt het aantal vluchten nog steeds. Vliegen wordt voor een steeds grotere groep mensen betaalbaar. Dit zal in de toekomst leiden tot een grotere vraag naar nieuwe vliegtuigen. Een grotere vraag is natuurlijk goed nieuws voor Boeing: ze kunnen dan immers een grotere omzet neerzetten.

Wel is het belangrijk om te onthouden dat Boeing aandelen vrij cyclisch zijn. Vliegtuigmaatschappijen moeten namelijk orders plaatsen voor nieuwe toestellen. Dit zullen ze alleen doen wanneer het economisch goed gaat. Is het economisch een ramp en behalen de maatschappijen een verlies? Dan zullen ze niet snel nieuwe orders plaatsen.

Het is voordat je Boeing aandelen koopt, dus verstandig om de economische situatie goed te analyseren. Heb je vertrouwen in de toekomst? Dan kan je een investering in Boeing aandelen overwegen.

Boeing aandelen kopen

Enkele hoogtepunten uit het honderdjarige bestaan van Boeing

In 2016 bestond Boeing 100 jaar. Het eerste vliegtuig was de van hout gemaakte Bluebill B&W, model 1. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden er vliegtuigen gebouwd voor het Amerikaanse leger. In de jaren dertig van de vorige eeuw nam de vraag naar grotere en comfortabele verkeersvliegtuigen sterk toe. Boeing ontwikkelde de 307 Stratoliner, het eerste passagiersvliegtuig met een drukcabine. In 1938 bouwde Boeing de 314 Clipper, het toen grootste passagiersvliegtuig ter wereld.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog produceerde Boeing de bommenwerpers B-17 en B-29.

Na de Tweede Wereldoorlog nam de vraag naar verkeersvliegtuigen nog verder toe. Boeing ontwikkelde de Boeing 707, het eerste verkeersvliegtuig met een straalmotor. Erg populair werden de in de jaren zestig ontwikkelde Boeing 737 en Boeing 747. Een succesvol nieuw verkeersvliegtuig is de Boeing 787 Dreamliner.

Boeing 737 Max

Beleggers in aandelen Boeing hadden van begin 2017 tot de eerste maanden van 2019 geen reden om te klagen. De koers van de aandelen Boeing stegen toen flink. De koers steeg in die periode van 158 naar 440 dollar. Twee ongelukken met de Boeing 737 MAX van Boeing hebben aan die spectaculaire stijging een einde gemaakt.

De Boeing 737 MAX stond vervolgens langere tijd aan de grond. Eind maart 2019 daalde koers per aandeel gedaald tot 309 dollar. Deze daling is nog niet dramatisch: een koers van 440 dollar ligt immers nog ruim boven de koers van 294 dollar. Dit was de koers van het aandeel vlak voor de ongelukken.

Het ongeluk had een negatieve impact op de aandelenkoers: deze daalde in een weekend tijd ruim 15 procent. Je kunt als actieve handelaar van dit soort gebeurtenissen profiteren door een short positie te openen.

Toekomst van Boeing

Na onderzoek bleken deze ongelukken veroorzaakt te worden door een fout in het Boeing 737 toestel. Boeing is hard bezig met het oplossen van het probleem. Elke maand dat de toestellen aan de grond staan en de productie niet actief is kost enorm veel geld: naar verwachting ongeveer een miljard dollar per jaar.

Wel is er het voordeel dat de concurrentie beperkt is. Het orderboek van Airbus zit namelijk ook gewoon vol en het is niet eenvoudig voor vliegtuigmaatschappijen om ergens anders vliegtuigen vandaan te toveren. Wanneer het Boeing lukt om de problemen op te lossen, zullen ze dus alsnog veel vliegtuigen kunnen leveren.

Koers aandeel Boeing daalt verder

De voorraad vliegtuigen is erg groot geworden. Boeing is genoodzaakt om de productie van de Boeing 737 MAX te staken. Het ontslag van de CEO van Boeing doet de koers van het aandeel licht stijgen. Toch hebben de aandeelhouders geen reden tot vreugde: eind 2019 is de koers van een aandeel circa 340 dollar.

De koers daalde vervolgens nog verder onder invloed van de coronapandemie. Door de coronapandemie hebben vliegtuigmaatschappijen het moeilijk. Ze zullen minder snel nieuwe orders plaatsen en er bestaat bovendien een kans dat ze bestaande orders afzeggen. Wanneer je aandelen Boeing wilt kopen, is het daarom belangrijk om de economische situatie goed te analyseren. De aandelenkoers van Boeing wordt namelijk sterk beïnvloed door de verschillende randvoorwaarden.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *