Airbus aandelen kopen

Airbus en Boeing zijn altijd in een forse concurrentiestrijd verwikkelt: door de problemen bij Boeing kan Airbus deze de komende jaren wel eens gaan winnen. Ben je benieuwd waar & hoe je kunt beleggen in Aribus? In dit artikel bespreken we in detail hoe je Airbus aandelen kunt kopen.

Waar kan je Airbus aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Airbus? Dan kan het interessant zijn om Airbus aandelen te kopen, bekijk direct bij welke brokers je dit voordelig kunt doen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Airbus. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€ 3,90 voor Airbus
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Airbus
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Aribus?

De aandelenkoers van Airbus kan sterk schommelen. Dit zag je bijvoorbeeld tijdens de coronapandemie: toen alle vliegtuigen aan de grond stonden en er weinig perspectief was daalde de koers sterk. De koers steeg later weer flink toen er positieve berichten naar bovenkwamen rondom de vaccins. Door actief te handelen kan je dan ook goed inspelen op alle bewegingen op het Airbus aandeel.

Wil je actief beleggen in het prijsverloop van het aandeel Airbus? Dat kan bij Plus500! Bij Plus500 kan je door gebruik te maken van CFD’s zowel speculeren op prijsstijgingen als prijsdalingen van het Airbus aandeel. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden direct gratis uit te proberen met een demo:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Airbus?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Airbus zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke koers je CFD aandelen Airbus kunt kopen:

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Airbus

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Airbus.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Airbus zien van de laatste 5 dagen:

Is het verstandig om te investeren in Airbus?

Een investering in Airbus, kan afhankelijk van de economische situatie, goed uitpakken. Wanneer het goed gaat met de luchtvaart dan presteren de aandelen van Airbus normaal gesproken ook goed. Houd daarom de economische situatie goed in de gaten wanneer je wilt beleggen in Airbus. Wanneer er veel nieuwe bestellingen binnenkomen, dan kan Airbus betere winstresultaten neerzetten.

De grootste concurrent van Airbus is Boeing: deze twee titanen strijden eigenlijk altijd om marktaandeel op de burgerluchtvaart. Het lukt Airbus op deze markt om goed te concurreren. In de militaire tak gaat dit niet altijd even goed: de A400 was in 2016 bijvoorbeeld een mislukking. Toch kunnen de toekomstige resultaten op de normale luchtvaart deze tegenvallende resultaten compenseren.

In verhouding met de concurrent Boeing heeft Airbus wellicht een betere positie. De reputatie van Boeing heeft een flinke deuk opgedaan door de technische problemen. Hierdoor kan Airbus de concurrentiestrijd in de toekomst wel eens gaan winnen, wat een goede reden kan zijn om Airbus aandelen te kopen.

Airbus aandelen kopen

Over Airbus

Het bedrijf Airbus Group was tot 2014 bekend onder de naam European Aeronautic Defence and Space Company(EADS). Dit bedrijf is een Europees luchtvaart-, ruimtevaart- en defensie consortium. Het bedrijf ontstond in 2000 met het fuseren van het Franse Aerospatiale-Matra, het Duitse DASA en het Spaanse Construcciones Aeronautics CASA).

Het bedrijf Airbus Group heeft in het totaal 170 locaties wereldwijd. Meerdere vestigingen zijn te vinden in onder andere België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. De vestigingen in Nederland bevinden zich in Amsterdam en Leiden. In Leiden is het hoofdkantoor van de Airbus Group gevestigd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland omdat Nederland een neutrale locatie is.

De drie divisies van de  Airbus Group

De divisie Airbus is de grootste divisie van het bedrijf. Deze divisie levert een bijdrage van twee derde aan de omzet. Door deze divisie worden passagiersvliegtuigen geleverd aan luchtvaartmaatschappijen.

Door de divisie Airbus Helicopters worden helikopters geproduceerd voor militair en voor civiel gebruik.

Door de divisie Airbus Defence en Space  worden militaire vliegtuigen geproduceerd. Bovendien levert dit bedrijfsonderdeel een bijdrage aan ruimteprogramma’s, bijvoorbeeld door de levering van kunstmanen. Defensieopdrachten leveren het bedrijf circa 15% van de omzet op.

De geschiedenis van het bedrijf

De Europese overheden hielden driemaal zoveel defensiebedrijven in stand als in de Verenigde Staten, terwijl hun budget maar de helft was van de Verenigde Staten. Het risico bestond dat grote Amerikaanse bedrijven de kleinere Europese bedrijven zouden opkopen. Daarom werd in er in 1999 een fusie aangekondigd.

Hierdoor ontstond het bedrijf European Aeronautic Defence and Space Company N.V. (EADS). Het bedrijf werd gevormd onder Nederlands recht met een hoofdzetel in Nederland. Er kwamen ook hoofdzetels in de landen van de drie fusiepartners DASA, Aerospatiale-Matra en Construcciones Aeronautics (CASA). Die hoofdzetels werden gevestigd in München, Parijs en Madrid.

Na de fusie was het bedrijf de grootste bouwer in de wereld van helikopters, raketten  en draagraketten. Ook was het bedrijf één van de grootste wapenproducenten en de op twee na grootste vliegtuigbouwer.

In 1999 werd er door de net gefuseerde bedrijven een gezamenlijk verlies geleden van 900 miljoen euro. Er werd wel verwacht dat de fusie van de drie bedrijven in de nabije toekomst een meeropbrengst zou opleveren. De eerste zwarte cijfers werden geschreven in 2001. Dat was mede te danken aan het record aantal vliegtuigen dat door Airbus werd verkocht.

In 2020 560 vliegtuigen afgeleverd ondanks corona

Vliegtuigbouwer Airbus wist in 2020, ondanks corona, 560 vliegtuigen aan klanten af te leveren. Dat zijn ruim 300 toestellen minder dan in 2019. Met de verkoop van 560 vliegtuigen heeft Airbus echter wel de interne doelstelling gehaald. Met dit aantal afgeleverde toestellen bleef Airbus de Amerikaanse concurrent Boeing ver voor. Dit bedrijf liet in november 2020 weten slechts 118 nieuwe vliegtuigen te hebben afgeleverd.

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *