Virgin Galactic aandelen kopen

Nadat Richard Branson met Virgin Airways het luchtruim heeft verkend, vond hij het ook tijd om worden om de ruimte te betreden. Met Virgin Galactic kunnen mensen met een flinke buidel ($250.000 voor een enkeltje) anderhalf uur in de ruimte rondvliegen. De kaartjes vliegen als warme broodjes over de tafel en een investering in dit interessante nieuwe bedrijfsconcept kan dan ook zeker goed uitpakken. Maar hoe kan je nu eigenlijk voordelig Virgin Galactic aandelen kopen?

Waar kan je Virgin Galactic aandelen kopen?

Een investering in een bedrijf dat actief is in de commerciële ruimtevaart kan erg interessant zijn. Naar verwachting is de totale waarde van de markt ruim 800 miljard dollar over enkele decennia: op het moment bevindt de markt zich dan ook echt in het beginstadium. Het is een speculatieve investering waar je op de lange termijn flink mee kunt cashen.

Het is wel belangrijk om scherp te blijven: Virgin Galactic is namelijk niet alleen in deze spacerace. Ook Elon Musk’s SpaceX en Jezz Bezos’ Blue Origin focussen op het aanbieden van commerciële vluchten in de ruimte. Vraag je daarom steeds af of de huidige koers past bij het huidige perspectief voor het bedrijf: Virgin Galactic maakt immers nog lang geen winst.

Denk je erover om Virgin Galactic aandelen te kopen? Dan is het slim om dit te doen bij een voordelige en betrouwbare broker, bekijk direct je opties:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Virgin Galactic. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Virgin Galactic
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Virgin Galactic met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Virgin Galactic?

Virgin Galactic kan een goed aandeel zijn voor actieve speculatie. Op het moment van schrijven is Virgin Galactic namelijk het enige bedrijf dat bezig is met commerciële ruimtevaart en publiekelijk verhandelbaar is. Dit zie je terug in het koersverloop van Virgin Galactic: de aandelenkoers is flink gestegen, maar zakt regelmatig ook flink in.

Het mooie van actief beleggen, is dat je zowel kunt speculeren op stijgende als dalende koersen. Wanneer je verwacht dat de koers gaat stijgen, koop je het aandeel. Wanneer je juist verwacht dat de koers gaat dalen, open je een short positie.

Wil je actief beleggen in CFD’s op Virgin Galactic? Open dan direct een gratis demoaccount bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Virgin Galactic?

Wil je weten hoe de aandelenkoers van Virgin Galactic zich ontwikkelt? Begrijpelijk! In de onderstaande grafiek zie je direct voor welke prijs je CFD-aandelen Virgin Galactic kunt kopen en verkopen:

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Virgin Galactic

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Virgin Galactic.

Analyse van Virgin Galactic

Voordat je besluit of je Virgin Galactic wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Virgin Galactic zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Virgin Galactic zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Virgin Galactic in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Virgin Galactic gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Virgin Galactic is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Virgin Galactic

Virgin Galactic houdt zich bezig met de ontwikkeling van commerciële ruimtevaartuigen waarmee ruimtetoeristen een suborbitale ruimtevlucht kunnen maken. Om dat mogelijk te maken heeft de Spaceship Company, een bedrijf dat in bezit is van Virgin Galactic, het suborbitale ruimtevliegtuig SpaceShipTwo ontwikkeld.

Virgin Galactic is van plan om met vijf van deze ruimtevliegtuigen, die in december 2019 voor het eerst aan het publiek werden onthuld, suborbitale vluchten met passagiers te gaan maken, met een ticketprijs van 250.000 dollar.

Virgin Galactic aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

Het ruimtebedrijf Virgin Galactic werd in 2004 opgericht door Richard Branson, een Britse ondernemer die eerder onder andere de luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic had opgericht. Er werden proefvluchten gemaakt met ruimtevliegtuigen. In 2004 maakte de SpaceShipOne zijn eerste geslaagde testvlucht en in 2010 maakte de SpaceShipTwo zijn eerste geslaagde proefvlucht.

In 2010 maakte ook het prototype van het ruimteschip VVS Enterprise een geslaagde eerste testvlucht. In 2014 stortte de first SpaceShipTwo neer, waarbij de piloot om het leven kwam. Volgens Virgin Galactic kwam het programma door het ongeluk niet in gevaar.

In 2018 vonden de eerste testvlucht en air-drop landing van de vernieuwde SpaceShipTwo en van het draagvliegtuig WhitekNightTwo plaats. Tijdens enkele door een raketmotor uitgevoerde testvluchten in 2018 en 2019 werd de hoogte van 50 mijl enkele malen overschreden, een hoogte die door Virgin wordt gezien als de grens van de ruimte. Virgin Atlantic wil in 2021 van start gaan met zijn ruimtevluchten.  Bij de eerste vlucht zullen Richard Branson en zijn gezin de eerste passagiers zijn.

Virgin Galactic gaat naar de beurs

Het bedrijf Virgin Galactic kreeg op 28 oktober 2019 een beursnotering aan de New York Stock Exchange. Bij de introductie van dit beursfonds zagen diverse analisten wel potentie in dit beursfonds. De koers steeg in april 2019 tot de maximale hoogte van ruim 40 dollar. Inmiddels is de beurskoers vrij sterk gedaald. Bijna een jaar na de introductie van het aandeel is het aandeel nog wel bijna 6 dollar meer waard dan de openingskoers van  12,90 dollar op 28 oktober 2019.

Veel mensen willen de ruimte in

Eind maart 2020 maakte het ruimtebedrijf Virgin Galactic bekend dat inmiddels bijna 8.000 mensen interesse hadden getoond in een vlucht naar de ruimte. Alle belangstellenden moeten een aanbetaling doen van 1.000 dollar. Voor de ruimtevlucht moet een bedrag van 250.000 dollar worden betaald. Tijdens deze vlucht van circa negentig minuten ervaren de passagiers enkele minuten het gevoel van gewichtloosheid.

Wanneer voldoende mensen aan aanbetaling doen, ontvangt het bedrijf direct voldoende liquiditeit. Dit is bovendien een goed signaal en kan aantonen dat Virgin Galactic ook in de toekomst een winstgevende onderneming kan zijn. Het kan dan ook zeker interessant zijn om een paar Virgin Galactic aandelen te kopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *