Virgin Galactic aandelen kopen (2024): koers & analyse

Met Virgin Galactic kunnen mensen met een flinke buidel ($250.000 voor een enkeltje) anderhalf uur in de ruimte rondvliegen. Wil je ook Virgin Galactic aandelen kopen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je belegt in Virgin Galactic aandelen.

Hoe kan je Virgin Galactic aandelen kopen?

Een investering in een bedrijf dat actief is in de commerciële ruimtevaart kan erg interessant zijn. Naar verwachting is de totale waarde van de markt ruim 800 miljard dollar over enkele decennia: op het moment bevindt de markt zich dan ook echt in het beginstadium.

Het is wel belangrijk om scherp te blijven: Virgin Galactic is namelijk niet alleen in deze spacerace. Ook Elon Musk’s SpaceX en Jezz Bezos’ Blue Origin focussen op het aanbieden van commerciële vluchten in de ruimte. Vraag je daarom steeds af of de huidige koers past bij het huidige perspectief voor het bedrijf: Virgin Galactic maakt immers nog lang geen winst.

Denk je erover om Virgin Galactic aandelen te kopen? Dan is het slim om dit te doen bij een voordelige en betrouwbare broker, bekijk direct je opties:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Virgin Galactic. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Virgin Galactic! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Virgin Galactic?

Wil je weten hoe de aandelenkoers van Virgin Galactic zich ontwikkelt? Begrijpelijk! In de onderstaande grafiek zie je direct voor welke prijs je aandelen Virgin Galactic kunt kopen en verkopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Virgin Galactic

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Virgin Galactic.

Analyse van Virgin Galactic

Voordat je besluit of je Virgin Galactic wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Virgin Galactic zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Virgin Galactic zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Virgin Galactic in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Virgin Galactic gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Virgin Galactic is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het slim zijn om Virgin Galactic aandelen te kopen?

 • Pionier: Virgin Galactic is één van de eerste bedrijven die zich bezighoudt met ruimtetoerisme.
 • Sterk merk: door de connectie met de Virgin Group en Richard Brandson heeft Virgin Galactic een goed aanzien.
 • Interessante markt: ruimtetoerisme zal naar verwachting vooral populair zijn onder rijken. De tickets kunnen dan ook tegen hoge tarieven worden verkocht.
 • Diversificatie: Virgin Galactic kan haar activiteiten in de toekomst diversifiëren door de ruimtevluchten ook voor andere doeleinden aan te bieden.

Met welke risico’s met je rekening houden bij beleggingen in Virgin Galactic?

 • Hoge kosten & risico’s: het is duur om een raket te ontwikkelen. Bovendien kan een ongeluk de reputatie van het bedrijf permanent schaden.
 • Afhankelijk van technologie: Virgin Galactic is voor haar succes volledig afhankelijk van de laatste technologische ontwikkelingen binnen het bedrijf.
 • Concurrentie: Virgin Galactic is samen met SpaceX en Blue Origin bezig met een ruimterace.
 • Duurzaamheid: ruimtetoerisme is erg slecht voor het milieu. In tijden waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, kunnen overheden de activiteiten dan ook blokkeren.

Wat zijn de grootste concurrenten van Virgin Galactic?

Hoe kan je beleggen in Virgin Galactic aandelen?

 1. Open eerst een account bij een gerenommeerde aandelen broker
 2. Activeer je account door je identiteit te verifiëren
 3. Stort vervolgens direct geld op je aandelen rekening
 4. Selecteer het Virgin Galactic aandeel
 5. Bepaal hoeveel je wilt investeren in Virgin Galactic
 6. Druk vervolgens op kopen om de order direct te versturen

Over het bedrijf Virgin Galactic

Virgin Galactic houdt zich bezig met de ontwikkeling van commerciële ruimtevaartuigen waarmee ruimtetoeristen een suborbitale ruimtevlucht kunnen maken. Om dat mogelijk te maken heeft de Spaceship Company, een bedrijf dat in bezit is van Virgin Galactic, het suborbitale ruimtevliegtuig SpaceShipTwo ontwikkeld.

Virgin Galactic is van plan om met vijf van deze ruimtevliegtuigen, die in december 2019 voor het eerst aan het publiek werden onthuld, suborbitale vluchten met passagiers te gaan maken.

Virgin Galactic aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

Het ruimtebedrijf Virgin Galactic werd in 2004 opgericht door Richard Branson, een Britse ondernemer die eerder onder andere de luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic had opgericht.

In 2004 maakte de SpaceShipOne zijn eerste geslaagde testvlucht en in 2010 maakte de SpaceShipTwo zijn eerste geslaagde proefvlucht.

In 2010 maakte ook het prototype van het ruimteschip VVS Enterprise een geslaagde eerste testvlucht. In 2014 stortte de first SpaceShipTwo neer, waarbij de piloot om het leven kwam. Volgens Virgin Galactic kwam het programma door het ongeluk niet in gevaar.

In 2018 vonden de eerste testvlucht en air-drop landing van de vernieuwde SpaceShipTwo en van het draagvliegtuig WhitekNightTwo plaats. Tijdens enkele door een raketmotor uitgevoerde testvluchten in 2018 en 2019 werd de hoogte van 50 mijl enkele malen overschreden, een hoogte die door Virgin wordt gezien als de grens van de ruimte.

Virgin Galactic gaat naar de beurs

Het bedrijf Virgin Galactic kreeg op 28 oktober 2019 een beursnotering aan de New York Stock Exchange. Bij de introductie van dit beursfonds zagen diverse analisten wel potentie in dit beursfonds. De koers steeg in april 2019 tot de maximale hoogte van ruim 40 dollar. De aandelenkoers is ondertussen weer fors gedaald. Beleggen in Virgin Galactic is dan ook alleen geschikt voor beleggers die het niet erg vinden om grote risico’s te nemen.

Veel mensen willen de ruimte in

Eind maart 2020 maakte het ruimtebedrijf Virgin Galactic bekend dat inmiddels bijna 8.000 mensen interesse hadden getoond in een vlucht naar de ruimte. Alle belangstellenden moeten een aanbetaling doen van 1000 dollar. Voor de ruimtevlucht moet een bedrag van 250.000 dollar worden betaald. Tijdens deze vlucht van ongeveer negentig minuten ervaren de passagiers enkele minuten het gevoel van gewichtloosheid.

Wanneer voldoende mensen aan aanbetaling doen, ontvangt het bedrijf direct voldoende liquiditeit. Dit is bovendien een goed signaal en kan aantonen dat Virgin Galactic ook in de toekomst een winstgevende onderneming kan zijn. Het kan dan ook zeker interessant zijn om een paar Virgin Galactic aandelen te kopen.

Wel of niet Virgin Galactic aandelen kopen?

Virgin Galactic heeft het vooruitstrevende doel om ruimtetoerisme toegankelijk te maken voor het algemene publiek. Door samenwerkingen met onder andere NASA lukt het Virgin Galactic al om raketten de ruimte in te sturen. Tot nu toe zal ruimtetoerisme echter alleen bedoeld zijn voor de rijken.

Met steeds meer protesten over inkomensongelijkheid en problemen op het gebied van duurzaamheid, kan Virgin Galactic in de toekomst dan ook in de problemen komen. Het bedrijf ervaart bovendien concurrentie van andere, grote bedrijven die achter zijn in de ruimtevaart.

De ruimtevaart industrie is nog erg nieuw: houd er daarom rekening mee dat beleggen in Virgin Galactic erg risicovol is. Bepaal daarom of de aandelen binnen je beleggingsprofiel past voordat je een investering overweegt.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *