Bacardi aandelen kopen (2024) – hoe kan je beleggen in Bacardi?

Bacardi Limited is een groot Amerikaans particulier familiebedrijf. Denk je erover na om Bacardi aandelen te kopen door te beleggen in dit bedrijf? Op deze pagina ontdek je direct wat de mogelijkheden zijn!

Hoe kan je aandelen Bacardi kopen?

Het is nu nog niet mogelijk om te beleggen in Bacardi aandelen, aangezien het aandeel Bacardi niet genoteerd is aan de beurs. Het bedrijf is op dit moment een privéonderneming. Wil je toch investeren in een drank gerelateerd bedrijf? Dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om te beleggen in Heineken aandelen. Wil je weten hoe je het beste aandelen kunt kopen? In onze special over het kopen van aandelen zie je direct hoe je dit het beste kunt doen:

Je kunt er ook voor kiezen om in een alternatief, vergelijkbaar bedrijf te beleggen:

 • Diageo: deze Britse multinational bezit bekende drankmerken als Johnie Walker, Smirnoff, Guinness en Captain Morgan.
 • Pernod Ricard SA: dit Franse merk staat bekend om haar premium dranken en wijnen.
 • Brown-Forman Corporation: dit Amerikaanse bedrijf produceert onder ander het bekende Jack Daniel’s.
 • Rémy Cointreau SA: dit Franse bedrijf staat bekend om haar premium sterke dranken.
 • Constellation Brands: deze Amerikaanse producent van bier, wijn en dranken bezit onder andere het merk Corona.

Onderzoek altijd goed of het aandeel waarin je wilt beleggen goed binnen je risicoprofiel past! Klik hier om direct de beste brokers met elkaar te vergelijken & zodat je direct kunt beginnen met beleggen in alternatieve Bacardi aandelen.

Waarom kan het interessant zijn om te beleggen in Bacardi?

 • Groeiende markt: de wereldwijde vraag naar alcohol neemt nog steeds fors toe en is naar verwachting in 2026 $ 2,6 triljoen waard. Wanneer het Bacardi lukt om hier een goede positie te verkrijgen, kan het een goede investering zijn.
 • Altijd vraag: ook in economisch slechte tijden drinken mensen alcohol. Alcohol is er voor vermaak, maar ook om te vergeten.
 • Groei: Bacardi kan verder groeien door de producten bijvoorbeeld via het internet te verkopen of door de producten binnen nieuwe markten te verkopen.

Wat zijn de risico’s van Bacardi aandelen?

 • Gezondheid: steeds meer mensen begrijpen de gezondheidsrisico’s van alcohol en drinken daardoor minder of zelfs helemaal niet.
 • Concurrentie: Bacardi moet voor de smaak van de consument strijden met honderden andere merken en dranktypes.
 • Regelgeving: belastingen op alcohol kunnen de vraag onder druk zetten.

Hoe kan je beleggen in Bacardi aandelen?

Bacardi is een privébedrijf, waardoor het niet mogelijk is om direct Bacardi aandelen te kopen. Wanneer het in de toekomst mogelijk is om Bacardi aandelen te kopen, lees je op deze pagina direct hoe je dit doet!

Je kunt er wel voor kiezen om in een concurrerend bedrijf van Bacardi te beleggen, enkele voorbeelden hiervan zijn::

 • Anheuser-Busch InBev
 • Constellation Brands
 • Diageo
 • Pernod Ricard
 • SABMiller

Deze bedrijven bieden een uitgebreid aanbod aan alcoholistische dranken aan verspreid over de hele wereld. Analyseer eerst hoe het aandelen het doet voordat je een investering uitvoert!

Over het bedrijf Bacardi

Bacardi is vooral bekend door zijn rum. Het bedrijf levert naast de rum ook gin, wodka en mixdrankjes. Bovendien heeft het bedrijf met Cazadores zijn eigen tequilamerk. Op dit moment heeft het bedrijf meer dan 200 merken en labels. De meer dan 200 miljoen flessen die het bedrijf jaarlijks verkoopt worden geproduceerd in 29 vestigingen. Die flessen worden verkocht in meer dan 150 landen. Het hoofdkantoor van Bacardi Limited bevindt zich in Hamilton, Bermuda.

Bacardi aandelen kopen

De oprichting en eerste jaren van Bacardi

Bacardi werd in Cuba opgericht door Don Facondo Bacardi Masso. In 1862 slaagt hij erin om heldere rum te maken. De zonen van Don Facondo spelen allemaal een belangrijke rol in het familiebedrijf.

In 1900 opent Bacardi een vestiging in het Spaanse Barcelona, waarna bedrijf de eerste multinational van Cuba wordt. Even later opent het bedrijf ook een eerste vestiging in New York.

Bacardi en Fidel Castro

De jaren 60 zijn zwarte bladzijden in de geschiedenis van het bedrijf. Het dictatoriale regime van Fidel Castro eigent zich alle ondernemingen toe. Eigendommen als fabrieken en andere belangrijke zaken worden in beslag genomen. Gelukkig slaagt het regime er niet in om de merknaam Bacardi in beslag te nemen.

In Cuba draagt de rum niet meer de naam Bacardi. Een Bacardi-rum staat daar bekend onder de naam Havana Club.  De familie weet met de boot te vluchten en vestigt zich in Bermuda. Het bedrijf opent hier een nieuw kantoor en doet vervolgens alleen zaken met bedrijven buiten Cuba. Op die manier weet het familiebedrijf de invloed van Fidel Castro op de dagelijkse bedrijfsvoering te beperken.

Overnames door Bacardi

Het bedrijf wist te groeien door uitbreiding van het assortiment en door overnames van bedrijven. In 1993 was er een fusie tussen Bacardi Limited en Martini & Rossi S.p.A. Dit Italiaanse bedrijf produceert Martini Vermouth. Door de overname van Martini kon Bacardi een goed netwerk in Europa opbouwen. Bacardi nam ook ander drankmerken over, zoals Bombay Sapphire Gin en Eristoff wodka.

Geen aandelen Bacardi

Bacardi is een particuliere onderneming, waardoor het niet mogelijk is om te beleggen in aandelen Bacardi. Misschien komt er in de toekomst nog een beursgang. Een beursgang in 2003 ging niet door omdat de eigenaren ruzie kregen. Wanneer het bedrijf naar de beurs gaat, laten we het je weten!

Wel of niet Bacardi aandelen kopen?

De alcoholmarkt is enorm en zal naar verwachting blijven bestaan. Een investering in aandelen Bacardi kan dan ook interessant zijn. Het is op het moment jammer genoeg nog niet mogelijk om Bacardi aandelen te kopen, maar je kunt er wel voor kiezen om in een concurrerende onderneming te investeren. Vergeet niet om eerst de alcoholmarkt en het bedrijf waarin je een investering overweegt te analyseren.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *