Bacardi aandelen kopen

Bacardi Limited is nu een groot Amerikaans particulier familiebedrijf. Van oorsprong is het een Cubaans merk van sterke drank. We kennen het merk vooral door de bekende rum. Toch is het drankenmerk van meer markten thuis. Wil je beleggen in dit bekende drankenbedrijf? Ontdek in dit artikel wat de mogelijkheden zijn!

Hoe kan je beleggen in Bacardi?

Het is nu nog niet mogelijk om te beleggen in Bacardi. Het aandeel Bacardi is namelijk nog niet genoteerd aan de beurs. Het bedrijf is momenteel een privéonderneming. Wil je toch investeren in een drank gerelateerd bedrijf? Dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om te beleggen in Heineken aandelen. Wil je weten hoe je het beste aandelen kunt kopen? In onze special over het kopen van aandelen zie je direct hoe je dit het beste kunt doen:

Over het bedrijf Bacardi

Bacardi is vooral bekend geworden door zijn rum. Het bedrijf levert naast de rum ook gin, wodka en mixdrankjes. Bovendien heeft het bedrijf met Cazadores zijn eigen tequilamerk. Op dit moment heeft het bedrijf meer dan 200 merken en labels. De meer dan 200 miljoen flessen die het bedrijf jaarlijks verkoopt worden geproduceerd in 29 vestigingen. Die flessen worden verkocht in meer dan 150 landen. Het hoofdkantoor van Bacardi Limited bevindt zich in Hamilton, Bermuda.

Bacardi aandelen kopen

De oprichting en eerste jaren van Bacardi

Bacardi werd in Cuba opgericht door Don Facondo Bacardi Masso. In 1862 slaagt hij erin om heldere rum te maken. Zijn rum trekt de aandacht.  De rum wint meerdere prijzen wat betreft smaak en kwaliteit. De zonen van Don Facondo spelen allemaal een belangrijke rol in het familiebedrijf.

In 1900 opent Bacardi een vestiging in het Spaanse Barcelona. Zo wordt het bedrijf de eerste multinational van Cuba. Korte tijd later wordt een vestiging in New York geopend. Daarna volgt er ook een vestiging in New York. Dankzij die vestiging kan de toekomst van het bedrijf, zo zal later blijken, worden veiliggesteld.

Bacardi en Fidel Castro

De jaren 60 zijn zwarte bladzijden in de geschiedenis van het bedrijf. Het dictatoriale regime van Fidel Castro eigent zich alle ondernemingen toe. Eigendommen als fabrieken en andere belangrijke zaken worden in beslag genomen. Gelukkig slaagt het regime er niet in om de merknaam Bacardi in beslag te nemen.

In Cuba draagt de rum niet meer de naam Bacardi. Een Bacardi-rum is daar een Havana Club.  De familie weet met de boot te vluchten en zich te vestigen in Bermuda. Daar wordt een nieuw hoofdkantoor geopend. Besloten wordt om alleen nog maar zaken te doen met leveranciers buiten Cuba. Zo weet het familiebedrijf de invloed van Fidel Castro op de dagelijkse bedrijfsvoering te beperken.

Door Bacardi overgenomen drankmerken

Het bedrijf wist te groeien door uitbreiding van het assortiment en door overnames van bedrijven. In 1993 was er een fusie tussen Bacardi Limited en Martini & Rossi S.p.A. Dit Italiaanse bedrijf produceert Martini Vermouth. Door de overname van Martini kon Bacardi een goed netwerk in Europa opbouwen. Bacardi nam ook ander drankmerken over, zoals bijvoorbeeld Bombay Sapphire Gin en Eristoff wodka.

Enkele feitjes over Bacardi

Er worden ieder jaar meer dan 8 miljoen Bacardi Rum cocktails gedronken. Er worden iedere seconde maar liefst 228 Bacardi cocktails gedronken. Een Bacardi rum is perfect als hij 6 ijsklontjes bevat. Het logo van het merk Bacardi is een vleermuis. Waarom? In 1862, toen het bedrijf werd opgericht, stond de vleermuis voor een goede gezondheid en voor reinheid en geluk in families.

Geen aandelen Bacardi

Bacardi is een particuliere onderneming. Daarom kan er niet belegd worden in aandelen Bacardi. Wellicht komt er in de toekomst nog een beursgang. Een beursgang is alleen mogelijk als de eigenaren van het bedrijf het willen. Een beursgang in 2003 ging niet door omdat de eigenaren ruzie kregen.

Wanneer het bedrijf naar de beurs gaat, laten we het je weten!

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *