Caterpillar aandelen kopen

Het Amerikaanse bedrijf Caterpillar bouwt zware machines voor de mijnbouw en de weg- en waterbouw. De prestaties van het bedrijf worden soms wel gebruikt om te voorspellen hoe de economie het doet. Het aandeel is namelijk erg cyclisch. Hierdoor kan het aantrekkelijk zijn om actief te handelen in Caterpillar aandelen. In dit artikel geven je tips die je kunt gebruiken om op een slimme manier te investeren in het bedrijf Caterpillar.

Hoe kan je Caterpillar aandelen kopen?

Wanneer je vertrouwen hebt in de toekomst van Caterpillar, dan kan je besluiten om aandelen te kopen. Het is dan slim om je belegging goed te timen. In een crisis kan het bijvoorbeeld nog steeds aantrekkelijk zijn om de aandelen te kopen. Dit doe je dan zodra de koers voldoende is gedaald. Je kan dan een ‘koopje scoren’.

Wel is het belangrijk wanneer je aandelen koopt, om een broker te kiezen met lage kosten. Wanneer je een broker kiest met hoge transactiekosten, dan ligt de potentiële winstgevendheid van je belegging een stuk lager.

Ben je benieuwd waar je voordelig in Caterpillar aandelen kunt beleggen? bekijk dan het overzicht van beste brokers:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Caterpillar. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Caterpillar
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Caterpillar?

Je kan beleggers opdelen in twee types: actieve handelaren en investeerders voor de lange termijn. Actief beleggen heeft als voordeel dat je kunt inspelen op de meest recente ontwikkelingen. Hierdoor kan je profiteren van zowel de kleine dalingen als de kleine stijgingen van de koersen. Je pakt dan niet alleen de algemene trend mee.

Het bedrijf Caterpillar is een erg cyclisch aandeel. Bedrijven stoppen met investeringen in nieuwe, grote machines wanneer er veel onzekerheid is in de economie. Tijdens een crisis daalt de koers van het aandeel dan ook sneller. Een goede broker waar je met CFD’s actief kunt beleggen in het koersverloop van Caterpillar is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen bij deze broker:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Caterpillar?

Wil je weten wat de actuele aandelenkoers van het bedrijf Caterpillar is? Dan ben je op deze pagina op de goede plek. Hieronder zie je de grafiek van de CFD-aandelen Caterpiller. Met de knoppen kan je direct een positie openen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Caterpillar

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Caterpillar.

Analyse van Caterpillar

Voordat je besluit of je Caterpillar wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Caterpillar zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Caterpillar zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Caterpillar in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Caterpillar gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Caterpillar is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Steppenplan: een investering in Caterpillar

Voordat je Caterpillar aandelen koopt, moet je eerst enkele stappen doorlopen. Eerst moet je een goede strategie opstellen. Bedenk voor welke prijs je het aandeel wilt kopen en wanneer je het aandeel weer wilt verkopen. Ook moet je bekijken hoe het aandeel binnen je gehele portfolio past. Caterpillar is een cyclisch aandeel dat sterk afhankelijk is van de economische ontwikkelingen. Wanneer je een stabiele portfolio wilt opbouwen, moet je ook aandelen kopen die minder cyclisch zijn.

Voordat je de order plaatst, moet je een account openen bij een broker. Een goede broker is zowel betrouwbaar als voordelig. Je wilt niet dat je broker je geld steelt of speelt met de koersen. Daarom is het slim om te onderzoeken waar je goed kunt beleggen. In ons overzicht van brokers zie je direct bij welke partijen je het beste terecht kunt:

Nadat je een account hebt en je hebt besloten om te beleggen in Caterpillar, hoef je alleen nog een positie te openen. Dit doe je door een market order of limiet order te openen. Met een market order open je de belegging tegen de huidige marktkoers. Met een limiet order stel je een prijs in waartegen je het aandeel koopt. Op die manier kan je er ook voor kiezen om de belegging alleen te openen wanneer de prijs een bepaalde, aantrekkelijke waarde heeft bereikt.

Het is vaak aan te raden om gebruik te maken van een stop loss. Met een stop loss sluit je de belegging automatisch wanneer een bepaald verlies bereikt wordt.

Caterpillar aandelen kopen

Wat doet Caterpillar?

Caterpillar is één van de grootste produceten van grote machines die gebruikt worden in allerlei sectoren. Er worden door het bedrijf ook motoren gemaakt die op diesel en gas werken. Deze motoren kunnen heel veel kracht leveren. Verder maakt Caterpillar industriële gasturbines. Het bedrijf biedt zijn klanten ook financiële producten en verzekeringen. Het hoofdkantoor van deze grootste fabrikant van bouwmachines in de wereld bevindt zich in Deerfield, Illinois.

Het ontstaan van Caterpillar

In 1925 ontstond door een fusie van de Holt Manufacturing Company en de C .L. Tractor Company het in Californië gevestigde bedrijf Caterpillar Tractor Company. Na een reorganisatie in 1986 werd het bedrijf een Delaware-onderneming. Het bedrijf kreeg toen zijn huidige naam Caterpillar Inc. Door Caterpillar gemaakte machines zijn gemakkelijk te herkennen. Ze hebben de kenmerkende “Caterpillar Yellow-kleur” en het “CAT” logo.

Monopolie in de markt

Tientallen jaren geleden had Caterpillar welhaast een monopolie in de wereld van bouwmaterialen en materieel. Na de Tweede Wereldoorlog moesten de landen weer worden opgebouwd. Het multinationale bedrijf was nauw bij die opbouw betrokken. Het bedrijf wist op die manier een sterke positie in de markt te verkrijgen. Die positie heeft het bedrijf, ondanks de macht van andere spelers op de markt, nooit echt opgegeven. Nog altijd is Caterpillar een stabiele onderneming.

Uitbreiding van het bedrijf in landen met een opkomende markt

Na de Tweede Wereldoorlog bouwde Caterpillar fabrieken in onder andere Rusland, China, Brazilië en India.

  • In de Russische stad Tosno bouwde Caterpillar in zestien maanden tijd zijn eerste Russische fabriek. In 2000 werd in de fabriek begonnen met het fabriceren van machinecomponenten.
  • In De volksrepubliek China werd voor 125 miljoen dollar de Caterpillar Suzhou fabriek gebouwd. Hier worden middelgrote wielladers en motorgraders geproduceerd. Ze zijn vooral bedoeld voor de Aziatische markt.
  • Al sinds 1960 produceert Caterpillar in Brazilië. In 2010 kondigde het bedrijf aan dat er in Brazilië een nieuwe fabriek zou worden gebouwd. In de nieuwe fabriek worden graaflaadmachines en kleine wielladers geproduceerd.
  • In India heeft Caterpillar drie vestigingen. Daar worden machines, motoren en generatorsets geproduceerd.

Wanneer je wilt investeren in Caterpillar, dan is het slim om dit soort uitbreidingen in de gaten te houden. Wanneer de opkomende markten waar Caterpillar actief is het goed doen, dan kan de winstgevendheid van het bedrijf verder stijgen. Het kan dan aantrekkelijk zijn om meer Caterpillar aandelen te kopen.

De machines van Caterpillar

Enkele van de door Caterpillar gemaakte machines zijn hydraulische graafmachines, wielladers en landbouwtrekkers. Deze machines worden onder andere gebruikt in de mijnbouw, de bosbouw en de wegenbouw.

Vrachtwagens voor op de weg

In 2011 begon Caterpillar met de productie van vrachtwagens voor op de weg. Aangeboden werd de CAT CT 660. In 2016 besloot Caterpillar te stoppen met de productie van deze vrachtwagens. Waarom? Omdat het te hoge extra investeringen vergde om op deze markt een levensvatbare concurrent te zijn.

Motoren en gasturbines

De door Caterpillar geproduceerde diesel- en aardgasmotoren en gasturbines worden niet alleen gebruikt voor de eigen voertuigen van Caterpillar. Het zijn ook de belangrijkste motoren in locomotieven, schepen en zeeschepen. Ook zijn ze een energiebron voor energiecentrales.

Caterpillar Defense Products

De dochteronderneming Caterpillar Defense Products levert onder andere gevechtstechnieken, tanktransporters, licht gepantserde voertuigen, militaire vrachtwagens en infanteriegevechtsvoertuigen. Oorlog kan dus zomaar goed zijn voor de zaken van Caterpillar. Bekijk daarom in oorlogstijd of het bedrijf veel nieuwe orders weet binnen te slepen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *