Caterpillar aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Het Amerikaanse bedrijf Caterpillar bouwt zware machines voor de mijnbouw en de weg- en waterbouw. Wil je Caterpillar aandelen kopen? In dit artikel lees je direct hoe je kunt beleggen in aandelen Caterpillar en kan je ook de laatste aandelenkoers raadplegen.

Hoe kan je Caterpillar aandelen kopen?

Wanneer je vertrouwen hebt in de toekomst van Caterpillar, dan kan je besluiten om aandelen te kopen. Het is dan slim om je belegging goed te timen. In een crisis kan het bijvoorbeeld nog steeds aantrekkelijk zijn om de aandelen te kopen, nadat de koers voldoende is gedaald. Je kunt Caterpillar aandelen kopen bij één van de onderstaande brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Caterpillar. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Caterpillar & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Caterpillar?

Wil je weten wat de actuele aandelenkoers van het bedrijf Caterpillar is? Dan ben je op deze pagina op de goede plek. Hieronder zie je de grafiek van de aandelen Caterpiller. Met de knoppen kan je direct een positie openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Caterpillar

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Caterpillar.

Analyse van Caterpillar aandelen

Voordat je besluit of je Caterpillar wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Caterpillar zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Caterpillar zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Caterpillar in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Caterpillar gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Caterpillar is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het interessant zijn om te beleggen in Caterpillar?

 • Sterk merk: Caterpillar staat bekend om haar mijnbouw & constructie materialen.
 • Wereldwijd actief: Caterpillar is actief in meer dan 200 landen en de mijnbouw apparatuur is zeker in opkomende economieën erg populair.
 • Verbeteringen techniek: Caterpillar heeft recent nieuwe constructie apparatuur op de markt gebracht die minder benzine verbruikt. Duurzaamheid is tegenwoordig steeds belangrijker, waardoor dit soort verbeteringen positief kunnen uitpakken voor het bedrijf.

Wat zijn de risico’s van aandelen Caterpillar?

 • Economische situatie: wanneer het minder goed gaat met de economie, neemt de vraag naar grondstoffen af. Mijnbouwbedrijven wachten dan met de aanschaf van nieuwe apparatuur.
 • Concurrentie: Caterpillar moet constant de concurrentie voorblijven. Vergelijk Caterpillar daarom met de concurrentie voordat je de aandelen koopt.
 • Externe factoren: stijgende kosten & politieke druk kunnen de bedrijfsresultaten van Caterpillar onder druk zetten.

Wat zijn de grootste concurrenten van Caterpillar?

 • Deere & Company
 • Komatsu
 • Hitachi Construction Machinery
 • Hyundai Heavy Industries
 • Liebherr

Stappenplan: hoe kan je beleggen in Caterpillar aandelen?

Stap 1: strategie vaststellen

Voordat je Caterpillar aandelen koopt, moet je eerst enkele stappen doorlopen. Eerst moet je een goede strategie opstellen. Bedenk voor welke prijs je het aandeel wilt kopen en wanneer je het aandeel weer wilt verkopen. Ook moet je bekijken hoe het aandeel binnen je gehele portfolio past. Caterpillar is een cyclisch aandeel dat sterk afhankelijk is van de economische ontwikkelingen. Wanneer je een stabiele portfolio wilt opbouwen, moet je ook aandelen kopen die minder cyclisch zijn.

Stap 2: account openen bij een broker

Voordat je de order plaatst, moet je een account openen bij een broker. Een goede broker is zowel betrouwbaar als voordelig. Je wilt niet dat je broker je geld steelt of speelt met de koersen. Daarom is het slim om te onderzoeken waar je goed kunt beleggen. In ons overzicht van brokers zie je direct bij welke partijen je terecht kunt:

Stap 3: aandelen Caterpillar kopen

Nadat je een account hebt en je hebt besloten om te beleggen in Caterpillar, hoef je alleen nog een positie te openen. Dit doe je door een marktorder of limietorder te openen. Met een marktorder open je de belegging tegen de huidige marktkoers. Met een limiet order stel je een prijs in waartegen je het aandeel koopt. Op die manier kan je er ook voor kiezen om de belegging alleen te openen wanneer de prijs een bepaalde, aantrekkelijke waarde heeft bereikt.

Het is vaak aan te raden om gebruik te maken van een stop loss. Met een stop loss sluit je de belegging automatisch wanneer een bepaald verlies bereikt wordt. Je kunt eventueel ook gebruikmaken van een take profit, je sluit de positie dan automatisch bij een bepaalde winst.

Caterpillar aandelen kopen

Wat doet Caterpillar?

Caterpillar is één van de grootste producenten van grote machines die gebruikt worden in allerlei sectoren. Caterpillar produceert daarnaast ook diesel- & gasmotoren die veel kracht kunnen leveren en industriële gasturbines. Caterpillar ondersteunt haar klanten bovendien met financiële producten en verzekeringen. Het hoofdkantoor van deze grootste fabrikant van bouwmachines in de wereld bevindt zich in Deerfield, Illinois.

Het ontstaan van Caterpillar

In 1925 ontstond door een fusie van de Holt Manufacturing Company en de C .L. Tractor Company het in Californië gevestigde bedrijf Caterpillar Tractor Company. Na een reorganisatie in 1986 werd het bedrijf een Delaware-onderneming. Het bedrijf kreeg toen zijn huidige naam Caterpillar Inc. Je kunt de door Caterpillar geproduceerde machines herkennen door de “Caterpillar Yellow-kleur” en het “CAT” logo.

Monopolie in de markt

Tientallen jaren geleden had Caterpillar bijna een monopolie in de wereld van bouwmaterialen en materieel. Na de Tweede Wereldoorlog moesten de landen weer worden opgebouwd. Het multinationale bedrijf was nauw bij die opbouw betrokken. Het bedrijf wist op die manier een sterke positie in de markt te verkrijgen. Die positie heeft het bedrijf, ondanks de macht van andere spelers op de markt, nooit echt opgegeven.

Uitbreiding van het bedrijf in opkomende economieën

Na de Tweede Wereldoorlog bouwde Caterpillar fabrieken in onder andere Rusland, China, Brazilië en India.

 • In de Russische stad Tosno bouwde Caterpillar in zestien maanden tijd zijn eerste Russische fabriek. In 2000 werd in de fabriek begonnen met het fabriceren van machinecomponenten.
 • In De volksrepubliek China werd voor 125 miljoen dollar de Caterpillar Suzhou fabriek gebouwd. Hier worden middelgrote wielladers en motorgraders geproduceerd bedoeld voor de Aziatische markt.
 • Al sinds 1960 produceert Caterpillar in Brazilië. In 2010 kondigde het bedrijf aan dat er in Brazilië een nieuwe fabriek zou worden gebouwd voor de productie van graaflaadmachines en kleine wielladers.
 • In India heeft Caterpillar drie vestigingen waar machines, motoren en generatorsets worden geproduceerd.

Wanneer je wilt investeren in Caterpillar, dan is het slim om dit soort uitbreidingen in de gaten te houden. Wanneer de opkomende markten waar Caterpillar actief is het goed doen, dan kan de winstgevendheid van het bedrijf verder stijgen. Het kan dan aantrekkelijk zijn om meer Caterpillar aandelen te kopen.

Wel of niet aandelen Caterpillar kopen?

Er is geen objectief antwoord op de vraag of je nu in Caterpillar aandelen moet investeren. Gunstig is dat het bedrijf een goede positie heeft opgebouwd binnen opkomende economieën. Juist binnen deze economieën zal de vraag naar constructie & mijnbouw equipment toenemen.  Vergeet niet om wanneer je Caterpillar aandelen wilt kopen om ook de concurrentie te analyseren. En vergeet niet; beleggen neemt altijd risico’s met zich mee!

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *