Bumble aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Bumble is recent naar de beurs gegaan en staat tegenwoordig samen met Tinder bekend als één van de populairste dating apps. De applicatie is recent naar de beurs gegaan en nu mensen hun liefde steeds vaker online zoeken, kan een investering in Bumble goed uitpakken. In dit artikel bespreken we hoe je in Bumble kunt beleggen door de aandelen te kopen.

Waar kan je Bumble aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomstplannen van Bumble? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Doe wel eerst voldoende onderzoek en bepaal of dit het beste moment is om te investeren in Bumble.

Ben je benieuwd bij welke brokers je Bumble aandelen kunt kopen & verkopen? In het onderstaande overzicht zie je direct bij welke brokers je Bumble aandelen kunt verhandelen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Bumble. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Bumble & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Waarom kan het slim zijn om Bumble aandelen te kopen?

 • Groeimarkt: steeds meer mensen vinden hun dates op het internet. Een bedrijf als Bumble kan hier op inspelen.
 • Veel klanten: Bumble heeft een groot aantal (voornamelijk jonge) gebruikers.
 • Vrouwen eerst: Op Bumble moeten vrouwen het initiatief nemen wat goed past binnen de huidige tijdgeest.
 • Innovatie: Bumble introduceert regelmatig nieuwe functies. Zo kan je met Bumble direct videochatten met andere gebruikers.
 • Verdienmodellen: Bumble verdient geld met het verkopen van diverse extra functies binnen de applicatie.
 • Meerdere applicaties: het moederbedrijf van Bumble beheert ook de applicatie Badoo, waardoor de risico’s zijn gespreid.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Bumble aandelen?

 • Concurrentie: Bumble ervaart sterke concurrentie van andere dating applicaties.
 • Gebruiksretentie: de belangen van Bumble zijn tegengesteld van de belangen van de gebruiker. Bumble verdient namelijk geld wanneer gebruikers de applicatie lang gebruiken.
 • Overstappen: het grootste risico van een belegging in Bumble, is dat gebruikers overstappen naar een concurrerende applicatie.

Wat zijn de grootste concurrenten van Bumble?

 • Tinder: dit was de eerste en nog steeds bekendste online dating applicatie.
 • Hinge: deze nieuwe Amerikaanse dating applicatie legt de nadruk op betekenisvolle connecties en relaties.
 • Match.com: deze Amerikaanse dating websites legt de nadruk op matches op de basis van gemeenschappelijke interesses.
 • OkCupid: dit is een wat serieuzere dating website die ook populair is onder jongere gebruikers.

Wat is de actuele Bumble aandelenkoers?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Bumble zich ontwikkelt en wil je direct zelf beginnen met het kopen en verkopen van Bumble aandelen? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je Bumble CFD aandelen kunt verhandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Bumble

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Bumble.

Analyse van Bumble

Voordat je besluit of je Bumble wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Bumble zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Bumble zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Bumble in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Bumble gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Bumble is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Bumble aandelen kopen

Hoe kan je beleggen in Bumble aandelen? de stappen

Heb je weinig ervaring met het kopen van aandelen en wil je investeren in Bumble? Dan helpen we je graag op weg. Voor het kopen van Bumble aandelen heb je een account nodig bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om aandelen van bedrijven te kopen & verkopen. Ben je benieuwd waar je voordelig aandelen kunt kopen? Bekijk dan ons overzicht van beste brokers:

Voordat je een belegging opent in Bumble, moet je bepalen voor welk bedrag je dit wilt doen. Deel dit bedrag vervolgens door de huidige aandelenprijs om te bepalen hoeveel aandelen je koopt. Wanneer het Bumble aandeel $ 50 dollar waard is en je voor $ 1000 aan Bumble aandelen wilt kopen, dan koop je in totaal 20 aandelen.

Vervolgens moet je ook het juiste order type kiezen. Je kunt kiezen uit een marktorder en een limietorder. Met een marktorder open je de beleggingspositie tegen de huidige prijs, terwijl je met een limietorder een prijs instelt waarop je de belegging opent. Voor de meeste langetermijnbeleggers is een marktorder een goede optie.

Het enige at je vervolgens hoeft te doen om Bumble aandelen te kopen is op de kopen knop drukken. De Bumble aandelen worden vervolgens automatisch aan je portfolio toegevoegd.

Over Bumble

Bumble is meer dan alleen een dating-applicatie: het is tegenwoordig ook mogelijk om vriendschappen en banen te vinden met de applicatie. Bumble is echter begonnen als dating-applicatie waarbij vrouwen een gesprek moeten beginnen. Doen ze dit niet? Dan verdwijnt de match weer naar 24 uur.

Meer dan een datingapp

Bumble is ooit begonnen als een vrouwvriendelijke datingapp. De applicatie legt dan ook veel nadruk op het volgen van de contactregels.

Tegenwoordig staat Bumble voor meer dan alleen het zoeken naar een nieuwe liefde. Het is een online netwerk geworden, vergelijkbaar met andere bekende socialmediaplatforms zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Op Bumble gaat het nu ook om het ontmoeten van nieuwe mensen die bijvoorbeeld dezelfde hobby hebben. Daarnaast kun je er zakelijke contacten mee maken en een netwerk opbouwen.

Deze extra functies maken het voor Bumble mogelijk om meer klanten aan te trekken. Mijn vriendin gebruikt de app bijvoorbeeld om als expat nieuwe vrienden te maken. Deze veelzijdigheid kan het extra interessant maken om te beleggen in Bumble.

Beursgang Bumble

Bumble doet het aardig goed als online netwerk en heeft daarom de sprong gemaakt naar de Amerikaanse beurzen in New York. Vanaf begin 2021 is Bumble daarom terug te vinden op de aandelenbeurs NASDAQ onder de ticker BMBL.

De keuze om juist in februari 2021 de aandelenmarkt op te gaan is symbolisch, omdat Bumble dan precies op tijd is voor Valentijnsdag. De beursgang is in goede banen verlopen en Bumble wordt dan ook bijgestaan door bedrijven die al weten hoe het klappen van de zweep van de aandelenbeurs aan kan voelen. Zo wordt de waarde van Bumble gewaardeerd door investeerder Blackstone en worden alle stappen om beursgenoteerd te raken bijgestaan door zakenbanken Goldman Sachs en Morgan Stanley.

Na de beursgang is de koers met 75% gedaald. Denk je dat de aandelen van Bumble in de toekomst weer kunnen stijgen? Dan kan het interessant zijn om Bumble aandelen te kopen.

Toekomstige groei Bumble

Bumble heeft grootse plannen op de aandelenmarkt en dit is ook niet zo vreemd. De populariteit van datingapps en social media blijft ieder jaar groeien, zeker nu thuiswerken en veel online zijn steeds meer de norm aan het worden zijn.

Op de app zitten al meer dan 45 miljoen actieve gebruikers. De applicatie heeft vooral veel gebruikers in Amerika en Europa. Met Baidu, de andere applicatie van Bumble, weten ze ook veel gebruikers te vinden in Zuid-Amerika. Bumble groeit nog steeds en wordt in steeds meer landen actief.

Wil je zelf beleggen in Bumble? Onderzoek dan eerst de toekomstplannen van het bedrijf in detail. Op die manier kan je vaststellen of het slim is om Bumble aandelen te kopen. En onthoud: beleggen brengt altijd risico’s met zich mee.

Is het verstandig om te investeren in Bumble?

Bumble heeft in 2020 en 2021 goed kunnen profiteren van de coronapandemie. Doordat mensen niet meer in een natuurlijke setting nieuwe mensen kunnen ontmoeten, waren ze op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Mensen zijn vervolgens gewend geraakt aan deze manier van daten, wat positief is voor de toekomst van Bumble.

Wanneer je Bumble aandelen koopt, steun je bovendien vrouwen in management. Meer dan de helft van de leiding van het bedrijf zijn vrouwen, wat natuurlijk mooi past bij het concept van Bumble. Een goede getimede aanschaf van Bumble aandelen kan dan ook zeker een mooie toevoeging zijn aan je portfolio.

Wel is het belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden. Het idee achter Bumble is makkelijk te kopiëren en wanneer gebruikers overstappen, neemt de winstgevendheid van het bedrijf snel af. Onthoud bovendien dan Bumble een typisch voorbeeld is van een groeiaandeel: het bedrijf moet zich nog bewijzen en kan net zoals veel andere techbedrijven ook flink in waarde dalen wanneer het concept niet langer blijkt te werken.

Vraag jezelf daarom af of Bumble aandelen binnen je beleggingsportfolio & risicotolerantie passen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *