Tinder aandelen kopen: beleggen in Tinder

Iedereen weet tegenwoordig wat Tinder is: een dating app waarbij mensen een selectie kunnen maken door naar links of rechts te swipen. Geven twee personen beide aan de andere leuk te vinden dan is dit een match en kan je met elkaar in contact komen. Dat iedereen Tinder kent is best bijzonder voor een dating app: het geeft aan hoe populair Tinder is.

Uit deze populariteit kan je voordeel halen door te beleggen in Tinder. Het bedrijf achter de app, Match Group, is namelijk sinds eind 2015 beursgenoteerd aan de NASDAQ beurs. In dit artikel bespreken we dan ook hoe je in Tinder kunt beleggen door Match Group aandelen te kopen.

Waar kan je Tinder Match Group aandelen kopen?

Je kunt er ook voor kiezen om Tinder Match Group aandelen voor de lange termijn te kopen. Online dating wordt steeds populairder en mensen zullen in de toekomst ook geliefdes zoeken. Bovendien is Match Group ook de eigenaar van het populaire OKCupid en Match.com, wat dating apps zijn die weer op een andere manier op de markt inspelen.

Wanneer je vertrouwen hebt in de toekomst van Match Group, dan kan het slim zijn om de aandelen te kopen. In het onderstaande overzicht zie je direct bij welke brokers je in Tinder Match Group kunt beleggen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Tinder. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Tinder
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Tinder met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Tinder (Match Group) aandelen?

Wanneer je actief wilt beleggen in het koersverloop van Tinder, dan moet je CFD-aandelen Match Group verhandelen. De koers van dit bedrijf schommelt regelmatig: wanneer een concurrerende applicatie het bijvoorbeeld beter doet dan zie je dat mensen snel geneigd zijn om over te stappen.

Je kunt inspelen op dit soort trends door beleggingsposities te openen op zowel stijgende als dalende aandeelkoersen. Bij Plus500 kan je met CFD’s op de korte termijn handelen in Tinder Match Group aandelen. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden geheel zonder risico uit te proberen met een demo:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele aandelenkoers van Tinder Match Group?

Ben je benieuwd hoe Tinder presteert? Bekijk hieronder dan de actuele CFD-aandelenkoers van Match Group en gebruik de knoppen om direct een beleggingspositie te openen:

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Tinder

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Tinder.

Analyse van Tinder

Voordat je besluit of je Tinder wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Tinder zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Tinder zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Tinder in 2022?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Tinder gaat doen in 2022 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Tinder is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in Match Group?

Een investering in Match Group kan zeker interessant zijn. Alleen al op Tinder worden er elke dag ruim 1,6 miljard matches gemaakt. Het bedrijf Match Group weet steeds meer winst te behalen met de dating applicaties door allerlei premium diensten aan te bieden. Mensen hebben best wel wat geld over om de liefde van hun leven te vinden.

De grootste bedreiging voor het succes van Tinder en de Match Group aandelen zijn concurrerende applicaties. Het succes van Tinder staat of valt natuurlijk afhankelijk van het aantal actieve gebruikers: wanneer te veel mensen overstappen, wordt de applicatie onaantrekkelijk voor gebruikers.

Tinder en de Match Group spelen hier slim op in: zo hebben ze een meerderheidsaandeel verkregen in Hinge waardoor ze ook profiteren van de inkomsten uit deze applicatie. Grappig genoeg werd Hinge juist opgezet als anti-Tinderapplicatie.

De markt voor veel online diensten groeit nog steeds en online dating is hier waarschijnlijk geen uitzondering op. Door Match Group Tinder aandelen te kopen speel je mooi in op deze trend. Het is natuurlijk wel belangrijk om het moment waarop je in de Match Group aandelen belegt goed te timen: ook de koers van dit aandeel zal tussentijds dalen.

Over het bedrijf Match Group

Het bedrijf achter Tinder is Match Group Inc. Zij zijn ook eigenaar en bedenker van OkCupid en Match.com. Met beleggingen in dit bedrijf focus je jezelf op de online datingmarkt. Tinder is wel het grootste onderdeel van het bedrijf en zal dus ook de meeste invloed op de waarde van het aandeel uitoefenen. De laatste omzet- en winstcijfers die bekend zijn gemaakt waren zeer positief.

Wereldwijd zijn er 57 miljoen actieve gebruikers op de app. Deze gebruikers kunnen de app gratis gebruiken, maar ook een abonnement afsluiten om extra functionaliteiten te activeren. De prijs voor een abonnement kan 1.99 dollar tot 19 dollar per maand zijn.

Tinder beleggen

Ontwikkeling sinds beursgang

De omzet- en winstcijfers zijn nog veel indrukwekkender als je weet dat het bedrijf pas sinds september 2012 bestaat. Pas in het vierde kwartaal van 2015 is het bedrijf achter Tinder naar de beurs gegaan. Daar is het aandeel op de eerste dag verhandeld voor een prijs van 15,20 euro.

Na de introductie van het aandeel Tinder op de beurs is de waarde van het aandeel eerst een stuk gezakt. Uiteindelijk moeten beleggers gedacht hebben dat de nieuwe lage prijs de moeite waard was om in de langer termijn te investeren. Dit heeft er namelijk toe geleid dat de koers de laatste jaren gestaag is gestegen.

Mogelijkheden CFD’s in Tinder

Voor Tinder aandelen kan je ook een CFD (contract for difference) afsluiten. Dit kan een interessante mogelijkheid zijn want de koers van het aandeel schommelt regelmatig. Deze snelle stijgingen en dalingen van het aandeel biedt mogelijkheden voor beleggers. Je moet dan natuurlijk wel redelijk kunnen voorspellen wat het stijgen of dalen van het aandeel veroorzaakt.

Online dating is een markt waarin veel kan gebeuren. Een voordeel waarvan je gebruik kunt maken is dat dit nieuws niet altijd meteen door financiële bladen zal worden opgepakt. Je kan bijvoorbeeld het nieuwtje tot je krijgen dat er een nieuwe trend gaande is en mensen een totaal andere app dan Tinder zijn gaan gebruiken. Een dergelijke verandering zou betekenen dat je een daling van het Tinder aandeel kan verwachten.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *