Tinder aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Iedereen weet tegenwoordig wat Tinder is: een dating app waarbij mensen een selectie kunnen maken door naar links of rechts te swipen. Geven twee personen beide aan de andere leuk te vinden dan is dit een match en kan je met elkaar in contact komen. Dat iedereen Tinder kent is best bijzonder voor een dating app: het geeft aan hoe populair Tinder is.

Uit deze populariteit kan je voordeel halen door te beleggen in Tinder. Het bedrijf achter de app, Match Group, is namelijk sinds eind 2015 beursgenoteerd aan de NASDAQ beurs. In dit artikel bespreken we dan ook hoe je in Tinder kunt beleggen door Match Group aandelen te kopen.

Hoe kan je Tinder Match Group aandelen kopen?

Je kunt er ook voor kiezen om Tinder aandelen voor de lange termijn te kopen. Online dating wordt steeds populairder en mensen zullen in de toekomst ook geliefden zoeken. Bovendien is Match Group ook de eigenaar van het populaire OKCupid en Match.com, wat dating apps zijn die weer op een andere manier op de markt inspelen.

Wanneer je vertrouwen hebt in de toekomst van Match Group, dan kan het slim zijn om de aandelen te kopen. In het onderstaande overzicht zie je direct bij welke brokers je in Tinder Match Group kunt beleggen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Tinder. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Tinder & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele aandelenkoers van Tinder Match Group?

Ben je benieuwd hoe Tinder presteert? Bekijk hieronder dan de actuele aandelenkoers van Match Group en gebruik de knoppen om direct een beleggingspositie te openen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Tinder

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Tinder.

Analyse van Tinder

Voordat je besluit of je Tinder wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Tinder zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Tinder zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Tinder in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Tinder gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Tinder is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen.

Waarom kan het slim zijn om Tinder aandelen te kopen?

 • Groot aantal gebruikers: met meer dan 100 miljoen actieve gebruikers per maand is Twitter een potentieel interessante belegging.
 • User engagement: de gebruikers van Tinder zijn erg actief, waardoor het platform interessant is voor adverteerders.
 • Inkomsten: Tinder verdient geld met advertenties en door extra diensten te verkopen. Hierdoor bouwt Tinder een mooie, terugkomende inkomstenbron op.
 • Sterk merk: Tinder is de bekendste dating applicatie van de wereld, wat het een interessante belegging kan maken.
 • Innovatie: Tinder werkt constant aan haar algoritme om de beste matches mogelijk te maken.

De risico’s van beleggen in Tinder aandelen

 • Afhankelijkheid van gebruikers: wanneer de gebruikers overstappen op een nieuwe dating applicatie, kan de winstgevendheid van het bedrijf fors dalen.
 • Afhankelijk van leden: Tinder behaalt het grootste deel van haar winst via betalende leden. Wanneer gebruikers stoppen met betalen, komt de winstgevendheid onder druk te staan.
 • Veiligheid: in Colombia werd een man recent vermoord die op date ging via de applicatie. Zorgen over de veiligheid van de applicatie kunnen de aandelenkoers onder druk zetten.
 • Regelgeving: wanneer overheden strengere regels instellen of de applicatie verbieden kan het lastig worden voor Tinder om verder te groeien.

Wat zijn de concurrenten van Tinder?

 • Bumble
 • Hinge
 • OkCupid
 • com
 • Plenty of Fish

Hoe kan je beleggen in Tinder aandelen?

 1. Bestudeer het aandeel: onderzoek eerst of het verstandig is om NU aandelen Tinder te kopen.
 2. Selecteer een broker: open vervolgens een account bij een betrouwbare aandelen broker.
 3. Activeer je beleggingsrekening: doorloop de stappen om je aandelen rekening te activeren & stort voldoende geld.
 4. Selecteer het aandeel Tinder: selecteer vervolgens het aandeel Tinder om een investering te kunnen openen.
 5. Aandelen Tinder kopen: vul nu het bedrag in dat je wilt investeren in Tinder en druk op kopen om direct te beleggen.

Over het bedrijf Match Group

Het bedrijf achter Tinder is Match Group Inc. Match Group bezit ook OkCupid en Match.com. Met beleggingen in dit bedrijf focus je jezelf op de online datingmarkt. Tinder is wel het grootste onderdeel van het bedrijf en zal dus ook de meeste invloed op de waarde van het aandeel uitoefenen.

Wereldwijd zijn er 75  miljoen actieve gebruikers op de app. Deze gebruikers kunnen de app gratis gebruiken, maar ook een abonnement afsluiten om extra functionaliteiten te activeren.

Tinder beleggen

Ontwikkeling sinds beursgang

De omzet- en winstcijfers zijn nog veel indrukwekkender als je weet dat het bedrijf pas sinds september 2012 bestaat. Pas in het vierde kwartaal van 2015 is het bedrijf achter Tinder naar de beurs gegaan. Daar is het aandeel op de eerste dag verhandeld voor een prijs van 15,20 euro.

Na de introductie van het aandeel Tinder op de beurs is de waarde van het aandeel eerst een stuk gezakt. Uiteindelijk moeten beleggers gedacht hebben dat de nieuwe lage prijs de moeite waard was om in de langer termijn te investeren. Dit heeft er namelijk toe geleid dat de koers de laatste jaren gestaag is gestegen.

Is het verstandig om te investeren in Match Group?

Een investering in Match Group kan zeker interessant zijn. Alleen al op Tinder worden er elke dag ruim 1,6 miljard matches gemaakt. Het bedrijf Match Group weet steeds meer winst te behalen met de dating applicaties door allerlei premium diensten aan te bieden. Mensen hebben best wel wat geld over om de liefde van hun leven te vinden.

De grootste bedreiging voor het succes van Tinder en de Match Group aandelen zijn concurrerende applicaties. Het succes van Tinder staat of valt natuurlijk afhankelijk van het aantal actieve gebruikers: wanneer te veel mensen overstappen, wordt de applicatie onaantrekkelijk voor gebruikers.

Tinder en de Match Group spelen hier slim op in: zo hebben ze een meerderheidsaandeel verkregen in Hinge waardoor ze ook profiteren van de inkomsten uit deze applicatie. Grappig genoeg werd Hinge juist opgezet als anti-Tinderapplicatie.

De markt voor veel online diensten groeit nog steeds en online dating is hier waarschijnlijk geen uitzondering op. Door Match Group Tinder aandelen te kopen speel je mooi in op deze trend. Het is natuurlijk wel belangrijk om het moment waarop je in de Match Group aandelen belegt goed te timen: ook de koers van dit aandeel zal tussentijds dalen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *