Roku aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Roku is een bedrijf dat digitale mediaspelers ontwikkelt waarmee je gestreamde video’s kunt afspelen. Wil je beleggen in dit interessante en innovatieve bedrijf? Op deze pagina lees je hoe je Roku aandelen kunt kopen en je kunt hier de aandelenkoers van het bedrijf raadplegen.

Waar kan je Roku aandelen kopen?

Roku is een innovatief bedrijf dat goed inspeelt op de vraag van de hedendaagse consument. De software van Roku wordt sinds kort ook op smart-tv’s in Europa gebruikt wat natuurlijk een enorme markt is. Het kopen van Roku aandelen kan dan ook een verstandige zet zijn. Je kunt aandelen Roku kopen bij één van deze betrouwbare brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Roku. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Roku & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Roku?

Wat is de actuele koers van Roku? In de onderstaande grafiek zie je de actuele koers van het aandeel Roku. Met de knoppen kan je direct een positie op het aandeel openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Roku

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Roku.

Analyse van Roku aandelen

Voordat je besluit of je Roku wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Roku zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van Roku over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Roku zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Roku in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Roku gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Roku is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat kan het interessant maken om aandelen Roku te kopen?

 • Gebruikersgroei: het aantal gebruikers van Roku groeit nog steeds erg snel en het bedrijf heeft ondertussen meer dan 50 miljoen actieve streaming gebruikers.
 • Advertenties: Roku verdient een groot deel van haar inkomsten uit advertenties. Steeds meer bedrijven verplaatsen hun advertenties van traditionele televisie naar digitale platformen en Roku kan hiervan profiteren.
 • Expansie in nieuwe markten: Roku heeft haar aanwezigheid in internationale markten sterk uitgebreid en heeft recent streaming spelers uitgebracht in Brazilië. Door ook buiten Amerika haar producten te leveren, vermindert Roku de afhankelijkheid van de Amerikaanse markt.
 • Content samenwerkingen: Roku werkt samen met verschillende media bedrijven en streamingdiensten. Roku werkt bijvoorbeeld met belangrijke spelers als Disney, HBO Max en Netflix wat bijdraagt aan de positie van Roku.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Roku aandelen?

 • Intense concurrentie: de streaming industrie kent een hoge mate van concurrentie en moet het opnemen tegen techgiganten zoals Amazon, Apple en Google. Doordat deze partijen diepere zakken hebben, is het lastig voor Roku om te concurreren.
 • Afhankelijkheid van content providers: Roku is afhankelijk van haar content providers voor haar content. Bij problemen met deze samenwerkingspartijen kan Roku dan ook direct een groot deel van haar content verliezen.
 • Hardware afhankelijkheid: Roku verdient een deel van haar inkomsten door streaming devices en smart televisies te verkopen. Wanneer de vraag naar dit soort producten afneemt, kunnen de financiële prestaties van het bedrijf verslechteren.
 • Legale problemen: binnen de streaming markt bestaat er regelmatig juridische conflicten wat de resultaten bij Roku onder druk kunnen zetten.

Wat zijn de grootste concurrenten van Roku?

Hoe kan je aandelen Roku kopen?

Je kunt in Roku aandelen beleggen bij een online broker; op deze pagina kan je de verschillende opties met elkaar vergelijken. Vergelijk de verschillende opties op het gebied van kosten, aangeboden functies en gebruiksgemak. Op die manier koop je aandelen Roku met de juiste aandelen broker.

Voordat je kunt beleggen in Roku aandelen, moet je eerst je beleggingsrekening activeren. Je activeert je rekening door een kopie van je paspoort en adres te uploaden. Het kan bij sommige brokers vervolgens enkele werkdagen duren voordat je aan de slag kunt.

Selecteer vervolgens binnen het beleggingsplatform het aandeel Roku en vul de volgende gegevens in:

 • Bedrag: bepaal het bedrag dat je in Roku aandelen wilt investeren.
 • Order: wil je direct aandelen Roku kopen, of wil je dit later doen tegen een vaste prijs met een limietorder.
 • Stop loss/take profit: je kunt eventueel automatisch je belegging sluiten bij een bepaalde prijs.

Druk vervolgens op kopen om direct je aandelen Roku te kopen. Gefeliciteerd, je hebt nu je eerste belegging in Roku aandelen uitgevoerd!

In het kort over Roku

Het bedrijf Roku Inc. Produceert digitale mediaspelers waarmee klanten toegang krijgen tot gestreamde video op het internet. Het Japanse woord roku betekent zes. Het bedrijf kreeg deze naam omdat het het zesde bedrijf was dat de CEO van Roku was. Het hoofdkantoor van dit Amerikaanse bedrijf is gevestigd in Los Gatos, Californië.

Geschiedenis van Roku

In oktober richtte in 2002 Anthony Wood het bedrijf Roku op. Hij werd in 2007 benoemd tot vice-president van Netflix. Netflix besloot om geen eigen digitale mediaspeler te maken, waarna Roku in 2008 een nieuwe vennootschap oprichtte in Palo Alto, Californië.

Netflix investeerde zes miljoen dollar in het bedrijf. Later in 2008 verhuisde het hoofdkantoor van het bedrijf naar Saratoga, Californië. In 2015 verhuisde het bedrijf naar Los Gatos, Californië waar het bedrijf kantoren huurt van Netflix.

In 2017 nam Roku de kleine startup Dynastrom over. Dit bedrijf is bezig een technologie te ontwikkelen die het mogelijk maakt om de muziek in huis op verschillende speakers en in verschillende kamers af te spelen.

Roku

De mediastreaming-apparaten van Roku

Roku produceert media-streaming apparatendie gebruikmaken van Roku-OS wat Roku-software is. De Roku DVP was het eerste product van Roku en werd gelanceerd in 2008. Sindsdien verschijnen er natuurlijk regelmatig nieuwe versies van zijn hardware en software op de markt.

Het bijzondere van een Roku-mediaspeler is dat er op een eenvoudige wijze toegang wordt geboden tot streaming video en audio op een televisie. Met een apparaat van Roku kun je probleemloos Netflix, YouTube en Amazon Prime Video’s bekijken.

Hardware van Roku kan aangesloten worden op de tv

Roku produceert en verkoopt zijn eigen hardware. De stickachtige-spelers van Roku kunnen, via een HDMI verbinding, rechtstreeks aangesloten worden op de tv. De spelers van Roku zijn handig voor mensen die nog geen smart-tv hebben. Met de bij elke mediaspeler geleverde Roku-afstandsbediening kan eenvoudig het afspelen van streaming media worden geregeld. Roku geeft zijn Roku OS (Roku software) ook in licentie aan tv-fabrikanten als RCA, TCL en Toshiba.

Steeds meer mensen willen streamingdiensten gebruiken en de vraag zal dan ook alleen maar toenemen. Wel kan Roku minder interessant zijn voor mensen die overstappen op een slimme televisie die alle functionaliteiten al uit zichzelf aanbiedt.

2019: Roku brengt zijn software naar smart-tv’s in Europa

Het Verenigd Koninkrijk is het eerste Europese land waar software van Roku wordt gebruikt. De software wordt ingebouwd in de tv’s van Hinsense. Wanneer het Roku lukt om op meer, nieuwe tv’s te worden geïntegreerd dan kan dit een goede reden zijn om de aandelen te kopen.

Is het verstandig om te investeren in Roku aandelen?

Het kan zeker interessant zijn om te investeren in Roku aandelen. Steeds meer mensen maken gebruik van streaming services: in Amerika ligt dit percentage rond de 85%. Het platform van Roku verdient geld door advertenties te laten zien. Daarnaast verdienen ze geld met het aanbieden van betaalde ledenservices. Al met al is het voor Roku dus voordelig wanneer het platform door meer mensen wordt gebruikt: de winstcijfers kunnen dan verder stijgen.

Een andere trend waar Roku van profiteert, is de overgang van offline naar online adverteren. Steeds meer bedrijven begrijpen de kracht van digitale advertenties en hierdoor kan een bedrijf als Roku haar winstgevendheid verder verbeteren. Bovendien werkt het bedrijf samen met bekende streaming services zoals Apple TV+, Amazon Prime Video en Disney+. Doordat het aanbod uitgebreid is, heeft de Roku software een goede functionaliteit.

Een andere slimme uitbreiding is het Roku kanaal, waar gebruikers gratis content van hoge kwaliteit kunnen bekijken. Het bedrijf verdient geld aan dit kanaal door er advertenties te laten zien. Hierdoor neemt het gebruik van de applicatie toe en kan het bedrijf nog meer advertenties verkopen. Roku speelt dus goed in op de ontwikkelingen in de streaming sector wat het kopen van Roku aandelen zeker aantrekkelijk maakt.

De verkopen van de hardware van Roku die kan worden verbonden met een televisie nemen echter af, aangezien moderne televisies standaard al streaming functionaliteiten aanbieden. Roku kan daarom alleen haar positie behouden wanneer het samenwerkingen sluit met televisieproducenten. Houd de ontwikkelingen daarom goed in de gaten wanneer je een belegging in aandelen Roku overweegt!

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *