Roku aandelen kopen

Roku is een bedrijf dat digitale mediaspelers ontwikkelt waarmee je gestreamde video’s kunt afspelen. Wil je beleggen in dit interessante en innovatieve bedrijf? Op deze pagina lees je hoe je Roku aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Roku raadplegen.

Waar kan je Roku aandelen kopen?

Roku is een innovatief bedrijf dat goed inspeelt op de vraag van de hedendaagse consument. De software van Roku wordt sinds kort ook op smart-tv’s in Europa gebruikt wat natuurlijk een enorme markt is. Het kopen van Roku aandelen kan dan ook een verstandige zet zijn. Wanneer je het goed wilt aanpakken, kan je de aandelen het beste kopen een betrouwbare & voordelige broker.

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het voordeligst Roku aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Roku. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Roku & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende Roku koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Roku?

Wil je actief beleggen in Roku aandelen? Dan kan natuurlijk! Door actief te beleggen in een aandeel kan je altijd slim inspelen op de laatste ontwikkelingen. Je kan dan bijvoorbeeld een order plaatsen op een dalende koers en ook in economisch lastige perioden handelen in het aandeel. Een goede partij om actief te beleggen in Plus500. Bij Plus500 kan je CFD’s op de Roku aandelen verhandelen. Door middel van de onderstaande knop maak je direct een gratis en risicovrij demoaccount aan :

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Roku?

Wat is de actuele koers van Roku? In de onderstaande grafiek zie je de actuele koers van het CFD-aandeel Roku. Met de knoppen kan je direct een positie op het aandeel openen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Roku

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Roku.

Analyse van Roku

Voordat je besluit of je Roku wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Roku zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Roku zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Roku in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Roku gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Roku is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in Roku aandelen?

Het kan zeker interessant zijn om te investeren in Roku aandelen. Steeds meer mensen maken gebruik van streaming services: in Amerika ligt dit percentage rond de 85%. Het platform van Roku verdient geld door advertenties te laten zien. Daarnaast verdienen ze ook geld met het aanbieden van betaalde ledenservices. Al met al is het voor Roku dus voordelig wanneer het platform door meer mensen wordt gebruikt: de winstcijfers kunnen dan verder stijgen.

Een andere trend waar Roku van profiteert, is de overgang van offline naar online adverteren. Steeds meer bedrijven begrijpen de kracht van digitale advertenties en hierdoor kan een bedrijf als Roku haar winstgevendheid verder verbeteren. Bovendien werkt het bedrijf samen met bekende streaming services zoals Apple TV+, Amazon Prime Video en Disney+. Doordat het aanbod uitgebreid is, heeft de Roku software een goede functionaliteit.

Een andere slimme uitbreiding is het Roku kanaal, waar gebruikers gratis content van hoge kwaliteit kunnen bekijken. Het bedrijf verdient geld aan dit kanaal door er advertenties te laten zien. Hierdoor neemt het gebruik van de applicatie toe en kan het bedrijf nog meer advertenties verkopen. Roku speelt dus goed in op de ontwikkelingen in de streaming sector wat het kopen van Roku aandelen zeker aantrekkelijk maakt.

In het kort over Roku

Het bedrijf Roku Inc. Produceert allerlei digitale mediaspelers. Met deze mediaspelers krijgen de klanten van dit bedrijf toegang tot gestreamde video op het internet. Het Japanse woord roku betekent zes. Het bedrijf wordt zo genoemd omdat het voor de oprichter en CEO van Roku het zesde door hem begonnen bedrijf is. Het hoofdkantoor van dit Amerikaanse bedrijf is gevestigd in Los Gatos, Californië.

Geschiedenis van Roku

In oktober richtte in 2002 Anthony Wood het bedrijf Roku op. Hij werd in 2007 benoemd tot vice-president van Netflix. Netflix besloot om geen eigen digitale mediaspeler te maken. Daarom richtte Roku in 2008 een nieuwe vennootschap op. Dit bedrijf was gevestigd in Palo Alto, Californië. Er moest door dit bedrijf een nieuwe mediaspeler worden gebouwd. Netflix investeerde 6 miljoen dollar in het bedrijf. Later in 2008 verhuisde het hoofdkantoor van het bedrijf naar Saratoga, Californië. In 2015 verhuisde het bedrijf naar Los Gatos, Californië. Roku huurt daar gebouwen van Netflix.

In 2017 nam Roku de kleine startup Dynastrom over. Dit bedrijf is bezig een technologie te ontwikkelen die het mogelijk maakt om de muziek in huis op verschillende speakers en in verschillende kamers af te spelen. Kennelijk wil Roku ook iets met deze zogenaamde  ‘multi-room audio’ gaan doen.

Roku

De mediastreaming-apparaten van Roku

Door het bedrijf Roku worden media-streaming apparaten gemaakt. Deze apparaten gebruiken allemaal Roku-OS wat Roku-software is. De Roku DVP was het eerste product van Roku. Het apparaat werd geïntroduceerd in 2008. Sindsdien verschijnen er natuurlijk regelmatig nieuwe versies van zijn hardware en software op de markt.

Het bijzondere van een Roku-mediaspeler is dat er op een eenvoudige wijze toegang wordt geboden tot streaming video en audio op een televisie. Met een apparaat van Roku kun je probleemloos bijvoorbeeld Netflix, YouTube en Amazon Prime Video bekijken. Gebruikers van het Roku-apparaat hebben probleemloos toegang tot honderden services.

Hardware van Roku kan aangesloten worden op de tv

Roku produceert en verkoopt zijn eigen hardware. De stickachtige-spelers van Roku kunnen, via een HDMI verbinding rechtstreeks aangesloten worden op de tv. De spelers van Roku zijn handig voor mensen die nog geen smart-tv hebben. Met de bij elke mediaspeler geleverde Roku-afstandsbediening kan eenvoudig het afspelen van streaming media worden geregeld. Roku geeft zijn Roku OS (Roku software) ook in licentie aan tv-fabrikanten als RCA, TCL en Toshiba. Deze tv’s met Roku-software bieden net zoveel functies als een Roku-speler.

Steeds meer mensen hebben interesse om gebruik te maken van streamingdiensten. Men verwacht dat de vraag naar dit soort diensten alleen maar zal blijven toenemen. Wel kan Roku minder interessant zijn voor mensen die overstappen op een slimme televisie die alle functionaliteiten al uit zichzelf aanbiedt. Tot nu toe lijkt het aandeel het echter erg goed te doen en het kopen van Roku aandelen kan dan ook zomaar een goed idee zijn.

Het gebruiken van Roku apparaten

Wie een Roku-apparaat wil gebruiken heeft een internetverbinding nodig. Alle apparaten werken uiteraard via Wi-Fi. Om het apparaat te kunnen gebruiken, moet het apparaat worden ingesteld. Er moet ook een gratis Wi-Fi account worden aangemaakt. Met de bijgeleverde afstandsbediening kan de gebruiker eenvoudig navigeren naar het door hem gewenste kanaal. Er zijn kanalen waarvoor een abonnement vereist is. Bij die kanalen moet je je eerst aanmelden of een nieuw account aanmaken.

2019: Roku brengt zijn software naar smart-tv’s in Europa

Het Verenigd Koninkrijk is het eerste Europese land waar software van Roku wordt gebruikt. De software wordt ingebouwd in de tv’s van Hinsense. Later wordt de software ook naar andere landen in Europa gebracht. De tv’s van Hinsense zijn overigens al te koop in Nederland en België. Wanneer het Roku lukt om op meer, nieuwe tv’s te worden geïntegreerd dan kan dit een goede reden zijn om de aandelen te kopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *