Gilead Sciences aandelen kopen

Het bedrijf Gilead Sciences werd wereldwijd bekend doordat het medicijn remdisvir coronapatiënten potentieel helpt. Naast dit medicijn werkt Gilead Sciences ook aan een groot aantal andere medicijnen. Het kan dan ook interessant zijn om in Gilead Sciences te investeren door de aandelen te kopen. Maar hoe kan je dit nu eigenlijk het beste doen?

Waar kan je Gilead Sciences aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in het bedrijf Gilead Sciences? Dan kan het slim zijn om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Het is dan wel belangrijk dat je het toekomstperspectief van het bedrijf onderzoekt. Veel mensen kopen de aandelen vanwege een hype: het bedrijf haalt haar winst echter niet binnen door één succesvol medicijn.

Ben je op zoek naar een goede broker waar je Gilead Sciences aandelen kunt kopen? Bekijk dan ons overzicht van beste brokers:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Gilead Sciences. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Gilead Sciences & beleg gratis in ETF's!
Avatrade aandelen kopenHandel actief in Gilead Sciences tegen lage kosten met een gratis demo!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Gilead Sciences?

Farmacuitische bedrijven kunnen erg geschikt zijn voor de actieve belegger: beleggers reageren vaak vrij emotioneel wanneer er nieuws rondom nieuwe medicijnen naar buiten komt. Wanneer er alleen al wordt vermeld dat een bedrijf een positieve test heeft uitgevoerd dan kan de koers van een bedrijf als Gilead Sciences plotseling flink stijgen. Wanneer het medicijn vervolgens toch niet blijkt te werken, dan stort de koers weer in.

Je kan hier als actieve belegger mooi op inspelen door op het juiste moment orders te plaatsen. CFD’s zijn uiterst geschikt voor actieve speculatie op een aandeel als Gilead Sciences. Bij Plus500 kan je zonder vaste commissies te betalen zowel posities innemen op stijgende als op dalende koersen. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Gilead Sciences?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Gilead Sciences het doet? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je de CFD-aandelen kunt kopen en verkopen:

77% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Gilead Sciences

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Gilead Sciences.

Analyse van Gilead Sciences

Voordat je besluit of je Gilead Sciences wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Gilead Sciences zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Gilead Sciences zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Gilead Sciences in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Gilead Sciences gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Gilead Sciences is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Gilead Sciences

Het bedrijf Gilead Sciences wil dat in de hele wereld de zorg verbeterd wordt voor patiënten die lijden aan een levensbedreigende ziekte. Om aan deze medische behoefte te kunnen voorzien ontdekt, ontwikkelt en commercialiseert het bedrijf allerlei innovatieve therapieën. De door het bedrijf ontwikkelde geneesmiddelen worden onder andere gebruikt om hiv, hepatitis B, hepatitis C en griep te behandelen. Het hoofdkantoor van dit biofarmaceutische bedrijf is gevestigd in Foster City in de Amerikaanse staat Californië.

Geschiedenis van het bedrijf

De arts Michael Riordan richtte in juni 1987 het bedrijf Oligo Gen op. Het bedrijf richtte zich in eerste instantie op het ontwikkelen van antivirale geneesmiddelen. Dat was niet zonder reden. Omdat Michael Riordan dengue had opgelopen was hij bijzonder gemotiveerd om daar een geneesmiddel voor te vinden. Vanaf de oprichting in 1987 tot 1996 was hij bestuursvoorzitter van het bedrijf.

Bij het ontwikkelen van innovatieve geneesmiddelen werkte het bedrijf nauw samen met een drietal wetenschappelijke adviseurs: Peter Dervan van het bedrijf Caltech, de aan de universiteit van Harvard verbonden Doug Melton en de aan het Harold Weintraub  Cancer Research Centre verbonden Fred Hutchinson. De naam van het bedrijf werd in 1988 gewijzigd in Gilead Sciences.

Gilead Sciences gaat naar de beurs

Het bedrijf kreeg in 1998 een beursnotering aan de  Amerikaanse  Nasdaq. De aandelen zijn daar te vinden in de S&P 500 aandelenindex. In het derde kwartaal van 2020 presteerde het aandeel goed vanwege het door het bedrijf ontwikkelde medicijn Veklury om patiënten met het coronavirus te behandelen, een geneesmiddel dat vroeger bekend werd onder de naam remdisvir.

Dat wil overigens niet zeggen dat het verstandig is om de aandelen te kopen. Het bedrijf waarschuwt zelf voor een grote volatiliteit van  de beurskoers van het aandeel en onzekerheid over de mogelijke inkomsten van het geneesmiddel. Het is daarom belangrijk om de ontwikkelingen van het bedrijf goed in de gaten te houden wanneer je een investering in Gilead Sciences overweegt.

Gilead Science heeft middel ontwikkeld om COVID-19 te behandelen

In april 2020 verscheen een bericht dat patiënten met corona in een Amerikaans ziekenhuis effectief worden behandeld met het door Gilead Science ontwikkelde middel remdisvir. In het ziekenhuis van de universiteit van Chicago werkte dit middel goed bij een test onder 113 patiënten met corona. Bijna alle met remdisvir behandelde patiënten konden binnen een week naar huis. Na bekendmaking van dit bericht steeg de koers van het aandeel na het sluiten van de beurs net 16%. De overwegend positieve resultaten maken de analisten voorzichtig optimistisch. Het bedrijf benadrukte overigens dat men geen conclusies mag verbinden aan de resultaten van een test.

Het is bij een bedrijf als Gilead Science altijd belangrijk om dit soort ontwikkelingen goed in de gaten te houden: wanneer het bedrijf met een nieuw, veelbelovend medicijn komt dan kan de aandelenkoers flink stijgen. Het kan dan interessant zijn om de aandelen tijdelijk te kopen. Dit soort hypes kunnen vervolgens wel weer tot een dalende aandelenkoers leiden wanneer de verwachtingen niet worden waargemaakt.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *