Gilead Sciences aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Het bedrijf Gilead Sciences werd wereldwijd bekend doordat het medicijn remdisvir coronapatiënten potentieel helpt. Naast dit medicijn werkt Gilead Sciences ook aan een groot aantal andere medicijnen. Het kan dan ook interessant zijn om in Gilead Sciences te investeren door de aandelen te kopen. Maar hoe kan je dit nu eigenlijk het beste doen? Op deze pagina vind je een uitgebreide analyse en kan je ook de laatste koersgegevens vinden.

Hoe kan je Gilead Sciences aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in het bedrijf Gilead Sciences? Dan kan het slim zijn om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Het is dan wel belangrijk dat je het toekomstperspectief van het bedrijf onderzoekt. Veel mensen kopen de aandelen vanwege een hype: het bedrijf haalt haar winst echter niet binnen door één succesvol medicijn.

Ben je op zoek naar een goede broker waar je Gilead Sciences aandelen kunt kopen? Bekijk dan ons overzicht van beste brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Gilead Sciences. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Gilead Sciences & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Gilead Sciences?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Gilead Sciences het doet? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je de aandelen kunt kopen en verkopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Gilead Sciences

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Gilead Sciences.

Analyse van Gilead Sciences aandelen

Voordat je besluit of je Gilead Sciences wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Gilead Sciences zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van Gilead Sciences over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Gilead Sciences zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Gilead Sciences in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Gilead Sciences gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Gilead Sciences is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen.

Waarom kan het interessant zijn om te beleggen in Gilead Sciences?

 • Innovatie: Giled Sciences staat bekend om haar innovatie. Het bedrijf heeft met het medicijn Truvada het aantal nieuwe HIV infecties in Amerika met 70% laten dalen.
 • Sterke financiële positie: Gilead Sciences is een financieel sterk bedrijf dat al jaren mooie winsten neerzet.
 • Aantrekkelijk dividend: Gilead Science keert een aantrekkelijk dividendrendement uit van ongeveer 3,6%.
 • Potentie voor groei: Gilead Sciences investeert in nieuwe onderzoeksgebieden zoals oncologie en immunologie. Het bedrijf kan met deze groeimarkten in de toekomst haar winstgevendheid verhogen.

Wat zijn de risico’s van aandelen Gilead Sciences?

 • Afhankelijkheid: Gilead Sciences is voor haar inkomsten afhankelijk van enkele medicijnen zoals Truvada en Harvoni. Wanneer het bedrijf haar patent verliest of wanneer er een beter alternatief op de markt komt, kan de aandelenkoers van Gilead Sciences onder druk komen te staan.
 • Big pharma: Gilead Sciences staat bekend als een big pharma bedrijf waardoor het eerder kritiek ontvangt of te maken kan krijgen met nadelige wetgeving.
 • Concurrentie: Gilead Sciences moet constant concurreren met andere farmaceutische bedrijven en nieuwe, succesvolle medicijnen op de markt brengen.
 • Hoge waardering: Gilead Science wordt hoog gewaardeerd. Wanneer het Gilead Science niet lukt om de verwachtingen waar te maken, kan de aandelenkoers flink dalen.

Wat zijn de grootste concurrenten van Gilead Sciences?

 • AbbVie
 • Bristol-Myers Squibb
 • Johnson & Johnson
 • Merck & Co.
 • Pfizer
 • Roche
 • Sanofi

Hoe kan je beleggen in Gilead Sciences?

 1. Open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker. Het openen van een account bij een broker kost vaak slechts enkele minuten.
 2. Doorloop vervolgens de activatiestappen en stort voldoende geld op je brokerage rekening.
 3. Selecteer het aandeel Gilead Sciences binnen het tradingplatform.
 4. Vul het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen om direct aandelen Gilead Sciences aan te schaffen.
 5. Vergeet niet om regelmatig je belegging in Gilead Sciences na te lopen. Je kunt je aandelen vervolgens op elk gewenst moment weer verkopen.

Over het bedrijf Gilead Sciences

Het bedrijf Gilead Sciences wil dat in de hele wereld de zorg verbeterd wordt voor patiënten die lijden aan een levensbedreigende ziekte. Om aan deze medische behoefte te kunnen voorzien ontdekt, ontwikkelt en commercialiseert het bedrijf allerlei innovatieve therapieën. De door het bedrijf ontwikkelde geneesmiddelen worden onder andere gebruikt om hiv, hepatitis B, hepatitis C en griep te behandelen. Het hoofdkantoor van dit biofarmaceutische bedrijf is gevestigd in Foster City in de Amerikaanse staat Californië.

Geschiedenis van het bedrijf

De arts Michael Riordan richtte in juni 1987 het bedrijf Oligo Gen op. Het bedrijf richtte zich in eerste instantie op het ontwikkelen van antivirale geneesmiddelen. Michael Riordan was erg gemotiveerd om een geneesmiddel te vinden voor dengue, aangezien hij dat zelf had opgelopen. Vanaf de oprichting in 1987 tot 1996 was hij bestuursvoorzitter van het bedrijf. De naam van het bedrijf werd in 1988 gewijzigd in Gilead Sciences.

De beursgang van Gilead Sciences

Het bedrijf kreeg in 1998 een beursnotering aan de Amerikaanse Nasdaq. De aandelen van Gilead Sciences zijn ook opgenomen binnen de S&P 500. In het derde kwartaal van 2020 presteerde het aandeel goed vanwege het door het bedrijf ontwikkelde medicijn Veklury dat patiënten met het coronavirus kon behandelen.

Wel of niet Gilead Sciences aandelen kopen?

Gilead Sciences staat bekend om haar succesvolle medicijn Truvada en weet hiermee nog steeds jaarlijks een mooie winst te behalen. Gilead Sciences ontwikkelt bovendien diverse nieuwe medicijnen die bij lancering kunnen bijdragen aan de bedrijfsresultaten.

Het is tegelijkertijd wel belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden. Wanneer een concurrerend bedrijf een vergelijkbaar medicijn op de markt brengt, kan de aandelenkoers van Gilead Sciences onder druk komen te staan.

Vergeet verder niet dat beleggingen in farmaceutische ondernemingen bovengemiddeld riskant zijn. De resultaten van dit soort bedrijven zijn namelijk bijna volledig afhankelijk van nieuwe ontdekkingen en of het Gilead Sciences lukt om een nieuw, succesvol medicijn te lanceren is altijd onzeker. Onderzoek daarom of Gilead Sciences aandelen binnen je risicotolerantie passen wanneer je een belegging overweegt.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *