Norwegian Cruise Line aandelen kopen

Norwegian Cruise Line is een bekende aanbieder van cruises. Zolang het goed gaat met de economie, lijkt het erop dat mensen nog steeds graag in een cruiseschip stappen. Het kan dan aantrekkelijk zijn om Norwegian Cruise Line aandelen te kopen. In dit artikel bespreken we hoe je dit het beste kunt doen & je kan hier ook de laatste aandelenkoers vinden.

Waar kan je Norwegian Cruise Line aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van dit bekende cruisebedrijf? Dan kan het verstandig zijn om Norwegian Cruise Line aandelen te kopen! Het is belangrijk om dit te doen bij een aanbieder waar je tegen lage transactiekosten aandelen kunt kopen & verkopen.

Hieronder zie je direct een overzicht van de beste brokers waar je Norwegian Cruise Line aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Norwegian Cruise Line. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Norwegian Cruise Line
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Norwegian Cruise Line met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Norwegian Cruise Line?

Een goede broker waar je actief kunt beleggen in Norwegian Cruise Line CFD-aandelen is Plus500. Norwegian is een goed aandeel voor actieve speculatie: je zag tijdens de coronapandemie dat de aandelenkoers snel tientallen procenten daalde. Door een short positie in te nemen kan je inspelen op een dalende koers, waardoor dit geen probleem hoeft te zijn. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Norwegian Cruise Line?

Ben je benieuwd hoe de CFD koers van het aandeel Norwegian zich ontwikkelt? In de onderstaande grafiek zie je direct voor welke prijs je CFD-aandelen Norwegian Cruise Line kunt kopen. Gebruik de knoppen om een positie te openen:

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Norwegian Cruise Line

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Norwegian Cruise Line.

Analyse van Norwegian Cruise Line

Voordat je besluit of je Norwegian Cruise Line wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Norwegian Cruise Line zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Norwegian Cruise Line zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Norwegian Cruise Line in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Norwegian Cruise Line gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Norwegian Cruise Line is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in Norwegian Cruise Lines?

Een investering in Norwegian Cruise Lines kan zeker goed uitpakken: cruises zijn enorm populair en de kostprijs van een cruise ligt hoog. De veerkracht van het bedrijf werd duidelijk tijdens de coronapandemie: doordat het bedrijf voldoende cash heeft kan het deze periode overbruggen. Bovendien ontving het bedrijf direct nieuwe boekingen wat een goed signaal kan zijn dan veel inkomsten die nu niet gemaakt worden later alsnog binnenkomen.

Wel is het belangrijk om goed in de gaten te houden hoe overheden met cruises omgaan. Cruises zijn niet bepaald goed voor het milieu waardoor overheden maatregelen kunnen nemen in de toekomst om deze vorm van vakantie vieren te beperken. Het is daarom belangrijk om de laatste trends goed te volgen wanneer je een investering in Norwegian Cruise Line aandelen overweegt.

Norwegian Cruise Line aandelen kopen

Over Norwegian Cruise Line

De rederij Norwegian Cruise line (NCL) exploiteert cruiseschepen. Het hoofdkantoor van deze cruisemaatschappij bevindt zich in Miami, Florida. Door het bedrijf worden cruises uitgevoerd in het Caribisch gebied. Norwegian Cruise Lines vaart overigens ook in andere delen van de wereld, zoals Alaska, Bermuda, Europa en Hawaï.

Het bedrijf was tussen 1997 en 2001, onder de naam Norwegian Capricorn Line actief in Australië. Star Cruises, het moederbedrijf van Norwegian Cruise Line, verkocht in 2007 50% van het bedrijf aan Star Management voor een miljard dollar.

Deze vernieuwende cruisemaatschappij introduceerde op de cruiseschepen het freestyle cruising concept. Op de cruiseschepen met meer dan 12 restaurants kunnen de passagiers dineren wanneer ze maar willen. Ze kunnen hun smoking of avondjurk thuislaten, want er gelden geen strikte kledingvoorschriften.

Geschiedenis van het bedrijf

Knut Kloster en Ted Arison hebben het bedrijf in 1966 opgericht. Bij die oprichting was de naam van het bedrijf Norwegian Caribbean Line. Het bedrijf, dat beschikte over een 830-tons cruiseschip/veerboot bood goedkope cruises aan in het Caribisch gebied. Arison vertrok vrij snel na de oprichting van het bedrijf waarna hij Carnival Cruise Lines oprichtte.

Norwegian Cruise Line verkreeg aanzien in 1979 met de aanschaf van het lijnschip SS France. Dit lijnschip werd omgebouwd tot cruiseschip. Na een meer dan 100 miljoen dollar kostende verbouwing werd de naam van het cruiseschip SS Norway. Dit schip, dat groter was dan de toen gangbare schepen, rendeerde goed. De reden voor dit goed renderen van dit schip was  het grotere aanbod aan vermaak. De cruisemaatschappij werd leiden wat betreft de overstap die cruisemaatschappijen maakten naar grotere cruiseschepen.

Aandelen kopen van dit bedrijf

Wil je aandelen kopen van dit bedrijf? Dan moet je aandelen kopen van Norwegian Cruise Lines Holding. Deze internationale cruise-operator exploiteert cruiseschepen onder de merken Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises. Door dit bedrijf worden passagiers naar meer dan 510 bestemmingen over de hele wereld gebracht.

Norwegian Cruise Lines wil weer uitvaren

Ook de cruisesector is hard getroffen door de uitbraak van COVID-19. Sinds 14 april 2020 mogen de cruiseschepen niet meer uitvaren. De grote Amerikaanse cruisemaatschappijen Royal Caribbean Group en Norwegian Cruise Line hebben een rapport laten opstellen door medische en wetenschappelijke deskundigen. De richtlijnen in dit rapport moeten de gezondheid van de bemanning en de passagiers waarborgen als de cruiseschepen weer gaan varen.

Welke stappen moeten gezet worden om het cruisen weer veilig te kunnen laten plaatsvinden? Stappen die in het rapport genoemd zijn onder andere testen, het dragen van mondkapjes, een betere ventilatie en een betere evacuatieplanning. Denk je dat dit plan voldoende is om de cruiseschepen snel weer te laten varen? Dan kan het slim zijn om Norwegian Cruise Lines aandelen te kopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *