Norwegian Cruise Line aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Norwegian Cruise Line is een bekende aanbieder van cruises. Zolang het goed gaat met de economie, lijkt het erop dat mensen nog steeds graag in een cruiseschip stappen. Het kan dan aantrekkelijk zijn om Norwegian Cruise Line aandelen te kopen. In dit artikel bespreken we hoe je kunt beleggen in aandelen Norwegian Cruise Line & je kan hier ook de laatste aandelenkoers vinden.

Hoe kan je Norwegian Cruise Line aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van dit bekende cruisebedrijf? Dan kan het verstandig zijn om Norwegian Cruise Line aandelen te kopen! Het is belangrijk om dit te doen bij een aanbieder waar je tegen lage transactiekosten aandelen kunt kopen & verkopen.

Hieronder zie je direct een overzicht van de beste brokers waar je Norwegian Cruise Line aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Norwegian Cruise Line. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Norwegian Cruise Line & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Norwegian Cruise Line?

Ben je benieuwd hoe de koers van het aandeel Norwegian Cruise Line zich ontwikkelt? In de onderstaande grafiek zie je direct voor welke prijs je aandelen Norwegian Cruise Line kunt kopen. Gebruik de knoppen om een positie te openen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Norwegian Cruise Line

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Norwegian Cruise Line.

Analyse van Norwegian Cruise Line aandelen

Voordat je besluit of je Norwegian Cruise Line wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Norwegian Cruise Line zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Norwegian Cruise Line zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Norwegian Cruise Line in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Norwegian Cruise Line gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Norwegian Cruise Line is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn de voordelen van beleggen in Norwegian Cruise Line aandelen?

 • Sterk merk: Norwegian Cruise Line is een sterk merk dat bekend staat om haar cruises van hoge kwaliteit.
 • Diversificatie van merken: Norwegian Cruise Line vaart onder drie verschillende merken, waardoor het bedrijf zich op verschillende segmenten kan richten.
 • Focus op innovatie: Norwegian Cruise ligt veel nadruk op innovatie door nieuwe onboard ervaringen aan te bieden. Hierdoor kan het bedrijf een grote groep loyale klanten opbouwen.

Wat zijn de risico’s van investeren in Norwegian Cruise Line aandelen?

 • Afhankelijk van toerisme: Norwegian Cruise Line is volledig afhankelijk van toerisme. Externe gebeurtenissen zoals de corona pandemie kunnen de resultaten dan ook sterk onder druk zetten.
 • Concurrentie: Norwegian Cruise Line moet het opnemen tegen krachtige concurrenten zoals de Carnival Corporation en de Royal Caribbean Group.
 • Marktschommelingen: wisselende bestedingspatronen kunnen de resultaten van Norwegian Cruise Line beïnvloeden.

Wat zijn de grootste concurrenten van Norwegian Cruise?

 • Carnival Corporation
 • Royal Carribean Group
 • MSC Cruises

Hoe kan je aandelen Norwegian Cruise Line kopen?

 1. Beleggingsrekening openen: klik hier om de verschillende aandelen brokers eerst met elkaar te vergelijken.
 2. Geld storten: voordat je geld kunt storten op je beleggingsrekening, moet je eerst de activatiestappen doorlopen.
 3. Aandeel selecteren: navigeer nu binnen het beleggingsplatform naar de Norwegian Cruise Line aandelen.
 4. Aandelen Norwegian Cruise Line kopen: vul nu het bedrag in dat je wilt investeren in aandelen Norwegian Cruise Line.
 5. Evalueer je belegging: neem de tijd om regelmatig je beleggingen in Norwegian Cruise line te evalueren.

Norwegian Cruise Line aandelen kopen

Over Norwegian Cruise Line

De rederij Norwegian Cruise line (NCL) exploiteert cruiseschepen. Het hoofdkantoor van deze cruisemaatschappij bevindt zich in Miami, Florida. Het bedrijf voert cruises uit in het Caribisch gebied. Norwegian Cruise Lines vaart bovendien ook in andere delen van de wereld, zoals Alaska, Bermuda, Europa en Hawaï.

Het bedrijf was tussen 1997 en 2001, onder de naam Norwegian Capricorn Line actief in Australië. Star Cruises, het moederbedrijf van Norwegian Cruise Line, verkocht in 2007 50% van het bedrijf aan Star Management voor een miljard dollar.

Deze vernieuwende cruisemaatschappij introduceerde op de cruiseschepen het freestyle cruising concept. Op de cruiseschepen met meer dan twaalf restaurants kunnen de passagiers dineren wanneer ze maar willen. Ze kunnen hun smoking of avondjurk thuislaten, want er gelden geen strikte kledingvoorschriften.

Geschiedenis van het bedrijf

Knut Kloster en Ted Arison richten het bedrijf op in 1966. Bij die oprichting was de naam van het bedrijf Norwegian Caribbean Line. Het bedrijf, dat beschikte over een 830-tons cruiseschip/veerboot, bood goedkope cruises aan in het Caribisch gebied. Arison vertrok vrij snel na de oprichting van het bedrijf waarna hij Carnival Cruise Lines oprichtte.

Norwegian Cruise Line verkreeg aanzien in 1979 met de aanschaf van het lijnschip SS France die ze opbouwden tot cruiseschip. Na een verbouwing die meer dan 100 miljoen dollar kostte werd het schip hernoemd naar cruiseschip SS Norway.

Is het verstandig om te investeren in Norwegian Cruise Lines?

Een investering in Norwegian Cruise Lines aandelen kan zeker goed uitpakken: cruises zijn enorm populair en de kostprijs van een cruise ligt hoog. De veerkracht van het bedrijf werd duidelijk tijdens de coronapandemie: doordat het bedrijf voldoende cash heeft, kon het deze periode overbruggen. Bovendien ontving het bedrijf direct nieuwe boekingen nadat de beperkingen afnamen wat een goed signaal is.

Wel is het belangrijk om goed in de gaten te houden hoe overheden met cruises omgaan. Cruises zijn niet bepaald goed voor het milieu waardoor overheden maatregelen kunnen nemen in de toekomst om deze vorm van vakantie vieren te beperken. Het is daarom belangrijk om de laatste trends goed te volgen wanneer je een investering in Norwegian Cruise Line aandelen overweegt.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *