Carnival aandelen kopen

Carnival is een bekend cruisebedrijf met bekende merken als Princess cruises en AIDA cruises zonder zich. Denk je erover na om Carnival aandelen te kopen? In dit artikel bespreken we hoe je het beste in Carnival kunt investeren. Ook kan je op deze pagina de laatste aandelenkoers van Carnival vinden.

Waar kan je Carnival aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van cruises? Dan kan het interessant zijn om te investeren in Carnival door de aandelen te kopen. Een pluspunt voor het kopen van Carnival aandelen is dat de wereldwijde welvaart steeds meer toeneemt: hierdoor kunnen steeds meer mensen een luxe cruise betalen.

Wil je weten wat een goede broker is om Carnival aandelen te kopen? Bekijk dan het overzicht:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor carnival. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen carnival & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende carnival koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Carnival?

De aandelenkoers van een cruiseschip bedrijf als Carnival kan sterk schommelen. Carnival aandelen zijn erg cyclisch: wanneer het minder gaat met de economie, dan daalt de aandelenkoers vaak sterk. Dit zag je bijvoorbeeld goed tijdens de coronapandemie toen de koers van het aandeel ruim 80% daalde. Gelukkig kan je als actieve belegger zelfs op dit soort extreme bewegingen inspelen.

Door gebruik te maken van CFD’s kan je namelijk actief inspelen op zowel koersstijgingen als koersdalingen. Met een short order kan je een positief resultaat behalen bij een dalende koers. Bovendien kan je een hefboom inzetten waardoor zowel je potentiële winst als potentiële verlies toenemen. Wil je de mogelijkheden geheel gratis proberen met een demo? Dat kan bij Plus500! Gebruik de onderstaande knop om direct een demo te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele aandelenkoers van Carnival?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van het aandeel Carnival zich ontwikkelt? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je de CFD-aandelen kunt kopen & verkopen:

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Carnival

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Carnival.

Analyse van Carnival

Voordat je besluit of je Carnival wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Carnival zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Carnival zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Carnival in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Carnival gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Carnival is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Carnival

De internationale cruisemaatschappij Carnival Corporation & plc exploiteert cruiseschepen. Met een marktaandeel van 45% is het de grootste rederij in de wereld. Het bedrijf telde in 2019 13 miljoen passagiers waarvan ruim de helft van de afkomstig is uit de Verenigde Staten en Canada.

Niet alle schepen zijn eigendom van de cruisemaatschappij. Er worden ook schepen voor langere tijd beheerd via een leaseovereenkomst. De hoofdkantoren van dit bedrijf, dat in 2019 104 schepen in de vaart had, bevinden zich in Miami (VS) en Londen (VK).

De cruisemaatschappij, die zich focust op amusement, is ook actief in de transportsector. In de eerste helft van de 20e eeuw hielden veel cruisemaatschappijen zich bezig met het personenvervoer over de Atlantische Oceaan. De noodzaak van dit personenvervoer viel weg in de tweede helft van de 20e eeuw waarna veel maatschappijen zich besloten te richten op de cruisevaarten.

Carnival aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

Ted Arison richtte het bedrijf op in 1972 onder de naam Carnival Cruise Lines. Al snel werd deze cruisemaatschappij één van de populairste cruisemaatschappijen in de wereld. Door toename van het kapitaal werd het mogelijk om andere cruisemaatschappijen over te nemen.

In 1989 werd de Holland Amerika Lijn gekocht. In 1992 werd een aandeel gekocht in Seabourn Cruise Lines van 25% wat in 1996 werd vergroot tot 50% en in 1999 tot 100%. In 1993 werd de naam van de cruisemaatschappij gewijzigd in Carnival Corporation. Toen werd Carnival Cruise Line, dat bleef bestaan, een dochtermaatschappij. Carnival Corporation is de holding die deze merknamen beheert.

De Italiaanse cruisemaatschappij werd in 1997 voor 50% overgenomen en in  2000 voor 100%. De holding kreeg in 1998 68% van de aandelen van de Cunard Line in handen. Een jaar later werden ook de resterende aandelen gekocht. Carnival Corporation & plc beheert nu onder andere de merknamen Princess Cruises, AIDA cruises en P&O Cruises.

Voordat je Carnival aandelen koopt, is het verstandig om na te gaan welke merken het bedrijf opkoopt. Onderzoek hoe de verschillende merken het doen: op die manier kan je bepalen of het slim is om Carnival aandelen te kopen.

Het bedrijf gaat naar de beurs

In 1987 gaat Carnival naar de beurs door 20% van de aandelen uit te geven. Met het verworven kapitaal konden overnames worden gefinancierd.

De aandelen van het bedrijf, dat hoofdkantoren heeft in Londen en in Miami, zijn genoteerd aan de London Stock Exchange en aan de New York Stock Exchange. Zowel op de beurs van Londen als op de beurs van New York worden de gewone aandelen verhandeld onder het symbool CLL. Speciale aandelen van Carnival worden op de beurs van New York verhandeld onder het symbool CUK.

2020: verkoop van schepen

Carnival Corporation & plc maakte in oktober 2020 bekend in totaal 18 schepen te verkopen. Het gaat vooral om inefficiënte schepen die weinig bijdragen aan de omzet van het bedrijf. Carnival sorteert met deze verkoop van 18% van de totale capaciteit voor op de verwachting dat het aantal cruises zal gaan afnemen. Volgens het bedrijf is het aantal boekingen voor volgend jaar wel bemoedigend.

Op de lange termijn kunnen cruiseschepen verder onder druk komen te staan: cruiseschepen zijn immers milieuverontreinigend waardoor overheden niet blij zijn met deze manier van vakantie vieren. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn wanneer je een investering in Carnival aandelen overweegt.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *