Carnival aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Carnival is een bekend cruisebedrijf met bekende merken als Princess cruises en AIDA cruises zonder zich. Denk je erover na om Carnival aandelen te kopen? In dit artikel bespreken we hoe je het beste in Carnival kunt investeren. Ook kan je op deze pagina de laatste aandelenkoers van Carnival vinden.

Hoe kan je Carnival aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van cruises? Dan kan het interessant zijn om te investeren in Carnival door de aandelen te kopen. Een pluspunt voor het kopen van Carnival aandelen is dat de wereldwijde welvaart steeds meer toeneemt: hierdoor kunnen steeds meer mensen een luxe cruise betalen.

Wil je weten wat een goede broker is om Carnival aandelen te kopen? Bekijk dan het overzicht:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor carnival. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen carnival & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele aandelenkoers van Carnival?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van het aandeel Carnival zich ontwikkelt? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je de aandelen kunt kopen & verkopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Carnival

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Carnival.

Analyse van Carnival aandelen

Voordat je besluit of je Carnival wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Carnival zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van Carnival over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Carnival zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Carnival in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Carnival gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Carnival is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn de voordelen van beleggen in Carnival aandelen?

 • Sterk merk: doordat Carnival een sterk merk is, is het bedrijf minder gevoelig voor economische problemen.
 • Diversificatie: Carnival bezit meerdere cruise merken die zich allemaal op een ander marktsegment richten. Deze diversificatie beschermt het bedrijf tegen economisch onzekere tijden.
 • Groot aantal bestemmingen: Carnival heeft een sterke marktpositie opgebouwd met een grote vloot aan schepen. Hierdoor is Carnival niet afhankelijk van de economische en politieke situatie binnen een specifieke regio.

Wat zijn de risico’s van investeren in Carnival aandelen?

 • Afhankelijk van toerisme: Carnival is voor haar winstgevendheid volledig afhankelijk van toerisme. Wanneer mensen minder op vakantie gaan, staat de winstgevendheid van het bedrijf direct onder druk.
 • Concurrentie: Carnival ervaart heftige concurrentie van bijvoorbeeld de Royal Carribean Group en Norwegian Cruise Line.
 • Smaak van consumenten: duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Wanneer toeristen overstappen naar andere manieren van vakantie vieren, kan de winstgevendheid van Carnival onder druk komen te staan.

Wat zijn de grootste concurrenten van Carnival?

Hoe kan je aandelen Carnival kopen?

 • Stap 1: open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker.
 • Stap 2: neem de tijd om je beleggingsrekening volledig te activeren.
 • Stap 3: stort geld via je bankrekening of creditcard.
 • Stap 4: selecteer het Carnival aandeel en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
 • Stap 5: druk op kopen om direct de aandelen Carnival aan te schaffen.

Over het bedrijf Carnival

De internationale cruisemaatschappij Carnival Corporation & plc exploiteert cruiseschepen. Met een marktaandeel van 45% is het de grootste rederij in de wereld.

Niet alle schepen zijn eigendom van de cruisemaatschappij, Carnival werkt ook met leasecontracten. De hoofdkantoren van Carnival liggen in Miami (VS) en Londen (VK).

Carnival aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

Ted Arison richtte het bedrijf op in 1972 onder de naam Carnival Cruise Lines. Al snel werd deze cruisemaatschappij één van de populairste cruisemaatschappijen in de wereld. Carnival wist vervolgens verder te groeien door andere maatschappijen over te kopen.

Carnival kocht in 1989 de Holland Amerika Lijn gekocht. In 1992 kocht Carnival ook  Seabourn Cruise Lines. In 1993 werd de naam van de cruisemaatschappij gewijzigd in Carnival Corporation.

Carnival Corporation & plc beheert nu onder andere de merknamen Princess Cruises, AIDA cruises en P&O Cruises.

Voordat je Carnival aandelen koopt, is het verstandig om na te gaan welke merken het bedrijf opkoopt. Onderzoek hoe de verschillende merken het doen: op die manier kan je bepalen of het slim is om Carnival aandelen te kopen.

Het bedrijf gaat naar de beurs

In 1987 gaat Carnival naar de beurs door 20% van de aandelen uit te geven. Met het verworven kapitaal kon de maatschappij nieuwe overnames financieren.

De aandelen van Carnival staan genoteerd aan de London Stock Exchange en aan de New York Stock Exchange. De aandelen worden op beide beurzen verhandeld onder het ticker symbool CLL.

Wel of niet Carnival aandelen kopen?

Of het verstandig is om Carnival aandelen te kopen, is uiteindelijk een persoonlijke keuze. Wereldwijd spenderen mensen steeds meer geld aan vakanties. Dit kan een belegging in aandelen Carnival interessant maken.

Tegelijk zie je dat het milieu steeds meer aandacht krijgt en een vakantie per cruiseschip is erg milieuonvriendelijk. Het is daarom de vraag of een investering in aandelen Carnival ook in de toekomst een verstandige zet is.

Het is uiteindelijk verstandig om Carnival te vergelijken met andere bedrijven die cruises aanbieden. Op die manier kan je bepalen of het verstandig is om Carnival aandelen te kopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *