Dropbox aandelen kopen

Dropbox is vrij recent naar de beurs gegaan. Dit interessante technologische bedrijf deed het direct goed en de koers van het aandeel steeg enorm. Ook jij kunt beleggen in het aandeel Dropbox: maar hoe kan je dit eigenlijk het beste doen?

Hoe kan je Dropbox aandelen kopen?

Wanneer je een lange termijn strategie hanteert kan je er ook voor kiezen om Dropbox aandelen te kopen. De aandelen worden dan toegevoegd aan je portefeuille. In dit geval is het belangrijk om de cijfers van het bedrijf goed na te pluizen. Bekijk ook of de concurrentiepositie van het bedrijf sterk genoeg is. Wanneer je overtuigd bent van het toekomstpotentieel van Dropbox, kan je de aandelen kopen en langere tijd vasthouden.

Ben je benieuwd bij welke brokers je voordeliger Dropbox aandelen kunt kopen? Bekijk dan ons broker overzicht:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Dropbox. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Dropbox & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende Dropbox koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wij raden je aan je beleggingen te spreiden door meerdere aandelen en/of andere beleggingsproducten te kopen, zodat je je risico ook kunt spreiden. Gaat het toch mis met Dropbox, dan ben je in ieder geval niet al je geld kwijt.

Hoe kan je actief beleggen in Dropbox aandelen?

Je kunt ervoor kiezen om actief te handelen in Dropbox door gebruik te maken van derivaten. Wanneer je een prijsstijging verwacht kan je het aandeel kopen. Wanneer je verwacht dat Dropbox gaat dalen, kan je juist short gaan. Op die manier kan je actief inspelen op de markt. Deze manier van handelen is dan ook het beste geschikt voor actieve beleggers.

Een goede partij om actief in Dropbox CFD-aandelen te handelen is Plus500. Bij Plus500 kan je de mogelijkheden geheel gratis uitproberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demo te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Dropbox?

Ben je benieuwd hoe het aandeel Dropbox het doet? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke koers je CFD-aandelen Dropbox kunt kopen en verkopen. Met de knoppen kan je direct een beleggingspositie op het aandeel openen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Dropbox

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Dropbox.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Dropbox zien van de laatste 5 dagen:

Hoe verdient Dropbox geld?

Dropbox verdient geld door het verkopen van betaalde lidmaatschappen. Onder het standaard account kan je gebruik maken van twee gigabyte aan opslagruimte. Tegen een maandelijkse betaling van 10 euro kan je ruim één terabyte aan data opslaan.

Wanneer je een investering in Dropbox overweegt, is het belangrijk om in de gaten te houden of het bedrijf winst weet neer te zetten. In de jaren 2018, 2019 en 2020 is het Dropbox namelijk nog niet gelukt om winst te maken. Dit is overigens normaal voor technologieaandelen: de focus ligt vaak eerst op het bereiken van groei.

Kansen en gevaren

De CEO van Dropbox, Drew Houston, gaf in Fortune aan dat ze de focus willen leggen op software voor grote bedrijven. Dit kan een interessante markt zijn, aangezien bedrijven bereid zijn om geld neer te leggen voor goede software. Onder invloed van de coronapandemie wordt het bovendien steeds belangrijker om bestanden online op te slaan. Het bedrijf is dan ook een samenwerking aangegaan met het bekende Zoom Video Communication.

Een groot risico voor het kopen van Dropbox aandelen is de hoge concurrentie. Het bedrijf moet zich blijven onderscheiden van andere techreuzen die vergelijkbare diensten aanbieden. Het is dan ook maar de vraag of het Dropbox lukt om voldoende onderscheidend te blijven.

Korte handleiding: hoe koop je Dropbox aandelen

Je kunt in drie stappen je eerste Dropbox aandelen kopen. Een belangrijke eerste stap is het selecteren van een broker. Bij een broker kan je aandelen kopen en verkopen. Het is belangrijk om een betrouwbare partij te kiezen waar je tegen lage tarieven kunt handelen in de effecten waar je interesse in hebt.

Nadat je een account hebt geopend, is het belangrijk om het bedrijf Dropbox goed te onderzoeken. Pas zodra je overtuigd bent van het toekomstperspectief, is het verstandig om de aandelen te kopen.

Je koopt de aandelen vervolgens door gebruik te maken van een markt- of limietorder. Met een marktorder koop je de aandelen tegen de huidige prijs terwijl je met een limietorder een prijs kunt instellen waarop je de aandelen koopt.

Beursgang van Dropbox

Beleggen in dropbox

Dropbox is geregistreerd aan de bekende technologie index Nasdaq. Direct na lancering steeg het aandeel . Na de eerste dag was het aandeel al 35 procent in waarde gestegen. Mensen die er snel bij waren hebben dus een goed resultaat behaald.

Online data opslaan is nog steeds erg relevant. Dit maakt het dat het bedrijf opereert in een populaire markt met een goed toekomstperspectief. Toch is er ook veel concurrentie van de cloud opslag van grote partijen als Amazon, Apple, Google en Microsoft.

Algemene informatie over het bedrijf

Dropbox biedt opslagdiensten aan via de cloud. Het bedrijf heeft honderden miljoenen gebruikers. Niet alleen consumenten gebruiken de opslagdiensten van Dropbox, maar ook vele kleine en grote bedrijven.

Het bedrijf werd enkele jaren geleden opgericht door Drew Houston. Deze topman van het bedrijf heeft vorig jaar nog in een interview gezegd dat de jaarlijkse omzet van Dropbox meer dan 1 miljard dollar bedraagt. Ook is het bedrijf volgens hem al jaren winstgevend. Dropbox verdient geld door uitbreidingspakketten aan te bieden voor zijn opslagdiensten. Je kunt je documenten gratis opslaan bij Dropbox, maar je moet betalen als je meer opslagruimte wil. Het is duidelijk dat dit verdienmodel voor Dropbox goed werkt, gezien de hoge omzet van het bedrijf.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *