Chesapeake Energy Corporation aandelen kopen

Het bedrijf Chesapeake Energy Corporation houdt zich bezig met de exploratie van koolwaterstoffen. Het hoofdkantoor van dit Amerikaanse bedrijf bevindt zich in Oklahoma City, Oklahoma. Waarom wordt het bedrijf zo genoemd? De oprichter van het bedrijf kan zo zijn liefde voor de regio Chesapeake Bay tot uitdrukking brengen. Wil je zelf investeren in dit bedrijf? Dit kan door aandelen te kopen! In dit artikel lees je hoe je kunt beleggen in de Chesapeake Energy Corporation.

Hoe kan je Chesapeake Energy Corporation aandelen kopen?

Het is ook mogelijk om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Energie blijft belangrijk en een bedrijf dat hier slim op inspringt kan een interessante investering zijn. Wil je weten waar je het beste Chesapeake Energy aandelen kunt kopen? Bekijk dan de onderstaande tabel:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Chesapeake Energy. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Chesapeake Energy & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Chesapeake Energy Corporation?

Door actief te beleggen in aandelen, kan je altijd op de laatste ontwikkelingen inspelen. Een schandaal kan dan bijvoorbeeld een goed moment zijn om een short positie te openen. Met een short positie speculeer je op een dalende koers. Dit kan je bijvoorbeeld doen wanneer een CEO met de cijfers sjoemelt. Een goede partij waar je actief kunt speculeren op het prijsverloop van Chesapeake Energy Corporation is Plus500. Je belegt bij deze broker in CFD’s. Met de onderstaande knop kan je direct een gratis demo openen bij het bedrijf:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is de aandelenkoers van Chesapeake Energy Corporation?

Ben je benieuwd hoe het aandeel momenteel presteert? Bekijk dan de onderstaande grafiek en ontdek tegen welke prijs het CFD-aandeel wordt verhandeld. Met de kopen en verkopen knoppen open je direct een positie:

Van oprichting tot beursgenoteerd bedrijf

De oprichters van het in 1989 opgerichte bedrijf Chesapeake Energy zijn Aubrey McClendon en Tom  L. Ward.  Ze investeerden een bedrag van 50.000 dollar. In 2016 verliet Ward het bedrijf. Hij richtte het bedrijf SandRidge Energy op.

Na een beursintroductie werd Chesapeake Energy in 2003 een beursgenoteerd bedrijf. Bij deze beursintroductie werd het bedrijf gewaardeerd op 25 miljoen dollar.

De activiteiten van Chesapeake Energy

Het bedrijf richtte zich op een strategie voor het boren van horizontale aardgasbronnen. Die horizontale aardgasbronnen werden geboord in onconventionele reservoirs. Zo bouwde het bedrijf in het in Zuidoost-Texas gelegen Giddingsveld en in de Golden-Trend en Sholem Alechem-velden van Zuid-centraal Oklahoma een aanzienlijke positie op.

In de eerste jaren van de eenentwintigste eeuw stegen de aardgasprijzen. Dat maakte de activiteiten waar het bedrijf zich toen op ging richten economisch haalbaar. Het bedrijf richtte zich vanaf 2000 op het onconventioneel boren in carbonaten, strakke zandsteen en schalie. Dat werd met name gedaan in de geologische formaties Barnett Shale, Fayetville Shale en de Marcellus Formation.

Zijn twintigjarig jubileum vierde het bedrijf door in 2009 te gaan samenwerken met het bedrijf Orange County Chopper. Waarom? Om samen de eerste door gecomprimeerd aardgas aangedreven chopper te maken.

Het schandaal rond Aubrey McClendon

In 2013 werd Aubrey McClendon, CEO en medeoprichter van het bedrijf, gedwongen om zijn functie neer te leggen. Waarom? Omdat hij een persoonlijk belang in Chesapeake Wells had genomen. Om zijn persoonlijke belang van 2,5% in de putten van het bedrijf te kunnen financieren leende hij een bedrag van 1,1 miljard dollar. Dit deed hij zonder het aan investeerders te vertellen.

Ook beheerde hij een persoonlijk hedgefonds van 200 miljoen dollar. Dit hedgefonds handelde in goederen die ook door Chesapeake werden verkocht. Bovendien werd door hem geld geleend van een lid van de raad van bestuur van Chesapeake Energy. Op 2 maart 2016, een dag nadat een jury hem had aangeklaagd wegens het overtreden van antitrustwetten, stierf hij bij een eenzijdig auto-ongeluk. Hij was de enige inzittende.

Dit soort gebeurtenissen kunnen een goed moment zijn om actief te beleggen in aandelen Chesapeake Energy. Je kan op die manier ook profiteren van slecht nieuws.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *