Thomson Reuters aandelen kopen (2024) – analyse & koers

Thomson Reuters is een bekend bedrijf dat actief is in het publiceren en uitgeven van verschillende werken. Het bedrijf werkt daarnaast ook samen met bijvoorbeeld Facebook om fake nieuws van het platform te werken. Overweeg je een belegging in Thomson Reuters? Op deze pagina bespreken we hoe je Thomson Reuters aandelen kunt kopen.

Waar kan je Thomson Reuters aandelen kopen?

Denk je erover na om Thomson Reuters aandelen te kopen? In het overzicht zie je direct bij welke brokers je voordelig Thomson Reuters aandelen kunt verhandelen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Thomson Reuters. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Thomson Reuters & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Thomson Reuters?

Ben je benieuwd naar de actuele aandelenkoers van Thomson Reuters? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke koers je de aandelen kunt kopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Thomson Reuters Company

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Thomson Reuters Company.

Analyse van Thomson Reuters Company

Voordat je besluit of je Thomson Reuters Company wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Thomson Reuters Company zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Thomson Reuters Company zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Thomson Reuters Company in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Thomson Reuters Company gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Thomson Reuters Company is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het interessant zijn om Thomson Reuters aandelen te kopen?

 • Sterke marktpositie: Thomson Reuters is leidend op het gebied van informatie services in onder ander het juridische domein.
 • Sterke portfolio: Thomson Reuters biedt informatiediensten aan over verschillende onderwerpen, denk bijvoorbeeld aan financial, juridische zaken, belasting en accounting.
 • Sterk merk: het merk Thomson Reuter heeft een goede naam. Klanten verbinden het merk automatisch aan betrouwbaarheid en kwaliteit.
 • Snelle ontwikkelingen: Thomson Reuters volgt de laatste ontwikkelingen en past haar werken steeds aan.

Wat zijn de risico’s van beleggingen in Thomson Reuters aandelen?

 • Afhankelijkheid: Thomson Reuters is voor haar inkomsten afhankelijk van haar inkomsten uit de financiële en juridische sector.
 • Concurrentie: het bedrijf moet constant de concurrentie blijven aangaan met partijen als Bloomberg en Dow-Jones.
 • Afhankelijk van technische innovatie: wanneer het Thomson Reuters niet lukt om de laatste technische ontwikkelingen bij te houden, kan het bedrijf haar leidende positie verliezen.
 • Beveiliging: een ander risico voor Thomson Reuters zijn cybersecurity aanvallen.

Hoe kan je beleggen in Thomson Reuters?

 1. Open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker. Het is verstandig om de verschillende partijen met elkaar te vergelijken. Op die manier kies je de beste broker voor het verhandelen van aandelen.
 2. Stort vervolgens geld vanaf je bankrekening naar je broker account. Op die manier ben je direct klaar om te investeren in Thomson Reuters aandelen.
 3. Selecteer vervolgens het aandeel Thomson Reuters en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Met een marktorder koop je de aandelen direct tegen de geldende prijs en met een limietorder stel je een maximale prijs in die je bereid bent om te betalen.
 4. Vergeet niet om vervolgens regelmatig je belegging te evalueren. Wanneer je de aandelen niet langer binnen je portfolio passen, kan je ze direct verkopen.

Over het bedrijf Thomson Reuters

De Canadees-Amerikaanse multinational Thomson Reuters is gespecialiseerd in informatiediensten en producten. Het bedrijf biedt de volgende diensten aan:

 • Financiële data en gegevens
 • Juridische diensten
 • Nieuws voor grote nieuwskanalen
 • Intellectuele eigendommen bescherming
 • Belasting & accountancy
 • Data voor de gezondheidszorg

Ruim 50% van de aandelen van het bedrijf is in handen van de familie Thomson. Ze zijn de rijkste familie in Canada.

Geschiedenis van Thomson Reuters

De Canadese media baron Roy Thomson richtte in 1934 The Thomson Company op wat ten een krantenuitgeverij was. Hij kocht in 1953 de Schotse krant The Scotsman en verhuisde naar het Verenigd Koninkrijk. Daar werd hij eigenaar van de kranten The Times en Sunday Times. Ook kocht hij in 1965 de luchtvaartmaatschappij Britannia Airways waarvan de naam werd gewijzigd in Thomsonfly.

In 1976, na de dood van Thomson, richtte het bedrijf zich op de uitgeverijen. De juridische uitgevers Sweet & Maxwell (1987) en West (1996) werden overgenomen.

Thomson Reuters Company ontstond in 2008. In dat jaar kocht het van oorsprong Canadese bedrijf Thomson de nieuwsdienst Reuters op. Het nieuwe bedrijf Thomson Reuters ontstond op 17 april 2008, via een fusie met de Thomson Reuters Group. De aparte noteringen aan de beurs van Thomson en Reuters aan de London Stock Exchange en de Nasdaq werden in 2009 teruggetrokken. Het fusiebedrijf kreeg een gezamenlijke notering aan de Toronto Stock Exchange en aan de New York Stock Exchange.

Thomsons Reuters aandelen kopen

Controleren van nepnieuws op internet

Persbureau Reuters maakte in 2020 bekend nepnieuws op internet te gaan controleren. Door de redactie gevonden nepberichten op Facebook worden van een annotatie voorzien. Zo wordt duidelijk dat het een misleidend of onjuist bericht is. Door Facebook wordt het bereik van een misleidend of onjuist bericht beperkt, bijvoorbeeld door het bericht minder vaak in het nieuwsoverzicht van Facebook te laten verschijnen.

Wel of niet Thomson Reuters aandelen kopen?

Steeds meer mensen vragen zich af of ze Thomson Reuters aandelen moeten kopen. Het bedrijf heeft al meer dan 150 jaar een goede reputatie en is actief in verschillende landen. Bovendien is Thomson Reuters in verschillende sectoren actief, wat het een potentieel interessante belegging maakt.

Het aandeel wordt vaak gezien als een stabiele en relatief veilige investering. Het bedrijf keert regelmatig dividend uit en kan daardoor een goede bron van een stabiel inkomen zijn.

Of je in Thomson Reuters aandelen zou moeten beleggen, hangt uiteindelijk af van je beleggingsdoelen, risicotolerantie en financiële positie. Bestudeer daarnaast hoe Thomson Reuters het doet in verhouding met de concurrentie voordat je de aandelen koopt.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *